Metallica - ...And Justice for All (1988)

Label: Elektra

1. Blackened (6:40)
  2. ...And Justice for All (9:44)
  3. Eye of the Beholder (6:25)
  4. One (7:24)
  5. The Shortest Straw (6:35)
  6. Harvester of Sorrow (5:42)
  7. The Frayed Ends of Sanity (7:40)
  8. To Live Is to Die (9:48)
  9. Dyers Eve (5:12)
  10. The Prince * (4:26)
  11. One [Live] * (7:59)
  12. ...And Justice for All [Live] * (10:05)
beaster1256
dit vind ik een slechte groep die niet eerlijk is en zeer domme muziek tussen aanhalingstekens maakt of probeert te maken , geef mij maar deep purple , black sabbath en led zep , en wat een heisa over de song 'one' dikke zever als je het mij vraagt

avatar van Eddie
Fijn dat we het weten.

avatar van Sonic Nurse
beaster1256 schreef:

Ik heb je complete top-10 zelf in mn collectie staan en zijn stuk voor stuk juweeltjes maar misschien moet je accepteren dat er na de jaren 70 ook goede muziek is gemaakt
Persoonlijk vind ik dit album zeer goed. Vooral de nummers 1-4 kan ik eigenlijk alleen maar in de auto draaien omdat de buren anders gaan janken. Dit album MOET hard, ech wel.

avatar van gemaster
beaster1256 schreef:

Als je het allemaal zo slecht vindt, waarom heb je dan al hun albums beluisterd?

gemaster schreef:

Dat vraag ik me ook regelmatig af bij het zien van stemmen op zo'n beetje het hele oeuvre van een artiest of band.

Terug naar de cd: To Live Is to Die blijft een favoriet nummer van mij. Misschien wel opmerkelijk, want als je daar naar vraagt is er eigenlijk niemand die dit nummer dan ook zal noemen. Maar er staan sowieso zeer sterke nummers op dit album.

avatar van george clinton
Ik ga hier niet op stemmen want het is allemaal veel te lang geleden maar toenertijd vond ik dit album prachtig. Naar 'Blackened' (ik heb een song bewaard) luister ik soms nog. 'One' is zo'n beetje de zwanezang van Metallica, later hebben ze dit toch symfonisch uitgevoerd? Of was dat een andere slow?

avatar van Arno
Dit is vind ik samen met The Black Album het beste van Metallica. Maar terwijl het op The Black Album meer individuele songs zijn, is het op deze And Justice for All meer het geheel dat het album zo goed maakt (al vormt One daar een uitzondering op). Misschien een vreemde uitleg, maar zo komt het bij mij over.

aERodynamIC schreef:

3 september 2004 al:
PartyMarty schreef:
Inderdaad, Blackened is de topper van deze plaat, op de voet gevolgd door Dyers Eve, de titeltrack en To live is to die! One is cool, maar behoort hier in de, overigens alles behalve grauwe, middenmoot.

avatar van wolf
goed metallica album

avatar van Black Math
ChrisX schreef:
Jeetje... flashback time
[...]
Jammer alleen van die gort- en gortdroge productie en bijna basloze opname. Tenminste, ik kan niet horen wat Jason Newsted nou eigenlijk speelt. Zou hier met een terugkeer naar de originele opnames en een goede remix / remastering niet wat aan te doen zijn??

Vraag ik me ook al een tijd af. Hopelijk gebeurt het eens.

avatar van Eddie
Black Math schreef:
Vraag ik me ook al een tijd af. Hopelijk gebeurt het eens.

Ik hoop dat ze het nooit doen. Dit is het geluid dat bij deze plaat hoort, zo ben ik er mee opgegroeid, en het is inderdaad een droge produktie maar zo hoord de plaat te klinken. Ik zou het eeuwig zonde vinden wanneer deze plaat opnieuw gemixed zou worden.

Planefreak
Een ijzer-sterk album..en niks aanveranderen.(ONE!!)

Beetje een tegenvallende plaat in vergelijking met de vorige albums. Hoewel 'One' en '...and justice for all' erg goede nummers zijn spreekt de rest van de plaat me gewoon minder aan. Het is allemaal net wat te langzaam en te langdradig.
Naar mijn idee is na de tragische dood van Cliff Burton nooit meer het niveau gehaald van de eerste drie albums. Dat is op deze plaat duidelijk te horen.

avatar van Arno
Ik vind het net veruit het beste van Metallica. Vooral Blackened, And Justice for All, One en To Live Is to Die zijn wereldnummers, maar ook de rest is voor zeer hoog niveau vind ik. Zeker zo goed als pakweg Master of Puppets.

avatar van C. botulinum
Ik snap wat mensen bedoelen met langdradig, maar mij stoort het eerlijk gezegd niet. Vooral Blackened vind ik een geweldig nummer! Maar ook de rest van de plaat zet ik graag op!

C. botulinum schreef:

Helemaal mee eens!

C. botulinum schreef:

Helemaal mee eens!

woops srry

avatar van Arno
Door op het rode kruisje rechts boven in je bericht te klikken kun je het verwijderen

avatar van thyson
Over langdradig gesproken, ik ben And Justice... hier aan het beluisteren op Lp. Een leuke ervaring, na twee nummers mag ik de eerste lp al omdraaien. De nummers zijn extra breed uitgesmeerd op de lp's wat de luister-ervaring zeer versterkt. Metallica op vinyl schat ik op één of andere manier hoger in dan Metallica op cd

Bobiej
ik hou niet zo van dit album. de vorige 2 albums en Black vond ik stukken beter. deze nummers zijn mij te langdradig en, nou ja, een beetje saai (afgezien van One en Harvester Of Sorrow). One is een van de beste Metallica nummers en Harvester Of Sorrow ook. dus:P. 2,5*

avatar van Snappy
Voor mij de beste Metallica album!

avatar van james_cameron
Tot St. Anger het meest experimentele album van Metallica. Echte groeiplaat die ook na bijna twintig jaar steeds beter wordt. Jammer van de wat blikkerige en kale productie; een betere producer had een en ander nog beter uit de verf kunnen laten komen. De songs zijn stuk voor stuk ijzersterk, met uitstekende teksten en heerlijke gitaarsolo's.

Bobiej
na enkele keren dit album opniew hebben geluisterd ben ik erachter gekomen dat ik te haastig beoordeeld hep. ik verhoog mijn stem naar 4*. beste nummers zijn: One(tuurlijk!), Harvester Of Sorrow ( vooral die pauze waarna ze weer losbarsten), The Frayed Ends Of Sanity en Eye Of The Beholder.

Mijn favo metallica plaat. En één van mijn favo metalplaten aller tijden. Aan de productie stoor ik mij niet, het klinkt dynamisch en gebald. En de nummers zijn van een onevenaarbaar niveau. Blackend en het titelnummer zijn mijn favorieten.

avatar van marco straaten
one en het titelnummer zijn voor mij klassiekers en staan in mijn persoonlijke top 100 van singles ook zeer zeker hoog genoteerd.

Joy
ik kan hier niet naar luisteren zonder me kapot te ergeren aan die steeds maar brommende bas

hoe is het mogelijk dat je dit op cd perst , uitbrengt,en er dan pas achter komt dat die hele mix gewoon ruk is

als metallica werkelijk loyaal aan fans is brengen ze dit album opnieuw uit, en dan wel gemixed zoals het hoort

want muzikaal is het zeker de moeite waard

teutoon
Joy schreef:

want muzikaal is het zeker de moeite waard

Joy

Ik stoor me er niet echt aan, maar ik had begrepen dat ze Newsted hier niet zo dominant op wilden laten horen --> overgeproduceerd.

avatar van Klumpie
teutoon schreef:

Wat ik heb gehoord is dat de leden van Metallica het eerst zelf hebben proberen te mixen. Maar dat alles na de kloten ging. Uiteindelijk hebben ze Rasmussen erbij gehaald om de boel nog zo goed mogelijk te herstellen.

Joy
zonde, das dus niet goed uit de verf gekomen