Simple Minds - New Gold Dream (81-82-83-84) (1982)

Rock / Pop
Label: Virgin

1. Someone Somewhere in Summertime (4:37)
  2. Colours Fly and Catherine Wheel (3:49)
  3. Promised You a Miracle (4:28)
  4. Big Sleep (5:00)
  5. Somebody Up There Likes You (5:00)
  6. New Gold Dream (81-82-83-84) (5:41)
  7. Glittering Prize (4:33)
  8. Hunter and the Hunted (5:55)
  9. King Is White and in the Crowd (7:02)
  10. Promised You a Miracle [Extended] * (4:51)
  11. Seeing Out the Angel [Instrumental Remix] * (6:32)
  12. Promised You a Miracle [US Remix] * (6:00)
  13. Promised You a Miracle [US Dub] * (5:28)
  14. Promised You a Miracle [US Special Extended Remix] * (6:11)
  15. Glittering Prize [Club Mix] * (4:57)
  16. Glittering Prize [Extended Theme] * (4:57)
  17. Someone Somewhere in Summertime [Extended] * (6:06)
  18. New Gold Dream (81-82-83-84) [German 12" Mix] * (6:53)
  19. King Is White and in the Crowd [Instrumental] * (8:46)
  20. New Gold Dream (81-82-83-84) [German 12" Remix with Drums] * (6:56)
  21. In Every Heaven * (4:24)
  22. Promised You a Miracle [Edit] * (3:59)
  23. Theme for Great Cities * (5:42)
  24. Glittering Prize [Edit] * (3:58)
  25. Glittering Prize [Theme] * (4:06)
  26. Someone Somewhere in Summertime [Edit] * (3:55)
  27. Soundtrack for Every Heaven * (4:56)
  28. New Gold Dream [81-82-83-84) (7" Mix] * (4:46)
  29. Promised You a Miracle [David Jensen Session: 11th February 1982] * (4:27)
  30. In Trance as Mission [David Jensen Session: 11th February 1982] * (4:30)
  31. King Is White and in the Crowd [David Jensen Session: 11th February 1982] * (5:18)
  32. Promised You a Miracle [John Peel Session: 15th February 1982] * (4:38)
  33. Love Song [John Peel Session: 15th February 1982] * (5:48)
  34. Sons and Fascination [John Peel Session: 15th February 1982] * (6:42)
  35. King Is White and in the Crowd [John Peel Session: 15th February 1982] * (6:05)
  36. Someone Somewhere in Summertime [David Jensen Session: 13th August 1982] * (5:09)
  37. Glittering Prize [David Jensen Session: 13th August 1982] * (4:19)
  38. Hunter and the Hunted [David Jensen Session: 13th August 1982] * (5:55)
  39. Someone Somewhere in Summertime [Full Duration] * (5:43)
  40. Colours Fly and Catherine Wheel [Full Duration Instrumental] * (4:37)
  41. Promised You a Miracle [Remix for Album:Long] * (4:50)
  42. Big Sleep [Instrumental] * (5:09)
  43. In Every Heaven [Full Duration] * (5:37)
  44. Somebody Up There Likes You [Full Duration Instrumental] * (5:11)
  45. New Gold Dream (81-82-83-84) [Full Duration] * (7:01)
  46. Hunter and the Hunted [Alternative Take] * (5:14)
  47. King Is White and in the Crowd [Monitor Mix] * (7:13)
  48. In Every Heaven [Early Version] * (4:35)
kaztor schreef:
Promised You A Miracle is wat mij betreft de zwakke schakel. Het nummer klinkt misschien wel vrolijk enzo maar een beetje flinterdun en zielloos en het past ook niet echt bij de rest.

Ah, eindelijk iemand die dat ook vindt... en dan vind ik dat in mindere mate eigenlijk ook nog voor Glittering Prize gelden.

Verder een nagenoeg briljante plaat die, afhankelijk van mijn bui, 4* of 4½* krijgt. Empires And Dance vind ik nog een fractie sterker (hoewel onevenwichtiger), wat hierna komt is duidelijk minder.

avatar van orbit
Ik vind het wel de twee zwakste nummers, maar nog steeds dik 4 punten waard. De rest is echter dusdanig briljant dat de 5 sterren en de plek in mijn top10 nog lang niet in gevaar is. Ultieme lente-/zomerplaat die je keer op keer kunt opzetten!

avatar van Jumperjack
De Lantaarn in Rotterdam, volgens mij was het in 1981, maar dat weet ik niet zo goed meer. Mijn eerste kennismaking met Simple Minds. Daarna volgde dit album en ik vond het destijds echt geweldig, met als hoogtepunt: Someone, Somewhere in Summertime. Ik vond Sparkle in The Rain ook nog een heel goed album, maar het niveau van New Gold Dream is naar mijn mening nooit meer gehaald. Ik koester de herinneringen.

Feeder
Promised You a Miracle is inderdaad een meer dan goeie song maar voor mij is het -zoals bij velen- het minste nummer van deze jaren 80' klassieker. Al ben ik het niet eens met de mensen die Glittering Prize een minder nummer vinden. Voorgenoemde song is zelfs héél stiekem m'n Simple Minds favoriet. Verklaren waarom en hoe dat gebeurd is kan ik echter niet en tot nu toe ben ik nog niemand tegengekomen die Glittering Prize ook hét prijsbeest vond. *snif*

avatar van reptile71
De enige van SM die ik nog op lp heb. Lekker album en Promised You a Miracle vind ik ook een van de minste nummers van dit album.

Feeder schreef:

degene die de naam bedacht voor de verzamelaar uit 1992?

Feeder
Casartelli schreef:

degene die de naam bedacht voor de verzamelaar uit 1992?

avatar van spruitje
Feeder schreef:
.....en tot nu toe ben ik nog niemand tegengekomen die Glittering Prize ook hét prijsbeest vond. *snif*

Ik vind 'Glittering Prize' ook het prijsbeest hoor! Heb 'm zelfst als 12" op vinyl, een persing met een geluid waar je U tegen zegt! De cd-master is er echt helemaal niks bij, jammer maar gebeurd wel vaker..

perfume
Zelf heb ik altijd Big Sleep en King is White and in the Crowd erg sterke liedjes gevonden.En natuurlijk New Gold Dream dat nog steeds heerlijk in het gehoor ligt. 81-82-83-84......

avatar van LeRoi
Jammer, dat nog maar zo weinigen deze plaat kennen (en er op stemmen): sinds ik deze plaat ken (begin '80 dus) staat ie in mijn favoriete top 10 (meestal bij de eerste 5). Een 68ste plek op de MM-site is wmb dus 'een beetje onder den maat'....

Don't worry, kwaliteit komt altijd boven drijven.

avatar van lebowski
LeRoi schreef:
Jammer, dat nog maar zo weinigen deze plaat kennen (en er op stemmen)

Door ruim 18.000 gebruikers uit ruim 95.000 albums gekozen tot nr 68, met 303 stemmen met een gemiddelde van 4,06. Me dunkt, niet bepaald een genegeerd schijfje.

avatar van orbit
Het verbaasd mij eerlijk gezegd altijd dat deze plaat net zijn top 68/69 status blijft behouden met al die Simple Minds haters op dit forum en inderdaad een afnemend aantal mensen dat de band moet kennen.. niet dat ik het erg vind dat de plaat nog zo hoog staat, integendeel!

orbit schreef:

Haters hebben geen invloed op de top250 he...

avatar van musicboy
En die haters, tja, moet je ze serieus nemen? Bedoel, ik verspeel niet graag energie aan Eminem/Nirvana-lovers.

1,0
Serieus nemen en energie verspillen is niet hetzelfde he .
Ik denk dat we hun muzieksmaak het beste wel serieus kunnen nemen, maar er wat minder aandacht aan besteden kan in ieder geval geen kwaad.

Ik heb hier ook erg weinig mee.. Maar toch neem ik jullie nog wel serieus hoor ... alleen tja.. smaken verschillen he

Het is ook niet zo dat ik dit principieel slechte muziek vind, het pakt mij alleen niet, daarom geef ik het een lage score, het is niet alsof ik ze haat.

Lost Highway
musicboy schreef:

Maar beste musicboy; iemand die Rihanna 5 sterren toekent moet ik die wel serieus nemen, want in vergelijking daarmee zijn Kurt en zelfs Eminem creatieve wonders
Als je niet zo een fijne top 10 had zou ik haast gaan twijfelen.
Iedereen zal zo wel zijn guilty pleasure hebben waarschijnlijk ...

avatar van LeRoi
Toch jammer dat (zelfs crewmembers!) MM'ers een 1 ster waardering geven voor platen die zovelen zo hoogelijk waarderen. Zelf zal ik niet (snel) een waardering geven lager dan 2: aan die muziek verspil ik mijn kostbare tijd niet!
Een band als Radiohead, spreekt toch menig MM'er aan als ik de lijst zo bekijk, is niet mijn ding. Heb er geen plaat van, maar kan me wel voorstellen (en ik ken ook de doelgroep: heb jaren bij de 1 na grootste CD Uitleen van Nederland gewerkt) dat deze muziek menigeen veel luisterplezier geeft. En, ik geen toe, RATIONEEL gezien, zit het (wat ik gehoord heb) heel aardig in elkaar. Maar verder kom ik niet, ook als ik het wat vaker draai. Toch probeer ik het zo nu en dan toch wel weer: via deze site toch 'Agaetis Byrjun' maar aangeschaft. Ook hier geldt weer (na 3 keer luisteren): heel aardige muziek maar ben bang hier in de toekomst niet vaak naar zal gaan luisteren. Het raakt mij te weinig ('heeft te weinig 'soul' voor mij'), maar ik besef dat dit niet voor iedereen geldt.....dus mijn ratio zegt: zit goed in elkaar dus 3 sterren.
Zo kun je zien dat ook voor het toedelen iedereen weer zijn eigen handleiding gebruikt!

LeRoi schreef:

Ook hier geldt... deze discussie hier voeren, waar te zien is dat het me niks uitmaakt of het rationeel goed is, muziek is niet rationeel en als het me emotioneel niet pakt hoeft het niet... zoals dit

1,0
... en gedeelte over top 10 hierheen verplaatst.

avatar van LeRoi
Gaat dus niet om rationaliteit (LEZEN). Dan herhaal ik mezelf, zoals eerder bij Ricardo over Coldplay en zijn 0,5 voor 'A Rush...': ik neem deze 'muziekliefhebbers' niet serieus....jammer, maar het zij zo (ook Ornette Coleman zal ik geen 1 star geven maar deze jazzliefhebber heeft echt helemaal niets met 'Free-jazz'...).

1,0
Dat zou ik dus wel doen in jouw geval

fredpit
?

1,0
Dat album 1 ster geven als ik er niks mee zou hebben ... maar goed... verder discussie daarover dus niet hier voeren...

fredpit
The Scientist schreef:

Alleen als je het ..goed...geluisterd hebt, niet vanuit een vooroordeel lage cijfertjes geven. Verdere discussie etcetc....

Ik kan me ook weinig bij voor stellen, dat iemand dit album maar 1 stem geeft. Ik heb even mijn stemlijst er langs gelegd, en het viel mij op dat ik zelf nog royaal ben. Een album dat minder dan 2 sterren krijgt vind ik dan ook echt niks. Op dit album staan echt wel nummers van kwaliteit; ik kan me voor stellen dat iemand hier 3 sterren voor geeft; maar 1.......

Dan heb je geen gevoel je in je donder, zou je bijna zeggen. Als het eerste lentezonnetje doorbreekt en je zet deze cd op dan is het meteen zomer. Knappe prestatie als muziek dat met je kan doen. Sterker nog: uniek.

avatar van Koenr
En bij andere mensen bereiken andere bands dat gevoel. Gelukkig maar.

deric raven schreef:
Een album dat minder dan 2 sterren krijgt vind ik dan ook echt niks..

Ik zal het nooit begrijpen. Waar komen al die (1,5) punten aan waardering dan nog vandaan?

Koenr schreef:
En bij andere mensen bereiken andere bands dat gevoel. Gelukkig maar.

Noem eens een overtuigend, kwalitatief hoogstaand & persoonlijk voorbeeld.

avatar van Koenr
Ochre.