Metallica - ...And Justice for All (1988)

Label: Elektra

1. Blackened (6:40)
  2. ...And Justice for All (9:44)
  3. Eye of the Beholder (6:25)
  4. One (7:24)
  5. The Shortest Straw (6:35)
  6. Harvester of Sorrow (5:42)
  7. The Frayed Ends of Sanity (7:40)
  8. To Live Is to Die (9:48)
  9. Dyers Eve (5:12)
  10. The Prince * (4:26)
  11. One [Live] * (7:59)
  12. ...And Justice for All [Live] * (10:05)
MindRuler
Persoonlijk één van mijn minst favoriete Metallica's (althans van de albums die ik heb: Load, Reload en St. Anger behoren niet tot de collectie)
Het is een moeilijk te verteren brok (wellicht door dat marmer waar Kronos het ook al over had ) en heb vaak de indruk dat het ook krampachtig overkomt. Dit hoor je vooral in nummers als The Shortest Straw en Harvester Of Sorrow.

edit: had nog niet eens dat stukje gelezen waarin Metal-D78 deze 2 ook als matige nrs. aanduidt.

avatar van rock-rick
The Shortest Straw is in ieder geval mijn afknapper op dit album .

rock-rick schreef:
The Shortest Straw is in ieder geval mijn afknapper op dit album .

Dat refrein is om te janken.

avatar van oceanvolta
Altijd juist een geweldig nummer gevonden. Samen met Dyers Eve als favoriet aangevinkt.

avatar van vielip
rock-rick schreef:
In de versie van One met video hoor je praten bij de intro en verder in het nummer nog. Ik vind het jammer dat dat niet op de studio versie staat, het gaf extra sfeer aan het nummer.

Dat heb ik nou altijd uiterst irritant gevonden! Doet wat mij betreft echt afbreuk aan het nummer.

avatar van Edwynn
Vind ik ook. promovideo's kunnen me sowieso gestolen worden. Het nummer heeft zeggingskracht genoeg zonder de beelden en quotes uit die film

avatar van Sinnerman
Ik heb de vhs nog van One en ik ergerde me juist aan die stem erdoorheen, laat het nummer horen, dacht ik er steeds bij...
Nou ja, zoveel mensen, zoveel wensen, zullen we maar denken...

MindRuler schreef:

Dat geeft maar weer aan dat je er kijk op hebt .
Heb zelf Load, Reload en St. Anger ook niet (eigenlijk Death Magnetic ook niet, want op mp3). Deze cd van Metallica duurt te lang waardoor er inderdaad matige nummers tussendoor vliegen, die ook nog eens veels te lang duren. Daarnaast vind ik het geluid erg beroerd.

avatar van rarekwabbus
Vooral het drumwerk is geniaal op deze plaat. Moeilijk kiezen, maar ik denk mijn all-time favourite van 'Tallica.

avatar van Kanon
rarekwabbus schreef:

Absoluut sterke CD idem drumwerk, maar ga toch voor the black album. Wherever i may roam maakt het verschil net voor mij.

Kanon schreef:
Sterker dan Master of Puppets en Ride the Lightning? Dat lijkt me toch sterk...

avatar van Kanon
Metal-D78 schreef:
Sterker dan Master of Puppets en Ride the Lightning? Dat lijkt me toch sterk...

Black album wordt vaak als te commercieel gezien. Wat ik onzin vind. Als je goede kwaliteit maakt dan komt dat altijd boven drijven en krijgt het grote publiek de smaak te pakken. Iedereen kent Rembandt, Maradonna, Da Vinci door hun kwaliteiten. De fans van het eerste uur trekken dit slecht doordat hun Metallica nu ook door anderen wordt gewaardeerd. Schaam mij niet om Black Album het beste te noemen. Master of Puppets en Ride the Lightning zijn trouwens ook niet slecht

avatar van Sinnerman
Kanon schreef:

Oeh, volgde ik toch bijna je redenatie over de klassieken en hoe zij herinnerd worden... totdat ik las over de fans van het eerste uur en dat zij dit niet trokken omdát het ook door anderen werd gewaardeerd..? Tsssk... jammer. Dat is niet de reden voor mij, hoor, het is puur de speelstijl en de songs zelf.

avatar van Edwynn
Dat argument kom ik vaker tegen. Een dooddoener. Ik voel me er niet door aangesproken.
Dan zou ik One ook moeten haten. Want hoog in allerlei radiolijstjes enzo.

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Black Album is een discussie, horende bij dat album zelf. Ijzersterk drumwerk op dit album? Mja, zou kunnen, hoewel Meneer Ulrich nooit "mijn beste vriend" is geweest. Ik ken genoeg drummers uit dat tijdvak en ik kan u verzekeren, ze spelen hem van het podium. Dit album is verre van slecht maar het kon zoveel beter (in het West-Vlaams: machtiger) zijn dan het uiteindelijk is geweest. Hier staan ook ronduit saaie nummers op.

avatar van rarekwabbus
Ulrich wordt door vele genregenoten compleet weggespeeld (Igor Cavalera, Dave Lombardo enz), maar zeker de oudere platen (speficiek Justice, maar zeker ook de drie voorgangers) heeft hij perfect aangevoeld en ingevuld met goede partijen. Destijds voelde hij het perfect aan, hoewel dit op latere albums toch wel achteruit is gegaan. Ik denk dat Justice mij vooral ook aanspreekt vanwege het sentiment.

avatar van rock-rick
Ik vind het drumwerk hier niet erg opvallend. Het is absoluut niet slecht, maar ik denk dat Ulrich best vervangen had kunnen worden.

avatar van Thomzic
Een grote misvatting dat Ulrich zo maar vervangen had kunnen worden. Ulrich samen met Hetfield was de grote motor achter Metallica, vanaf het prille begin tot aan nu.

avatar van rock-rick
Dat kan best zo zijn, maar zijn drumwerk (daarbij reken ik dus geen songwriting) vind ik nergens speciaal. Waar andere drummers mij echt opvallen en soms bijna boven de rest van de muziek uitstijgen, merk ik het drumwerk bij Metallica amper op.

Thomzic schreef:

Net als bij Kiss. Simmons is ook niet de beste basisst en beste songwriter, maar zonder hem (en Stanley) was het natuurlijk niet veel geworden met Kiss.

avatar van rock-rick
De persoon Ulrich hoort natuurlijk gewoon bij Metallica, maar ik bedoel dat zijn drumwerk niet speciaal is. Zijn drumwerk zorgt ook niet voor een echt metallica geluid of iets dergelijks.

avatar van Kronos
Nee, maar het draagt er wel onmiskenbaar aan bij.

avatar van rock-rick
Voor mij is Metallica vooral de zang van Hetfield ondersteund door de trash gitaren.

rarekwabbus schreef:

Ik ben het eens met je conclusie, maar het woord genregenoten is hier niet goed gekozen en de vergelijking loopt daarop dan ook mank.

De basis van Metallica is verankerd in de NWoBHM. En hoewel hun muziek thrash-elementen bevat is het hoegenaamd geen thrash te vergelijken met Slayer en Sepultura. Zo'n drumwerk zou de muziek van Metallica dan ook gewoon niet passen.

Natuurlijk spelen veel drummers Lars weg, wat virtuositeit en snelheid betreft. Maar er zijn niet zoveel drummers die zich met elke mep willen laten gelden. Dat kan trouwens best irritant zijn, maar het geeft ook een bepaald karakter aan het eindresultaat, zo'n drummer met een (te) groot ego.

avatar van rock-rick
Daar heb je wel gelijk in en Lars wekt nooit irritatie bij mij op, noch is hij slecht. Hij valt mij gewoon nooit op tussen de rest.

rock-rick schreef:
Daar heb je wel gelijk in en Lars wekt nooit irritatie bij mij op,...

Bij mij dus wel op St. Anger en soms een beetje op hun laatste. Maar niet omdat hij hard mept, maar te luid in de mix zit en te simplistisch tekeer gaat.

Die twee ken ik nog niet van Metallica

avatar van vielip
Die twee ken ik nog niet van Metallica

Houden zo!

Het beste album van Metallica toch wel.
Machtige riffs en solos. Nummers die van begin tot eind blijven boeien.

Voor 5* had de groep er net wat meer afwisseling in mogen gooien.

Metallica lijstje (van beste naar "slechtste")
1. ... and Justice for All
2. Ride the Lightning
3. Master of Puppets
4. Metallica / Black

MindRuler
Ik vind dat op ...AJFA de minst boeiende MetallicA-songs staan.
(met uitzondering van Blackened, One en het titelnummer)
Ik geef je wel gelijk wat betreft het gebrek aan afwisseling.
Net daarom vind ik het een lange zit om deze telkens te beluisteren.