Arctic Monkeys - Humbug (2009)

Label: Domino

1. My Propeller (3:28)

met John Ashton

2. Crying Lightning (3:43)

met John Ashton

3. Dangerous Animals (3:24)

4. Secret Door (3:44)
  5. Potion Approaching (3:33)

met Josh Homme

6. Fire and the Thud (3:50)

met Alison Mosshart

7. Cornerstone (3:18)

met John Ashton

8. Dance Little Liar (4:44)
  9. Pretty Visitors (3:41)
  10. The Jeweller's Hands (5:43)

met Josh Homme

11. I Haven't Got My Strange * (1:30)

met Josh Homme

12. Red Right Hand * (4:20)
  13. Sketchead * (2:02)

avatar van tom-r
Ik blijf het raar vinden dat de andere 2 albums een hoger gemiddelde hebben hoor

tom-r schreef:

Dat is gewoon omdat die andere 2 platen veel toegankelijker zijn.

My Addiction schreef:

Dat is gewoon omdat die andere 2 platen veel toegankelijker zijn.

Das waar. Maar toch hoop ik dat dit album qua gemiddelde nog stijgt. Je moet t een paar keer hebben geluisterd voordat je écht je mening erover kan geven vind ik...

tom-r schreef:

Eigenlijk hoop ik het stilletjes ook want 3.84 is echt te weinig voor de muziek die eropstaat.
AM hebben een volledig uniek, origineel geluid gecreeerd en elk nummer slaat aan waarom dan zo weinig?

Ik vind voor AM alles onder de 5* volslagen onbegrijpelijk.

SOAD schreef:
Ik vind voor AM alles onder de 5* volslagen onbegrijpelijk.
Agreed.

SSS
My Addiction schreef:

Omdat Humbug anders is dan de vorige twee, waardoor de meeste dit album niet zosnel zomaar op zullen zetten.

Ik heb daar zelf ook last van, ik draai veel liever Favourite Worst Nightmare. De nummers op Humbug blijven ook niet hangen bij mij, misschien wel bij meerdere mensen niet.

Terwijl ik dit typ ben ik het wel weer aan het luisteren, maar ik doe dat niet dagelijks, laatstaan wekelijks. Nú 10 nummers verder heb ik niet eens gemerkt dat Turner aan het zingen was... het komt gewoon niet binnen op de een of andere manier, ook wel knap natuurlijk.

avatar van Hedser
tom-r schreef:

Vind ik ook. Ik vind dit het beste album van de Arctic Monkeys. Het geluid is wat volwassener en daar hou ik wel van. Crying Lightning en The Jeweller's Hands horen wat mij betreft bij de beste nummers van de Arctic Monkeys.

JanBetonde2e
Het is een kwestie van smaak helaas, in het begin, toen Humbug uitkwam moest ik ook wennen aan de nieuwe stijl, maar toen eenmaal het kwartje gevallen was, kwam ik erachter dat dit het album is waarop Arctic Monkeys volwassen zijn geworden, het beste album van de groep van Alex Turner, maar dat neemt niet weg dat Favourite Worst Nightmare en Whatever People Say... ook erg sterke albums zijn

avatar van hallo!
In het begin had ik echt moeite om het album te beluisteren. Er bleef niets hangen en het pakte gewoon niet, behalve Crying Lightning dan. Maar na een paar luisterbeurten vond ik em steeds beter en beter worden. De nummers zijn wat mysterieuzer en minder catchy dan hun vorige, maar ze zijn nog altijd zeer sterk en ze blijven wat langer hangen.
Mijn favoriet is nu Pretty Visitors. Echt geweldig: eerst dat orgeldeuntje en dan plots die lekkere strofes.

avatar van tom-r
volgens mij heeft iedereen in het begin zich moeten aanpassen. Maar ik ben bang dat dit gemiddelde te veel beinvloed is door mensen die na 1X luisteren al hun mening klaarhadden... :S

tom-r schreef:

inderdaad, en de ene helft vind het heel goed, en de andere helft is zwaar teleurgesteld dat AM niet eenzelfde soort album heeft gemaakt zoals hun andere albums, en nu wordt volgens mij wel heel duidelijk dat AM eigenlijk gewoon Alex Turner is als je ook luistert naar The Last Shadow Puppets, dan hoor je toch wel dat het een beetje op elkaar lijkt

avatar van kazzie
Na een maandje of 2 toch weer helemaal geluisterd, maar deze plaat groeit toch nog steeds in mijn ogen!
Ik doe er een half je bij,
4.5/5

kazzie schreef:
Ik doe er een half je bij,
4.5/5

jaa het is echt een groeier

avatar van Marsvin
Opnieuw beluisterd, prachtig gewoon. Zelf de liedjes dat ik minder vond vind ik nu zelf goed.

Van 4,5 naar 5

voila zoo moet het
Echt een groeier deze cd

avatar van My Addiction
Alleen pretty visitors gaat er maar niet in bij mij, slechtste nummer van heel het album voor mij

avatar van musicman13
Pretty visitors is juist een van mijn favorieten. Het deed me bij het begin denken aan de oudere nummers, maar na een paar keer luisteren vond ik het een episch nummer! Heerlijk! Vooral de zin:

"What came first the chicken or the dickhead?"

PS My Propeller video clip is simpelweg kunst!

JanBetonde2e
en dan te bedenken dat deze jongens nog zo jong zijn, laat staan wat we nog van ze kunnen verwachten, tenminste dat hoop ik

avatar van hallo!
Kdoe er nog een halfje bij, misschien krijgt hij uiteindelijk wel de volle vijf sterren. Ik heb steeds zin om het album te beluisteren en hij wordt steeds beter.

musicman13 schreef:

"What came first the chicken or the dickhead?"

PS My Propeller video clip is simpelweg kunst!

Nouja ik heb hem al veel beluisterd en neen ik vind er niets aan. Lol dat is juist het zinnetje dat mij ergert ;p Op wat slaat dat nu?

avatar van musicman13
My Addiction schreef:

Pretty visitors is geloof ik, dat had ik ergens gelezen geloof ik, een soort verwijzing naar de fans of in ieder geval publiek.

Verder vind ik dat het nummer toch de juiste energie even er in gooit, maar ik begrijp waarom mensen het nummer minder goed zouden vinden.

avatar van laboomzaa
Nooit heb ik echt wat gehad met de Arctic Monkeys, maar dat ene plaatje op de radio had zo'n lekker melodietje..nu een 4,5 voor de plaat. Glijdt erg vaak mijn cd speler in..

avatar van My Addiction
Dit blijft gewoon goed, ik draai hem nog regelmatig iets wat niet veel gebeurt bij de CD's die ik koop. Blijven draaien op lange termijn wauw ;p

0,5
er is niks terug te vinden van de up-tempo rock on arctic monkeys van de vorige 2 albums, wat opzich niet zn punt is, alleen humbug vond ik een zware teleurstelling

SmalleRidder schreef:

Dat is het juist, ze zijn veel volwassener geworden. Trust me eerst vond ik er ook niets aan maar hoe meer je er naar luistert hoe meer je het waardeert. En uiteindelijk vond ik het beste album van de Monkeys. Geef het nog een kans want dit album verdient echt geen 0.5 sterren er bestaan veeeel slechtere albums. (Tokio hotel, justin bieber, etc.)

UnknownPleasure

hahaha

the x
voor mij het beste album van de Arctic Monkeys, een andere sound dan de voorgaande albums. Bij de vorige twee albums vroeg ik mij eigenlijk altijd af wat daar nou zo bijzonder aan was (wel goede albums hoor ) Dit heeft een iets "zwaardere" sound, bevalt mij meer. een 4,5*

avatar van douwef
dit was mijn eerste aanraking met de Arctic Monkeys. Ik vindt het een heerlijk plaat. ik had de voorgaande platen gekocht maar deze blijft mijn favoriet. Vooral omdat je goed hoort dat ze wat naar een steviger kant gaan ik vindt ook dat je het album in zijn geheel moet luisteren om hem goed te kunnen waarderen. deze krijgt van mij een 4.0

Net als Favourite Worst Nightmare vandaag gekocht voor €4,99. Dat kan niet kloppen, maar het is echt waar. Ook nog een mooi kartonnen hoesje. Superblij mee, eigenlijk nog niet veel aandacht aan dit album gegeven, dus nu maar even gaan doen, 4* voor nu.