Oh, is het weer deze discussie

. Tsja, prog en punk; het blijven genre's die elkaar met enige regelmaat in de haren vliegen. Ik heb zelf wat meer met het eerste, maar ik zie ook de charme van punk.
Ik snap ook wel waarom bikkel2 dit de punk-plaat van PF noemt. Hier is weinig bombasme te bekennen. Geen lange spacy uitweidingen, maar bijtend sarcasme en venijn.
Mjuman schreef:
Het enige dat Pink Floyd heeft opgeleverd is meer PF en een veeltal PF-naspeelbentjes. Waar hebben ze muzikale bakens verzet, behalve in megalomanie?
Ik denk dat er heel wat, meer atmosferische,metalbands(Ik noem een "The Gathering" als voorbeeld), PF als een invloed citeren. Ook rockbands als Elbow, een singer songwriters als Spinvis etc. Je moet houden van bombastische muziek, maar dan kom je PF-achtige partijen toch wel met enige regelmaat tegen. Het zal zeker niet de meest vernieuwende band ooit geweest zijn, maar de hoon tegen PF is wat overdreven. Als er een progband ook buiten prog zijn invloed heeft laten gelden is het PF wel.
Bovendien de waarde van een band wordt toch ook niet enkel gegeven door haar invloedrijkheid. PF heeft mijn inzien op zijn minst 5 klassiekers(Piper, Meddle,DSOTM,WYWH,The wall) afgeleverd. Dat kunnen maar weinig bands hun na zeggen.
Edit: een beetje op wikipedia zoeken en je vind dat bands als The orb, Smashing pumpkins nine inch nails en kraftwerk, pink floyd als invloed citeren. Toch bands die je niet onder progrock kan scharen.