Paap_Floyd schreef:
Ik vind het erger als men zichzelf jazzliefhebber noemt en dan met Jamie Cullum aankomt ofzo
ook een mogelijkheid idd.
maar het liefste zou ik iets horen in de trant van:
p1: wat voor muziek luister jij zoal?
p2: ik luister veel jazz, ja ik zou mezelf liefhebber willen noemen..
p1: Oh, dan ken je vast wel miles,mingus en coltrane...ik heb laatst een geweldige blog ontdekt.
http://freejazz-stef.blogspot.com/...er gaat een wereld voor mij open. ik wist helemaal niet dat er zoveel geweldige jazz gemaakt word...als ik sommige kenners mag geloven is jazz eind jaren 60 gestorven, maar dat is helemaal niet waar.
p2: ....

ja, dat klopt, ben het met je eens. Er zijn ook geweldige onafhankelijke jazzlabels die de meest vooruitstrevende jazz en muziek in het algemeen laten horen. Clean Feed, Intakt, Hathut, Psi..echt improvisatie op het randje van jazz/klassiek/electronica/noise of wat dan ook.
p1: Ja, Kind of Blue, A Love Supreme en waren ooit vooruitstrevend omdat ze jazz toegankelijk wisten te maken voor een groot publiek. Maar ondertussen zijn we 50 jaar verder en zijn er honderden andere jazzalbums uigebracht die de muziek weer vele stappen verder heeft gebracht.
p2: ja, en dan lees ik dat een 17 jarige op een muzieksite als b.v.MuMe Kind of Blue de ultieme jazzplaat noemt...en dan moet ik huilen...dan huil ik om de jeugd van tegenwoordig.
p1: dat vind ik dan ook weer overdreven
p2: snotter...heb je een zakdoekje voor mij?
p1: hier, ...Heb je overigens al de nieuwste van Jamie Cullem gehoord?
p2: Dat is toch geen jazz...
p1: geintje

p2: ...daar heb je me mooi te pakken