Arctic Monkeys - Humbug (2009)

Label: Domino

1. My Propeller (3:28)

met John Ashton

2. Crying Lightning (3:43)

met John Ashton

3. Dangerous Animals (3:24)

4. Secret Door (3:44)
  5. Potion Approaching (3:33)

met Josh Homme

6. Fire and the Thud (3:50)

met Alison Mosshart

7. Cornerstone (3:18)

met John Ashton

8. Dance Little Liar (4:44)
  9. Pretty Visitors (3:41)
  10. The Jeweller's Hands (5:43)

met Josh Homme

11. I Haven't Got My Strange * (1:30)

met Josh Homme

12. Red Right Hand * (4:20)
  13. Sketchead * (2:02)

Ssscht...
De vorige cd's heb ik aan mij laten voorbij gaan (ik kan zelfs geen enkel nummer van hen noemen uit hun vorige cd's), maar deze vind ik goed!

Ik hoor soms invloeden van Joy Division, The Pixies en the Smiths. Kortom een beetje een jaren '80 sound en toch is het mooi op zichzelf staand en persoonlijk. Lekker afwisselend ook en de korte duur van het album vind ik persoonlijk dan weer een pluspunt.

Voorlopig 4 sterrekes

avatar van Banjo
ik hoor queens of the stone age invloeden! ik vind het een zeer fijne cd
4 sterren..

SSS
Banjo schreef:
ik hoor queens of the stone age invloeden! ik vind het een zeer fijne cd
4 sterren..

Dat ligt wellicht aan de medewerking van Josh Homme, maar dat wist je al?

avatar van Motdattan
GE-WEL-DIG album.

avatar van Anne Maaike
Toch wel één van mijn ontdekkingen op musicmeter, de Arctic Monkeys. Had voorheen niet van deze groep gehoord. Ze maken leuke muziek.

avatar van Banjo
SSS schreef:

Dat ligt wellicht aan de medewerking van Josh Homme, maar dat wist je al?

Nee! maar ik herken het duidelijk... het zijn die felle, rauwe, krachtige stukken.
overduidelijk de queens of the stone age..

avatar van Kokuil
Anne Maaike schreef:

Op welke planeet heb jij de afgelopen jaren gewoond?

avatar van KapiteinClaus
Iets minder dan zijn voorgangers, maar nog steeds een goed album. Ongelofelijk dat die jonge gasten al drie prima albums op hun naam hebben staan. Er zijn zat bands die dat niet voor elkaar krijgen na zo'n debuut. Topper vind ik Cornerstone.

Erg fijne cd weer van de pool aapjes. Klinkt anders dan de vorige 2 en ze weten weer te boeien

haveman
Heeft voor mij, net als de voorganger, een minder lange houdbaarheidsdatum dan het debuut.

avatar van Mark Wilmont
interessante cd en naarmate ik het vaker draai des te mooier ik het vind. dit "nieuwe" geluid bevalt mij goed.

avatar van thetinderstick
Goeie plaat van Arctic Monkeys. Je hoort dat ze zich muzikaal ontwikkelen en, ook al klinkt het niet meer zo catchy als op het debuut en ontbreken wellicht de echte knallers, het resultaat vind ik erg geslaagd.
'Cornerstone' is op dit moment mijn favoriete nummer..
Jammer trouwens dat Nick Cave's 'Red Right Hand' niet op de reguliere versie staat!

avatar van Nick4
De meeste vinden "Whatever People Say I Am, That's What I'm Not" het beste album van de Arctic Monkeys. Persoonlijk ben ik ze pas gaan volgen na Favourite Worst Nightmare (afgezien van "Fake Tales of San Fransisco" ) en ik vind hun albums alleen maar beter worden met Humbug als toppunt. Het duurt even om hem te waarderen, maar wat een geniaal album! Veel gelaagder en spannender dan hun voorgaande albums (die op zichzelf ook al absoluut niet slecht waren). De nummers 1, 2, 8 en 9 zijn de hoogtepunten van deze geweldige plaat!

Nick4 schreef:

Ik vind ook Humbug het beste dat ze gemaakt hebben
Ik vond het in het begin maar slecht, maar dit is een van de langste groeiplaten dat ik ken en uiteindelijk word hij fantastisch goed!

avatar van musicman13
heb mijn oude pop top 10 compleet omgegooid en dit geweldige album op nummer 1 gezet! Daadwerkelijk een geweldige plaat, waar alle nummers, behalve jeweller's hands, geen slecht nummer maar heeft me nog niet weten te pakken, geweldig zijn!

En ja ik weet het er staan nog popplaten in mijn top 10.

musicman13 schreef:

En ja ik weet het er staan nog popplaten in mijn top 10.

avatar van bver

Dus zeker het luisteren waard!

Bij mij ook! Geweldig nummer is dat!

Zeker de laatste 2 minuten waar er een soort van slide-gitaar komt tussen huilen...man man kippenvel!

avatar van jacobz
Nooit wat aan gevonden die artic monkeys. beetje recht toe recht aan

bver schreef:

Bij mij ook! Geweldig nummer is dat!

ik ga hem toch maar even luisteren.

avatar van My Addiction
kijk dat is nou verschil van smaak. Ik vind het zeker geen slecht nummer, alleen ik geniet van de zang Alex in dit nummer, maar instrumentaal is het een goed nummer, zeker weten. In nummers als Dangerous Animals & Cornerstone vind ik de zang én de instrumentale begeleiding erg goed. Bij Jeweller's Hands heb ik dat niet. [/quote]

Ja verschil in smaak waarschijnlijk wel want ik vind pretty visitors het slechtste nummer van dit album en dat staat aangeduid als het vierde met de meeste stemmen :s?

avatar van musicman13
Moet wel zeggen dat ik begrijp waarom mensen JH als favoriet hebben, de productie en de tekst is echt geweldig! En ook de jankende slide-gitaar is geniaal!

Ik vind zelf Secret Door het minste nummer, Pretty Visitors en The Jeweller's Hands zijn geweldig.

rated R schreef:

wat wat waat coppens?
humbug staat zelfs niet in je top tien

Ja maar Whatever People... vind ik toch beter dan Humbug. Eigenlijk vind ik Humbug de minste van hun 3 albums, ik ga mijn stem dan ook laten zakken tot 4,5*
Geen top 10 plaats dus voor Humbug

rated R schreef:
Geen top 10 plaats dus voor Humbug

haha grappig dat we zo van mening veranderen. Eerst vond jij het supergoed en ik slecht. En nu vind ik het het beste album die ze ooit gemaakt hebben en jij laat je stem zakken ;p

Ja ik vond het in het begin hun beste en nu hun minste maar het blijft natuurlijk een goed album.

avatar van Nick4

Ik vind ook Humbug het beste dat ze gemaakt hebben

Ja inderdaad, dat had ik ook. En ik vind hem gewoon nóg steeds beter worden (En hij staat al halverwege mijn top 10). Op dit moment is Dance Little Liar mijn persoonlijke favoriet.
Naast "gelaagder en spannender" was ik trouwens nog "sfeervoller" vergeten te noemen.

avatar van Silver
Gelaagder,spannender,sfeervoller, nee dit is gewoon veel en veel beter dan de 2 voorgaande albums.

deze plaat is al geruime tijd niet uit mijn cd speler te slaan.

SSS
It was announced in February 2010 that the 3rd single to be taken from Humbug would be "My Propeller", released on March 22, shortly before a one off UK show at the Royal Albert Hall in support on the Teenage Cancer Trust on March 26.