Deftones - Koi No Yokan (2012)

Label: Reprise

1. Swerve City (2:44)
  2. Romantic Dreams (4:38)
  3. Leathers (4:08)
  4. Poltergeist (3:31)
  5. Entombed (4:59)
  6. Graphic Nature (4:31)
  7. Tempest (6:05)
  8. Gauze (4:41)
  9. Rosemary (6:53)
  10. Goon Squad (5:39)
  11. What Happened to You? (3:53)
avatar van trebremmit
Ik heb hem nu een keer beluisterd maar vind er nog weinig aan, een atmosferische brei van saaie en zeurderige muziek. Chino zijn zang klinkt ook over het hele album hetzelfde, kan de man niet iets meer dan dat zeurderige zingen?
Vroegere albums vind ik wel goed zoals Around the Fur, daar zat ook veel meer pit en originaliteit in.
Zal het nog wel een keer een kans geven maar ik vind het hoge gemiddelde wel erg overdreven.

BobbieMarley
Gelukkig ben ik niet de enige die de zang erg matig vind.

marco-1968
Had het album al paar keer beluisterd maar vandaag dan voor het eggie.
Wat een productie.
Kon 2012 bij mij al niet meer kapot na het nieuwe album van parabelle ;dit is smullen.
Deftones zijn terug, enhoe!!!!

avatar van IllumSphere
Het is niet perse matig, maar het is inderdaad zo dat Chino de nodige intonatie mist en dat was dan ook één van de redenen waarom ik Diamond Eyes ronduit slecht vind. Maar misschien kan Chino dat gebrek verbergen door de kwaliteit van de instrumentatie op te voeren en daarom wil ik deze plaat wel nog een kans geven.

BobbieMarley schreef:
Gelukkig ben ik niet de enige die de zang erg matig vind.

Dan is Deftones niks voor jou he. Dat is meer dan duidelijk voor ons

avatar van masterdude
Ik wil eigenlijk 5 1/2 ster geven..

avatar van coldwarkids
Eigenlijk zouden ze hier met een schaal van 1 tot 10 moeten doen.

avatar van Fluvver
Er zijn nog maar een handvol artiesten waar ik blind de albums van koop. Deftones is er nog 1 van. Over de hele lijn hebben ze allemaal erg goede, tot redelijk albums gemaakt. White Pony staat in mijn top 10, wat een geweldig album! Na een paar luister beurten begin ik mij af te vragen of White Pony zal verdwijnen uit de top 10 voor deze plaat. Over de hele linie erg goed album. Tijd moet leren of het gaat vervelen of niet. Dus beste album van 2012 en kanshebber voor een top 10 plek.

Waarom heeft niemand het hier nog over het geweldige drumwerk op dit album. Abe Cunningham wat een geweldige drummer, hij drumt als een malle, maar kan de muziek nog laten "ademen"!

avatar van Don Cappuccino
En waarom vind je dit de meest saaie plaat van het jaar, antipias?

Gelukkig ben ik niet de enige die de zang erg matig vind

Grappig. Ik vind Chino's zang juist beter dan ooit. Misschien wel één van de weinige rockzangers wiens stem beter wordt naarmate hij ouder wordt. Ook live valt dit mij telkens weer op.
Op dit album is zijn stem één met het sferische deel van de muziek.

Ik las een review waarin geschreven stond dat Chino's stem bijna als een instrument klinkt. Ik kon mij daar direct in vinden.

Niet sferisch, wel sfeervol. Al is het een begrijpelijke fout.

avatar van trailofdead
Ben vanaf het begin een volger van Deftones. Geen echte fan, maar vindt het album "Around The Fur" tot op heden nog steeds het hoogtepunt in hun carriere.
Het met grammy's overladen "White Pony" heeft mij nooit echt kunnen bekoren, vandaar ook dat ik na dat album argwanend ben geworden bij elke nieuwe release.
Ten tijde van "Diamond Eyes" merkte ik dat mijn waakvlammetje weer een behoorlijk vuurtje werd. Zeer spijtig dat hieraan wel een behoorlijk drama vooraf ging. Of maakt dat een hechte "band" juist sterker?
Waarschijnlijk wel want "Koy No Yokan" heeft mijn behoorlijke vuurtje opgestookt tot een felle brand.
Wat een geweldig album! Alles wat ze ooit gemaakt hebben komt samen op dit knappe album.
De muziek is super,emometal met een scherpe rand zal ik maar zeggen.
Productie van hoge kwalitiet en de nummers zijn stuk voor stuk pakkend mede dankzij de meeslepende stem van Chino, die overigens steeds beter gaat zingen.
Zoals ik al eerder melde, ik ben geen echte fan. Maar dit album schaf ik blindelings aan.

avatar van heavenmotel
antipias schreef:
meest saaie plaat van het jaar

antiplas , kga je een verblijfssonde steken.
man toch

avatar van Joy4ever
antipias schreef:
meest saaie plaat van het jaar

Ach gut, daar is de eerste 1* stemmer. Het is ook allemaal zo voorspelbaar hier.

coldwarkids schreef:

Dan is Deftones niks voor jou he. Dat is meer dan duidelijk voor ons

Nog steeds niet al mijn berichtjes hier gelezen. In mijn eerste berichtje schreef ik dat ik het geen slecht album vond. En verder wil ik het hier bij laten. Stemmen doe ik niet op dit album, na vijf keer luisteren toch niet interessant genoeg (3 sterren of meer).

stemmer schreef:

Op dit album is zijn stem één met het sferische deel van de muziek.

Ik ken geen andere plaat van deze groep. Kan dus niet zeggen of ik de zang op andere platen beter of slechter vind. Maar het blijft natuurlijk gewoon een kwestie van smaak.

avatar van DeftonesJP
Klopt en als er een stem smaakgevoelig is dan is het die van Chino wel. Hij heeft een uniek stemgeluid waar ik persoonlijk erg van kan genieten maar ik kan me het op zich wel voorstellen dat er mensen zijn die het niks vinden.

BobbieMarley schreef:

Als iedereen zo zou stemmen kunnen we de gemiddeldes hier wel afschaffen. MusicMeter is een algemeen muziekforum, niet de Deftones-fanclub. Geef gewoon de stem die jij vindt dat dit album verdient.

avatar van IllumSphere
BobbieMarley schreef:

Mensen hebben waarschijnlijk meer aan jouw stem dan aan al die 4,5/5 sterren.

The Irish Times: 10
BBC: 9
Drowned In Sound: 9
NME: 8
The Skinny: 8
This Is Fake DIY: 8

Gemiddelde 8.3

Ik denk dat bij al die internet recesenten allemaal jongeren werken. Toch BobbieMarley? dat kan haast geen oudere mensen zijn. Jij kan er gewoon met je verstand niet bij dat heeeel veel mensen dit gewoon een top album vinden. En dat het ook echt zo is. Dus als hier het gemiddelde hoog is dan zal het haast een top album moeten zijn. Wat als bijvoorbeeld de Rolling Stones zo'n hoog gemiddelde scoorde. Reageren mensen er dan ook zo op als BobbieMarley?

avatar van Wouter30
Prachtige plaat.
Ze hebben er een nieuwe fan bij,

avatar van Gloeilamp
IllumSphere schreef:

Mensen hebben waarschijnlijk meer aan jouw stem dan aan al die 4,5/5 sterren.

avatar van trebremmit
Ik heb het nog nooit gehad dat ik een album na een paar keer luisteren al vijf sterren kan geven.
Snap die mensen dan ook totaal niet en kijk liever naar iemand die een wat nuchtere mening geeft, dat zal IllumSphere ook wel bedoelen.

avatar van Don Cappuccino
Voordat ik met de 5 sterren-beoordeling en review kwam had ik hem al 12 keer gedraaid, dan weet ik echt wel wat ik er van vind.

avatar van Kill_illuminati
Aardig plaatje maar het weet mij nog niet volledig te overtuigen.

avatar van Gloeilamp
bij mij hetzelfde als bij Don Cappuccino, en het album komt nog steeds dagelijks langs. Ik snap dit soort reacties dan weer niet, als ik dit album echt fantastisch vind mag ik toch gerust 5 sterren geven?

Natuurlijk mag dat. Ik snap de reactie wel, want ik geef ook niet zomaar 5* (daar gaat toch wel minstens een jaar overheen meestal - al draai ik een album 100 keer, pas over langere periode kan ik inschatten of iets echt een blijvertje is of dat het om tijdelijk enthousiasme gaat). Misschien dat het ook een leeftijdsding is. Als 'oudere' heb je alles al wel een keer gehoord en sta je er automatisch wat nuchterder in. Maar als 'oudere' kun je soms ook wel een voorbeeld nemen aan het enthousiasme van de jongeren, denk ik.

BobbieMarley
Maar dat geeft hen nog niet het recht om anderen mateloos te irriteren en af te zeiken, Herman, alleen omdat ik het niet met ze eens ben. En over dat enthousiasme, ik denk dat ik minstens zo uit mijn dak kan gaan als die jongeren. Zelf luister ik praktisch alleen maar nieuwe muziek en niet alleen naar de oudere garde, maar bijvoorbeeld ook naar nieuwe bandjes als The Milk of July talk. July talk is trouwens een zeer interessant bandje.

avatar van Joy4ever
herman schreef:

Mooi gesproken .

We zitten hier met z'n allen om te genieten van muziek en ons enthousiasme te delen. Een kritische noot moet altijd geplaatst kunnen worden maar sommigen slaan daar soms een beetje in door. Dan zou ik eerder mijn energie stoppen in het promoten van albums die je wel goed vind.