U2 - No Line on the Horizon (2009)

Ierland
Rock / Pop
Label: Interscope

1. No Line on the Horizon (4:08)
  2. Magnificent (5:20)
  3. Moment of Surrender (7:20)
  4. Unknown Caller (5:59)
  5. I'll Go Crazy If I Don't Go Crazy Tonight (4:10)
  6. Get on Your Boots (3:23)
  7. Stand Up Comedy (3:46)
  8. Fez - Being Born (5:12)
  9. White as Snow (4:37)
  10. Breathe (4:56)
  11. Cedars of Lebanon (4:09)
  12. No Line on the Horizon 2 * (4:07)
  13. Get on Your Boots [Crookers Remix] * (4:27)
sCoenzool schreef:

Ik zie hier heel veel mensen die genoeg weten over U2 en gewoon het album niet leuk vinden. Ik ben erg blij dat ik deze eerlijke reacties ook lees tussen de mensen die U2 de hemel in schrijven (wat natuurlijk ook mag).

Kortom: Er zijn U2-fans die dit album goed vinden en ook die het album slecht vinden. Over smaak valt niet te twisten dus. Ik ben blij dat ik het een (heel) goed album vind. Sterker nog ik vind dit het beste tot nu toe. Dus ik heb een fijne tijd.

avatar van Jazper
Af en toe luister ik naar nieuwe albums van grote bands als U2. Daar ligt mijn interesse op zich niet, maar dan wil ik toch weten hoe het klinkt. Toch leuk om te weten waar mensen het over hebben als ze het over de nieuwe U2 hebben.

Dat ik er vervolgens niks aan vind, levert dan inderdaad een lage stem op. Maar ik vind die Bono bijzonder overdreven zingen, de muziek te netjes en ik heb voortdurend het idee het allemaal al eens gehoord te hebben. En als je uitgesproken liefhebber bent, zal dat niet zo erg zijn. Mij irriteert het. Maar zieken of anti-stemmen is mijn waardering van 1,5 * niet.

Jazper schreef:

Hoewel ik toch wel een paar cd's heb staan, is de top 10 die je hebt mij volledig onbekend, zelfs de namen van de groepen die daar in staan.

Geen haar op mijn hoofd, die er aan denkt om mij bij die groepen in wat voor discussie dan ook, te gaan mengen. Geen verstand van zaken heet dat voor mij. En mijn hart ligt er niet.

Zelfs al zou ik een cd van één van die groepen hebben waar ik niets aan zou vinden, dan voel ik nog steeds geen enkele behoefte om me daar met wat voor discussie ook te bemoeien.

Je hebt zoveel andersoortige muziek, waarom je bemoeien met de meest uiteenlopende prietpraat bij een cd-bespreking bij een groep die je eigenlijk niet interesseert?

avatar van L_T_B
Ad Brouwers schreef:
Ik ben bij dat de laatste reakties allemaal off-topic zijn. Wat een ( goed) bedoelde onzin !!!. Verder gaan we verder tot de orde van de dag. We weten nou onderhand wie dit album goed vindt en wie niet>

En daarom maar weer eens een hele rits berichten verwijderd.

Sommige vinden dit een goed album, sommige vinden dit een slecht album. C'est ça.

avatar van Chronos85
Vlug geteld dat sinds mijn laatste bericht op 1 april (5 dagen terug!) er ruim 40 berichten zijn gepost over dit album. Zo interessant is het toch ook weer niet?Opvallend bij dit album is dat er vooral enorme voor- en tegenstanders zijn. De 4.5 en 5 en 2.5 en lager staan lijnrecht tegenover elkaar. Misschien is het een idee voor de mensen die vaak gepost hebben zonder *mening* dat ze een recensie schrijven zodat er in 1 post duidelijkheid is over hun beweegredenen achter de kraak- dan wel maakstemmen. Zoals ik bij het solo album van Pete Doherty had geschreven, staan daar al 5 meningen aangeklikt terwijl er slechts 52 stemmen zijn. Bij dit album zijn al 400 stemmen terwijl slechts 6 mensen een *mening* hebben...

avatar van Nicholas123
Ben ik het wel mee eens. Dat sterretje links bovenin staat er niet voor niets mensen. Maakt het erg handig om als nieuwkomer bij albums een goed overzicht te krijgen van de belangrijkste meningen die er over bestaan. Want het is nogal wat om door 42 pagina's heen te ploeteren.

UnknownPleasure
Ik vind de Justice remix van Get on your boots veel beter , al blijft het refrein wel erg irritant.. Toch wel typerend dat een cover beter is dan het origineel.. dat komt niet vaak voor ( bij mij).

Jazper schreef:

Jij bent tenminste eerlijk , ik heb effe naar jouw muziekintresse gekeken , ik moet eerlijk bekennen ik ken er niet 1 van .

avatar van musicboy
Ik heb totaal geen goesting om dit album te leren kennen, laat staan te kopen. De voorganger kocht ik wel nog, en bleek zo'n miskoop. U2 kan me al jaren niet meer boeien.

Dieder
musicboy schreef:

Waarom post je dan.

Joy
omdat dit een site is waar je je mening kan geven over muziek, en da doetie

Joy schreef:
omdat dit een site is waar je je mening kan geven over muziek, en da doetie

Ook over alle muziek die je nog nooit hebt gehoord? Laten we het toch met elkaar eens zijn, dat een mededeling dat je zeker niet van plan bent om een cd te luisteren, laat staan te kopen, op de pagina van die cd, volstrekt overbodig is?

Verwachtingspatronen mogen best uit worden gesproken. Hij geeft er toch geen cijfer voor? Snel op de tenen getrapt zeg.

musicboy schreef:

Niks mis met deze stelling Musicboy , je zegt gewoon dat U2 jou al jaren niet meer boeit en dat kan , je geeft tenminste niet zo`n misselijke 0,5 ster .
Er blijft nog genoeg andere muziek over .

avatar van sCoenzool
Eens met rudiger! Musicboy vertelt gewoon wat hij van U2 vind maar oordeelt niet over het album.

Ik vind trouwens het album niet heel boeiend, alleen de laatste drie nummers kunnen me echt heel goed boeien en vind ik mooi. En heel vervelend is het ook weer niet dus het krijgt van mij nog een 2,5

avatar van musicboy
Ik schrijf iets omdat U2 een band is die ik altijd al gevolgd heb, maar na 'Achtung Baby' ging het zo bergafwaarts. Af en toe een prachtig nummer, maar geen boeiende albums meer in het totaal, met uitzondering van 'All That You Can't Leave Behind'. Ik zal die wel eens ontlenen uit de bib voor 50 cent, en dan zie ik wel nog.

Ik heb dit album eind februari direct een 5 gegegeven. Na talloze luisterbeurten groeit'ie ook nog. Een 5,5 geven mag zeker niet....

Ik verheug me nu al op een opvolger. Hopelijk duurt het nu niet nog 'es 4,5 jaar. U2 moet ook maar eens accepteren dat niet alles zeer sterk hoeft te zijn.

Hopen dat U2 zich op opvolger 'songs of ascent' van een donkere, mystieke kant laat zien...

Dat hoop ik ook, cristiu. En ik denk dat eind dit jaar dat ook gaat gebeuren. Dus we moeten nog even wachten!!!

Dieder
Hopelijk staat er op het volgende album wat meer experimentaal materiaal zoals Zooropa. Maar alles wijst erop dat 'Songs Of Ascent' een plaat gaat worden met rustige nummers.

Dit is een album dat je vaker moet beluisteren om er echt een mening over te hebben. Met één keer luisteren red je het niet, en als je een U2-hater bent ga je het nooit goed vinden, omdat je al negatief bent voordat je het album gaat beluisteren.

avatar van Nicholas123
Dieder schreef:

Zooropa had ook veel rustige nummers.

avatar van sierrra
UnknownPleasure schreef:

Voor de nieuwsgierigheid eens geluisterd naar deze cover. Wat een slappe hap. Geef mij het origineel maar. Dit heeft niks meer met rock te maken.

avatar van James Douglas
Nicholas123 schreef:

Zooropa had ook veel rustige nummers.

Experimenteel wil dan ook niet vanzelfsprekend het tegenbeeld van rustig zijn. Want wat zijn Dirty Day en The Wanderer dan?
Vaag begrip eigenlijk, rustige nummers.

avatar van sierrra
Experimenteel wil zeggen dat het eindproduct sterk afwijkt van de huisstijl van een band. Voor U2 vind ik nummers als Numb, Daddy's gonna pay for your crashed car en Miami experimenteel.
Ik ga Unknown Caller steeds beter vinden. Verder heeft dit album nu al langer in mijn cd speler vertoeft dan HTDAAB. Toch een knappe prestatie van de heren moet ik zeggen.

avatar van Janhero
Echt helemaal niks. Bah zonde van de tijd. Ga toch lekker met pensioen, oppergod Bono (denkt ie) Je krijgt toch lekker geen nobelprijs voor de vrede, hoe goed jij je best ook doet om overal op de voorgrond te treden. Muzikaal is het echt over. 2* voor de mixer.

Ik wil de tijd van Boy en War weer terug !!

Met 48 al met pensioen , ik zal het morgen ook eens an m`n baas vragen of dat kan .
Helaas weet ik zijn antwoord al .

avatar van LucM
Ik wil de tijd van Boy en War weer terug !!

En als U2 teruggrijpt naar het geluid van "Boy" of "War" brengen krijgt U2 het verwijt dat ze in herhaling vallen m.a.w. het is nooit goed.
Ik vind dat U2 op deze "No Line on the Horizon" juist de goede balans heeft gevonden tussen enerzijds vertrouwdheid (de herkenbare U2-sound is nog steeds aanwezig) en anderzijds vernieuwing (het is geen aftreksel van eerder werk buiten misschien '"Get on Your Boots"). U2 heeft zichzelf op dit album als het ware heruitgevonden.

Ik wil de tijd van Boy en War weer terug !!

Ik had ook graag weer eens 18 willen zijn, maar helaas.
Boy en War bestaan al, dus waarom een remake. Ze klinken nog steeds overigens alsof ze gisteren gemaakt zijn, dat vind ik wel een voordeel bij U2.

Met No Line on the horizon verkent U2 verdere grenzen in hun werk. Over het resultaat kun je twisten. Maar Boy en War kunnen ze ons in ieder geval niet meer afpakken.

PS: wat een rare reclame boven deze cd. Bestel NLOTH nu bij Cosmox.nl, altijd gratis bezorgd? Zouden ze weten, dat de meesten die hier schrijven de cd waarschijnlijk wel al zullen hebben?

avatar van musicboy
Zopas 'Get on your Boots' bekeken op YouTube, live van de Brit Awards. wat een zwak nummer en wat een irritant gedoe van Bono.

avatar van reptile71
Na lange tijd niet gehoord te hebben vandaag weer eens opgezet. Klinkt gewoon lekker oud en vertrouwd U2 en mag best 4**** dragen.

avatar van Fake_world
aan allen: Ga amorphis eens horen