R.E.M. - Accelerate (2008)

Label: Warner Bros.

1. Living Well Is the Best Revenge (3:12)
  2. Man-Sized Wreath (2:33)
  3. Supernatural Superserious (3:24)
  4. Hollow Man (2:39)
  5. Houston (2:05)
  6. Accelerate (3:34)
  7. Until the Day Is Done (4:09)
  8. Mr. Richards (3:46)
  9. Sing for the Submarine (4:51)
  10. Horse to Water (2:18)
  11. I'm Gonna DJ (2:08)
avatar van TEQUILA SUNRISE
Goed en stevig nieuw album van REM, vanmiddag gekocht en zojuist op mijn gemak beluisterd.
De opener Living Well pakt mij ( nog ) niet, maar vanaf track 2 klinkt het beter.
Ik heb wel een beetje moeite met de korte tijdsduur van de plaat, jammer.
Zet het album op 4 sterren.

avatar van Kaaasgaaf
Heb deze plaat gister gekocht (had hem natuurlijk al vanaf de lek al officieus) in de limited edition. En heb het bij het openmaken al meteen kapot gemaakt.

avatar van musicfriek
Hoe krijg je dat voor elkaar?

avatar van Kaaasgaaf
Echt heel achterlijk. Dacht dat de buitenste plastic laag verpakking was en trok het er in een ruk af. Waarnaar het hele hoesje uit elkaar viel. Bah!! Ik weet niet of ik het nu zo laat, of dat ik met plakband in de weer ga.

avatar van LucM
Je kunt toch lege CD-doosjes kopen en gebruiken. Ik heb altijd een aantal in voorraad omdat het vaker gebeurt dat zo'n CD-doosje stuk gaat (soms al bij de aankoop).

avatar van Kaaasgaaf
Maar dit is geen cd-doosje. Ik heb het over de limited edition, is een dvd-hoes die bestaat uit verschillende lagen over elkaar heen geplakt.
Gelukkig heeft mijn handige ex-vriendin het met plakband gerepareerd.

avatar van LucM
Het is mij inderdaad opgevallen dat ze tegenwoordig de CD's steeds meer verpakken in kartonnen hoesjes i.p.v. de traditionele plastieken CD-doosjes.

avatar van Kaaasgaaf
Het is geen kartonnen hoesje.
Het is een dvd-box, met daarin de cd en een dvd.
Maar de voorkant van deze doos bestaat uit meerdere lagen over elkaar heen geplakt.
Als je dit koopt moet je dus oppassen dat je niet denkt dat de buitenste laag verpakking is.
Want als je het eraf haalt valt alles uit elkaar.

avatar van LucM
Tja, tegenwoordig maken ze die CD- en DVD-verpakkingen maar ingewikkelder, vele huidige CD's kan ik gewoon niet in mijn CD-rek plaatsen. Geef mij maar de traditionele plastieken CD-doosjes!

avatar van lebowski
Halfje eraf, slechts 34 minuten vind ik al teveel. Supernatural Superserious is nog wel OK, klinkt heel erg als de jaren 80-R.E.M., Houston is een ander hoogtepunt, Until the Day is Done gaat ook nog wel, maar ik hoor de heren verder toch liever meer ingetogen band, met beklijvende liedjes en subtiele arrangementen. Ondanks de energie klinkt dit toch een beetje als een grote band aan het eind van zijn creatieve Latijn.

Grappig, als je niet denkt aan de bandnaam staat er op het hoesje: rem en accelerate...

34:29 minuten vind ik helaas wat aan de korte kant, maar het dan toch een kort, snel album moet zijn had het van mij ook wel 32 minuten mogen duren want het laatste nummer vind ik (in tegenstelling tot de band die I'm gonna dj al geruime tijd live speelt) een stuk minder. Verder vind ik accelerate een puike plaat!

Je hoort of leest veel van de uitdrukkingen als dat men blij is dat ze 'weer in vorm zijn' of iets in de trend van 'gelukkig dat ze het nog kunnen...' Zelf vind ik dat het eigenlijk nergens mis is gegaan. Misschien waren sommige nummers op Around the Sun wat langdradig maar ook die CD telde toch een paar echte, schitterende REM Klassiekers (Electron Blue, the Outsiders, Aftermath). Maar net als voorgaande albums vind ik Accelerate een heel goed album. Het titelnummer vind ik een monumentaal sterke typische REM song, maar dat is eigenlijk voor de eerste 10 nummers allemaal het geval.

Met Accelerate bewijst REM dat ze thuishoren in de kopgroep, ver voor op het peloton. Wat zeg ik, met dit album bewijst REM dat ze nog kunnen demarreren uit de kopgroep om alleen op kop te rijden, Accelereren maar...!!

avatar van aerogp1
Dit album doet me eigenlijk heel weinig. Het klinkt allemaal wel gladjes en vlug maar ik kan er verder niet veel mee.
Spijtig, maar ik zal dit niet heel veel meer gaan luisteren. Inmiddels zijn alle nummers wel een beetje blijven hangen in m'n hoofd zodat ik het een 3* geef...

PS: 'I'm gonna DJ' vind ik eigenlijk best lekker klinken. Het is niet echt typisch R.E.M. maar dat geeft toch niet?

Ik vind Accelerate een heel goeie CD, maar eigenlijk Around the Sun beter. Deze laatste CD was meer coherent, en straalde ook meer emotie uit.

avatar van wolf
Supernatural Superserious is toch wel één van de meest tegenvallende singles van het jaar. Wat een eentonig standaardwerkje. Hier had ik veel meer van verwacht.

avatar van freddze
Offtopic berichten verwijderd

avatar van luc011190
Dynamisch, vlot en catchy
En saaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaai

avatar van De Daniël
Ik dacht, laat ik eens R.E.M gaan proberen. Misschien wordt het wel wat tussen hun en mij. Maar nee, het kan me niet bekoren en ik heb het allemaal al wel eens gehoord. 2,5 dan.

avatar van predator
Sinds tijden weer een hele goede cd van REM. Ook niet te lang, maar gewoon strak in elkaar gezet.

tja hollow man klinkt ook weer zo vluchtig.rem heeft het altijd al van poppy melodieën moeten hebben. ik heb het er wat mee gehad hoor. een klassieke song maken ze niet meer.

avatar van Lexicon Devil
klinkt goed zeg! Eindelijk dat zelfmedelijden-geluid down the drain.

Father McKenzie
Keutul schreef:
Ik vind het een vrij eentonige cd. Ik kan er niet goed naar blijven luisteren en na een paar nummers zet ik liever weer wat anders op.

Ik kan dit enkel beamen, ik vrees eigenlijk dat de beste tijd voor deze band achter ons lig.
Ik geef grif toe dat ik dit album in het begin redelijk overschat heb. Na nog wat luisterbeurten kon ik het tot zijn ware proporties herleiden; Saaie plaat, weinig op te beleven, ook te weinig uitschieters; Maar ik blijf bij *** steken.

avatar van sqounk
lekkere cd zeg...

Al moet ik zeggen dat de wat meer rustige nummers wat tegenvallen, al met al 4 sterren

avatar van coldwarkids
Dit neigt tenminste een heeel klein beetje naar hun eerste 3 albums toe zoals Murmer, Reconstruction Of The Fables enzo

Accelerate houdt voor mij de hoop levend dat er nog steeds goede muziek gemaakt kan worden. En na het concert in het Westerpark klinkt het allemaal nog gloedvoller.

avatar van StuF
ik vind het een moeilijk album. ten eerste heel anders dan ik gewend ben van R.E.M.. daarnaast willen de teksten ook niet echt makkelijk begrepen worden. de ene onduidelijke metafoor na de andere. ook Stipes zingt een beetje langs me heen. toch blijft het me ergens intrigeren, misschien wel juist omdat ik de noot wil kraken

ach leuk tussendoortje voor Peter Buck. Stipe prefereert duidelijk een andere richting ..

Groots aangekondigd in alle bladen. Toen ik 'm in het begin draaide vond ik toch tegenvallen, na al die positieve recenties. Maarrrrrrr, hoe meer ik hem draai des te beter ik 'm ga vinden. En dat zijn meestal de "blijvertjes"

avatar van Reinbo
Aardig album. Paar lekkere rock nummers, m een beetje kleurloos.
krappe 3,5*

shappy1010
Valt me ook ernstig tegen. Een monotome dreun aan rock nummers waarin Stipe volledig verzuipt. Helaas een tweede AFTP zal er wel niet meer komen.