menu

Hier kun je zien welke berichten Sake als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Agent Fresco - Destrier (2015)

4,0
Wat een stel gepassioneerde mensen. Ik heb al aardig wat bands live mogen aanschouwen, maar ik heb zelden gezien dat een band zoveel plezier in hun eigen muziek heeft. Enkele nummers van dit album vallen daardoor nu ook beter op hun plaats, dus toch weer 4*, terwijl ik eerst neigde naar een halfje minder t.o.v. de voorganger. Geen radicaal nieuwe richting, maar gewoon opnieuw de vrijgevochten stijl van composeren en spelen zoals die in 'A long time listening' al neergezet werd. Wellicht dat deze formule bij een derde album zou kunnen gaan vervelen, maar dat is hier bij mij nog niet het geval.

Alter Bridge - AB III (2010)

Alternatieve titel: AB III.5

3,5
Lang uitgekeken naar dit album, direct gepréordered.
Bij binnenkomst direct in cdspeler gestopt, volume op voluit en onderuit zakken in een zitzak.

Bij eerste keer alle nummers beluisterd te hebben, vond ik het nog niet echt een topalbum. Maar nu ik hem de laatste dagen steeds beluisterd heb, krijg ik steeds meer waardering voor dit album.

Zoals Alter Bridge mij altijd heeft weten te boeien, stellen ze niet teleur met alleen al het duistere openingsnummer "Slip to the Void".
Mijn écht favoriete nummers zijn "Fallout", "Show me a sign" en "Words darker than their wings"

Van mij krijgen de 4 heren 4,5/5 voor dit heerlijke album

Anathema - The Optimist (2017)

4,0
Ik ben enigszins verbaasd over de lage gemiddelde score hier op MM. The Optimist moet het inderdaad niet hebben van grote uitschieters zoals die op de laatste paar albums stonden, maar levert een uur aan constante kwaliteit. Waar verveling dan over het algemeen op de loer ligt, valt dit bij mij wel in goede aarde. Alhoewel de sound nergens wringt en ze qua formule nergens uit de band springen, klinken de vocalen minder zoetsappig dan bijvoorbeeld Weather Systems en dat bevalt mij persoonlijk zeer goed. Of het album zich op de lange termijn nog staande houdt tussen de sterke voorgangers, is uiteraard nog even afwachten.

Ik ben ook vooral benieuwd hoe de nieuwe nummers eruit springen bij hun optreden in Nijmegen komende vrijdag.

Astrosaur - Fade In // Space Out (2017)

3,5
Tof trio dat bewijst dat je met drie man toch een hele bak lawaai kunt maken. Je zult waarschijnlijk geen wereldschokkende dingen tegen komen op deze plaat, maar ze staan de volle driekwartier hun mannetje prima voor iedereen die even een instrumentale prog-fix nodig heeft.