Fresku - Fresku (2010)

3. Nos Baranka (5:21)
  4. Doen (3:24)
  5. Ik Ben Hier (3:17)

met Neenah

6. Mama Ik Snap Je (3:28)
  7. Het Beloofde Land (4:06)
  8. Kutkop (Sukkols) (5:16)
  9. Twijfel (4:23)
  10. Lamballen (3:18)

met Teemong

11. Paranoia (4:22)
  12. Maken van Muziek (3:30)

met Kareemineel en R. Kay

13. We Hebben Je Nodig (2:46)
  14. Is Dit Alles (4:42)

met Michael Bryan

15. Alleen (3:51)
  16. Mijn Dochter / Kees (6:34)
avatar van Booyo
Fresku gaat Hip-Hop redden? Jongen alsjeblieft. Hip-Hop heeft mij gered.

Leuke van Fresku is dat hij één van de weinige rappers is die zich kwetsbaar op kan stellen. De teksten over zijn jeugd, zijn onzekerheid etc. onderscheiden hem echt van die wannabe binkies welk het gros van de rap scene vormen. Ja, zijn teksten vind ik het grootste pluspunt van dit album. Naast zijn kwetsbare teksten kan hij ook mooie verhalen vertellen of uiterst grappig uit de hoek komen. Een nummer als lamballen vind ik echt hilarisch. Beats zijn over het algemeen ook dik in orde (Twijfel is zelfs één van de hardste die ik ken), maar er zijn ook tracks waar ik ze maar mwah vind. Sowieso bevat deze plaat een aantal mindere nummers helaas. Maar alsnog een sterk debuut, een een aangename kennismaking met Fresku!

FightForMore
Booyo schreef:
Fresku gaat Hip-Hop redden? Jongen alsjeblieft. Hip-Hop heeft mij gered.

Dit bericht schetst m'n gevoel over dit album. Het album gaat vanaf nu verder met een 3,5 stem.

avatar van Rhythm & Poetry
Ik ben niet meer zo negatief. Fresku is ook gewoon een goede jongen. Een fijne vent. Een vermakelijk rapper bovendien. Soms slaat hij de plank mis, zoals op Ik Ben Hier, maar vaak is het wel erg sterk. Nieuwe Dag is bijvoorbeeld een heerlijke Nederhop-track net als andere nummers op dit album.

avatar van Robbie Keane
Fijne vent zeker .
Nieuwe dag is Nederhop Anthem
Koninklijke beat heeft die.

MAS
R&P is eindelijk tot inkeer gekomen.

avatar van pqt
pqt
Ik vind Ik Ben Hier echt een ongelofelijk goed nummer

avatar van Arrie
Flauw gedoe verwijderd.

avatar van maxinator
Best een toffe rapper die Fresku, maar dat gezeik van hem de hele tijd Nummers als Kutkop en Lamballen zou hij meer moeten hebben. Ik heb er niks tegen dat hij zich kwetsbaar opensteld en gevoelige onderwerpen aankaart, maar hier is het zon 80% en dat is voor mij echt te veel

avatar van lowieke
PFFFFFFF wat heb ik me vergist zeg! 5 sterren min 1 omdat het wel wat te veel, serieus en eentonig word.

avatar van Booyo
lowieke schreef:

Vind ik nou juist het pluspunt van Fresku, iets waarmee hij zich onderscheid van de meeste Nederlands rap.

avatar van lowieke
Eentonig een pluspunt? Sorry, maar dat vat ik niet helemaal. Of bedoel je een pluspunt dat hij serieus is

Dat vind ik ook wel een pluspunt maar op een gegeven moment is het TE, dan weten we het wel. Op zich doet ie het goed door plots Lamballen er door heen te gooien. Maar ik weet niet, na Lamballen heb ik al geen trek meer eigenlijk in seirueze teksten =P

avatar van Elohim
Ik denk dat dat heel persoonlijk is, ik vind een nummer als lamballen meer irritant dan verfrissend. Het haalt je uit de muziek. Kutkop, Lamballen en Maken van muziek zijn voor mij standaard-skipnummers.

avatar van TheLegacy
En hij gaat toch weer een hele ster omhoog, het heeft me een tijdje niet meer gepakt maar na het nog een keer op te zetten pakt het me toch weer! 4*

avatar van jordkaka
Gisteren de Limited Edition gekocht voor 10 euro.

MAS
Heb je goed geregeld nieuw was die 25 of zo.

avatar van kobe bryant fan
Ik was nooit direct voor Nederlandse Hip-hop maar met een tip van een vriend en deze score heb ik hem toch geluisterd.En nu wil hij niet meer uit mijn cd-speler gaan.Goede teksten leuke flow echt alles top album dit.Ik heb al een paar singles beluisterd van Yes-R en dat is echt slecht maar dit is dope.Een 4.5* kan verhoogd worden.

kobe bryant fan schreef:
Een 4.5* kan verhoogd worden.

Yup. Een 5* niet meer.

avatar van niels94
kobe bryant fan schreef:
Ik heb al een paar singles beluisterd van Yes-R .

Dat heeft echt niets met dit te maken. Ja, Yes-R schijnt ook een bepaald soort slechte vorm van hip-hop te maken, maar dat is heel iets anders Als je meer goede Nederhop wilt luisteren, zou ik Typhoon, Zwart Licht, Opgezwolle of 0118-vier eens proberen.

avatar van jordkaka
Yes-R heeft wel een featuring met Ty.

FightForMore
Ondanks enkele uitschieters stelt de nederlandse hip-hop helaas niets voor.

MAS
Als ik jou was zou ik me er wat meer in verdiepen want er valt genoeg moois te ontdekken tussen alle Nederlandse hiphop.

avatar van kobe bryant fan
Fresku heeft een mooi resultaat geleverd met Fresku.De meeste onder jullie hebben dit album willen luisteren door Twijfel denk ik,ik niet ik kreeg een tip van een vriend.We hebben allebei dezelfde smaak dus heb ik dit maar geluisterd.En dit blijkt echt goed te zijn.

Fresku is een leuk intro nummer maar stelt daarbuiten niets veel voor.Dus dat vindt ik het minste nummer van het album.Lamballen heb ik aangeduid door de geweldige lyrics en wat een flow van de beide mannen.

Intro:
Ah nieuwe dag is begonnen!Joepie ik heb er zin, in jullie ook?
Oke dan luister:
Ik sta op als de wekker voor de vijfde keer is afgegaan.
Cornflakes eten,xboxen fuck me baan
van deze spelcomputer ben ik nu niet af te slaan,
van plan om de kansen die de dag me bieden af te slaan.
Dadelijk lekker Pagga slaan,tosti kaas erachteraan.
En de dag is jong dus ga ik straks nog een pagga slaan!
Tot me ballen lam zijn(snap je lambal)
Ik voel me nu best wel een stereotype Antiliaan.
Me telefoon gaat (huh)een privégesprek,ik kan er net niet bij dus heeft die gene pech!
Trots op het feit dat ik geen leven heb,en alle fans die ik nog heb zullen me haten na deze track.

Dus dit album is een 4.5* ster waardt!

avatar van maxinator
Lamballen vind ik zijn beste track

avatar van lowieke
Ik ook. Maar voornamelijk door Teemong. Want dat is gewoon debiel grappig.

Teemong is inderdaad hilarisch

avatar van Snoeperd
Ik ben Teemong, ik maak clips en beats en voor de rest doe ik helemaal niets ( klaag me aan homo )

Als je jezelf zo aankondigt dan heb ik gewoon diep, diep respect

avatar van MJ_DA_MAN
Teemong's deel zit volgens mij vol met geheime boodschappen die er maar heel weinig (kunnen) begrijpen.

avatar van pqt
pqt
leg uit

avatar van MJ_DA_MAN
De wazigheid van de teksten zegt toch genoeg? Ik dénk overigens dat het zo is, maar het hoeft niet zo te zijn. Dat ''klaag me aan (homo)'', slaat volgens bijv., denk ik, op Geert Wilders.

avatar van Rhythm & Poetry
Dan zou het in ieder geval nergens op slaan als dat het geval was.