White Lies - Ritual (2011)

Label: Fiction

1. Is Love (4:52)
  2. Strangers (5:24)
  3. Bigger Than Us (4:43)
  4. Peace & Quiet (5:54)
  5. Streetlights (5:00)
  6. Holy Ghost (4:22)
  7. Turn the Bells (5:04)
  8. The Power & the Glory (5:13)
  9. Bad Love (3:57)
  10. Come Down (5:09)
  11. Bigger Than Us [Walls Hold Me Remix] * (6:39)
  12. Is Love [Stereolab Remix] * (6:26)
Jezus, wat staat het geluid slecht afgesteld.
Dramatisch.
Kan de band zelf volgens mij weinig aan doen, maar dit werkt niet motiverend om het concert af te kijken.

0,5
Nee dat klopt, maar het werkt ook niet echt in het voordeel hoe je tegen over zo'n band gaat staan.
Net zo iets als dat je je nette pak klaar legt voor een belangrijk sollicitatie gesprek of interview, en de volgende dag is je pak knal roze, dan word je ook niet meer serieus genomen..

Wat is Street Lights eigenlijk vals gezongen op cd!!

YouTube - White Lies - Bigger Than Us live PRO-SHOT

asje nou nie kan zingen, waarom zou je dat dan gaan doen?

altijd ene domepr als een band er live stukken minder van bak dan op de plaat

avatar van bver
Ducoz schreef:
Kijk, luister eens naar deze versie van EST
YouTube - White Lies - E.S.T. LIVE @ Pukkelpop 2010
Daar was ik ook bij, bij het concert, en zoals die drums klinken, 50 seconden klinken, kwamen ze ook echt uit de boxen....
Is niet alles.
Versies van de nieuwe songs kan ik eventjes niet vinden van Pukkelpop.. Maar daar zaten echt draken bij, ben zelf 10 min voor het einde weg gelopen.. terwijl ik het zoals eerder gezegd altijd wel een toffe band vond!

Vreemd, maar ik heb dat bewuste optreden frontstage gezien en mij is de slechte geluidskwaliteit niet opgevallen. Ik herinner me nog dat ik nogal sceptisch was voor het optreden, maar het echt achteraf bekeken zelfs goed vond.... . Bigger than us speelden ze daar ook en vond dat nummer erg goed gebracht.... Misschien stond je verkeerd?

Ik stond rechts voor de boxen, binnen een steen worp afstand van de zangert

avatar van Matthijs89
:O hij wordt steeds beter! van *3.5 naar *4.5

Matthijs89 schreef:
:O hij wordt steeds beter! van *3.5 naar *4.5

En van 3,75 naar een 3,16

avatar van Mjuman
Ik stond rechts voor de boxen, binnen een steen worp afstand van de zangert

Timing van de drummer klopt totaal niet en bovendien is het geluid aan het 'kantelen' - dat betekent dat in bepaalde frequentiegebieden de instellingen gewoon niet kloppen - je hoort het geluid gewoon 'wegrollen'.

avatar van Co Jackso
Dit is dus zo'n album dat helemaal gehyped wordt (oa door 3FM), waardoor je het eigenlijk niet goed mag vinden, want dan zou je één met de massa zijn. Doet mij denken aan de nieuwe albums van Kings of Leon en The Killers (waren vrij teleurstellend op enkele nummers na).

Volgens mij is White Lies onder de mensen nog helemaal niet zo heel groot. Het concert in de HMH is bijvoorbeeld niet eens uitverkocht. Waarschijnlijk heeft de band een PR afdeling met grootheidswaanzin. Ik ben in ieder geval benieuwd naar dit album, en zal mij niet te groot vinden om dit te belonen met een hoge waardering.

avatar van Man of Sorrows

En van 3,75 naar een 3,16

Het gemiddelde van een album als deze zie ik niet meer als represenatief, ik zie zelfs users een halve stem toekennen die aan klassiekers als New Gold Dream en dergelijke een halve ster toekennen; sommige albums zijn misschien niet serieus te nemen, sommige users zijn dat evenmin. Dit album heeft wat dat betreft gewoon de pech dat het nu zo in de belangstelling staat, laat 50% van de mensen die hier 0,5 of 1 geven albums van Ultravox of Simple Minds beoordelen en het gemiddelde van die albums zal niet veel hoger liggen.

Ik heb hem net voor de eerste keer origineel gehoord. De hinderpalen van het eerste album zijn weg, maar jammer genoeg zijn alle pluspunten van het debuut hier van tafel geveegd.
De teksten lopen niet meer in de weg, dat is positief. Een aantal songs zijn zeker te genieten (Strangers, Bigger en Holy Ghost), ook dat is positief.

Wat mij niet bevalt is de productie, een nummer als Bigger Than Us klinkt in live versie veel strakker en overtuigender. De vocals komen hier minder tot hun recht dan op het eerste album, en bovendien zijn de laatste vier nummers niet meteen een climax te noemen.

Dramatisch vind ik dit album niet -ik heb dit samen gekocht met de tweede van Franz Ferdinand en die doorstaat de test (nog) minder goed- al had ik hogere verwachten van White Lies' tweede worp.

avatar van Kuk
1,0
Kuk
Wat een zompige brei van inhoudsloze muziek zeg, pff. Vond een liedje als Farewell to the Fairground altijd wel gezellig om eens op de radio te horen, maar hierop staat niet eens een dergelijk opzwepend popliedje (enkel Holy Ghost komt nog enigszins in de buurt) wat resulteert in tien skyradionummers met de diepgang van een plas water.

avatar van bver
Mjuman schreef:

Zou dit ook niet te maken kunnen hebben met de kwaliteit van het filmpje? Heb op Pukkelpop in dezelfde omstandigheden het optreden van Blink 182 gezien en daar was het geluid wel opvallend slecht (bas te luid in vgl met de zang).
Nu, ik ben geen expert op geluidtechnisch vlak, maar hoor wel of iets goed klinkt of niet en had wat dat betreft geen klachten over het concert van WL.

avatar van joetoe
was even wennen maar na een paar luisterbeurten begint ie
in te dalen, best wel lekker ceedeetje hoor !

ben het niet eens met het commetaar hier, dat het over geproduceerd zou zijn en te commercieel !

voorlopig 3.5 sterren

avatar van The_CrY
Juist niet commercieel zou ik zelfs zeggen, gewoon omdat het blijkbaar minder pakkend is dan TLML, en niet bepaald top 40 materiaal is. Daar klinkt het te gedateerd voor ben ik bang.

kluivie
Ik vind het een heerlijke cd, gewoon drie keer per dag luisteren....dan ga je er van houden....super plaat van mij 5 sterren!

kluivie schreef:

M'n eigen album zou ik ook 5 sterren geven.

Newcastle schreef:

M'n eigen album zou ik ook 5 sterren geven.

Klopt. Ik verhoog mijn stem weer met een halve punt. Hoorde eerder het woord 'gezellig' voorbij komen. Nee voor gezelligheid zit je m.i. echt verkeerd. De daverende 13 vind je in ander genre en Frans Bauer fans zullen hier ook niet snel een kijkje nemen.

Fantastische recensies op pitchfork en de volkskrant. Helemaal mee eens, deze is nog treuriger dan hun eerste. Ik vraag me af waarom ik me er weer aan gewaagd heb . Wat een verschrikkelijk slappe hap.

avatar van BB King
ik hoor hier en daar invloeden van Kate Bush, kan dat kloppen?

avatar van BartUrsem
Het begin van het album is heerlijk, maar verder kan het zeker niet tippen aan To Lose My Life... En de flinke dosis Editors en Joy Division blijft aanwezig. Al hoor ik her en der toch ook iets wat erg veel op The Killers lijkt..

avatar van DikkeDarm
BartUrsem schreef:
dit klopt maar dat geld alle cd's die voorbij komen zelfs de groten der aarde hebben gekopieerd (klinkt als....) maar dat wil niet zeggen dat het per definitie slecht is. Ik hou wel van er een "eigen draai" aan geven en uiteindelijk is de bron klassieke muziek.

avatar van aerogp1
Mjuman schreef:

Knap dat je dit allemaal uit een Youtube filmpje kan opmaken, of was je er live bij?

avatar van aerogp1
Een songtitel als The power & The Glory maakt mij erg benieuwd. Ik verwacht dan een episch nummer met een groots geluid over gewonnen oorlogen in vervlogen tijden, toen het hebben van kracht en glorie nog een voorwaarde was om je mannelijkheid te bewijzen. Dat word gedeeltelijk waargemaakt -het geluid is groots en klinkt als echte stoere-jongens-muziek- maar de teksten zijn best wel zwak. Eigenlijk vind ik dat van alle teksten op dit album, maar ik heb besloten om me daar niet aan te ergeren.

Tot nog toe spreekt het debuut me meer aan, maar het is eerlijk gezegd best leuk om weer eens een verse White Lies te horen, ook al is het misschien niet meteen 1231x zo goed als het voorgaande werk of andere bands. Orginaliteit en vernieuwing interesseren me tegenwoordig geen zak meer en is helemaal geen must om van een album te kunnen genieten.

aerogp1 schreef:

Ik wil dat best bevestigen hoor, was er wel bij. Moet ook zeggen dat het vele malen slechter was dan de Nederlandse optredens

avatar van Irish
Mij bevalt het best! Beter dan het debuut, minder monotoon en de synthesizers maken het een stuk interessanter.
Teksten zijn nog steeds middelmatig maar een prima album voor tussendoor. Zeker geen classic.

Mhm, bij White Lies heb ik altijd zowat het gevoel dat het de soort post-punk is die m'n moeder wel leuk zou vinden..

avatar van reptile71
Hoe oud is je moeder?

avatar van Chameleon Day
reptile71 schreef:
Hoe oud is je moeder?

Wil je daten?

avatar van reptile71
Wie weet, wel graag even een fotootje erbij dan.

Ik heb vandaag trouwens voor het eerst even deze plaat geluisterd (ja nu pas) en wel tijdens het afwassen. De eerste 3 nummers maakten een redelijke indruk. Ik had vnl. het idee naar een wat gemoderniseerde Echo & The Bunnymen te luisteren. Daarna werd het naar mijn idee wat minder of misschien begon ik het al een beetje zat te worden. Wat me opviel is dat de synth op een gegeven moment wat meer op de voorgrond trad en dat het album wat lichter van aard is dan haar voorganger (ook qua productie). Zoals dat gaat bij rituelen na een overlijden (to lose my life...): koffie met cake en een luchtig praatje.

Twee draaibeurten later moet ik concluderen dat ik wel hoor dat de bedoeling goed is, maar ik het idee krijg dat ik goede liedjes mis. Plus ik begin die zanger een theatrale zeurpiet te vinden; zijn stem begint me ernstig te vervelen en zelfs bijna te irriteren.

Chameleon Day schreef:

Wil je daten?

Haha, sorry, single is ze niet