Fresku - Fresku (2010)

3. Nos Baranka (5:21)
  4. Doen (3:24)
  5. Ik Ben Hier (3:17)

met Neenah

6. Mama Ik Snap Je (3:28)
  7. Het Beloofde Land (4:06)
  8. Kutkop (Sukkols) (5:16)
  9. Twijfel (4:23)
  10. Lamballen (3:18)

met Teemong

11. Paranoia (4:22)
  12. Maken van Muziek (3:30)

met Kareemineel en R. Kay

13. We Hebben Je Nodig (2:46)
  14. Is Dit Alles (4:42)

met Michael Bryan

15. Alleen (3:51)
  16. Mijn Dochter / Kees (6:34)
Want?

avatar van Rhythm & Poetry
Geert Wilders klaagt geen mensen aan die niks doen.

avatar van MAS
MAS
Geert heeft destijds toch aangifte gedaan tegen Youssef en Kamal.

avatar van Rhythm & Poetry
Toch om geheel andere redenen? Die hadden een lompe diss geschreven. Geert klaagt reppertjes aan die een grote mond hebben.

avatar van MJ_DA_MAN
Wilders klaagt vrijwel alle rappers aan die hem met de dood bedreigen, zo ook Y&K.

avatar van Rhythm & Poetry
Ik ben teemong ik maak clips en beats en voor de rest doe ik helemaal niets, klaag me aan homo.

Waar in deze zin bedreigt hij Geert Wilders?

avatar van MJ_DA_MAN
Dat ''klaag me aan (homo)'' slaat dus, denk ik, op het willen aanklagen van Y&K (in feite Teemong dus) vanwege deze diss toentertijd. Echter lukte hem dit niet omdat hij simpelweg de identiteit van de rappers niet kon achterhalen.

avatar van Rhythm & Poetry
Het klaag me aan slaat op het eerste gedeelte van de zin. Klaag me aan omdat ik niks doe. Is dat niet het geval dan slaat de zin nergens op. Dan zijn het twee losse gedeeltes die niet op elkaar aansluiten.

avatar van MJ_DA_MAN
Bedoel je dan dat hij het alsnog over Wilders heeft of aanklagen in het algemeen? Maar nooit zullen we het zeker weten, want daar is Teemong te vaag voor. Misschien betekent het niets en gaat ie nu stuk achter zijn PC.

avatar van Rhythm & Poetry
Beetje moeilijk uit te leggen, ik bedoel dat:

- Geert Wilders alleen rappers aanklaagt die hem bedreigen.
- Teemong hem in deze specifieke tekst niet bedreigt
- In het geval dat Teemong in het nummer wel op Geert Wilders doelt, het tweede gedeelte van de zin 'klaag me aan homo' niet zou aansluiten bij het eerste gedeelte van de zin 'Ik ben teemong ik maak clips en beats en voor de rest doe ik helemaal niets'. Want Geert Wilders klaagt geen mensen aan die niets doen.
- In het geval dat Teemong denkt dat Geert Wilders mensen aanklaagt die niets doen, dan zit hij er naast. Geert heeft dit nog nooit gedaan.

Hopelijk is het duidelijk zo.

avatar van lowieke
Lamballen gaat echt niet over Wilders... sorry maar ik vind dit echt een onzin verhaal.

Teemong kraamt zijn hele carriere door alleen maar onzin uit, hier ook. Hij kraamt weliswaar geniale onzin uit =)

avatar van MJ_DA_MAN
Wie zegt dat Lamballen over Wilders gaat? We hebben het over één zinnetje. En een boel zinnen die onzin lijken wijzen wel degelijk op dingen (het is iig geen willekeur).

avatar van lowieke
Excuses dat formuleer ik verkeerd: dat ene zinnetje in Lamballen gaat absoluut niet over Wilders. Geloof ik echt helemaal niks van.

Berichten verwijderd. Aub geen commentaar leveren op anderen/de discussie zonder zelf iets nuttigs bij te dragen.

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
lowieke schreef:

Ik denk het ook niet... Maar het kan toch best? Aangezien Wilders Teemong al eens aan heeft willen klagen... En andersom Teemong Wilders obviously totaal niet mag.

avatar van lowieke
Het zou inderdaad kunnen. De enige die zich aangesproken moet voelen door 'Lamballen' is Fresku, die word k****rhoer genoemd .

Maar als Teemong de intentie had om zijn mening over Geert te uiten, dan denk ik dat hij dat veel stijlvoller, grappiger en harder doet.

lowieke schreef:
Nee, want hij zou zich altijd blijven indekken met zijn vage gedoe en het verbergen van zijn identiteit.

avatar van lowieke
Stijlvoller, grappiger en harder hoeft niet te betekenen dat het zijn identiteit onthult of minder wazig is.

FightForMore
Weet er iemand welke sample 'Paranoia' gebruikt ?

Fresku heeft een te grote hype gekregen waardoor dit album sowieso niet meer boven de verwachtingen kom uitkomen. Ik luister dit album al 6 maanden helemaal niet meer. Enige track die ik nog wel is check is: 'Nieuwe Dag'

Niet eens Twijfel

FightForMore
Of 'Pananoia' en 'Alleen'. Deze twee nummers vind ik persoonlijk de twee beste nummers op het album.

avatar van Elohim
Mee eens FFM, daarna komt dan wel Twijfel in mijn lijstje. Paranoia is echt een heel vet nummer.

Snoeperd schreef:
Niet eens Twijfel
Die heb ik al doodgedraaid

avatar van niels94
Ik heb Twijfel slechts een paar keer gedraaid en ik vind er ook niet zoveel meer aan. Andere nummers zijn sterker.

avatar van Snoeperd
Ik vind Twijfel perfect en ik denk wel dat hij in mijn top 10 beste nummers staat.

avatar van niels94

Het is zeker wel een goed nummer hoor, daar niet van. Wel één van de sterkere nummers op dit album, maar Nieuwe Dag bijvoorbeeld vind ik beter en ik moet je eerlijk bekennen dat ik een zwak heb voor Kutkop. Zoveel ongein bij elkaar dat het net op het randje balanceert van grappig en verschrikkelijk slecht. Kwalitatief is Twijfel natuurlijk wel beter dan dat nummer

Eigenlijk heeft dat nummer wel bar weinig stemmen, trouwens, hoe kan dat?

avatar van kobe bryant fan
Ik denk dat veel mensen na 10 maal ongeveer Twijfel al een beetje moe zijn.

avatar van Snoeperd
Ik niet hoor, na 100 x krijg ik nog steeds een energieboost.

avatar van jordkaka
x2
Twijfel kan ik altijd opzetten, hij verveelt nooit.