U2 - No Line on the Horizon (2009)

Ierland
Rock / Pop
Label: Interscope

1. No Line on the Horizon (4:08)
  2. Magnificent (5:20)
  3. Moment of Surrender (7:20)
  4. Unknown Caller (5:59)
  5. I'll Go Crazy If I Don't Go Crazy Tonight (4:10)
  6. Get on Your Boots (3:23)
  7. Stand Up Comedy (3:46)
  8. Fez - Being Born (5:12)
  9. White as Snow (4:37)
  10. Breathe (4:56)
  11. Cedars of Lebanon (4:09)
  12. No Line on the Horizon 2 * (4:07)
  13. Get on Your Boots [Crookers Remix] * (4:27)
khonnor
sierrra schreef:

khonnor, je moet je pillen eens gaan innemen! Dit is wel het stomste gelul wat ik ooit op deze site ben tegengekomen.

dankjewel.... das een groots compliment.

ik heb nochtans gene prut in mijn oren en hoor enkel een vermoeide plaat waar veel werk in is gekropen maar die zo safe klinkt als de pest....

enne, waar zijn die memorabele melodieën gebleven?

oh ja, op zooropa, achtung baby en andere. numb, lemon, stay... geen enkele song op nloth haalt nog maar de enkels van dit triumviraat

en dan is de hoes nog gepikt ook

Kwestie van mee kunnen willen praten, denk ik. Soms raak je gewoon nieuwsgierig door alle reacties, ook al weet je dat je het waarschijnlijk niet heel geweldig gaat vinden.

De single gaf mij een beetje het 'Achtung Baby'-gevoel, al vind ik hem lang niet zo goed als de fantastische singles uit die tijd.

Vanavond ook weer 's Pop gedraaid. No Line zorgt bij mij toch voor een kleine U2-hausse in mijn luistergedrag...

avatar van rudiger
marcusje schreef:
Heerlijke cd! Niet echt vernieuwend, maar dat hoeft voor mij ook niet altijd. Gewoon erg lekker!!! Blijft nog steeds de beste band ter wereld! Uitschieter voor mij: Moment Of Surrender

Ik heb hem ook net binnen en Moment Of Surrender schiet er voor mij ook uit , in positieve zin .
De rest zal wat wennen zijn maar MOS is na 1 luisterbeurt meteen goed.
Het klinkt allemaal lekker U2 en zo hoort het ook .
En nu ga ik hem op cd zetten dan kan ie morgen mee naar het werk .

avatar van mkrake
herman schreef:

Kwestie van aan alles en iedereen duidelijk moeten maken dat "jij" de nieuwe van U2 kut vindt. Op de een of andere manier ligt U2 bij een zeer grote groep slecht in de markt. Dit is o.a. te zien bij het topic "Mijn meest overschatte band top 3. U2 komt bijna bij 50% van de users langs.

Het ligt er allemaal zo dik bovenop hier!! Maar ja hoge bomen vangen veel wind..

kluivie
Inmiddels ook geluisterd .... hoe is het mogelijk dat het toch uitlekt? maar ik ben helemaal weer om hoor wat een geweldige plaat deze gaat groeien tot beste album van 2009! En ja natuurlijk klinkt het U2 wat anders??????

avatar van Boris1
Net zo zeer als dat er mensen zijn die blind achter hun favoriete groepje aanrennen, zijn er personen die bevooroordeeld alles bij voorbaat al afschieten. De waarheid zal wel ergens in het midden liggen.

Eerder heb ik mijn (lage) verwachtingen voor dit album reeds toegelicht en (na een eerste luisterbeurt) kom ik tot de conclusie dat deze deels zijn uitgekomen. De passie en urgentie die U2 tot midden jaren negentig zo kenmerkte zijn op dit album toch wel tot een minimum gedaald.
Maar.... in plaats daarvan klinkt U2 warmer en doet het mij denken aan enkele nummers ten tijde van hun soundtrack voor de film Million Dollar Hotel. De nummers zitten wat minder simpel in elkaar dan op hun laatste, wat wel weer als gevolg heeft dat ik hier geen hele grote hits op hoor. Voorlopig een half sterretje meer dan HTDAAB, drie sterren dus, met weinig rek naar boven of beneden.

Sinds vanmorgen vroeg in mijn bezit en ongeveer 10 keer gedraaid en ik moet zeggen dit album kan zich meten met klassiekers als Achtung baby en The Joshua tree. Zeer afwisselend, vernieuwend ook, toch een echte U2-cd. Met als uitschieter het nummer 'Magnificent'. Het nummer is eigenlijk een 'best of U2' maar dan samengevat in één muziekstuk. 'Get on your boots' is een aardig nummer maar duidelijk het minst van alle songs op het album.

Met deze cd is U2 compleet terug van weggeweest en heeft waarschijnlijk hun beste cd ooit gemaakt. De tijd zal het leren. Van 'Memorabele songs' kun je pas spreken als het album een aantal jaren oud is en ik denk dat er op dit album juist veel 'memorabele songs' staan.

Jammer voor degene die niet van deze wereldband houden. De band zal het komende jaar geregeld in het nieuws zijn. En terecht. Feit is: U2 is één van de bestverkopende acts uit de afgelopen 30 jaar met een enorme fanbase, die met deze cd alleen nog maar uitgebeid gaat worden.

'LET ME IN THE SOUND!!!'

avatar van sierrra
Wijs gesproken cristiu2.

avatar van aerogp1
Het nummer 'Get on your Boots' zorgt bij mij voor kromme tenen in mijn boots.

De rest van het album klinkt wat veelbelovender.

avatar van Kill_illuminati
Het nummer dat ik bij het progamma Top of Flop hoorde klonk in mijn oren als een herhalings oefening.

Rik H.
Net de eerste luisterbeurt er op zitten.
In ieder geval een stuk beter dan How to Dismantle an Atomic Bomb, na die plaat heb ik de moed een beetje opgegeven.
Maar de heren lijken het toch weer te flikken met deze nieuwe CD.
Petje af na 30 jaar op hoog niveau muziek maken.
Maar eens beginnen met 3,5*
Kan alleen nog maar meer worden.

avatar van nelis
Wat ik tot nu toe heb gehoord, klinkt het niet verkeerd, heb er nu een nummer of 4 opzitten.

Eerst helemaal luisteren dan zal ik een cijfer geven.

Nog moeilijk om dit album na 1 dag in perspectief te plaatsen, maar no line raakt me al meer dan de vorige twee albums. Overigens absoluut een album die via de koptelefoon beluisterd dient te worden. Ik denk dat mijn stem nog hoger gaat worden. Ik begin voorzichtig.

Ik verheug me nu al op Magnificent live. Wat een nummer!

Empyrium
mkrake schreef:

Wel grappig dat mensen die U2 niets aanvinden en niet relevant vinden er als de kippen bij zijn om het te downloaden.

Als je U2 geen flikker aanvindt ga dan wat anders luisteren. Ik ga toch ook geen cd van een of andere popprinses downloaden om te kijken of ze vernieuwend bezig is geweest?

Kan dit toch echt niet snappen!!

En waarom moet U2 ineens zeer vernieuwend zijn? Als een band als Metallica klinkt als vroeger en een parodie op zichzelf is geworden wordt het helemaal geweldig gevonden maar U2 moet zich altijd vernieuwen....

Ik heb 8 cd's van U2 in mijn bezit.

avatar van nelis
nelis schreef:

Eerst helemaal luisteren dan zal ik een cijfer geven.

Valt zeker niet tegen, beter dan How to Dismantle an Atomic Bomb.

Na 1 keer luisteren springen Breathe en Magnificent er sowieso uit.

Begin met een voorzichtige 4.

avatar van lennon
nelis schreef:

Eerst helemaal luisteren dan zal ik een cijfer geven.

Same here... 1e indruk is HELEMAAL niet verkeerd... Vind het openingsnummer echt een heel sterke song....

avatar van reptile71
panchev schreef:
Overigens absoluut een album die via de koptelefoon beluisterd dient te worden.
Dit album bevat vele extra's

88Fabian
Dit album wordt je gauw zat.ik vind 2 nummers maar goed eigenlijk en voor de rest is het allemaal een beetje wat ze altijd al hebben gemaakt.

Gelukkig, allemaal mensen die het niks vinden. Lekker blijven hangen in 20 jaar terug.

Kan ik op 2 maart in ieder geval op me gemak naar de winkel om hem op te halen.

Heerlijk album..............

avatar van devel-hunt
Deze plaat binnenkort maar eens gaan beluisteren. De recenties bij MuMe springen van 1 naar 5. Zoals gebruikelijk wordt U2, met gemak de grootste band van de laatste 25 jaar, idioot hard beoordeeld op MuMe, wat ook zo hoort, de verwachtingen zijn hoog. Iedereen heeft een oordeel zelfs degene die U2 geen reet aanvinden. Ik verwacht een degelijke, goede en vertrouwde CD met een kleine boodschap, maar hopelijk geen krampachtige vernieuwingsdrang.

kluivie schreef:

Hij was al een tijdje te krijgen op Napster Mobiel. en idd een heerlijk album

devel-hunt schreef:

zijn gewoon lekkere nieuwe nummers met vertrouwd gitaarwerk van the edge. kan ie zich live lekker op uitleven.

avatar van rkdev
Rolling Stone has apparently given No Line On The Horizon a 5-star review in its new issue. Haven't seen the review itself, but the cover says "U2's 5-Star Masterpiece."

khonnor
jochei!!! tja, rolling stone is dan ook zowat het enige echt relevante muziektijdschrift ter wereld...

stuart
Kijk eens, bij de toename van het aantal stemmers stijgt het stemgemiddelde en filtert de "tegenstemmen" er al aardig uit .....

Ach ja, er zijn er ook die klakkeloos 5* geven. Heft elkaar mooi op dan.

stuart
Precies; bij het stijgen van het aantal stemmen hebben de 'uitersten' niet veel invloed meer (normaal gesproken).

Moest even wennen, maar na een aantal luistersessies vind ik em toch wel erg goed. Geeft vooralsnog 4,25 ster. Omdat ik een fan ben, rond ik af naar beneden. 0,25 aftrek voor bevooroordeeldheid, das aardig toch. Favoriete nummer op dit moment: Unknown Caller.

Ronald Schuurman
Ik heb hem ook even geload. Dit is toch wel echt een groot flutwerk zeg. De stem van Bono fragiel en zwaar overgeproduceerd. Het laffe gitaarwerk van The Edge. Het vorige album was al slecht maar dit slaat alles.
Het nummer wat dan nog redelijk een feel heeft is White As Snow.
Ik heb het idee dat heren na All that you can t leave behind beter hadden kunnen stoppen. Dat met Achtung Baby en The Joshua Tree toch wel tot hun beste werk gerekend mag worden.