Deftones - Koi No Yokan (2012)

Label: Reprise

1. Swerve City (2:44)
  2. Romantic Dreams (4:38)
  3. Leathers (4:08)
  4. Poltergeist (3:31)
  5. Entombed (4:59)
  6. Graphic Nature (4:31)
  7. Tempest (6:05)
  8. Gauze (4:41)
  9. Rosemary (6:53)
  10. Goon Squad (5:39)
  11. What Happened to You? (3:53)
avatar van heavenmotel
Topalbum. 'k Vind vooral de zang ijzersterk.

avatar van Shinobi
Ik ben eigenlijk alleen maar bekend met het album White Pony van Deftones en na alle 'heisa' toch maar eens besloten om deze ook maar eens te gaan checken.
En ik moet zeggen dat dit album zeker goed te noemen is.

Lekker hard, maar aan de andere kant ook weer heerlijk harmonieus te noemen.
Met name de overgang van het harde Poltergeist naar het zachtere Entombed is mooi.

4,0 Sterren.

avatar van Bastiaan Tuenter
Weer een heel goed album van Deftones met alleen maar goede nummers, maar uitschieters zijn er nauwelijks, en die paar songs die boven de rest uitsteken zijn weliswaar erg lekker, maar niet van een uitzonderlijk niveau. Kortom, uitstekend album, maar Koi No Yokan moet vooralsnog zijn meerdere erkennen in White Pony en Diamond Eyes.

avatar van trebremmit
Lijkt deze wat op Diamond Eyes? Zoja kan ik deze beter overslaan, want wat een saaie prut was dat.

avatar van DeftonesJP
Ik ben al jaren liefhebber van Deftones en luister eigenlijk alle platen regelmatig behalve SNW maar ik moet toch ook altijd even inkomen. Deze plaat klinkt meteen goed en ik probeer dat gevoel van die eerste ontdekkingreis te koesteren. Zoals vaker klinkt een nieuwe Deftonesplaat alsof je op een nieuwe planeet ben geland en je die planeet langzaam maar zeker eigen maakt. Als dat proces is voltooid ga ik pas stemmen maar man was is het genieten van die reis. Het enige wat ik op dit moment nog mis is een nummer die echt doorbeukt als een Elite, When girls telephone boys of in mindere mate Rats! Rats! Rats!. Aan de andere kant is het ook weer positief dat er geen Team Sleep nummer opstaat wat eigenlijk alleen door Chino is gemaakt.

Nr.1 in de rotatielijst!

avatar van Joy4ever
Swerve City, hoe lekker wil je een album openen .

Rosemary blijft mijn grote favoriet. Exxxxxxxploooooooodeeeeeeee!!!!!!!!

jellecomicgek72 schreef:
Nr.1 in de rotatielijst!
Dat zegt waarschijnlijk iets over de gemiddelde leeftijd van de forumgebruikers. Het is zeker geen slechte plaat, maar of dat hoge gemiddelde gerechtvaardigd wordt, waag ik te betwijfelen.

avatar van DeftonesJP
Dan zou je de plaat moeten luisteren en er vervolgens een mening over moeten geven. Het gemiddelde kan mij roesten eerlijk gezegd. Het is echter wel tof dat de plaat hier in de schijnwerper staat en ik als fan (op termijn) kan zien wat de gemiddelde muziekliefhebber van dit album vind. Wellicht zorgt dit voor een lager gemiddelde maar ik zit hier meer om de mening van jantje of pietje te lezen.

BobbieMarley
Ik heb hem pas drie keer gehoord, kan er dus nog niet al te veel over zeggen. Wel dat het muziek is voor, over het algemeen, de jongere generatie. De hier veel geroeme zang kan mij trouwens niet heel erg bekoren. Vind het instrumentale gedeelte interessanter.

Hendrik68
Dus jij noemt mij jong? Joepie!!! Ik mag dit album erg graag horen tot nu toe. Ik sta volkomen neutraal in deze, want behalve een paar nummers had ik nog weinig van deze band gehoord tot nu toe. Ik kan dus niet zeggen of dit beter is dan welke andere. Ik werd zoals gezegd getrokken door het hoge gemiddelde, wist dat ze stevig rockten en dus wilde ik wel eens weten of het gemiddelde terecht was. Nu na een paar luisterbeurten was het gemiddelde inderdaad wel wat te hoog vind ik. Maar een gemiddelde rond de 4 lijkt me volkomen terecht. Daarom heb ik er ook 4 aan gehangen. Dit is gewoon een gigantisch aanstekelijke plaat.

BobbieMarley
Henk, ik schreef over het algemeen de jongere generatie. Uitzonderingen bevestigen de regel! Je bent waarschijnlijk nog jong van geest

avatar van DeftonesJP
Maar BobbieMarley als ik naar je top 10 kijk dan zie ik muziek van 'een oudere generatie' die me een stuk softer lijkt. Hoe kijk je dan naar een cd als Koi no yokan? Wat is je eerste indruk na een paar luisterbeurten?

DeftonesJP schreef:

Allereerst is soft een zeer relatief begrip. In mijn jonge jaren luisterde ik natuurlijk zeer veel rockmuziek als bijvoorbeeld The Rolling stones, Deep Purple maar vooral The Who! Die top 10 is trouwens maar een momentopname. Er staan trouwens drie platen van dit jaar in. Waarvan ik bijvoorbeeld Down the river niet softer vind dan deze plaat. Maar terug naar je vraag. Wat ik al aangaf de zang vind ik niet zo bijzonder en de nummers vind ik eerlijk gezegd te eenvormig. De muziek straalt wel energie uit. Maar mijn eindlijst van 100 beste albums over 2012 gaat hij, zover ik na 4 keer luisteren kan beoordelen, waarschijnlijk niet halen. Ik vind dit absoluut niet beter dan bijvoorbeeld de nieuwe Soulsavers of July talk. Ik vind de muziek van July talk een stuk verfrissender.

Dan doe ik ook maar een duit in het zakje:

De 40-gepasseerd....

avatar van Korreltje Zout

OK, dan nu de vraag aan iedereen: is Rosemary inderdaad het beste Deftones nummer ooit?

Verklaar uw antwoord.

avatar van Joy4ever
Er bestaat niet iets als het beste nummer ooit. Dat is puur suggestief. Voor mij blijft Minerva het ultieme Deftones nummer maar Rosemary is wel van dermate schoonheid dat het zeker tot het beste van het Deftones oeuvre behoort.

avatar van Snowblood
@ Korreltje Zout:

Absoluut een geweldige track, maar vind Rosemary slechts een subtopper van dit album.
Persoonlijk vind ik Passenger, Change, Around The Fur , Be Quiet And Drive, My Own Summer,
en Xerces
los van dit album de beste Deftones-tracks.

Dit is een vlugge opsomming waar ik me ook moet inhouden.
Passenger met Tool's Maynard is toch mijn favoriet. Als ik er een moet kiezen.
En dat vraag je ongeveer.

Velen zullen het wel met je eens zijn dat Rosemary het beste nummer is van tot nu toe het beste Deftones-album.
Afgaande op de reacties tot dusver.

Ook zag ik van de week een dj op tv, van Radio3FM ofzo, zo'n hipster, bij De Wereld Draait Door die Rosemary wilde voorstellen als beste nummer van het jaar.

avatar van Bardt1980
Snowblood schreef:

Die 'hipster' is Mark Tuitert, een schaatser die goud won op de 1500 m op de Winterspelen van 2010.
Geen slechte smaak voor een topsporter al zeg ik het zelf Aangezien de gemiddelde voetballer naar De Toppers luistert.

Anyway, bij mij is Passenger en Change, in the house of Flies en Digital Bath tot nu toe favoriet.

BobbieMarley schreef:

Wat is dat voor onzin? Net alsof er aan deze plaat een gemiddelde leeftijd gekoppeld zit.

jellecomicgek72 schreef:

Ik denk dat er weinig 65 plussers nog naar deze cd luisteren, denk je ook niet? Harde rockmuziek wordt echt niet door heel veel ouderen beluisterd.

avatar van coldwarkids
Nou probeer je je hieronder uit te praten en zeg je nou ineens de 65 plusser. Wat wil je nou bereiken met je onzinnig verhaal? Je houd er gewoon niet van, zeg dat dan. Of blijf dan gewoon weg van dit album.

avatar van Gloeilamp
Zal het dit weekend eens bij mijn opa gaan checken. Die kan de wat hardere muziek wel waarderen, dus ik laat het je nog wel weten Bob

avatar van coldwarkids
Btw Leathers en Entombed behoren tot de beste nummers op dit album

coldwarkids schreef:
Ik denk dat vele tieners nog eens nooit van Deftones gehoord heeft.

Ken niemand in mijn vriendenkring of klas die Deftones kennen. Zelfs een aantal vrienden van me die alleen maar metal luisteren hebben nog nooit van de Deftones gehoord. Tsjaa..

avatar van jerome988
Ik denk dat vele tieners nog eens nooit van Deftones gehoord heeft.

Ik ben nu 19 en mijn enige aanraking met Deftones is dat Mike Shinoda van Linkin Park een keer zei dat Linkin Park in 2000 in het voorprogramma van Deftones stond. Maar nu ik deze hoge score zie zal ik dit album binnenkort is gaan beluisteren. Ben benieuwd!

coldwarkids schreef:

Eerst lezen en dan kwekken. Ik had het over de gemiddelde leeftijd. Niet over uitzonderingen die de regel bevestigen. Waar maak je op wat ik van dit album vind (Ik plaats ergens een opmerking dat ik het geen slecht album vind)? Mag ik geen kritische opmerkingen plaatsen over albums die jij toevallig heel goed vindt? Zover ik weet woon ik nog steeds in een vrij land.