Mumford & Sons - Sigh No More (2009)

Folk / Rock
Label: Island

1. Sigh No More (3:27)
  2. The Cave (3:38)
  3. Winter Winds (3:39)
  4. Roll Away Your Stone (4:23)
  5. White Blank Page (4:14)
  6. I Gave You All (4:20)
  7. Little Lion Man (4:07)
  8. Timshel (2:53)
  9. Thistle & Weeds (4:49)
  10. Awake My Soul (4:15)
  11. Dust Bowl Dance (4:43)
  12. After the Storm (4:07)
  13. Sigh No More [Live at Club 69] * (3:38)
  14. Awake My Soul [Live at Club 69] * (4:17)
  15. White Blank Page [Live at Club 69] * (4:01)
  16. Timshel [Live at Club 69] * (3:09)
  17. The Cave [Live at Club 69] * (3:41)
  18. Hold Onto What You Believe * (4:04)
  19. Sigh No More [Live at Shepherd's Bush Empire] * (4:11)
  20. Winter Winds [Live at Shepherd's Bush Empire] * (3:48)
  21. Roll Away Your Stone [Live at Shepherd's Bush Empire] * (4:26)
  22. White Blank Page [Live at Shepherd's Bush Empire] * (4:13)
  23. I Gave You All [Live at Shepherd's Bush Empire] * (4:17)
  24. Awake My Soul [Live at Shepherd's Bush Empire] * (4:39)
  25. Little Lion Man [Live at Shepherd's Bush Empire] * (4:16)
  26. Thistle & Weeds [Live at Shepherd's Bush Empire] * (5:39)
  27. Timshel [Live at Shepherd's Bush Empire] * (3:22)
  28. The Cave [Live at Shepherd's Bush Empire] * (4:00)
  29. Dust Bowl Dance [Live at Shepherd's Bush Empire] * (5:31)
  30. Feel the Tide [Live at Shepherd's Bush Empire] * (3:41)
avatar van EclSpatial
Ik vind het een prachtig album.
De hitjes Winter winds, The Cave en Little lion man blijven leuk, maar nog veel leuker zijn de 'onbekendere' nummers. Het instrumentale stukje tijdens Awake My Soul vind ik super, Dust Bowl Dance is een leuke afwisseling op de cd, Roll away your stone vind ik ook een super nummer idem Thisle and weeds en... en... ;-p

rico24
Maak het maar eens, het lijkt zo simpel. Maar schijn bedriegd, dit is een meesterwerkje. Ik wordt er vrolijk van . Toch

Schitterend album. Stuk voor stuk echt meezingers en ik wordt er inderdaad ook vrolijk van

avatar van Grizzly Bear
Deze cd alweer een kans gegeven (op de lowlands-luisterpaal), maar het kwartje valt niet. Ik vind er echt niets aan: zijn stem doet me niets, de melodieën vind ik afgezaagd.

Don't get the hype, ga hier mijn tijd niet meer mee verdoen.

avatar van Cinemaniak
gaat toch een beetje vervelen na een maandje. erg jammer.

Sven Bersee schreef:
De banjo maakt Mumford & Sons. Dat zie je niet zo vaak, dat de banjo zo nadrukkelijk aanwezig is op een album. Sterker nog, het enige dat ik me kan herinneren waarbij dat het geval is, is 16 Horsepower.

U vergeet Sufjan Stevens

avatar van Dridge
Op cd klinkt het allemaal veel beter dan live heb ik het idee. Vond het wat geforceerd overkomen gister op tv.....Ik had er bij moeten zijn zeker.

Dridge schreef:

Je had er inderdaad moeten bij zijn. Complete waanzin was het. Ik had wel de indruk dat ze vele nummers versnelden live, om het publiek nog wat meer op te zwepen. (alsof dat nodig was )

stef212 schreef:

Hoewel ik op de cd inmiddels wel uitgekeken ben lijkt het me inderdaad erg leuk om dit live te zien. Zal vast een feestje zijn geweest.

avatar van Leander1991
lekker donker sfeertje, ik ben blij dat ze iets creatiefs doen en zich niet volledig hebben toegelegd op het folk genre

avatar van harm1985
Eergisteren hun concert van Glastonbury gezien, was dik in orde, ze bleven redelijk dicht bij de album versies, maar dat is gezien het genre niet erg. De hele zaal stond vol en keihard mee te zingen, moet wel leuk zijn voor die jongens.

Sowieso leuk dat een folk/bluegrass bandje eens aanslaat bij het grote publiek. Nu zullen er vast een hoop bluegrass snobs zijn die het maar niks vinden, maar als liefhebber van het genre vind ik dat dikke onzin. Ze hebben hun eigen draai aan het genre gegeven en gewoon dijken van songs geschreven die het kennelijk (ook nog eens) erg goed doen bij het grote publiek. Daar kan Caro Emerald nog een puntje aan zuigen.

Sven Bersee
aERodynamIC schreef:

U vergeet Sufjan Stevens

Inderdaad!

avatar van the crook
Toen deze plaat uitkwam in 2009 vond ik er niet veel aan maar na een concert (Lowlands?) op tv te hebben gezien, heb ik deze plaat toch weer een kans gegeven.

Na een week (voornamelijk op de koptelefoon) te hebben geluisterd, heeft deze plaat me toch nog verrast! Voor nu alvast een 4,0 en misschien in de toekomst nog een half puntje er bij, dat ligt er aan hoe lang de plaat me kan blijven boeien.

avatar van Thuurke
Ja, het is meeliften met het succes van de Fleet Foxes uit Seattle, Ja, het is Coldplay met de banjo, Ja, het is Rowwen Heze op zijn Engels, Ja, het ook iets weg van The Pogues, Counting Crows en andere folk georienteerde bands en Ja, het is een mooie plaat en hij blijft hangen en ik blijf hem draaien en dat is voor het eerst sinds lange tijd dat ik een plaat interessant genoeg vind en hem meerdere keren achter elkaar kan beluisteren en dat is een goed teken.

Het intro van Awake My Soul doet mij denken aan Solsbury Hill van Peter Gabriel.

avatar van Luky12
[quote]Thuurke schreef:
Ja, het is meeliften met het succes van de Fleet Foxes uit Seattle, Ja, het is Coldplay met de banjo, Ja, het is Rowwen Heze op zijn Engels.

Hier ben ik het compleet mee eens! Maar deze mannen zijn toch wel iets beter dan die 3 bands !

avatar van hansjuvefan
[quote]Luky12 schreef:

Ook niet overdrijven hé. Deze groep heeft idd een sterk debuutalbum afgeleverd. Maar nu komt het moeilijkste: bevestigen met een tweede sterke plaat. Ik denk dat dit moeilijk wordt. Volgens mij hebben ze hier alles al weggeven. Live zijn ze trouwens ook niet zo super. Oké, ze spelen sterk en zorgen voor sfeer, maar geen enkele extra solo, op geen enkele lijn wijken ze af van hun gewoon album.
Om echt over een sterke groep te spreken hebben ze nog een weg af te leggen...

khonnor
och, mannekes mannekes, hoe je dit beter kan vinden dan fleet foxes ontgaat me volledig. fleet foxes is complexer, met betere harmonieën, meer afwisseling, en een pak meer goed verstopte invloeden. mumford & sons is leuk, maar lijkt me toch net iets te veel bluegrass-rock voor de massa. handjes in de lucht en zwieren maar. u kent dat wel....

khonnor schreef:

Complexer is volgens jou dus beter?

avatar van Don Cappuccino
Nee, na 3 nummers van dit album te hebben gehoord heb ik hem eens compleet beluisterd. Sommige nummers zijn leuk, maar het doet me niks, wat de Fleet Foxes wel bij mij doen. Dit is wel leuk om te horen, maar ik vind het echt extreem overgewaardeerd. 2,5 ster.

stef212 schreef:

Complexer is volgens jou dus beter?

in veel gevallen wel. muziek moet toch ook een beetje uitdagend zijn, niet?

anders luisterden we allemaal gezellig samen naar regi en zijn melkfabriek...

khonnor schreef:
handjes in de lucht en zwieren maar. u kent dat wel....

Heb het gisteren weer mogen meemaken met dat leipe lion man nummer. Ontzettend sneue muziek, gestoken in een arty jasje. Gaat er bij mij niet in.

En Fleet Foxes vergelijken met deze playmobielmuzak..

khonnor schreef:

in veel gevallen wel. muziek moet toch ook een beetje uitdagend zijn, niet?

anders luisterden we allemaal gezellig samen naar regi en zijn melkfabriek...

Muziek mag uitdagend zijn, dat zeker. Maar een plaat die er als zoete koek ingaat, kan ook goed zijn ,hoor. En dat ondervind ik bij M&S. Absoluut geen wereldschokkende muziek, maar gewoon leuk om naar te luisteren. (Mijn 4.5* is vooral verbonden aan de herinnering aan een optreden van hen, mocht je die score vreemd vinden, na bovenstaande commentaar.)

Davez
Ik vind dit veel beter dan Fleet Foxes, de banjo is dan ook 1 van men favo instrumenten.

Ravenous schreef:

En Fleet Foxes vergelijken met deze playmobielmuzak..

Maar goed, aangezien de Fleet Foxes hier zo vaak worden genoemd, moet ik maar eens wat albums checken van ze.

harm1985 schreef:

Pfft, als de Fleetfoxes volgend jaar op Glastonbury, Lowlands en eventueel PinkPop staan vind je er zeker ook niets meer aan, want dan zijn ze commercieel ineens? .

Geen idee waar je dat vandaan haalt, maar je moet natuurlijk even íets zeggen he. Als Fleet Foxes dezelfde kwaliteit nummers blijven schrijven kan de naamsbekendheid me verder weinig schelen (die al behoorlijk groot is trouwens), al betekent dat in veel gevallen makkelijkere en meer voorspelbare muziek. En dat is dan weer jammer.

khonnor
domme opmerking. fleet foxes hebben immers al op werchter gestaan, zowat het commercieelste festival van belgie...

Daarom.

khonnor
doelde duidelijk op de opmerking van harm1985...

maarre, je hebt 100% gelijk. ik heb ook niks tegen commerciële muziek, maar het moet dan wel goed gedaan zijn... m&s klinken me toch een beetje simpel in de oren. en het verveelt daarom redelijk snel

ik heb ze vorig jaar wel op crossing border in antwerpen gezien, en moet toegeven dat ze het live best wel goed doen. maar heel dit album in één ruk uitluisteren is toch een beetje van het goede te veel

avatar van harm1985
Ok, die opmerking was misschien enigszins ongefundeerd, maar dit album was vorig jaar niet voor niks de meest populaire plaat op MuMe en zo'n plaat roept altijd reacties op als 'ik snap niet wat mensen hierin zien', en 'zwaar overschat allemaal'. Komaan, het is niet alsof deze jongens het product zijn van X-factor oid.

Ben eindelijk in bezit van dit album.. de live nummers brengen me weer helemaal terug naar het optreden op Lowlands. Wat geweldig was dat!! Een heel puur en oprecht optreden.. naar mijn mening totaal niet geforceerd