Metallica - ...And Justice for All (1988)

Label: Elektra

1. Blackened (6:40)
  2. ...And Justice for All (9:44)
  3. Eye of the Beholder (6:25)
  4. One (7:24)
  5. The Shortest Straw (6:35)
  6. Harvester of Sorrow (5:42)
  7. The Frayed Ends of Sanity (7:40)
  8. To Live Is to Die (9:48)
  9. Dyers Eve (5:12)
  10. The Prince * (4:26)
  11. One [Live] * (7:59)
  12. ...And Justice for All [Live] * (10:05)
avatar van Don Cappuccino
Ferre Clabau schreef:
Ullrich is gewoon lui: het weigert te oefenen waardoor hij zich steeds aan 'de basis' moet houden. Dit zorgt er soms voor, en vooral live, dat de songs niet het complete sterke drummen verdienen dat ze krijgen. Echt storen doe ik me niet aan Ullrich, maar deze plaat blijft de enige waarvan ik kan zeggen dat hij behoorlijk sterk heeft gedrumt.

Vooral bij Dyer´s Eve drumt hij geweldig, maar als hij dat live speelt speelt hij niet dat heerlijke snelle dubbele bass stuk. Daar kan ik een beetje boos over worden als drummer.

Edwynn schreef:
De zang is te storend om op het drummen te kunnen letten inderdaad.
Live is de band wel een belevenis. Op video waar je op alle details kunt letten, ontgaat je de energie die de band wel degelijk uitstraalt op het podium.

Ik moet juist zeggen dat de energie van de band ook goed te zien is en overkomt op de dvd's van Nimes en Mexico. Dus ook op de recente dvd's is het een belevenis. De zang en de drums zijn zeker niet storend. Ik denk dat Hetfield een charismatische 'voorganger' is op die dvd's.

avatar van Kill_illuminati
Dit isJames Hetfield op z'n best. Zijn stem is hier zo bruut, krachtig dat Satan "himself" zijn geloofwaardigheid verliest. Sorry daar kan geen grunt tegen op. Ik ben kieskeurig wat betreft drummen. Naar mijn idee drumt Lars Ulrich geweldig hier. Ik hoorde een aantal geweldige fills op dit album. The Frayed Ends of Sanity! Dat is mijn broodbeleg vandaag.

avatar van Kill_illuminati
Na een lang dilemma met mezelf heb ik dan toch besloten om dit album in m'n top 10 te zetten. Normaal doe ik dat niet, twee albums van dezelfde artiest in m'n top tien. Maar fuck 't dit album is zo goed. Alice in Chains Unplugged moest er voor uitwijken wat dan ook voor een dilemma zorgde. Met de koptelefoon die ik heb hoor ik de bass gewoon. Niet super duidelijk ofzo, nee het is wel hoor en genietbaar. Voor de duidelijkheid ik heb de gewone cd versie.

Guardian of Isis
Hehe, herkenbaar dat je er meerdere in je top 10 hebt gezet. Ik heb op gegeven moment gezegd "één album per artiest in mijn top 10", anders zouden er 3 albums van Metallica in mijn top staan.

Klassiek album zeg

avatar van chevy93
Voor de liefhebbers van One: Kijk Johnny Got His Gun (1971) - MovieMeter.nl.

Jullie zullen er vast wel van gehoord hebben, maar ik kan jullie vertellen dat het een steengoede film is. Het is precies wat One verteld en de beelden zijn werkelijk grandioos.

nou, de remaster klinkt wat beter maar die vervelende brom blijft erin

nee ligt niet aan mijn boxen

desalniettemin een dijk van een plaat, 4,5 omdat ik nummer 7 nog steeds niks vind

avatar van oceanvolta
Voor degenen die Blackened altijd al een keer met bass wilden horen, klik hier.

Het wordt tijd dat ze die originele mix een keer gaan aanpassen en de bass goed naar boven laten komen.

Alsjeblieft niet...

avatar van wizard
Hoezo niet? Als een soort Let it Be...Naked of zo zou ik best een versie van AJFA met bas in de kast willen hebben staan.

avatar van Edwynn
Het staat op het internet ergens. Het hele album in een ...And Justice For Jason jasje. Leuk voor de kennisgeving, maar van mij hoeft het origineel niet vervangen te worden.

avatar van aerogp1
Dit album vind ik wat beter te pruimen als Master of Puppets, het klinkt allemaal wat minder gestructureerd/gepland en dat bevalt me beter. Het geheel komt ook wat energieker over dan MoP, en het echte rauwe randje van Kill em All is eraf. Gewoon top, als je in de stemming bent!

avatar van Kill_illuminati
Toen ik dit album voor het eerst hoorde was ik meteen verkocht aan de sound. Het past precies bij de progressieve kant van dit album.

Mag dit album nog Thrash worden genoemd?

Ja.

avatar van prodi9y9
laatst de dvd gekocht van metallica live in mexico. kreeg ik een beetje nostalgiegevoel van!

to live is to die...geweldig! deze heb ik toen ik een jaar of 8-10 was echt dood gedraaid als klein knaapje!

veel muziek ga je minder vinden omdat je misschien wat ''groeit'' als het gaat om muzieksmaak. maar dit blijft geniaal! als deze plaat qua productie wat beter was dan was het mijn beste van metallica geweest...waar ik nu nog steeds over twijfel.

desalnietemin...blijft een topper dit album.

Kill_illuminati schreef:

Mag dit album nog Thrash worden genoemd?

van mijn part noem je het schlager, of wortel,doet aan de muziek niks af

LocoHermano schreef:

Het was een kwestie van tijd voordat iemand met dit non-argument op de proppen kwam. 'Simpele' drummers als Charlie Watts en Phil Rudd zijn inderdaad goud waard voor bands als the Stones en AC/DC, omdat de muziek een drummer vereist met 'feel en soul' (iest wat Ulrich overigens ook niet heeft). Een (speed)metal-band als Metallica heeft juist baat bij monsters als Jordison of Lombardo.
Werd ook duidelijk toen Ulrich ziek op bed lag en Jordison en Lombardo moesten invallen.

YouTube - Metallica - Battery Feat Dave Lombardo - Live At Download

Lombardo!!

Laat Ulrich én Jordison in het stof bijten.
Charlie Benante is ook een geweldige drummer uit die zwik.

avatar van Thomzic
Die outro is van Lombardo is hier echt briljant.

En het leukste is zijn enthousiasme. Die gast lééft voor het drummen zoals jazz-musici dat doen.
De brede glimlach is vergelijkbaar met die van een Terry Bozzio.

Guardian of Isis
Die dubbele bas aan het einde! Ik ben geen al te grote fan van Slayer, maar Lombardo is echt een held. Hij drumt ringen rond Ulrich en wie iets anders beweert, is ziende blind (of horende doof). Het is ook zo dat Lars gewoonweg meer moeite deed vroeger, zoals hier bijvoorbeeld, waar ik hem op zijn best vind. Sinds ze Dyers Eve weer live zijn beginnen spelen vanaf 2004, laat hij echter steeds de dubbele bas achterwege. Aangezien Dave (die bijna even oud is als Lars) het wel nog probleemloos kan, noem ik het gewoon luiheid van Lars' kant.

avatar van Kronos
Over hun respectievelijke kwaliteiten ga ik niet twisten, maar een nummer als Battery of de muziek van Metallica zoals onder andere op dit album te horen heeft geen Lombardo-bombardement nodig. Het drumwerk van Ulrich past hier gewoon prima.

Metallica stond dan wel mee aan de wieg van de thrash en de speed, maar bleef in de basis trouw aan zijn belangrijkste invloeden uit de heavy metal. Pure thrash is het nooit geweest.

Ik wil er wel even bij zeggen dat ik het gemep op Death Magnetic en vooral op St. Anger ondermaats vind.

avatar van Edwynn
Ulrich was in de hoogtijdagen gewoon een uitstekende metaldrummer. Nog steeds kwijt hij zich prima van zijn taken tijdens live shows. Benante en Lombardo zijn in het genre buitencategorie. Niet helemaal eerlijk om alle drummers langs die meetlat te leggen.

Wel is het drumwerk van Ulrich wat achteruit gegaan. Ik denk het jarenlang gebruik van ongezonde genotsmiddelen debet daaraan is.

avatar van oceanvolta
Dat einde van Battery met Lombardo is inderdaad super vet. Soms vind ik het wel jammer dat Lars op dit album al op zijn hoogtepunt was en zich niet doorontwikkelde. Helemaal als je Lombardo aan het werk ziet. Maar ja, zonder Lars was er helemaal geen Metallica geweest.

Op dit album vind ik het drumwerk wel uitstekend. Lombardo is inderdaad buitencategorie en moet je ook niet gaan vergelijken met Lars.

avatar van vielip
Iemand die geniale double bass fill in Angel of death toevallig ook bekeken?

avatar van Edwynn
Tja Fight Fire With Fire heeft echt iets soortgelijks. Maar we dwalen af. Op And Justice For All draait alles om riffs, riffs en nog eens riffs. En er staat een aantal hele toffe op.

avatar van Metal-D78
Afgelopen week nog eens gedraaid. Ben het hier heel vaak met Edwynn eens, vooral ten aanzien van remasters/mixes en dergelijke. Maar bij deze schijf heb ik echt het idee: en nu die bas erin! Wat een kale bedoening is. Kortom: doe mij die remaster maar, want ben wel benieuwd naar de groove van Shortest straw en bijvoorbeeld Harvester of Sorrow. Dat blijven nu maar matige nummers.

avatar van Kronos
Kaal, hard en kil, zoals het marmer op de hoes, zo klinkt dit album en zo hoort het ook.

avatar van Metal-D78
Ja, dat zal. Maar ik hoor Metallica liever met 4 instrumenten

avatar van rock-rick
In de versie van One met video hoor je praten bij de intro en verder in het nummer nog. Ik vind het jammer dat dat niet op de studio versie staat, het gaf extra sfeer aan het nummer.