The Beatles - Magical Mystery Tour (1967)

Rock / Pop
Label: Parlophone

1. Magical Mystery Tour (2:51)
  2. The Fool on the Hill (3:00)
  3. Flying (2:16)
  4. Blue Jay Way (3:56)
  5. Your Mother Should Know (2:29)
  6. I Am the Walrus (4:37)
  7. Hello Goodbye (3:31)
  8. Strawberry Fields Forever (4:10)
  9. Penny Lane (3:03)
  10. Baby You're a Rich Man (3:03)
  11. All You Need Is Love (3:48)
Frostyx
Hmmmm.... de nummers die ik juist tof vind staan erg laag, zoals All You Need is Love en Hello Goodbye...
I am the walrus vind niets speciaals hebben.

Tekstueel wel een heel vet nummer. Toch ben ik hem inmiddels ook wel zat.

avatar van musician
Waarschijnlijk wel één van de eerste Beatles cd's die ik geremasterd ga aanschaffen na 09-09.

Ik hou wel erg van I am the walrus.

Je kunt hem zat zijn als je deze cd misschien teveel draait, maar 'in het openbaar' hoor ik hem zelden. Daarom blijft hij ook zo leuk, waarschijnlijk.

musician schreef:

Ik hou wel erg van I am the walrus.

ik had exact hetzelfde plan, ik zag hem een tijd gelede ook op bol en kep hem al in mijn verlanglijsje, ben benieuwd in welk opzicht de CD is bewerkt

avatar van kaztor
Kan niet wachten tot ze geremastered zijn.
Kan ik eindelijk de originele cd's aanschaffen zonder m'n nieren te moeten afstaan.

Frostyx
Je hebt maar 1 nier nodig.
Ik zeg doen.

4*, toch wel een van de beste Beatles albums

beaster1256
door velen onderschat , maar voor mij duidelijk de beste , je moet gewoon maar eens de tracklijst overlopen !!!!!

superfantastisch

Frostyx
Staan inderdaad een hoop klassiekers op, Strawberry Fields Forever om maar een te noemen

avatar van wendyvortex
En na 22 jaar verwelkomen we Magical Mystery Tour terug in mijn collectie.
Nu op CD (niet de remaster hoor).
Voorheen op geel vinyl met extra fotopagina's in een uitklaphoes.
Ooit op de rommelmarkt verkocht in mijn punktijd.
(Wendy slaat nu een paar keer hard met haar hoofd tegen de muur)

Feitelijk de Magical Mystery Tour EP aangevuld met een aantal singles die niet op eerdere albums stonden.
Maar dat levert zowaar hun beste plaat op!!
Abbey Road maakt nog een kansje op die titel (de remaster ligt al te wachten op me bij de platenboer)
Zeer ondergewaardeerd dit album over het algemeen.

The Fool On The Hill en I Am The Walrus zijn absolute topnummers.
En dat geldt ook voor mijn favo-Beatles-single: Strawberry Fields Forever.
Hello Goodbye en Penny Lane horen bij de top van hun wat minder zware werk.

Flying en Blue Jay Way zijn fijne instrumentals.
Magical Mystery Tour een fijne binnenkomer.
Ook minder bekende tracks (Your Mother Should Know en Baby You're A Rich Man) scoren voldoendes.

En de afsluiter: All You Need Is Love....
Eigenlijk een geweldig nummer (veel toeters en bellen en She Loves you op het eind).
Maar sinds dat vreselijke programma van die Robert ten Brink krijgen we er akelige associaties bij.
Al kan ik het met dank aan veel draaien van de "rode verzajmelaar" inmiddels weer tegen.

Minder het typische beatbandje van voorheen.
De sixties klinken weelderig door de arrangementen heen.
Bizarre hoes ook trouwens.
Mijn voorlopige Beatles-top-plaat.

Toptracks: Fool On The Hill, I Am The Walrus, Strawberry Fields Forever

wendyvortex schreef:

Zeer ondergewaardeerd dit album over het algemeen.

448 stemmen | gemiddelde 4,16

avatar van musicfriek
Voor mij het favoriete Beatles-album. Hier staan echt voortreffelijke songs op, ik noem een Penny Lane (favoriet hier), The Fool on the Hill en het geweldige Strawberry Fields natuurlijk. Alleen van het laatste nummer word ik niet echt warm, maar dat zal komen omdat ik er nu bepaalde associaties mee heb Halfje omhoog met dit mooie werkstuk.

hpdewin schreef:

448 stemmen | gemiddelde 4,16

MusicMeter is natuurlijk de positieve uitzondering

wendyvortex schreef:

MusicMeter is natuurlijk de positieve uitzondering
Best veel voor een album dat in Nederland nooit officieel op vinyl is uitgebracht. Wel in de U.S., in Engeland pas in 1976 en op pas in 1987 wereldwijd het licht zag op de compact disc. Voor mij is het eigenlijk dus een klein verzamelaartje. (met overigens wel goeie nummers, dat wel)

avatar van wendyvortex
Mijn geel vinyl-exemplaar heb ik ergens in de jaren 70 gekocht bij de V&D. In dezelfde reeks zat een roze vinyl van Kate Bush (vermoedelijk The Kick Inside).

Dat was dan gewoon import. Maar dat gebeurde in die tijd wel meer. Zelf heb ik ooit een roze Bari Manilow gehad en een witte Neil Young. Van die eerste gruw ik nog steeds als ik er aan denk. Ook kwamen er in die tijd wel eens picturediscs (platen met foto's van de artiesten uit. Was lekker makkelijk als je de groeven moest vinden als je een bepaald nummer wilde horen. Op Beatlesdagen duiken die als collector's item wel eens op. Wel leuk allemaal. Maar wat ik over Magical Mistery Tour vertelde is echt waar hoor.

avatar van Blokkie
Het eerste Beatle-album dat ik ooit kocht. Ergens begin jaren 90. De Rode en Blauwe waren nog niet op cd verschenen.
Ik kocht de cd vanwege Penny Lane en (in iets mindere mate) the Fool On The Hill. Een hele rib uit mijn lijf. Ik zal een jaar of 14 zijn geweest.

Penny Lane is mijn favoriete Beatle-liedje. Daar krijg ik nooit genoeg van.
Sinds eergisteren heb ik de remasterered-versie in huis. Het klinkt inderdaad iets beter. Heerlijk album. Hele rare film.

avatar van hpdewin
Ik ben wel het meest tevreden met de remasterd van deze, klinkt egt fijn en het strereo geluid valt wel het meest op. mensen die twijfelde: de remasterd hiervan is egt goed, er verrandert niet zoveel op geluidkwaliteit na

Father McKenzie
Van alle platen van mijn favoriete bandje, heb ik nooit van de wat flauwe fletse klank van de eerder gereleasde cd gehouden; het leek wel of de bassen gewoon uitstonden, en er klonk nog het één en ander niet al te best.
In vergelijking met de elpee, jawel mensen, vinyl, 33 toeren, stond de klank van de cd me dus eerder tegen.

Jammer, want puur inhoudelijk is dit een machtig goed album, met vele toppers. En zelfs het wat onnozele Flying heeft een bepaalde sfeer de me weet te raken.
Ik verwacht van de geremasterde versie dan ook in dit geval héél veel klankverbetering!

Lukk0
Dit is zeker het leukste Beatles album dat ik tot nu toe beluisterd heb. Het blijft als geheel toch een klein beetje achter bij Sgt. Pepper's, maar de verzameling songs hierop is echt geweldig. Zoals iemand anders hier al opmerkte, had er Greatest Hits op gezet en ik had het ook geloofd. Juist dat is nu het enige jammere aan dit album (samen met Your Mother Should Know misschien): het klinkt net iets te veel als een verzamelaar.

avatar van woutorrmusic
Geweldig album, met het prachtige nummer Strawberry Fields Forever. Legendarisch...

avatar van kaztor
Lukk0 schreef:
het klinkt net iets te veel als een verzamelaar.

Sterker nog, het is een verzamelaar.
Een verzamelaar met de gelijknamige EP en de singles rond die tijd.
En wat mij betreft is het stukken beter dan die hele Pepper.

Father McKenzie
Voor de gelukkigen die de remaster 2009 al hebben van deze mooie plaat, hoe klinkt dit nu geremastered???
Want ik zal nog effe moeten wachten op die box vol lekkers...

Lukk0 schreef:

Ik vind deze hier veel leuker dan het voor mij redelijk overroepen Sgt. Pepper's, echt wel. Enkel vind ik 36 minuutjes iets te kort, ze hadden nog een nummer of 2 moeten bedenken, toch?
maar het is een mooie plaat, en hier staan méér klassiekers op dan op Pepper.
Strikt genomen staat op Pepper enkel A Day in the Life als absolute klassieker. Verder vind ik Lucy in the Sky en When I'm 64 dan weer semi-klassiekers.
Hier staat overigens de beste single die ze maakten integraal op;
Penny Lane/Strawberry Fields Forever, ook George Martin's absolute favoriet onder hun singles.
En het mooie The Fool on the Hill en All You Need Is Love.... en het gewèldige I Am The Walrus, John had er zo de pest in dat dit enkel als B-kant gebruikt werd voor het nietszeggende Hello Goodbye... al zou het een commerciële vergissing zijn geweest om dat op de A-kant te zetten, denk ik... hoe goed het nummer ook is.

MrGuitar240
Heb net Revolver per nr. beoordeeld. Ga dat nu bij deze doen. Ben benieuwd want hier staan een paar van mijn favorieten op.

Magical: Leuke opener. Geen super nummer. 7,5

Fool on: Mooi nummer. Nooit een favoriet geweest. 7,5

Flying: Begint lekker. Met die gitaar met tremelo effect of een vibe effect. Niet speciaal. 7

Blue jay way: Tsja. Zit de hele tijd te wachten tot I am the . Dan begint hjet feest. Dit is toch wel een geslaagt nummer. Duister ooh 7,5|!

Your mother: Goed nummer. Geen topper. 7,5.

Allemaal evenwichtig. Nu begint het pas.

I am: 1 van John's beste samen met a day in the life en i'm so tired: 9,5

Hello: Prachtig nummer. Hier hou ik van. 10

Strawberry: Vind hem overschat toch mooi. 8

Penny Lane: Ook zo'n mooi Hello, goodbye achtig nummer. 9,5

Baby, you're a richman: Nah. Nee. 7

All you need: Had er eerst een pest hekel aan. Nu valt het wel mee. 7,5 voor het nummer. Toch niet mooi op cd gezet. Mocht meer werk in gestoken worden. Kom uit op 8, nog wat. gedeeld door 2 was: 4,02.

Komt dus boven revolver. Ook boven rubber soul.

1. White
2. Abbey
3. Sgt.
4. Magical
5. Rubber
6. Revolver.

Ga nu Sgt. doen.

avatar van Hendrix4live
Raar dat deze niet in de top 250 staat. Heeft toch nog 474 stemmen.

Stijn_Slayer
Deze heeft dan ook héél veel concurrentie van de andere Beatles albums.

avatar van bawimeko
Een raar 'album'; in eerste instantie een EP, in Amerika als LP uitgebracht en die hebben er meteen Penny Lane en Strawberry Fields Forever opgezet.
Het is de 'uitloper' van de psychedelische Beatles; John laat zich helemaal gaan in I Am The Walrus, Paul doet Sgt. Pepper's titelsong dunnetjes over in The Magical Mystery tour.
Als lp werkt-ie opvallend goed, één van m'n oude favorieten. Voor Beatle-freaks: de vinyl duitse Hörzu-persing van dit album is spectaculair! De eerste keer dat Penny Lane en Strawberry Fields echt in stereo te beluisteren waren en het geluid is fantastisch!

Heb jij dus ook die speciale duitse hoes? Leuk voor verzamelaars!

avatar van bawimeko
Ad Brouwers schreef:
Heb jij dus ook die speciale duitse hoes? Leuk voor verzamelaars!

Yep! Wel zonder het fraaie boekwerk van de 'USA"-versie, maar het geluid is spectaculair! Ik heb het niet kunnen vergelijken met de remaster, maar de Duitse masteraars (die wel meer Beatle-LP's hebben weten te verbeteren) zijn lekker eigenwijs aan het werk gegaan!
Wel apart eigenlijk dat LP's voor een Duitse boekenclub blijkbaar beschikking hadden over (andere?) mastertapes en de ruimte hadden om qua mix andere keuzes te maken. Zo is het af en toe bijna schrikken geblazen hoeveel bas er in "Baby You're A Rich Man" zit!