Ik heb het al vele malen nu geluisterd en ik moet zeggen dat ik verschrikkelijk geboeid ben. In mijn ogen is dit de enige man die zo'n sterk gevoel voor muziek heeft, een juiste blik op de mensheid heeft(die voor mijn gevoel nog amper veranderd is in die 30 jaar( al kan ik daar met mijn leeftijd weinig over zeggen, maar ik kan me wel aardig vinden in zijn teksten)) en dat ook nog eens goed weet te combineren.
Ik ben vooral erg onder de indruk van Pigs, die hij als een lachertje beschouwt in mijn ogen. "Big man, Pig man, haha, charade you are" is in mijn ogen een briljante opening en laat meteen zijn blik hierop zien, hij wil de pigs met de benen (poten

) op de grond zetten, want ze maken zichzelf belachelijk. Trouwens: dit vind ik vooral een heel sterk nummer omdat het muzikaal ongeveer het prettigst luistert van alle nummers
Sheep zijn inderdaad de makke schaapjes in de samenleving waar meneer Waters wel een slechte houding tegenover heeft moet ik zeggen: "What do you get for pretending the danger's not real " is een zin die ik eerder als een persoonlijke belediging zou opvatten dan dat ik er erg actiever van zou worden. Ik vind het een goede benadering en zeker een heel goede tekst, maar zijn manier van denken is meer een probleem schetsen dan er echt een oplossing voor bedenken.
Dogs heb ik nog het minst beluisterd, en ik ben er ook nog niet helemaal uit wat die betekenen, misschien dat iemand me dat even kan uitleggen?
de 2 Pigs on the Wings vind ik erg mooi, alleen de rol van die nummers begrijp ik nog neit helemaal, misschien dat door de korte duur van de nummers en teksten als "Occasionally glancing up through the rain", zij de onopvallende schakels in de samenleving zijn die zo nu en dan zichtbaar worden, ik kan het ook mishebben hoor, corrigeer me graag...
Al met al een superalbum, ik moet het alleen nog ietsje beter begrijpen

Nogmaals, de grote kracht van dit album is de blik van Waters op de mensheid, en of je de verbittering nu leuk vindt of niet, dat hangt van je karakter af. Ik kan me er goed in vinden.
Het leuke is dat dit, net zoals vele PF-albums, een album is wat je echt moet 'begrijpen', de muziek is wat minder belangrijk dan bij andere albums en toch vind ik hem hier heel mooi.
Hij blijft even op een 4,5 totdat ik hem helemaal 'doorheb'