menu

Hier kun je zien welke berichten Screenager als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Queens of the Stone Age - Lullabies to Paralyze (2005)

4,0
Verhoogd naar 4,5 en ik meen deze nu eigenlijk tóch wel beter te vinden dan Songs For The Deaf. Ben niet echt fan van het (gelukkig niet zo vaak aanwezige) geschreeuw op SFTD, wat je wel vrij vaak terugvindt op Rated R.
Bij mij is het meer: Songs For The Deaf is een prima album, ONDANKS het geschreeuw, waar het bij menig ander misschien 'mede dankzij' is. Intermezzo's als Six Shooter/radiogedoe vind ik daar niets toevoegen en onnodig.
Dit album staat zeer dicht bij mijn top 10 en gaat er volgens mij ook ooit wel eens in verzeild geraken, i.t.t. Songs For The Deaf. Ik begrijp eigenlijk écht niet dat de kloof in waardering tussen deze en Songs For The Deaf toch relatief groot is.
Less screaming, more Joshflow! En dat gaat me beter af dan de vroegere QOTSA's.
Geweldig album tout court. Het begin, zoals hierboven ook vermeld (eerste 7 voornamelijk) is grandioos, maar in tegenstelling tot velen vind ik niet dat het album daarna echt inkakt. De songs zijn misschien iets minder snedig, maar dat kunnen ze nu eenmaal ook heel goed en stoort me bijgevolg allerminst. Perfecte mix van alles wat QOTSA beheerst en dat zonder het geschreeuw. Meer moet dat niet zijn voor mij. 4,5 sterren voor hun imo ondergewaardeerd meesterwerk.