Metallica - ...And Justice for All (1988)

Label: Elektra

1. Blackened (6:40)
  2. ...And Justice for All (9:44)
  3. Eye of the Beholder (6:25)
  4. One (7:24)
  5. The Shortest Straw (6:35)
  6. Harvester of Sorrow (5:42)
  7. The Frayed Ends of Sanity (7:40)
  8. To Live Is to Die (9:48)
  9. Dyers Eve (5:12)
  10. The Prince * (4:26)
  11. One [Live] * (7:59)
  12. ...And Justice for All [Live] * (10:05)
freitzen schreef:
Deze muziek is niet helemaal mijn smaak, maar van Metallica heb ik dít album wél en dat komt puur en alleen omdat het geweldige nummer 'One' erop stond. Dat de rest van het album ook niet zo slecht was had ik pas later door... met name nummers 1 en 2 klinken heel goed.

Master of Puppets vind ik minder dan deze (omdat daar geen One op staat en hier wel ) maar deze muziek is niet helemaal mijn smaak, zoals ik al zei. Desalniettemin een 4*

dat verdoemde One altijd....

Als je dat nummer nooit gemaakt hadden, waren ze misschien nu nog wel metal

avatar van frankvankesteren
daar kan je wel gelijk in hebben...

toch ben ik erg blij dat zo'n geweldig nummer toch bestaat

frankvankesteren schreef:
daar kan je wel gelijk in hebben...

toch ben ik erg blij dat zo'n geweldig nummer toch bestaat

Inderdaad Frank, ik vind One ook nog steeds een klassieker op zichzelf. Maar ook het nummer Eye of the Beholder met die langzame opbouw vind ik heerlijk.

Ik vind overigens het titelloze album ook geen slechte hoor, dat het een commercieel succes werd kunnen de heren nou ook niet echt wat aan doen.

avatar van frankvankesteren
Sterk album... voor het eerst volledig geluisterd, en het is wel een wereld van verschil, niet alleen met zijn opvolger, maar ook met zijn voorganger.... Waarschijnlijk door de productie, maar deze klinkt mogelijk nog rauwer dan MoP. De stem van Hetfield is hier nog zoals hij was, en dit album ligt prima in het verlengde van zijn voorganger en haalt ook moeiteloos de status van Metal-klassieker (misschien een klein beetje gedurfd omdat het buiten Metallica bij mij nogal snel ophoudt met Metal).. Ook op dit album wordt bij mij weer duidelijk dat Hetfield toch echt de absolute frontman is (voor dit album is dat een subjectieve uitspraak, maar het is bijna een feit te noemen dat Hetfield tegenwoordig nog het best meegaat van de hele band)

Favorieten: Het titelnummer, One en The Shortest Straw. HoS kan mij nog niet bekoren

herman schreef:
Berichten verplaatst naar [url=Metallica

nou, voorheen viel het gebrek aan verwoording niet op door het gezuip en gebral

nu, in een poging de muziek van meneer hetfield serieus te ontleden en over te brengen denk ik, wtf?

wie is die kerel?

wat wil ie? wat moetie kwijt? wie interesseerd dat ook maar ene reet?

heeft ze halve leven de sterren van de hemel gespeeld gecomponeerd etcetc, de ene vette riff na d eander,straalbezopen en continue van de wereld, en gaat nu ineens met een helder brein nadenken, shocking! voroal voor hem

nie lullen, spelen makker! en weer gaan zuipen!

Joy schreef:

nou, voorheen viel het gebrek aan verwoording niet op door het gezuip en gebral

wie is die kerel?

wat wil ie? wat moetie kwijt? wie interesseerd dat ook maar ene reet?

nie lullen, spelen makker! en weer gaan zuipen!

verweet jij mij nu 'sukkelige commentaren'....?

ja

ok

?

avatar van moon.v
Doordat de jongens van Metallica een clip hebben gemaakt destijds,
hebben ze zich een aantal fans in het harnas gejaagt (bij One) omdat ze beloofd hadden nooit een clip te maken. Tijdens het bekijken van een oude video band zie je zelfs dat een fan James "aanvalt"

moon.v schreef:
Vind het overigens zelf geen slecht nummer

Hij zegde het ook op een intervieuw (kweetniemer precies wanneer maar em had geen lang haar meer dan) dat er nen fan naar hem kwam en in z'n gezicht spuwde omdat er hoogveraad was gepleegt.
Net daarom hoop ik dat ze geen video's maken voor songs van het nieuwe album. (back to the roots again)

moon.v schreef:
Vind het overigens zelf geen slecht nummer

Wat een gezeik om niks is dat dan geweest zeg. Als die gasten clipjes willen maken doen ze dat toch lekker en dan moeten die zogenaamde fans van het eerste uur maar geen clipjes kijken.

avatar van Germ
Germ (crew)
Metallica (met in hun kielzog Megadeth) heeft Metal bij het grote publiek bekend gemaakt. Dit kan je een goede ontwikkeling vinden of niet. Maar door het miljoenen succes van Metallica, Megadeth etc hebben zij de weg vrij gemaakt voor beginnende bands.

Metallica is pas echt de weg kwijt geraakt met St. Anger, toen men geforceerd weer probeerde 'heavy' te klinken. Hiermee sloegen ze de plank finaal mis en hebben ze (met behulp van bijbehorende film) al hun credibility verloren.

Maar met dit album was Metallica écht nog de beste metal band op aarde!

Raekwon the chef
m'n zus heeft deze nog ergens liggen.
is het verschil tussen deze en Master Of Puppets groot ????

ja

Raekwon the chef
Wat zijn dan de grootste verschillen?

avatar van orbit
Weinig verschillen hoor, zelfde concept: snelle opener, balladachtig nummer, themanummer & titelnummer, instrumentaal nummer, pijlsnelle afsluiter.. net zoals Ride The Lightening en Master Of Puppets.

Raekwon the chef schreef:
Wat zijn dan de grootste verschillen?

Het klinkt allemaal 'holler'. Het geluid is ook niet optimaal, slechte productie.

Je kent toch "One"? (nummer was zelf nog es nr 1 in verschillende lijst van beste song ever made en is regelmatig nog es op de radio.)
Allemaal in die branche.

Om je een idee te geven:
Dyers Eve
Harvester Of Sorrow

Raekwon the chef
'One' ken ik niet, tenminste niet bij naam.
Maar het klinkt absoluut niet slecht
Ga hem binnenkort wel even onder de loep nemen, en zéker als ie een beetje dezelfde stijl is als 'Master of Puppets'.

avatar van metalfist
Je kent One niet? Dat is een van de drie bekendste nummers in de niet Metal wereld. het is clipje is gebaseerd op Johnny Got His Gun maar als je het hoort ken je het zeker hoor

Raekwon the chef
Ja, dat bedoel ik, als ik het hoor zal ik het misschien wel kennen.

Raekwon the chef
Ja, One kwam me inderdaad wel ietwat bekend voor, heel goed album dit, begint een beetje standaard, maar vanaf nummer 2 alleen maar keiharde nummers

Raekwon the chef schreef:

Nu nog "kill 'em all" (het eerste album) en "ride the lightning" (het tweede) en je hebt Metallica zo goed als gehad.
Op The black album heb je nog wel wat goede nummers maar het niveau is daar al een pak lager. En de albums erna zijn de moeite niet waard.

Hah, Load en Relaod zijn zeker de moeite waard. Sommige mensen hebben gewoon niet door dat de muziek die erop staat best goed is, het is alleen bizar dat het albums van Metallica zijn. That's it.

avatar van Ploppesteksel
Devro schreef:
Maar for the love of god, luister niet naar St-anger.

Dit is echt belachelijk . Jij zegt dat over 'Load' & 'Reload' omdat jij dat vindt . Voor 'St.Anger' geldt dan net hetzelfde voor de mensen die vinden dat daar goede nummers opstaan .. Man man .

avatar van ricardo
hier laat metallica hun veelzijdigheid zien in de vorm van een heuse ballad iets beter album dan master of puppets doch in de zelfde lijn als m.o.p

Devro schreef:
Maar for the love of god, luister niet naar St-anger.

Dat laatste lijkt me een understatement, geforceerde "laten we iedereen maar tevreden proberen te houden plaat."

avatar van Joy4ever
Ik vind dit album erg matig als ik het vergelijk met de drie albums hiervoor. Het kan zijn dat het ligt aan de sfeer op dit album of aan de al eerder genoemde slechte productie. Het kan natuurlijk ook zijn dat het gewoon komt omdat er wat mij betreft geen sterke nummers op dit album staan.

avatar van marco straaten
Een zeer goed album, inderdaad van een iets lager niveau dan Master of puppets, maar goed dat is ook wel een echte topper.
beste nummer vind ik: And justice for all..
4.5 sterren is dit album wel waard.