The Last Shadow Puppets - The Age of the Understatement (2008)

Label: Domino

1. The Age of the Understatement (3:08)
  2. Standing Next to Me (2:18)
  3. Calm Like You (2:26)
  4. Separate and Ever Deadly (2:38)
  5. The Chamber (2:37)
  6. Only the Truth (2:44)
  7. My Mistakes Were Made for You (3:05)
  8. Black Plant (4:00)
  9. I Don't Like You Anymore (3:05)
  10. In My Room (2:29)
  11. Meeting Place (3:56)
  12. The Time Has Come Again (2:22)
Het album blijft maar groeien, ben zeer benieuwd hoe het 20 oktober in Paradiso live klinkt.

avatar van swoon
aERodynamIC schreef:
Single The Age of Understatement doet me heel erg denken aan Knights of Cydonia van Muse.

Ja, mij ook heel erg, met dat verschil dat the Age of the Understatement het beste nummer van 2008 is naar mijn mening, en Knights of Cydonia waarschijnlijk één van de vervelendste van 2007. The Last Shadow Puppets weten de kitsch veel beter te doseren, Knights of Cydonia is beyond kitsch en daarom dus afschuwelijk.

Dit album is trouwens super. Ik vind het echt zeer hip en cool en de Turners stem is super op deze plaat. Geen Monkeys-fan, maar zeker wel een Puppetsfan.

avatar van Lennonlover
swoon schreef:

zo goed gedoseerd vind ik die kitsch niet, hoor!

avatar van midnight boom
geweldig!!!!!!
ik heb niet snel dat ik een hele cd van top tot teen goed vind.
maar deze... oh echt goed
heb 3 weken alleen maar dit geluisterd.
elk nummer is goed het is geen arctic monkeys cd maar toch heeft hij vette kans een van de cd's van het jaar te worden!!!!

avatar van blur8
Tekstueel vind ik ook telkens weer andere juweeltjes: in The Meeting Place:
Omdat het pijn doet voor ons bijde:
Sorrie dat ik je ontmoete,
Sorrie dat ik je verliet.

avatar van Peter88
Ik kom er net achter dat ik bij dit album verder nog niets geschreven had. Hoogste tijd dus. Want wat een goed album is dit. Het klinkt een beetje sixties en Beatlesachtig, wat natuurlijk totaal niet erg is. Zeker één van mijn favoriete albums van dit jaar

Wel aardige nummers maar ik mis de 'harde' nummers, ik vind namelijk dat ze het drumstel te weinig laten horen. AM had een paar lekkere nummers waarbij het drumstel goed aan te pas kwam, The View From The Afternoon en Old Yellow Brick bijvoorbeeld. Ik mis een beetje dat rauwe van AM, beetje jammer.

heerlijk bombastische retro muziek, waarbij inderdaad de scott walker invloeden goed te horen zijn. T heeft me zeker 10 tot 15 keer afspelen gekost, voordat de songs in mijn hoofd bleven hangen. Kan me voorstellen dat de echte r'n'r liefhebbers moeite hebben, echter da's een voordeel van ouder worden: je gaat dit soort muziek dan wat meer waarderen.

avatar van Reindert
Het is echt heel anders als Arctic Monkeys of The Rascals, maar ik vind het geweldig. Ik vind het moeilijk om een vergelijking te maken. Het leuke aan dit album vind ik het symfonische. Terwijl ik bij arctic monkeys juist het rauwe leuk vind. Ik heb deze plaat ondertussen ook al grijs gedraaid en na al die luisterbeurten vind ik "Only The Truth" en "Standing Next to Me" de beste nummers. Er zijn weinig albums die mij na 30tal keer gehoord te hebben niet gaan vervelen. Voor mij nu al hét album van 2008!

beaster1256
ja, leuk poppy album maar toch sterk overroepen, weer zo'n engelse hype

ben het niet met beaster1256 eens, misschien wel een hype maar zeker niet sterk overroepen. stuk voor stuk goede songs en luister bijvoorbeeld eens naar de mooie arrangementen op dit album.

avatar van KidChino8
wat wil je Alex Turner en Miles Kane hebben ze geschereven.Stuk voor stuk , diepe teksten dus..

avatar van Carow
Het concert is helaas uitverkocht , anders was ik er zeker heen gegaan. Dit vind ik echt toffe muziek en ik vind de stem van Alex Turner echt fantastisch. Beste nummers zijn voor mij The Age of the Understatement, Standing Next to Me en Seperate & Ever Deadly.

avatar van hendriku
Ik dwaal toch wel halverwege af bij het luisteren maar ben er toch niet heel veel minder enthousiast over. Het sixties-surf-geluid van de gitaar, althans, zou ervaar ik het, blijft iets te nadrukkelijk aanwezig eigenlijk. De titelsong vind ik sterk, het prijskaartje van het concert debiel hoog. Denk dat het met nog een paar keer luisteren wel goed komt, wellicht dan maar met shuffle...

avatar van TerryA
album was vandaag op shortlist van 12 albums gekomen voor de Mercury Music Prize voor 2008 - vorige jaar had Klaxons gewonnen. Winnaar wordt in September bekend gemaakt. Andere nominaties (er zijn 12 in totaal) dit jaar zijn recente albums van Radiohead, Elbow, en Laura Marling.

avatar van Mjuman
Voor Mercury Music Prize worden vaak heel goede (in NL soms relatief) onbekende bands genomineerd; in verleden o.a. Guillemots en Lou Rhodes. Qua verkoopcijfers wordt Laura Marling (leuke plaat wel) behoorlijk overtroffen door hen.

Ideale zomerplaat; mijn favoriet: "My Mistakes Were Made for You". Stem van Alex Turner is inderdaad heel herkenbaar; toen ze de plaat draaiden in "De nootzaak" was ik meteen verkocht - komt in mijn favo-10 van 2008, fo sure!

avatar van T.A.
Dit album ben ik echt steeds beter gaan vinden. Het heeft een feestachtige bombastische uitstraling, maar is toch een genot voor het oor. Ik wordt er elke keer opgewekt en blij van.

avatar van Rise2
Hate the Monkeys, Love the Puppets!

avatar van Lennonlover
Net andersom voor mij Rise2

Love both..

avatar van UndahCovah
Ook al ben ik fan van Alex Turners stemgeluid, dit album gaat bij mij het ene oor in en het andere weer uit. Ik vind het allemaal wel aardig maar er springt niets uit. Het is allemaal een beetje van hetzelfde.

Mark0990
Toch wel één van de beste albums van 2008. Vooral Standing Next To Me en The Age Of The Understatement zijn juweeltjes. Krijgt van mij 4.5 ster.

Eigenlijk alle nummers zijn stuk voor stuk TOP.

avatar van Bob Harris
Heerlijk album, die hoe meer je hem luistert steeds sterker wordt. Nu een 4,5* Nog geen album uit 2008 heeft aan deze kunnen tippen.

avatar van T.A.
Klik. Zou dit dezelfde hoezen-ontwerper zijn? Zelfde jaar, zelfde kleurzetting en beiden gewoon een verwaand chickie op de voorkant gepleurt.

Ik vind elk nummer hetzelfde klinken. NOu was ik al geen fan van The Artics, maar ik vind dit helemaal niks.

UndahCovah schreef:

Heb ik ook een beetje last van. Het is prima te luisteren, maar het blijft niet hangen. Standing Next To Me is eigenljk het enige nummer wat ik graag opzet.

Lost Highway
Meeting Place is hier de uitblinker.

bver schreef:

Hier in België ook, met alle kosten erbij zo'n 40 euro! Hoe graag ik ze ook live wil zien, aan een groepje met slechts 1 cd op zijn actief weiger ik dat bedrag te betalen....

Ja akkoord, de prijs is belachelijk hoog, maar als je nagaat wanneer Alex Turner in België heeft opgetreden : 3 keer: 2x Werchter 1x Pukkelpop. De reden waarom ik dit edrag heb betaald is omdat ik vrees dat we hem niet vaak zo intiem zullen bezig zien als in een club als het koninklijk circus..
T.A. schreef:

Neen, de ontwerper van deze hoes ik sam haskins, degene van wainwright ken ik niet maar het is niet dezelfde..

www.samhaskinsblog.com

Berichten over concerttickets verplaatst naar The Last Shadow Puppets

avatar van Cor
Cor
Muzikaal is het niet helemaal mijn ding, dat spaghetti-western-achtige, maar ik moet zeggen dat de uitvoering wel briljant is gedaan. De mannen zijn wel goede songsmeden.