menu

Hier kun je zien welke berichten WeckoJ als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Boudewijn de Groot - Voor de Overlevenden (1966)

4,0
Boudewijn de Groot zijn beste album. Met Testament en Verdronken Vlinder zeker 2 van zijn beste nummers, zoniet de beste nummers. Neem daarbij dat er ook nog toffe nummers als: Naast Jou, Zonder vrienden kan ik niet en Beneden alle Peil opstaan en je hebt een verzameling goede nummers!

Bruce Springsteen - Born in the U.S.A. (1984)

4,5
Dit is voor mij voorlopig het beste album ooit gemaakt. Ik denk dat ik iedereen hier wel een nummer van kent. Bruce is ook echt een held, live ook echt geweldig!

Krezip - Nothing Less (2000)

4,0
Krezip opende ijzersterk met deze plaat. Helaas hebben ze naar mijn mening dat niveau nooit meer gehaald. Desalniettemin ben ik het zeker een goede band blijven vinden en is het erg jammer dat ze er niet meer zijn. De solocarriere van de zangeres heeft me geen moment kunnen boeien helaas. Wat overblijft is dus wel deze erg goede plaat. Iedereen kent I Would Stay, maar All Unsaid en Won't Cry zijn heel wat anders en zeker niet minder!

Michael Jackson - Thriller (1982)

4,0
Wat een meesterwerk blijft dit album! Een paar topnummers en de andere nummers zijn gewoon allemaal goed. Nummers als Billy Jean en Thriller zullen nog jaren bekend blijven ook bij onze kinderen en de kinderen van onze kinderen. Dit is echt muziekgeschiedenis. Helaas is de man zelf er niet meer...

Snow Patrol - Eyes Open (2006)

4,5
west schreef:
Ik zat toch wel even met mijn ogen te knipperen bij het lezen van een aantal volkomen ongefundeerde reacties op dit album die ook nog eens ultrabot zijn geformuleerd. Nou dapper hoor: dit is Snow Patrol, dat draaien ze regelmatig op de radio, dus dat gaan we eens even arrogant af lopen zeiken.

Feit is dat dit één van de beste poprock platen ooit gemaakt is. Die plaats 115 in de top 250 allertijden nog wel op Musicmeter is dan ook zeker verdedigbaar. Ik geef zelf normaal gesproken ook de voorkeur aan het echt (hard-) rock werk, maar als de kwaliteit goed is dan is het toch prettig om soms ook naar wat rustiger rock te luisteren. En dat is hier het geval.

Typische voorbeelden van die prima poprock zijn de twee uitstekende openingssongs You're All I Have & Hands Open. Lekkere pakkende melodieën en prima neergezet. Dan volgen de twee klassiekers die je als je ze teveel hoort zat kan zijn. Zelf luister ik weinig naar welke radio dan ook en had ik dit plaatje ook een tijd niet gehoord. En dan zijn Chasing Cars, maar vooral Shut Your Eyes, bijzonder fraaie liedjes. Een fraaie opbouw, prima gitaren en een mooie 'piano-einde' zijn te horen op Make This Go On Forever. En die gitaren raggen nog even lekker door op Headlights on Dark Roads. Tussendoor hoor je het mooie Set the Fire to the Third Bar en daarna de derde klassieker van dit album: het fraaie Open Your Eyes.
Zeer de moeite waard is ook bonustrack In My Arms, wat loopt dat nummer lekker zeg!


Hier ben ik het echt zo'n beetje compleet mee eens! Eyes Open is echt een topalbum. Het is wel jammer dat ze dat niveau niet meer hebben kunnen evenaren. Hiermee wil ik niks afdoen aan de kwaliteit van 'a hundred million suns' en 'fallen empires', want dat zijn beide leuke albums maar eyes open steekt er toch met kop en schouders boven uit. Wie weet is het volgende album weer zo sterk!

Wolfmother - Wolfmother (2005)

4,5
Wat een prachtig debuutalbum! Woman vind ik echt een meesterwerk, maar ook nummers als Joker & the Thief en White Unicorn zijn erg sterk. Cosmic Egg is helaas net iet wat minder, maar ik ben toch erg benieuwd naar het nieuwe album van Andrew Stockdale, zij het onder de naam Wolfmother, zij het onder zn eigen naam. Kom maar op!