Anouk - For Bitter or Worse (2009)

Rock / Pop
Label: EMI

1. Three Days in a Row (4:14)
  2. In This World (4:10)
  3. Woman (3:51)
  4. Lay It Down (3:02)
  5. 8 Years (3:52)
  6. My Shoes (4:28)
  7. Walk to the Bay (3:02)
  8. Today (3:27)
  9. Hold On (3:41)
  10. Lovedrunk (4:14)
  11. Faith in My Moon (5:05)
  12. For Bitter Or Worse (4:15)
Mjuman schreef:
Zelfs de hoes was al geen verrassing, want 'geleend' van deze

Nog eerder hiervan, denk ik. Zie ook de gelijkenis in kapsel.

Andrew W.K. - I Get Wet (2001)

Mjuman schreef:
For Bitter or Worse.... imo een uitermate lelijke woordspeling, vast bedacht door een marketing-yokel bij EMI-nl. Meer wil ik nu niet meer over kwijt.

Alles is beter dan een titel als Who's Your Momma!

Joy
Mjuman schreef:

vage speculatie in het luchtledige, dat is het

Na een paar keer draaien deed ik er bijna een 0,5 eraf.
Ik kan de mening van anderen delen dat Anouk niet altijd even sterk zingt. Of beter gezegd: te sterk zingt, zoals op het slot- en titelnummer. Dat ligt ook weer aan de productie die niet zo goed is vooral op de rockballads, zoals je dus kan horen aan Anouk's stem. Als je een aantal nummers live zou horen, klinken ze volgens mij veel beter. Overigens zijn ook de teksten niet altijd even sterk.
Maar toch, vooral vanwege een paar lekkere soulrock nummers, zoals In This World, Walk to the Bay & Lovedrunk toch nog net 3,5*

avatar van Hendrix4live
Three Days In A Row vind ik wel goed. Wel een goeie ballad. Ik denk dat ik deze cd verder ga luisteren. Ze heeft ook gewoon een goeie stem.

avatar van Ceasar
Hans Brouwer schreef:

Zou het zo kunnen zijn dat niet-Anouk-fans met lede ogen moeten constateren dat deze Haagse dame met "For Bitter Or Worse (2009)" vriend en vijand weer weet te verrassen? Ik denk het.

Ik ben absoluut een vijand en mij heeft ze echt niet verrast: dezelfde slechte composities vol met dezelfde cliché's, dezelfde onaangename stem, weer een lelijke hoes en weer een clip die het aanzien niet waard is.
Kortom: geen verrassing!

Hans Brouwer schreef:

Waar zou die zogenaamde verrassing in zitten?

avatar van Hans Brouwer
xillix schreef:
Waar zou die zogenaamde verrassing in zitten?
Misschien in het feit dat Anouk met "For Bitter Or Worse (2009)" weer een kei goed album heeft afgeleverd en dat zij met haar zesde studio album wederom geen moment verveeld In die zin heeft Anouk in ieder geval haar hele grote schare trouwe fans weer blij verrast .

avatar van Mjuman
Mjuman meldt zich nog eenmaal even: om te beginnen wil ik eenieder graag even wijzen op het kunst/hoezen-topic van NRCNext van vandaag; verder zullen wij, niet Anouk-fans, niet gewoon even afhaken - dat hele album "Bij bitter: een worst" (in goed Nederlands) krijgt hier gewoon heel veel aandacht - en ook negatieve kritiek brengt veel reuring en aandacht (weet ik uit ervaring). We willen toch niet richting de 90 pag. van No Line below the Horizon gaan? Vind ik te veel eer - we zien wel aan het einde van dit jaar waar dit album terecht komt (in de ogen van de div. critici) - sop en de kool, weet u wel!

Hans Brouwer schreef:

Ja maar waar heeft ze de vijand dan mee verrast? Welk onverwacht element speelt er dan in mee voor degene die anouk haar muziek nooit heeft gesmaakt?

avatar van dynamo d
Slaat helemaal nergens dat dit album laagste scoort op MuMe van alle Anouk albums terwijl het één van haar beste albums is.

avatar van Editoor
dynamo d schreef:

Blijkbaar zijn er veel mensen het niet met je eens.

avatar van ozwald
Anouk is een controversieel typeje en dat nodigt een aantal mensen uit om 0,5 te stemmen.

Zie bijv ook bij de laatste Guns 'n Roses of Gordon om twee dwarsstraten te noemen. Zie ook de statistieken er maar op na. Een standaardafwijking van 1,6 is gewoon erg hoog.

Natuurlijk kan het niet je smaak zijn maar 0,5 slaat nergens op dat ben ik dus wel met dynamo eens.

Ik denk dat het feit dat ze Nederlands is toch ook wel tegen steekt. Gezien het gemiddelde niveau van de Nederlandse artiest krijgt de geloofwaardigheid meteen al een flinke knauw mee. En dan is er nog Het Accent. Dat de nieuwe single weer wat meer teruggrijpt naar vroeger is wat dat betreft dan wel weer een voordeel ipv. het boerenklompen-Amerikaans van de vorige twee albums.

0,5
Articulatie is ook best wel belangrijk en iets waar je op afgerekend mag worden als je het in een andere taal wil doen en je zelf zo'n imago van buiten de grens aan meet.

Ik heb nooit zo veel gehad met Anouk. Kon me vreselijk irriteren. Maar dit laatste album blies me echt ff omver. Mooi gezongen, geweldige band en super koortjes.

avatar van Poeha
xillix schreef:

Onzin dat een artiest altijd maar weer vernieuwend moet zijn.
Kijk maar na, ik wed dat je geen enkele artiest kunt opnoemen die elke keer weer iets vernieuwends brengt.

Ik vind het een erg goed album van ms Anouk.
Ook hier hoor je wel af en toe wat uitspraakprobleempjes, nou ja dat zij dan zo.
Ikzelf heb altijd problemen gehad met de "r" in het engels.

Mijn recensie van het album volgt nog wel, maar lager dan een 3,5 zal het zeker niet worden.

Ze behoort wat mij betreft nog altijd bij de top 3!!! van NL zangeressen.

avatar van Hans Brouwer
Mjuman schreef:
We zien wel aan het einde van dit jaar waar dit album ("For Bitter Or Worse (2009)" red. ). terecht komt (in de ogen van de div. critici)
Dat kon wel eens een stuk hoger zijn dan dat Anouk-haters zullen hopen .

avatar van Mjuman
Hans Brouwer schreef:
Dat kon wel eens een stuk hoger zijn dan dat Anouk-haters zullen hopen .

Beati sunt pauperi spiritu. Then again (verwissel hij met zij en andersom) : Did she put on his knowledge with his power Before the indifferent beak could let her drop?

Je vraagt erom - ik zou hier stil zwijgen in alle (digi)talen, tot het einde van het jaar, de lijsten (had ik gezegd). Mij citeren = mij uitnodigen!

Stel dat dat het beste album is, gereleased op Nederlandse bodem dit jaar - en dat is het als ik jou geloven moet - wat zegt dat of de state of Dutch music as such?

Nogmaals "Walk to the Bay" , Dear Watson!

avatar van Arrie
ozwald schreef:

Hoezo slaat dat nergens op? Ik ken alleen de single, maar die scoort wel 0,5* bij mij. Dus als dat nummer representatief is voor het album, vind ik dat echt wel ergens op slaan. En voor de duidelijkheid, ik ben geen Anouk-hater, er zijn ook zeker nummers van haar die ik erg goed vind.

avatar van Ceasar
Ik vind die 0,5 punt nog teveel voor dat verschrikkelijke nummer. Echt één van haar allerslechtste nummers.

avatar van Arrie
Helemaal mee eens! Ik kan dat nummer echt niet uitstaan.

Poeha schreef:
Onzin dat een artiest altijd maar weer vernieuwend moet zijn.

Ja kan ik wel, maar dat is nu niet het onderwerp. Er wordt beweerd dat ze vriend en vijand heeft verrast. Nou, dan ben ik wel benieuwd hoe ik als 'vijand' iets ben misgelopen. Kennelijk is deze 'vijand' iets niet opgevallen waarmee hij verrast heeft. Daarbij is het voor mij echt van belang als je constant met iets nieuws moet komen, dat hoeft ook niet. Maar als zo'n stelling komt ben ik best wel benieuwd hoe die persoon dat durft te gaan verdedigen.

Ikzelf heb altijd problemen gehad met de "r" in het engels.

Vind ik niet een overtuigend argument. Als een topkok veel steken laat vallen zeg ik ook niet ' acht ik laat zo nu en dan ook het eten aanbranden, dus daarom vreet ik het zwarte aangebrande vlees wel' .

avatar van Rudie
Anouk varieert in bekende regionen, geen revolutie of grote daden. Dit is een veilig werk waar verder ook niet veel op aan te merken is. Muzikaal gezien toch wat minder dan zijn voorganger, die klonk her en der wat frisser. De single is schreeuwerig en overtrokken, het hoesje ronduit belachelijk. Maar het resultaat is consistent en kwalitatief op orde, dat hier mensen met talent achter zitten is onmiskenbaar, het doet me alleen zo verschrikkelijk weinig.

Sorry, maar ik hoor liever de "oude"Anouk. Met het nieuwe album neigt zij meer richting blues en dan haak ik af.

Het is in ieder geval wel een puurdere insteek dan de trendhopping van de vorige twee albums. Ik moest dit schip dan toch maar eens gaan enteren....

avatar van VanDeGriend
Off topic berichten verwijderd en wat berichten verplaatst naar De Site > Gebruikers > Stemgedrag

avatar van vdwaldennis
Ik vind een 0,5 stemmen ook erg zwaar.
Tuurlijk kan het zijn dat je liever de echte rocknummers hoort zoals op Urban Solitude.
Ik vind het zelf een sterk album. Het enige minpuntje dat ik kan vinden is dat er ook niet 1 nummer is dat echt rockt. Het zijn wel redelijk rustige, bluesachtige nummers.
Daarom voor mij 4 sterren.

avatar van ricardo
Mijn vriendin heeft dit album ook net gekocht. Hij klinkt wel goed, maar ook een beetje vlak. Vooral de productie is een beetje matig. De zangstem, en het instrumentale geluid zijn even ver weg. Op andere albums van Anouk zit de zangstem meer voorin. Ik vind dat dit een degelijk album geworden is, maar er zijn natuurlijk betere albums van haar. Na 2 luisterbeurten vind ik een 3* een mooie stem van mijn kant. 8 Years vind ik het mooiste nummer van dit album. Ook klinkt deze wat minder hard, en wat meer bluesy. Een degelijk album waar geen echte uitschieters opstaan, maar ook geen mindere nummers. Gewoon een op safe spelen voor de grote massa album vind ik het. Ze kan ook gewoon beter dan dit, want dat heeft ze allang bewezen.

avatar van VanDeGriend
bericht en reacties erop verwijderd