James Blake - James Blake (2011)

Electronic
Label: Atlas

1. Tep and the Logic * (2:42)
  2. Unluck (3:03)
  3. The Wilhelm Scream (4:36)
  4. I Never Learnt to Share (4:52)
  5. Lindisfarne I (2:42)
  6. Lindisfarne II (2:59)
  7. Limit to Your Love (4:40)
  8. Give Me My Month (1:53)
  9. To Care (Like You) (3:54)
  10. Why Don't You Call Me (1:36)
  11. I Mind (3:34)
  12. Measurements (4:20)
  13. You Know Your Youth * (2:20)
Het is denk ik vrij logisch dat mensen dit saaie muziek vinden, want dat is het in zekere zin ook. Alleen zit hem daar juist de kracht in bij dit soort muziek. Ik vond dit, the xx en burial in het begin ook saaie muziek. Maar na een tijdje viel bij mij het kwartje en kon ik het waarderen. Voor de mensen die dit saaie muziek vinden is het denk ik gewoon hopen op het kwartje wat eventueel nog gaat vallen

avatar van thelion
Freekje schreef:

Ik vind juist dat Burial en The XX hier niets mee van doen hebben, dit is totaal iets anders.

thelion schreef:

Qua 'saaiheid' vind ik het wel vergelijkbaar, qua muziekstijl is het wel wat anders inderdaad. Maar bij mezelf zag ik bij die artiesten een zelfde soort patroon. In het begin vond ik het saaie muziek, maar later (toen het kwartje was gevallen) kon ik het pas waarderen.

avatar van jordkaka
Gister even geluisterd, vind het zeker wel leuk, niet bijzonder eigenlijk. Wel een aantal geweldige nummers als I Mind en I Never Learnt To Share. Deze vorm van muziek heb ik nog nooit gehoord eigenlijk en ik zal er misschien een beetje aan moeten wennen. 3 sterren.

avatar van fl00r
De Wikipedia-link verwijst naar de tenniser James Blake.
De juiste link is James Blake (musician) - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org

tuktak
thelion schreef:

noujah, james blake zegt zelf ook dat the xx een inspiratiebron van hem is. tevens zegt hij dat the xx het pad heeft geplaveid voor dit album, doordat het publiek al wat heeft kunnen wennen aan deze uitgeklede sound. en verder, burial was een kartrekker, james blake is dat ook, dat vergelijk is dus niet zozeer een muzikale.

De muzikale link tussen Burial en James Blake is ook wel dat beide artiesten r&b-vocalen samplen en verknippen, al deed Blake dat meer op zijn EP's (CMYK). Verder spelen The xx en Blake allebei met stilte op hun manier, luister maar eens naar de zang in het eerste stuk van Basic Space van The xx.

avatar van AOVV
Ik heb 'm nu toch al een keer of zeven, acht afgespeeld, deze debuutlangspeler van James Blake. Dat ik er echt gek van ben, wil ik niet gezegd hebben, maar het is toch erg vermakelijk, soms zelfs zo mooi dat ik er even stil van ben (zoals 'Limit To Your Love' en de overgang van 'Lindesfarne I' naar 'Lindesfarne II'). Qua stem doet hij me soms denken aan Antony Hegarty, en soms aan Justin Vernon van Bon Iver (zoals die op Kanye West's plaat van vorig jaar klonk).

Toch klinkt het me veelal te saai, dus ik hou het voorlopig op een bescheiden 3 sterren.

avatar van lowieke
Ik vind dat hier echt veel te overdreven over word gedaan. 'Wonderkind' etc.

Het is een leuke plaat, absoluut. Maar niet geniaal naar mijn idee, sterker nog, de volledige plaat trek ik gewoon niet.

beaster1256
ik deel de mening van lowieke voor 100 % !

avatar van Kos
Kos
Hm.. Heb een hele tijd gedacht of liever gehoopt dat het kwartje vast nog een keer ging vallen.
Maar niks daarvan, sterker nog, ik begon me meer aan meer te ergeren aan wat dit album kenmerkt, namelijk een onvoorstelbare gaarheid.

Ik zit echt in mn headphones te schreeuwen van 'komaan kerel! Doe es wat of op zn minst je best om iets boeiends danwel lekkers te brengen'

Geen idee hoe dit zo omhooggeschreven is in de int. Muziekpers. Blake lijkt me meer een type om in de tuin te gaan werken, of kantklossen of zo.

Lameheid!

Kos schreef:

Ik zie 'm al in de tuin werken.

Bij ons in België: HUMO vindt 'm echt geweldig (maar dan vooral de EP's van in 2010).

Sven Bersee
Ik durf zelfs te zeggen dat het pretentieus is om dit album een hoge waardering te geven.

avatar van Gründafjørdøhur
Sven Bersee schreef:

Ik durf zelfs te zeggen dat het wel heel erg pretentieus is om dit te zeggen.

avatar van Noere

avatar van FlyLo
Gründafjørdøhur schreef:

Ik durf zelfs te zeggen dat het wel heel erg pretentieus is om dit te zeggen.

Precies

Sven Bersee
Dit is een enigszins bijzonder plaatje, maar erg genietbaar is het allemaal niet (op een paar nrs na), vandaar dat ik hoog-stemmers hier veracht. Ik begrijp echter wel dat er uitzonderingen zijn en dat er dus mensen zijn die dit echt heel leuk vinden om naar te luisteren.

avatar van FlyLo
Sven Bersee schreef:

OK, dat is jouw mening. Ik vind het wel genietbaar.
vandaar dat ik hoog-stemmers hier veracht.

Dit is één van de meest bizarre gedachtensprongen die ik ooit heb gelezen.

Gelukkig maar..

Wees niet zo bozig.

En beschouw jezelf maar gewoon als een uitzondering inderdaad.

Lukk0
veracht

Toe maar, en dat om een paar virtuele sterren voor een plaatje

Sven Bersee
Ach, het is maar hoe zwaar je tilt aan het begrip 'verachten'.

Lukk0
Aangezien verachten te vertalen is als 'sterk minachten', til ik daar vrij zwaar aan. Ik denk dat jij het woord eerder iets te makkelijk gebruikt.

Dat zal het zijn.

avatar van niels94
Veel meer dan een 3 kan ik er tot nu toe ook nog niet van maken, maar het 'verachten' van mensen die bepaalde muziek mooi vinden vind ik verachtelijk. Hoewel ik het gevoel hebt dat je het woord verachten gewoon verkeerd gebruikt...

Sven Bersee
Ik veracht die mensen niet, ik veracht de stemmer achter die mens, en dan is het al een stuk minder erg dat ik dat zeg, vind ik. Want zoveel waarde hecht ik ook weer niet aan een stem hoor.

avatar van Gründafjørdøhur
Ach, joh Sven. Die uitspraak die je daar boven deed is gewoon belachelijk en als je het mij vraagt gewoon een poging om interessant te doen. Dat mensen dan vervolgens 'bozig' reageren is gewoon logisch, dan moet je die uitspraak maar niet doen. En die uitspraak over verachten is heel algemeen, dat kan op elk van de welgeteld 214.877 albums op deze site van toepassing zijn. Dan kunnen we wel bezig blijven en bij elke plaat jou 'hoog-stemmers zijn pretentieus' plaatsen.

Jou stem en mijn stem die zijn subjectief, allebei. Of jij deze plaat nou niet goed vindt of dat ik dit nou goed vind, het blijft jou mening en het blijft mijn mening. Om vervolgens andersdenkenden (hoog-stemmers) af te schilderen als pretentieus of wat dan ook is gewoon erg laag. Welterusten!

avatar van Paalhaas
Kos schreef:

Lameheid!

Valt me op dat onze muziek- en filmsmaak echt flink verschilt maar we het toch vaak eens zijn als er gebasht moet worden.

Gründafjørdøhur schreef:

Je denkt me te begrijpen, maar helaas. Ik wil niet interessant doen met mijn uitspraken. Wat ik poogde te zeggen is dat ik me bij dit album moeilijk kan voorstellen dat veel mensen hier echt van genieten. En dat er dan mensen zijn die hier een erg hoge stem geven uit interessantigheid. Dat jij met een hoge stem niet per se tot die mensen hoeft te behoren heb ik volgens mij al eerder duidelijk gemaakt.

avatar van AOVV
Zou best kunnen dat er mensen zijn die dit enkel een hoge score geven omdat het gehyped wordt, maar dat moeten die mensen dan weten. Ik kan me wel voorstellen dat je hiervan kan genieten, omdat Blake mij bij momenten ook weet te roeren.

avatar van sydbarrett
james blake is gewoon master ==> swag