Neil Young - Fork in the Road (2009)

Label: Reprise

1. When Worlds Collide (4:14)
  2. Fuel Line (3:11)
  3. Just Singing a Song (3:31)
  4. Johnny Magic (4:18)
  5. Cough UP the Bucks (4:38)
  6. Get Behind the Wheel (3:08)
  7. Off the Road (3:22)
  8. Hit the Road (3:36)
  9. Light a Candle (3:01)
  10. Fork in the Road (5:47)
Down_By_Law
De bonus DVD is erg mooi. Er staan wat Fork In The Road videoclips op (zo overduidelijk een terechte parodie op YouTube) en een gedurfde maar mooie live versie van 'A Day In The Life'.

En nu weet ik het zeker: 'Just Singing A Song' is één van Neil's beste nummers.

avatar van Twinpeaks
Toch wel een genietbaar schijfje van Ome Neil.Niet alles is even goed,maar het is in ieder geval niet onbeluisterbaar.Hij duurt ook net lang genoeg.Die titeltrack blijft toch wel grappig en ook Just Singing a Song is een prima nummer.Zoals meerdere users al aangaven heeft deze cd inderdaad wel iets weg van RE-AC-TOR.En daar was helemaal niks mis mee.Young trekt weer zijn eigen plan en komt er mee weg.

Was heel benieuwd, na al die negatieve reakties. Maar dit is echt een heel lekkere, in het oor liggende cd. Vergelijken ga ik niet doen, maar dit album is zo slecht is hij helemaal niet. Sterker nog, prima album. Als je goed luistert merk je dat Neil dit album lekker freeweelend heeft gemaakt. Dus "fans", niet zeiken, dit geeft nij het gevoel van weer lekker "thuiskomen" Iedereen, die weer een wereldwonder verwachtten van Neil zullen wel weer kritiek hebben op mijn mening. Ik schuif 'm trots tussen de rest van mijn Neilverzameling. Cough Up The Bucks is mijn favo en de rest volgt op korte afstand. Thanks Neil for this beauty!!!!

avatar van bone machine
bone machine (crew)
Volledig mee eens, een goeie cd met één heel sterk nummer:Just Singing A Song!!!

Ad Brouwers schreef:

Nou Ad, je hebt me weer eens overgehaald. Ik dacht ook al: waar blijf je?

Dat vroeg ik mezelf ook af, Hans. Na een middagje "terras" in de zon en wat "naborrelen" dacht ik: even Neil nog eens gauw luisteren, reaktietje geven, dan kan ik morgen zie hoe laat ik ongeveer naar bed ben gegaan. En nu is het ochtend en vind de cd nog steeds goed. Just Singing A Song is trouwens ook een beauty!!!. zoals Light A Candle ennuh al die andere trouwens ook.

avatar van thebestfreaks
Ik ga hem ook nog maar een keertje opzetten

Father McKenzie
Allez, ik dacht echt dat ik hier NIETS dan negatieve berichten ging lezen, het valt me nogal mee.
Ik zal maar geen jaar wachten op die afprijsbakken, ik ben gewoon véél te nieuwsgierig (dat krijg je met zware fans!) naar de nieuwe vlugge worp van nonkel Neil, dus na het badmintonnen ga ik dan maar een folietje doen en in die plaatselijke Free Record Shop, waar jonge verkopertjes staan die amper van Neil Young hebben gehoord, en die algemeen al geen kloten van hun rockgeschiedenis kennen, en waar ik me dus mateloos sta aan te ergeren als ik sta aan te schuiven aan die klerekassa, kijken of ze de plaat al mochten binnenhebben.

Misschien dat ik het wel een leuk album vind, ik hoop het. Slechter dan Broken Arrow of Landing On Water dat kàn volgens mij al lang niet meer, dàt stadium is ouwe zeurderige Neil al lang voorbij, toch?

En dan kom ik wel met mijn bevinding en mijn kleine meninkje hier tussen het grove geweld staan, niet dat een mening van een andere ouwe zak hier nog weinig zal aan veranderen, maar ach, je leest zo graag je eigen posts, toch, dat doen jullie allemaal, geef maar toe!

avatar van Ploppesteksel
Ik vind ook wel dat er iets te negatief wordt gedaan over dit album.
Het is natuurlijk niet geniaal; zeker niet, maar toch wel leuk om eens even op te zetten. De tijdsduur is dan ook een pluspunt; niet te lang, zodat je het zeker niet beu wordt, en dat is gelukt. Met Fork in the Road zelfs nog een hele leuke afsluiter !

avatar van IntoMusic
Wat een geneuzel... ben je alleen maar positief, dan wordt je verweten dat je niet kritisch bent. Zijn er verschillende personen die totaal niets aan dit album vinden, is het weer te negatief.

Achja, daar zijn we Hollanders voor: lekker zeiken

avatar van Ploppesteksel
Je mag best kritisch zijn, maar ik las zoiets als " When Worlds Collide is gewoon géén muziek, een ware schande! " . En dat is toch wel iets té negatief, me dunkt.

IntoMusic schreef:
Achja, daar zijn we Hollanders voor: lekker zeiken

Daarom ben ik blij, dat ik een Brabander ben, die zij toch ietsiepietsie anders. Wij zitten lekker dicht tegen Belgie aan en daar is het toch wat gemoedelijker en gezelliger!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ( misschien zijn we wel halve belgen )

LIVE VERSLAG AFLUISTEREN VOOR 1E KEER

1. Leuke bas in When world collapse. eigenlijk nooit zo gehoord op een NY cd.

2.Ah, lekker doorgestampt op Fuel line. Melodietje doet me denken aan een nummer van de cd Paradise theatre van Styx.

3. Derde nummer, Just singing the song, komt al gelijk in aanmerking voor beste nummer van de cd. Lekkere vette rock. Beetje kort.

4. Johnny magic. Het lijkt wel Living with war, het rockt gewoon door, helemaal geen slappe ballads. Een wat raar refrein. Wat veel bas en te weinig hoge tonen. Maar vooruit. Nee hoor, heerlijke solo.

5. Vijf begint als een ervaren NY opening. Begin gitaarwerk prima. Beetje irritant waarop herhaaldelijk Cough up the bucks wordt gezongen, ontsiert het een beetje. Voor de rest is de zang goed. Ook hier weer een solo

6. Oei. Begint als rock & roll. Hoe heet dat nummer? Get behind the wheel. . Ben bang dat ik voor dit nummer vanaf het begin afhaak. Ondanks solo, na een minuut. Nee, geen verbetering.

7. Hier dan een trage ballad met Off the road. Dit verhoogt niet de pret. Wordt gedurende het nummer er niet beter op

8. Kijk. Dit is dan weer een opening waar ik wél voor val. Hit the road. Hit the road na Off the road? In ieder geval weer aan de goede kant van de rock. Inhoudelijk heb ik nog niet goed naar de teksten geluisterd, komt meestal ook pas na een eerste luisterbeurt. Maar de song trekt behoorlijk goed door.

9.Candle. Is dan wél een aardige ballad. Het is moelijk uit te leggen. Maar Young heeft ballads en ballads. Drakonische troep, schommelstoel maar dit Candle behoort wél tot de juiste categorie. Van het type geschikt voor Crosby, Stills, Nash & Young.

10. Een stevige song als beëindiging. Hij moet uitkijken niet terug te vallen naar de rock & roll van 6. Hou nog even vol! Nee, bepaalt niet de beste rock van de cd.

Dit was natuurlijk pas de eerste luisterbeurt. Volgens mij heb ik hem overigens vrij goedkoop gekregen, 17,99 voor cd en dvd. Misschien een foutje bij de kassa. Meestal koop ik de dvd niet, maar heb het nu maar laten zitten...............

avatar van harm1985
Ik had em voor 18,99, bij CD-Wow is ie 15,99, maar daar komt ie pas maandag uit en als ik er dan NOG een week op moet wachten...

Wat ik eigenlijk zo mooi vind aan deze plaat (of Neil Young an sich) is al die fans die over elkaar heen vallen en moord en brand schreeuwen als ie een minder goede plaat heeft uitgebracht. Alleen dit topic lezen maakt de tegenvallende kwaliteit al meer dan goed.

Ach.. Neil wil zijn zegje doen, en dat recht heeft hij. Dat hij de bedoeling hier belangrijker vindt dan de muziek (of het tenminste zo laat lijken), tja dat is jammer...

Neil mag van mij best eens een misser maken, dat kan hij zich permitteren. Betekent echter niet dat ik die misser goed moet vinden. Ik zal hem er alleen niet op afrekenen, hooguit door de CD misschien niet te kopen (ik weet nog niet of dat ik ga doen nml.).

Father McKenzie
Ik ben op jacht gegaan in Sint Niklaas, maar ben van een kale reis terug gekomen;
Aan het Waasland Shopping Center kon ik de auto niet tijdig kwijt, ik kreeg het op de heupen.... dan maar naar het centrum van Sint Niklaas. Helaas daar was enkel een F¨*ckin' Free Record Shop, met hetzelfde dwaze verhaal als die andere F*ckin' FRS in Lokeren;
Ze hadden de cd binnen in deluxe versie, mèt dvd, ze lieten me het album zien, maar mochten het nog niet verkopen, ze hadden geen groen licht van hun hoofdzetel om de cd al te verkopen.

Een idioter verhaal heb ik nog niet gehoord, in Sint Niklaas heb ik de winkelbediende haast de huid volgescholden, kon me nog net beheersen...
In een Extrazone shop wat verder heb ik uit pure frustratie de 3 eerste U2 albums in deluxe editie dan maar meegenomen, ook omdat die daar eindelijk betaalbaar waren (ca 22 € per stuk) want uiteraard, een nieuwe Neil Young, daar moet je in zo'n spelletjeswinkel zeker al niet op rekenen.

De halve wereld heeft de plaat dus al, hoe slecht of goed ook, ik moet blijkbaar wat geduld uitoefenen, de plaat is me vandaag niet gegund, het is een véég teken.

Vanavond met vrienden naar de bioscoop en maar niet verder aan die Neil Young plaat denken, het verdringen, maar het blijft zéér frustrerend, ik had beter de auto richting Gent gestuurd, maar gedane zaken nemen geen keer.

Wachten is dus nog maar eens de boodschap.

Miljaarde!

avatar van harm1985
Wat een gare winkel ook die FRS. Sowieso zijn de CD's daar te duur...

Father McKenzie
Weet ik, maar ik dacht eerst in het Waasland Shopping Center een Fnac of zo te vinden, ik kon het geduld niet opbrengen nog ettelijke rondjes met de auto te rijden - héél het Waasland bleek vandaag naar het Shopping Center te zijn afgezakt, méér auto's dan mensen, miljaardedzjuu, en dan viel het me ontzettend tegen in de stad zelf.
Soms is het je gewoon niet gegund, het was een echte bààlnamiddag, ik heb me getroost met die deluxe cd's van U2, om toch niet geheel van een kale reis thuis te komen. Sometimes life sucks dat het niet te geloven is!

En jawel, Free Record Shop, of moet ik zeggen Free Games Shop, dat zijn absolute klotewinkels, dat mag je gerust zeggen, echte klotezaken, met verkopers die van muziek den hond zijn botten kennen, en dat is Vlaams, zie!

Een supergefrustreerde Father.

Morgen is een betere dag, laat ons hopen!

Nou, uit wat ik gelezen heb wat je allemaal heb ondernomen om Ome Neil in bezit te krijgen blijkt wel dat jij een échte, diehard Young-fan bent. Velen kunnen daar een voorbeeld aan nemen. Volharding en doorzettingsvermogen kunnen jou niet ontzegd worden. Respect!!! Ennuh: Tomorrow is another day, cheers man!!

na een hoop negatieve reakties, denk je dit zal wel niet veel zijn. even luisteren.
en.... het valt reuze mee, sterker het titelnummer horend en ik kan niet wachten op het komende concert in Ahoy.
Met dit nummer erbij en het wordt geweldig.
maar eerst nog naar Bob D. What a year...

Video: MOG Exclusive: New Neil Young Music Video for Get Around on MOGtv

Get Around staat helaas niet op het album, maar had er best op gemogen, als je het nummer hoort! Hetzelfde geldt voor Sea Change...

Get Around vind ik ook niet denderend, maar wel een stuk beter dan het gros op dit album. Evenals Sea Change inderdaad.

avatar van musician
Ik verhoog naar 4****. Hij klonk vanmiddag zo goed in de eh...............auto, dat ik een verhoginkje gerechtvaardigd vind.

Het over het algemeen vrij stevige werk mag mij prima bekoren. De negatieve kritieken vind ik toch grotendeels ten onrechte. De eerste vijf nummers zijn allemaal goede stevige werkjes. Leuke teksten ook, als je even blijft luisteren.

Ik ben natuurlijk al blij geen Tonight's the night te krijgen voorgeschoteld.

3 toch stevige cd's van Young op een rij. Ik vroeg me plotseling af: hij wordt toch niet doof? Dat de muziek steeds harder moet worden om zichzelf te blijven horen?
Maar nee, ik hoop dat Young in goede gezondheid nog lang onder ons mag blijven.

Misschien dat ik nog wel ga compileren met Fork in the road en Chrome dreams II. Dat wordt dan helemaal een super cd.

(verwijderd)
Meh. Rotplaat. Ik kan hier echt helemaal niets mee, een flinke tegenvaller. Ik ga het morgen nog eens proberen, maar nu maar even een fijne sessie Tonight's The Night en On The Beach om het weekend mee af te sluiten... WAT een platen zijn dat...

Ad Brouwers schreef:

We doen vandaag een nieuwe poging om eindelijk aan de plaat te geraken!

avatar van harm1985
Op Neil's MySpace site kun je em ook gratis beluisteren.
Daar staan ook een paar video's van het album.

musician schreef:
De negatieve kritieken vind ik toch grotendeels ten onrechte. .

Ik ben natuurlijk al blij geen Tonight's the night te krijgen voorgeschoteld.

Hé, musician, hou jij dan niet van Tonight's The Night? Toch één van Neil's betere platen, dacht ik.... al moet die bij mij wel onderdoen voor Everybody Knows This Is Nowhere, On The Beach, Harvest, After The Goldrush en Zuma, maar toch...

Vandaag dus eindelijk dit plaatje gevonden, in een Luikse Media Markt dan nog wel...

De plaat in de vrachtwagen afgedraaid.... en niet helemaal overtuigd; De hoes deed al vermoeden dat het wel eens een rommeltje zou kunnen worden.... Opzettelijk een "fuck you" foto die heel onscherp en onduidelijk is, zoals ook de plaat klinkt; toch nogal richting garagerock.
En ik hou niet zo van rommelige muziek.
Inderdaad, ik vind de klank weinig verzorgd, maar sommige songs kunnen er wel mee door.
De eerste 3 vind ik redelijk geslaagd, dan zakt het voor mij wat in met Johnny Magic en Cough up The Bucks die ik niet om aan te horen vind....
Daarna wordt het weer wat beter, maar nergens echt goed, vind ik.
De 2 méér intimistische dingetjes, Off The Road en vooral Light A Candle, zijn best te pruimen, maar verbleken toch bij ouder werk.
De titelsong zelf rockt lekker weg, en voor je het weet is het plaatje gepasseerd.
Het doet me niet zo veel.
Maar een echte NY freak haalt alles in huis, ook al is het soms iets minder.
Ik zal voor mezelf eens song per song quoteren, maar ik weet nu al dat deze in de totaallijst van alle NY albums eerder in de lagere regionen zal vertoeven in mijn NY album lijst.

Voorlopig 2.5, ik kom niet hoger.
Matigheid troef.
We gaan Chrome Dreams II nog eens draaien, zie!

Davez
Na al de negativiteit vind ik de plaat niet eens slecht. Light a Candle en Fork in the road vind ik zelfs heel mooi.
De tekst van de titeltrack is gewoon heel erg leuk.

Ik weet dat ik Chrome Dreams 2 destijds weinig of niet draaide, hier ligt die drempel lager. Ik zal sneller op deze plaat terugvallen.

Ik twijfel tussen 3.5 en 4*

avatar van rudiger
Je wordt `n beetje doodgegooid met nieuwe cd`s van NY , en overal waar te veel voor staat is niet goed.

Father McKenzie
Daar valt iets van te zeggen.... NY is nogal overproductief, als je het mij vraagt.... wel petje af, als je weet dat hij nog niet zo lang geleden ernstig ziek was, en dat men zelfs voor zijn leven vreesde, hij heeft toch een hersenoperatie achter de rug, dacht ik????