Pink Floyd - Animals (1977)

Label: Harvest

1. Pigs on the Wing, Pt. 1 (1:25)
  2. Dogs (17:08)
  3. Pigs (Three Different Ones) (11:28)
  4. Sheep (10:20)
  5. Pigs on the Wing, Pt. 2 (1:25)
Zorin
Klassiekers zijn over het algemeen wel opvallende/goeie platen, maar die heeft niet elke band gemaakt.

Misterfool
tja,ik heb geen spijkerjack met veiligheidspelden in de kast hangen. van mij mag het best wat meer uitgekristaliseerd. Dire straits vind ik trouwens op love over gold best spannend ja. Klassiekerstatus is een leuke indicatie om serieus eens te gaan luisteren,maar ook ik heb 'klassiekers' gehoord waarvan mijn tenen krom gaan staan.

avatar van IntoMusic
Zorin schreef:

Dan is klaarblijkelijk Pink Floyd te hoog gegrepen voor jou of je begrijpt het album niet. Misschien ietsje meer moeite doen of het simpelweg houden bij 1 reactie...

avatar van vanwijk
Wat een fantastisch album is dit. De muziek is dermate goed dat Porcupine Tree op hun laatste album een soort van Tribute brengt aan Animals in Time Flies. Ook de teksten van Waters op Animals zijn, tot op de dag van vandaag relevant. Persoonlijk vind ik dit het beste album van Floyd. Kocht dit op LP toen ik 16 was en draai de cd regelmatig, klinkt nog altijd fris!

IntoMusic schreef:

1. Niet te snel "blaffen" (Dogs) als je bepaalde zaken niet weet.(ik heb PF albums)
2. Ook users die niet zo van Animals houden mogen hier wat posten.
3. Volgens mij mis je de 'context'.

Dank je wel; misschien begrijp je het nu wat beter en was mijn inbreng wat te hoog gegrepen voor jou.

avatar van ricardo
Hmm interessante discussie is er hier gaande ja. Into Music en Zorin hebben me geheel overtuigd van dit album in hun 2 laatste postings, nou moekem maar kopen.

ricardo schreef:
nou moekem maar kopen.

Je moet anderen niet laten overtuigen; je moet jezelf overtuigen om iets te kopen. Je koopt toch niet iets wat een ander goed vindt en jj niet, als je het album al hebt of om erbij te horen of zo.

avatar van VanDeGriend
Wat slowchat verwijderd.

Overigens mag iedereen hier zo vaak posten als hij wil, voor zover relevant en on topic. Ongeacht of hij het album mooi vindt of niet.

Skinny Fists
Bedankt orbit, voor het aanraden van deze plaat. Ben bezig met de eerste luisterbeurt en het klinkt fantastisch! Wat een sfeer!

avatar van fatima
IntoMusic schreef:

Absoluut, als het ook zinnig is en het bijdraagt...

Maar Emile, in welk opzicht zijn jouw bijdragen dan 'zinnig'? En waaraan dragen die dan bij, behalve aan de ergernis over de hooghartigheid van veel verdedigers van dit album?

Skinny Fists
Wat is dit nou? Eerste luisterbeurt erop zitten, en het lijkt erop dat ik de volle mep ga geven. Nooit gedacht dat ik na het gepingel in WYWH een album van deze band zo goed zou vinden. Na de tweede luisterbeurt volgt de review.

avatar van IntoMusic
fatima schreef:

Misschien niets, misschien alles...

avatar van orbit
Skinny Fists schreef:

Goedzo!
Dit is inderdaad andere koffie als die ingekakte wywh Instrumentaal minstens zo goed, maar zo oneindig spannender en dreigender, en lekker bijtend bij momenten ("Big man, pig man, ha ha, charade you are"). Ben blij dat deze je wel bevalt.

Misterfool
wish you were here ingekakt noemen, is als the cure beroepszijkers noemen.

avatar van chevy93
Ach, vooralsnog is Wish You Were Here veruit het best beoordeelde album op musicmeter.

avatar van orbit
Misterfool schreef:
wish you were here ingekakt noemen, is als the cure beroepszijkers noemen.

Het is slechts een mening (twee dus eigenlijk) he.. niet meteen persoonlijk aangevallen voelen

Misterfool
ik dacht dat ik behoorlijk objectief gebleven was
voor mij is trouwens WYWH ook niet het beste Pink floyd album

avatar van Rogyros
Misterfool, jij hebt voor mij een primeur. Niet eerder heb ik een post op MuMe gelezen met daarin spoilers verwerkt. Ik zie het nut ook niet. Ik begrijp niet wat je wilt verbergen voor mensen die nog niet hebben gestemd? Bij MoMe kan ik het me goed voorstellen, omdat je niet een plot in een film wil onthullen voor mensen die de film nog niet hebben gezien. Maar goed, ik vind WYWH ook niet het beste album, maar Dark Side, met dit Animals op twee. Wish You Were Here staat wat mij betreft op drie in de PF album top tien.

Misterfool
ik gebruik het meestal als een soort stijlmiddel om aan te geven dat ik heel stiekem iets toch vind. Niet dat ik zo'n begaafde schrijver ben(nog niet ten minste). Volgens mij ben ik niet de enige die spoilers op die manier gebruikt.

avatar van Don Cappuccino
Wish You Were Here is zeker niet het sterkste album, er staat zelfs een slecht nummer op, namelijk Welcome to the Machine, die vind ik echt niks. Op Animals staat geen een slecht nummer, ieder nummer zit vol spanning en is veel interessanter dan ieder album van hun. Ik was daarom ook erg bij dat Pigs als laatste nummer ingezet werd bij Pink Project, mijn ouders kenden het nummer nog niet en ik zat enorm te genieten van dat nummer, die bassist klonk echt als Roger Waters, het was gewoon eng!

Stijn_Slayer
chevy93 schreef:

Deze staat in ieder geval al hoger genoteerd: Neil Young - Live at Massey Hall 1971 (2007)

avatar van ricardo
En Fruit Tree van Nick Drake staat volgens mij ook hoger net als een album van Leonard Cohen ook geloof ik.

avatar van Mr. Rock
Don Cappuccino schreef:

Geweldig nummer man!

Maar ik deel je mening dat dit een geweldig album is. Vooral de Dogs bijten zich helemaal in je vast en sleuren je mee in meer dan een kwartier perfectie.

avatar van Rogyros
Misterfool schreef:

Je bent ongetwijfeld niet de enige, maar wel de eerste van wie ik het zie. Maar het is duidelijk zo, ik heb weer wat geleerd!

Misterfool schreef:
wish you were here ingekakt noemen, is als van the cure beroepszijkers noemen.
Waarom, je hebt zelfs mensen die van zowel Wish You were Here als The Cure houden.

En tis trouwens zeikerds met korte ei en een d tussen de r en de s in.

Ozric Spacefolk
Ik vind Animals de beste plaat van Pink Floyd.
Ik vind the Cure verschrikkelijk.
Ik vind Wish You Were niet ingekakt, maar luister die plaat eigenlijk noot meer. Vind hem niet meer zoveel aan.

Animals daarentegen, draai ik nog regelmatig. Het is een persoonlijk ding, net als bij elk muzikaal stuk ooit gemaakt, op deze aarde.

Bijv. Radiohead's Ok Computer vind ik een van de ergste dingen die ooit gemaakt is. Kan er niets aan doen.
En dat zal voor veel mensen hetzelfde zijn met deze Animals.

avatar van ricardo
Ik vind Wish You Were Here ook beslist niet ingekakt, vooral de sfeer vind ik echt ongeevenaard daarop. Maar datzelfde heb ik ook met dit album, maar dan compleet anders, en met Dark Side en The Wall heb ik het ook, maar dan met The Wall in iets mindere mate.

The Cure is natuurlijk compleet anders, maar zeker ook erg goed en aan te bevelen, je kunt natuurlijk zowel The Cure als Pink Floyd perfect naast elkaar waarderen. Ik heb van beide bands een album in mijn top 10 staan.

Dit album heeft wel een beetje van de duisterheid en de donkere wolken die The Cure op hun eerste albums uitstraalden, vandaar dat ik het het meest logisch zou vinden dat liefhebbers van die eerste Cure albums deze als voorkeur hebben van Pink Floyd.

avatar van Lonesome Crow
Ik ben geen die-hard Pink Floyd fan en ook niet van the Cure maar van beide bands heb ik toch zo'n 5 CD's in de kast staan.
Niet de songs maar de sfeer van ze vind ik interessant, alhoewel het natuurlijk een combi is om het echt goed te vinden.

"17 seconds" en vooral "Faith" van the Cure klinken net zo beklemmend als "Animals".
De songs zijn niet te vergelijken, goede muzikanten tegenover matige muzikanten wat dat betreft best wel veel verschillen maar die donkere zwartgallige sfeer weten ze beide op te roepen.

avatar van VanDeGriend
Wat berichten verwijderd en discussie over vergelijk met Cure verplaatst naar Pink Floyd

Het zou wel weer eens over de diertjes moge gaan....

k.grubs
Nou, nou wat een emoties zeg, t is maar een stukje muziek. Blijkbaar inderdaad een herfstplaatje, vandaag voor t eerst in jaren weer eens gedraaid. Bij Pink Floyd past alles in elkaar, je hoort direct in welke volgorde de muziek is gemaakt. Dit is de plaat tussen 2 grote successen. Ook de tijdgeest ging niet aan Pink Floyd voorbij, de plaat klinkt hard.
Deze plaat heeft nog een plekje, samen met Umma gumma. Is mijn liefde voor Pink Floyd bekoeld door de media of door de schare vereerders, of door de megalomane band zelf? Ik weet t niet. Smaak verandert.