The Beatles - Magical Mystery Tour (1967)

Rock / Pop
Label: Parlophone

1. Magical Mystery Tour (2:51)
  2. The Fool on the Hill (3:00)
  3. Flying (2:16)
  4. Blue Jay Way (3:56)
  5. Your Mother Should Know (2:29)
  6. I Am the Walrus (4:37)
  7. Hello Goodbye (3:31)
  8. Strawberry Fields Forever (4:10)
  9. Penny Lane (3:03)
  10. Baby You're a Rich Man (3:03)
  11. All You Need Is Love (3:48)

0,5

Revolver had nog een paar aardige liedjes. Dit album heeft er geen.

I Am The Walrus is één van de meest idiote songs die ik ooit heb gehoord en lijkt wel een song van de Jostiband die te diep in het glaasje heeft gekeken. John Lennon is de creator van dit lachwekkende hoopje rommel, maar het is natuurlijk weer één van de absolute hoogtepunten uit de Westerse muziekgeschiedenis omdat alles van The Beatles geweldig is.

avatar van Facedown

Ik haat je

avatar van Tribal Gathering
Schizofreen album van the Beatles.

Flying, Blue jay way, Your mother should know en Baby you're a rich man zijn eigenlijk maar vulling. (hoewel niet alle 4 onaardig).

Daartegenover staan een aantal van de beste singles uit de jaren 60.

avatar van tomthumb

Uiteraard krijgt dit zeer overgewaardeerde album een 0,5.

Probeer het witte album eens: nog slechter en twee keer zoveel ergernis.

0,5
tomthumb schreef:
Probeer het witte album eens: nog slechter en twee keer zoveel ergernis.

Eerst Rubber Soul eens beluisteren. Dat schijnt ook nogal geweldig te zijn.

avatar van schizodeclown
Tribal Gathering schreef:
Schizofreen album van the Beatles.

Daartegenover staan een aantal van de beste singles uit de jaren 60.

Blue Jay Way hoort wel bij mijn lijstje van Beatles essentials hoor

avatar van Toon1

Uiteraard krijgt dit zeer overgewaardeerde album een 0,5.

Beetje belachelijk dat je je speciaal op Musicmeter komt aanmelden om je frustraties over the Beatles te uiten en dan snel een 0.5 gaan geven. Yeah Right

avatar van schizodeclown
Toon1 schreef:

Inderdaad eigenlijk wel heel raar jah, bij Revolver flikte Razer dat ook al maar dat kan wel een keertje,dit is wel heel doelloos als het een 'gewoonte' begint te worden

avatar van HiLL
Uiteraard krijgt dit zeer overgewaardeerde album een 0,5.

Is het nu Paalhaas? Koenr? of Orbit toch?

schizodeclown schreef:

Blue Jay Way hoort wel bij mijn lijstje van Beatles essentials hoor

Flying en Baby You're A Rich Man vind ik ook meesterlijk eigenlijk.. ben het (zoals gewoonlijk) totaal niet met hem eens dus.

HiLL schreef:

Is het nu Paalhaas? Koenr? of Orbit toch?

Wat bedoel je

orbit schreef:

Wat bedoel je

Wie is toch die man in dat zwarte walruspak?

Uiteraard krijgt dit zeer overgewaardeerde album een 0,5.

God houdt ook van mensen met een ziek brein.

avatar van Paalhaas

fredpit
Paalhaas schreef:

amen.

strakke opmerking...

Paalhaas schreef:
Ja, maar wie behalve God weet wie van ons er een ziek brein heeft?

Dat is nou net de vraag he

avatar van avdj

Uiteraard krijgt dit zeer overgewaardeerde album een 0,5.

Welkom op MusicMeter! Zo te horen is jouw belastingadviseur fan van The Beatles? Dit album 0,5* geven getuigt ovderduidelijk van wansmaak. Het zou kunnen dat een Top 40 beluisteraar als jou nog niet klaar is voor deze muziek maar ga dan niet 'twijfelen' aan de genialiteit van een nummer als "I Am the Walrus" Het verschil tussen The Beatles en jouw bands (waarschijnlijk Queen, U2 en Coldplay) is dat ze het aandurfden om steeds van geluid te veranderen. Dat er dan waardering is die jij blijkbaar niet kan uitstaan en dat hier op MuMe gaat verkondingen is een beetje zielig.

Maar veel luisterplezier met de krakers Window in the Skies en Speed of Sound. Beide grote hits, jaja!!

avatar van wolf
Wat is er met jou gebeurd Avdj? Ik heb wat oude berichten van je gelezen en sommige daarvan waren niet echt vriendelijk voor de Beatles. Jij die de Beatles verdedigt, wat gaan we nog allemaal meemaken. Je hebt volledig gelijk, 0,5 geven aan dit album is overdreven, ja je kan het slecht vinden maar 0,5? Aan K3 geef ik zelfs een 1.

Ps: Avdj, prachtige top 10 heb je.

avatar van Tribal Gathering
Maar om dan meteen Queen af te doen als een band die in tegenstelling tot the Beatles niet van geluid veranderde maakt zijn mening nou niet echt waardevol. Natuurlijk is dit geen 0,5 maar die botte reactie daarna plaatst hem in hetzelfde rijtje als Razer.

avatar van wolf
Ja ik weet het, bands met elkaar vergelijken zou eigenlijk niet mogen, maar we doen het allemaal. Het is ook zo moeilijk, discussieren over muziek.

Razer gebruikt trouwens ook niet echt goede argumenten.

avatar van Tribal Gathering
Oh nee, die neem ik al helemaal niet serieus. Hij heeft vier stemmen gegeven waarvan 3 lage aan the Beatles.

avatar van wkemme
Als ze iets meer tijd hadden genomen was dit wellicht hun beste album geweest.

Het probleem met dit album is, dat het eigenlijk nooit bedoeld was als album. Het is een samenstelling van de EP met de soundtrack bij 'Magical Mystery Tour' en nummers die opgenomen zijn tijdens het maken van Sgt. Pepper. Op de Amerikaanse markt konden ze de Ep niet verkopen en daarom is er voor de Amerikanen dit album samengesteld. De platen zijn ook alleen in Amerika gepersd.

'I am the walrus' en 'Strawberry fields' zouden op 'Sgt. Pepper' hebben gestaan, maar de platenmaatschappij vond de opnames wat lang duren en wilden een paar singles. Deze twee nummers waren af dus die zijn uitgebracht. In die tijd vond men het in Engeland niet zo chique om singles ook op albums te zetten en vandaar dat ze niet aan 'Sgt. Pepper' zijn toegevoegd.

Misschien dat het daarom klinkt alsof het album niet helemaal af is.

avatar van orbit
Voor een album 'dat niet af' is staan er beduidend minder vullers op als op enkele van hun zogenaamde meesterwerken..

avatar van wolf
@Wkemme, ik denk dat het Penny Lane was en niet I am The Walrus. I am the walrus is nooit als single uitgebracht.

avatar van wkemme
Klopt deels. Penny Lane is als B-side bij Strawberry Fields uitgebracht. I am the Walrus was de B-side bij Hello Goodbye.

avatar van wolf
Sorry ik wist niet dat I am the Walrus als single is uitgebracht. Mijn fout.

avatar van avdj
Ik zie dat dit album op Acclaimed Music op 934 in de alltime lijst staat! Best 'raar' gezien de absurd sterke B kant. I Am The Walrus, Penny Lane en Strawberry Fields Forever behoren gewoon tot het beste wat ze gemaakt hebben.

avatar van Yak
Yak
Het barst weer los, geloof ik. Berichten verplaatst naar The Beatles.

beaster1256
dit is voor mij persoonlijk de beste , ik weet dat bijna niemand mij gelijk geeft , want iedereeen vind revolver , sgt pepper of de wiite veel beter maar geloof me hier staat het allerbeste van the beatles op , fool , wallrus , hello , strawberrie , allemaal dikke 10 op 10