Simple Minds - New Gold Dream (81-82-83-84) (1982)

Rock / Pop
Label: Virgin

1. Someone Somewhere in Summertime (4:37)
  2. Colours Fly and Catherine Wheel (3:49)
  3. Promised You a Miracle (4:28)
  4. Big Sleep (5:00)
  5. Somebody Up There Likes You (5:00)
  6. New Gold Dream (81-82-83-84) (5:41)
  7. Glittering Prize (4:33)
  8. Hunter and the Hunted (5:55)
  9. King Is White and in the Crowd (7:02)
  10. Promised You a Miracle [Extended] * (4:51)
  11. Seeing Out the Angel [Instrumental Remix] * (6:32)
  12. Promised You a Miracle [US Remix] * (6:00)
  13. Promised You a Miracle [US Dub] * (5:28)
  14. Promised You a Miracle [US Special Extended Remix] * (6:11)
  15. Glittering Prize [Club Mix] * (4:57)
  16. Glittering Prize [Extended Theme] * (4:57)
  17. Someone Somewhere in Summertime [Extended] * (6:06)
  18. New Gold Dream (81-82-83-84) [German 12" Mix] * (6:53)
  19. King Is White and in the Crowd [Instrumental] * (8:46)
  20. New Gold Dream (81-82-83-84) [German 12" Remix with Drums] * (6:56)
  21. In Every Heaven * (4:24)
  22. Promised You a Miracle [Edit] * (3:59)
  23. Theme for Great Cities * (5:42)
  24. Glittering Prize [Edit] * (3:58)
  25. Glittering Prize [Theme] * (4:06)
  26. Someone Somewhere in Summertime [Edit] * (3:55)
  27. Soundtrack for Every Heaven * (4:56)
  28. New Gold Dream [81-82-83-84) (7" Mix] * (4:46)
  29. Promised You a Miracle [David Jensen Session: 11th February 1982] * (4:27)
  30. In Trance as Mission [David Jensen Session: 11th February 1982] * (4:30)
  31. King Is White and in the Crowd [David Jensen Session: 11th February 1982] * (5:18)
  32. Promised You a Miracle [John Peel Session: 15th February 1982] * (4:38)
  33. Love Song [John Peel Session: 15th February 1982] * (5:48)
  34. Sons and Fascination [John Peel Session: 15th February 1982] * (6:42)
  35. King Is White and in the Crowd [John Peel Session: 15th February 1982] * (6:05)
  36. Someone Somewhere in Summertime [David Jensen Session: 13th August 1982] * (5:09)
  37. Glittering Prize [David Jensen Session: 13th August 1982] * (4:19)
  38. Hunter and the Hunted [David Jensen Session: 13th August 1982] * (5:55)
  39. Someone Somewhere in Summertime [Full Duration] * (5:43)
  40. Colours Fly and Catherine Wheel [Full Duration Instrumental] * (4:37)
  41. Promised You a Miracle [Remix for Album:Long] * (4:50)
  42. Big Sleep [Instrumental] * (5:09)
  43. In Every Heaven [Full Duration] * (5:37)
  44. Somebody Up There Likes You [Full Duration Instrumental] * (5:11)
  45. New Gold Dream (81-82-83-84) [Full Duration] * (7:01)
  46. Hunter and the Hunted [Alternative Take] * (5:14)
  47. King Is White and in the Crowd [Monitor Mix] * (7:13)
  48. In Every Heaven [Early Version] * (4:35)
Ludwig
Milestones schreef:

Heb hem net in mijn persoonlijke top 10 gezet. Dr Dre kan hier een puntje aan zuigen. Dit album is echt (chronisch) goed beste Ludwig

dan verschillen we van mening . ik had gezien jouw kwalitatief goeie nickname dat je deze tijdsgevoelige droom meer als een kleine nachtmerrie had beoordeeld en niet als een Big Sleep . miracles bestaan dus nog.

rudiger schreef:

Ricco , ik heb het album 2 keer achterelkaar gedraaid maar het pakt me niet zoals ander werk van SM .
Ik ben best een liefhebber van deze band dus ik ga me zeker nog eens in dit album verdiepen .
Misschien dat het muntje dan toch nog valt , soms duurt dat ff .
Als dit album jou nog niet bevalt ben ik benieuwd naar welk album jij wel goed vind van Simple Minds, vooral omdat je zegt wel een liefhebber van deze band te zijn.

Ik zou er ook nog best een paar albums van hun bij willen kopen, maar vooralsnog heb ik losse nummers van andere SM albums beluisterd, maar die bevallen mij echt een stuk minder goed dan dit album.

avatar van laboomzaa
Dit album zag ik liggen voor 5 euro. Meenemen dacht ik. De waardering hier is erg hoog voor dit album. Dus het moet wel iets speciaals zijn. Tja. En dan. Het is een heerlijke plaat. Maar een meesterwerk ? Voor mij niet. Het is te poppy. Lekker voor in de auto of tijdens de afwas. Maar er zit geen emotie. Voor mij dan.

:?
laboomzaa schreef:
Het is te poppy. Lekker voor tijdens de afwas. Maar er zit geen emotie.

Begrijpen wie begrijpen kan...

Wat wil je zeggen??

Wat wil je zeggen??

Als je dit album vier sterren toedeeld dan begrijp ik niet goed dat je het goed vind 'bij de afwas',ik bedoel daarmee dat je het album oneer aandoet.(das mijn mening althans)

De Jim & Co moesten het weten

avatar van ricardo
Deze plaat blijft gewoon super vind ik en 1 van mijn beste aankopen van dit jaar.

Lekker voor in de auto en tijdens de afwas.

Maar ook wanneer je geen haast hebt lekker onderuit zakken op de bank met een wijntje dit beluisteren bevalt net zo goed.

Een breed album die er altijd wel ingaat ongeacht het jaargetijde, plaats of persoonlijke gemoeds toestand van dat moment.

avatar van Mjuman
"Album oneer aandoen" - jorre de knorre; al wil ik de sexuele vogeltjensdans doen bij een bepaald album, says who dat zoiets het album "oneer aandoet"?

Ik heb net staan koken met de Simple Minds op de achtergrond - krijg ik nou ook straf?

Mag je alleen afwassen met Abba dan? En autorijden bij voorkeur met Faithless - da's alleen goed voor de Staat der Nederlanden, want van 'dance' ga je hardrijden.

New Gold Dream - met een nabije bestemming helemaal geen zin om te speeden, eerder om te wachten met uitstappen

avatar van dix
dix
laboomzaa schreef:
Dit album zag ik liggen voor 5 euro. .... Maar er zit geen emotie in. Voor mij dan.

Ja hoor 'ns Voor 5 euri kun je ook geen emotie kopen. Neem van mij aan : als je er gewoon een normale prijs voor had betaald, dan was het kwartje gevallen.

dix schreef:

Fuck..en ik maar blij zijn dat ik hem voor 5 euro heb.

Afwassen en auto rijden doe ik met grote regelmaat!! Dus het is juist een eer als je dan voor me zingen mag!!!

avatar van James Douglas
Chameleon Day schreef:

Kun je daar iets meer over vertellen.? Wat zijn je bronnen? Vind het behoorlijk verschillende platen overigens.

Daniel Lanois: They wanted to do something different. U2 has been listening to New Gold Dream by Simple Minds as a point of reference, a record they liked. The panorama of the ambiance appealed to them. I think that Bono wanted to get to a place that was wider than stripped-down rock'n'roll, so we allowed ourselves the flexibility to embrace the colors that Eno and I had been developing.

Pitchfork: Brian Eno and Daniel Lanois Remember the Making of U2's Unforgettable Fire

Ik denk dat bands als Echo & the Bunnymen, The Cure, Talk Talk U2 en Simple Minds elkaar allemaal wel volgden, en tevens elkaar beinvloeden.
Soort van gezonde ontwikkeling.
Volgens mij is er ook altijd respect voor elkaar geweest, was bij Beatles en Stones ook.
De pers maakte het vaak anders, om er een mooi verhaal uit te halen.

Pas tijdens de opkomst van Oasis en Blur ontstonden er soort van vetes.

Milestones
De ego's van de leiders van Oasis en Blur waren ook vele malen groter dan die van de generatie uit begin jaren 80.

avatar van Omsk
Bono, Morrissey en zelfs de latere Jim Kerr valt toch geen gebrek aan ego toe te schrijven.

avatar van Mjuman
Omsk schreef:

Nee, dat ego van Kerr groeide al in 82/83, maar ze waren nog aardig naar elkaar; alhoewel Morrissey altijd een buitenbeentje is geweest. Ze vielen elkaar niet af en public, tenminste niet wat ik me kan herinneren.

avatar van goldendream
Het ego van Bono is toch wel het grootst, in vgl. met Kerr tenminste. Gewoon de concerten: steeds grootser en gericht op commercieel Amerika. Het begon al rond 1985 met 'The Joshua Tree', U2 leek wel cowboy (Bono) en indiaantje (The Egg, excuseer, Edge) te spelen. Nog later werd the wild west verlaten en kregen we science-fiction: grote tv-schermen, podia zo groot als een UFO, Bono in leder en zonnebrilleke. Aliens en E.T. have landed on earth. En nu 'de klauw', hoog prijskaartje, hoogheidswaanzin. Wat zal nog volgen? Voor een volgende tournee zullen fans wellicht via een shuttle naar de maan gevoerd worden. The sky is the limit. Of krijgen we een travestietenshow, met Bono in jartellen? Of gaat hij nog verder en laat hij zich verbouwen tot vrouw, renovatiewerken? Wat zijn we ver van de originele U2 afgedreven, de Ierse band met een hart. 'Under a blood red sky', eenvoud, maar puur.

avatar van Premonition
Ach, als popster moet je wel beschikken over een groot ego. Ik til daar niet zo aan, als de muziek maar goed is. Wat dat betreft ben ik nogal teleurgesteld geraakt de laatste jaren in beide bands. De eeuwige ego clash tussen Kerr en Bono is juist vermakelijk om te zien en te lezen (bijdragen van SoundWave en musicboy vooral).

avatar van goldendream
goldendream is eigenlijk musicboy, maar sinds mljn huwelijk en verhuis raakte ik niet meer op musicmeter, wachtwoord vergeten, dus maar opnieuw begonnen.

avatar van Premonition
goldendream schreef:

Welkom terug en nu de juiste avatar invoeren!

avatar van ricardo
Ongelofelijk wat een goede plaat dit is eigenlijk. De klik was er gelijk al de eerste 5 seconden toen ik de eerste tonen hoorde al, en de liefde is niet overgegaan de afgelopen weken. Nooit eerder heb ik gehad dat een plaat mij zo boeide gelijk in het begin al dat ik direct een 5* uitdeelde en dat vele weken nadien nog steeds vind. Echt alles klopt gewoon, vooral de prachtige fluwelen keybord sound, de zangstem van Kerr, de prachtige bombastische bass die erin zit. En natuurlijk de fantastische productie van dit album.

Pracht new wave album, en ik vraag me af of er ooit nog een new wave album op mijn pad gaat komen die mij nog meer gaat boeien en bevallen dan deze plaat. Deze ben ik inmiddels helemaal aan het grijsdraaien.

avatar van orbit
Maar Faith staat op 1 in je top10? Ik niet snappos?

Jij niet snappos.

Faith is the only of the four magic Cure albums what not have an top 250 position to the site music meter. Ik shall try to give that album that position back again.

avatar van orbit
Noble ambition! But still troubling to see that NGD has not made it to 1-2-3 Maar je moet het zelf weten, dat je deze plaat te gek vindt is al prima genoeg!

avatar van ricardo
Faith hoort gewoon in de top 250, vandaar mijn no 1 plek in mijn top10 van Faith.

En tis een geweldig album natuurlijk.

avatar van orbit
Geen tegenwerpingen van mijn kant bro! Maar als je dit zo'n voetstuk vind van de hele jaren 80 beweging, vindt ik het alleen maar grappig dat Faith (die beslist net zo veel verdient in de top250 te staan) bij jou zo hoog scoort

avatar van Hans Brouwer
ricardo schreef:
Ben benieuwd welk album dat voor jou is Hans.
Ricardo, hier mijn reactie op jouw vraag van 25 september jl: mijn absoluut favoriete Simple Minds is "Street Fighting Years (1989)" en in iets mindere mate "Neon Lights (2001), originals as Played by Simple Minds" (ik ben dol op coveralbums van welke artiest dan ook).
"New Gold Dream (81-82-83-84) (1982)" heeft mij altijd minder weten te raken. Ik geloof dat de echte Simple Minds fan "N.G.D" zo'n beetje het beste werk van Simple Minds vindt. Wie ben ik om dat te betwisten? Dat doe ik dan ook niet.

orbit schreef:
Faith vind ik op een andere manier gewoon net zo goed als deze. En aangezien ik niet een echte nummer 1 plaat heb die vastgeroest zit op die positie, rouleert het bij mij weleens. Je zou het bij mij kunnen zien als een veredelde rotatielijst zeg maar.

avatar van vielip
Absoluut meesterwerk van deze band! Een album met die heerlijke 80's sound en feel. Alles valt hier op z'n plek wat mij betreft!

avatar van sierrra
Ik deel het enthousiasme voor dit album niet. Het zit muzikaal wel goed in elkaar, maar als Jimm eenmaal begint te zingen lijken veel nummers op elkaar en klinken weinig origineel. Ik mis ook het rauwere gitaarwerk van de eerdere albums. Zeker geen slecht album, maar in vergelijking met andere albums van deze groep vind ik de waardering te hoog. Misschien dat bij veel mensen het jeugdsentiment hun beoordeling wat beïnvloed. Neem nu een nummer als Pleasantly Disturbed van het eerste album Life in a Day, dat klinkt toch stukken beter dan alles op dit album.

avatar van orbit
Kan zijn, ik denk dat je deze plaat op zichzelf moet beschouwen en niet in vergelijking met anderen.. zeker niet platen met rauwer gitaarwerk, dat is voor NGD volstrekt onbelangrijk