Metallica - ...And Justice for All (1988)

Label: Elektra

1. Blackened (6:40)
  2. ...And Justice for All (9:44)
  3. Eye of the Beholder (6:25)
  4. One (7:24)
  5. The Shortest Straw (6:35)
  6. Harvester of Sorrow (5:42)
  7. The Frayed Ends of Sanity (7:40)
  8. To Live Is to Die (9:48)
  9. Dyers Eve (5:12)
  10. The Prince * (4:26)
  11. One [Live] * (7:59)
  12. ...And Justice for All [Live] * (10:05)
Kingsnake
De gitaren zijn goed, de bas is goed.
Maar Lars is zo'n ontzettende kont-drummer, ik erger me altijd dood, als ik zijn hobby-gedrum hoor.

James is ook de slechtste Thrash-zanger die ik ken.

Dat allemaal zorgt ervoor dat ik zelden of nooit Metallica opzet. Sommige nummers zijn gewoon goed, en er zijn zat vette riffs en gave solo's.

Ze hebben er alleen nooit voor gekozen een goede drummer te zoeken.
De stem van James zal wel gewoon niet mijn smaak zijn.

avatar van Kronos
Tja, wat is Metallica als er geen drummer Lars en zanger James bij is?

Ik vind James Hetfield ook een slechte zanger. Maar wel een goeie slechte zanger.

Kronos schreef:
Tja, wat is Metallica als er geen drummer Lars en zanger James bij is?

Lol...

Klopt zonder Lars en James geen Metallica.
Maar Metallica is mijns inziens wel de slechtste Thrash band.
En daarom vind ik het zo raar dat het de bekendste en rijkste metalband op aarde is.

avatar van Don Cappuccino
Het beste Metallica album. Geen 5,0* omdat je gewoon niks van Jason Newsted kan horen en ik heb het met bas gehoord en dat voegt veel toe. Metallica is goed in productiemiskleunen. Bij St.Anger hadden we een vuilnisbakdrum en bij Death Magnetic ´´Loudness War´´

the x
remasteren die handel dus?

avatar van Don Cappuccino
Voor St.Anger en Death Magnetic hoeft dat voor mij niet, luister ik toch nooit, maar voor And Justice For All zou dat erg mooi zijn.

Lol...

Klopt zonder Lars en James geen Metallica.
Maar Metallica is mijns inziens wel de slechtste Thrash band.

Totaan de Black Album waren ze anders redelijk onaantastbaar...

Ik zeg het maar even.

Ikzelf vind de Black Album eigenlijk ook een erg goed metal-album, for what it's worth....

avatar van Don Cappuccino
Daarna ging het flink omlaag met de kwaliteit van de muziek.......... En de Black Album is ook erg goed.

avatar van ricardo
Kronos schreef:

Dit vind ik wel een hele goede redenatie, eentje met een diepere betekenis. Vind hem erg goed uitgedrukt waar ik het helemaal mee eens ben.

Joy
metallica slechtste trashband

das hetzelfde als beweren dat tom waits de slechtste opera zanger is die er bestaat

die'n lars is niet slecht maar reetelui

waarom bij metallica, naja omdat de band heeft opgericht, als is dat geen legitieme reden natuurlijk om hem er niet uit te kicken, maar iets in mij zegt dat het zakendwergje lars de zaakjes zo voor zichzelf heeft dichtgetimmerd dat metallica geen enkele legaal bestaansrecht zou kunnen hebben zonder hem

Kingsnake
Goh wat een heilige boontjes allemaal weer.
Sorry hoor dat ik Metallica niet zo hoog heb zitten.
Ik onderbouw het toch prima.
Ik ken gewoon betere Thrash.
Misschien vind ik Metallica niet de slechtste maar zeker een ondermaatse Thrash band.

Tip: Testament, Forbidden, Slayer, Annhilator, Exodus, Dark Angel, Sepultura, Megadeth. En dat zijn nog maar de eighties-bands.

De jaren negentig en daarna heeft nog veel moois te bieden.

Kingsnake schreef:

Alsof 'wij' die bands niet kennen.

Metallica is overigens geen doorsnee thrash metal. Behalve Megadeth noem je allemaal bands die veel harder zijn, die de meer gevoelige emoties uit hun muziek weren.

avatar van LucM
Tja, zonder Metallica hadden bands als Testament, Slayer, Annhilator enz. ook nooit bestaan. Metallica is toch wel de pionier van de speed/trashmetal.

avatar van i.Ron S.
Misschien is Metallica buiten het eerste album ook geen pure thrashmetal, allessinds toch al niet in de vorm van Slayer op vlak van thrash. Metallica gaat meer in de breedte qua stijlen, vooral in de jaren 90 en ik vind dat een positief punt.
Groepen als Megadeth, Slayer en Testament vind ik nogal in herhaling vallen(hoewel die nieuwste van Slayer wel prima is, ik vind hem beter dan Reign in Blood).
Samengevat vind ik Metallica een van de meest toegankelijke metalgroepen en dat gaat verder dan enkel thrash.
@Kingsnake; je bent bij belangrijke 80's thrash nog Anthrax vergeten.

LucM schreef:

Och ja. En Metallica had daarvoor de mosterd ook weer elders vandaan gehaald.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
NWOBHM, Lars zijn fetish! Daar kwam de mosterd vandaan.

Kingsnake schreef:
Goh wat een heilige boontjes allemaal weer.
Sorry hoor dat ik Metallica niet zo hoog heb zitten.
Ik onderbouw het toch prima.
Ik ken gewoon betere Thrash.

De jaren negentig en daarna heeft nog veel moois te bieden.

Ieder voor zich, en ik ken bijna alle door jou genoemde bands.
Daarvan vind ik Testament, Slayer en Sepultura bands die ik evenhoog waardeer. Verder ken ik tal van recentere metalbands.

Joy
over de gehele lijn gezien is metuclucla wel een band die wel allerlei stijlen in huis heeft, in den beginne trashy, later werd het totaalplaatje kompleter en vloeiden stijlen in elkaar over, nog veel later werd het ruk, bijna pop, not my cup of tea, maar echt slecht was alleen st anger

avatar van Kronos
En dat allemaal terwijl het hier eigenlijk over ...And Justice for All gaat.

Of zou moeten gaan.

Kingsnake
Tuurlijk kennen jullie die andere bands, daar ging ik wel van uit.
Ik tipte het slecht ter reminder

Niet zo boos doen.
Ik vind gewoon veel, heel veel beter dan deze plaat.

Kill 'em All vind ik trouwens wel leuk

Ik vind Kill 'em All eerlijk gezegt het enige egte Thrash album van Metallica. Die albums daarna ( RTL, MOP, AJFA ) vind ik gewoon Metal, vooral dit album heeft niets met Thrash te maken

avatar van Edwynn
Toch even een keer naar de oordokter zou ik zeggen.

LocoHermano
kwinki schreef:
Die albums daarna ( RTL, MOP, AJFA ) vind ik gewoon Metal

Metal up your ass

Kingsnake
Want Thrash is natuurlijk geen metal

avatar van Kill_illuminati
To Live is To Die is echte een ongelooflijk mooie instrumentaal nummer (op Cliffs gedicht na dan). Het enige waar Orion beter in is is dat het wat epischer is.

The Oath
Orion is het beste nummer van Metallica
To live is to die is ook prachtig. Omgeven door de 2 beste nummers van de plaat.

avatar van Kill_illuminati
Op sommige vlakken vind ik dit album beter dan Master of Puppets. Ik vind het album minstens zo goed. Maar! Master of Puppets luistert vele malen gemakkelijker weg. Voor dit album moet ik echt effen gaan zitten. Ik moet er echt voor geven. Want dit album ligt wat zwaarder op de maag. Maar eenmaal begonnen aan het luisteren dan is ie heel erg mooi. Dit vind ik een zeer interessante plaat. Deze staat voor mij boven Ride The Lighting en net onder Master of Puppets.

Sqritz
Nooit metal-liefhabber geweest, en zal het ook nooit zijn, maar dat ene nummer, To live is to die, prachtig vind ik dat.

avatar van Justus18
Ondanks One en To Live Is To Die is dit mijn favoriete Metallica-album.

Guardian of Isis
Grapjas. Welke zijn dan jouw favorieten?