Duran Duran - Rio (1982)

Pop / Electronic
Label: EMI

1. Rio (5:36)
  2. My Own Way (4:48)
  3. Lonely in Your Nightmare (3:50)
  4. Hungry Like the Wolf (3:40)
  5. Hold Back the Rain (3:59)
  6. New Religion (5:31)
  7. Last Chance on the Stairway (4:18)
  8. Save a Prayer (5:33)
  9. The Chauffeur (5:12)
  10. Rio [US Album Remix] * (5:24)
  11. My Own Way [Carnival Remix] * (4:29)
  12. Lonely in Your Nightmare [US Album Remix] * (4:52)
  13. Hungry Like the Wolf [US Album Remix] * (4:02)
  14. Hold Back the Rain [US Album Remix] * (6:29)
  15. Last Chance of the Stairway [1981 Demo] * (5:04)
  16. My Own Way [1981 Demo] * (4:38)
  17. New Religion [1981 Demo] * (5:32)
  18. Like an Angel [1981 Demo] * (4:59)
  19. My Own Way [7" Version] * (4:38)
  20. Like an Angel * (4:41)
  21. Careless Memories [Live] * (4:11)
  22. The Chauffeur [Blue Silver) (Early Version] * (3:53)
  23. My Own Way [Night Version] * (6:31)
  24. Hungry Like the Wolf [Night Version] * (5:11)
  25. Rio [Night Version] * (6:39)
  26. New Religion [Carnival Version] * (5:13)
  27. Hold Back the Rain [Carnival Version] * (7:00)
avatar van cosmic kid
cosmic kid (moderator)
Helemaal mee eens met bovenstaande schrijvers. Na al die jaren was ik vergeten hoe goed Rio eigenlijk is. Als verstokt Duran Duran fan heb ik halverwege jaren 90 al mijn elpees en cassettebandjes weggedaan (of staan stof te happen in de kelder). Net luisterde ik voor het eerst sinds heeel lang weer eens de titelsong en wat klonk dat weer lekker.

Als er 1 Duran Duran album is wat verdient weer in mijn cd collectie te komen, is deze het wel. Snel maar even kopen op cd dus.

avatar van dazzler
Effe de bonustracks van de 2CD remaster toegevoegd.
Nu maar hopen dat album 1 en 3 zo'n ook behandeling krijgen.

Dat zou mooi zijn...ik ben vooral benieuwd wel materiaal ze voor Seven and the Ragged Tiger gebruiken.

Misschien wel de demoversie van het nooit uitgebrachte nummer Seven and The Ragged Tiger. De basis van deze song leidde uiteindelijk tot The Seventh Stranger.

avatar van fluidvirgo
Doe mij maar een 2 disc van het debuut, Seven and the Ragged... haalt het in kwalitatief opzicht absoluut niet bij de voorgaande twee platen. Ik zit daarnaast ook wel te wachten op dik geremasterde tracks als Faster than Light en Khanada... En de extended Girls on Film niet te vergeten!

Ik draai deze 2 disc overigens al goed stuk de afgelopen dagen. Ze hebben echter wel Hold Back the Rain aangepast (ook Save a Prayer en Lonely in your Nightmare enigszins), ook in de "original UK version" hoor ik buiten de mix de US version. Maar ach, dat geeft mij weer een reden om de originele Rio in mijn bezit te houden.
Ik las in verscheidene reviews dat men nooit begrepen heeft waarom de bas zo prominent in de mix aanwezig is. Laat ik dit nu wel begrijpen...

sebas schreef:

De 12" mixen en de b-kant Secret Oktober.
Maar ook Is There Something I Should Know en b-kant.
The Reflex (single mix) en b-kant alsook A View to a Kill met b-kant.
en de studio versies van Wild Boys met b-kant (never mind Arena).

Ik las onlangs dat er een 3CD met singles en b-kantjes zou uitkomen.
Maar ik vond die 3CD (stond op een verkoopsite met prereleases) nergens bevestigd..

fluidvirgo schreef:

Je noemt net die nummers die een US en UK versie hebben.
Zou het kunnen dat je oude CD een US versie was?

dazzler schreef:

Je noemt net die nummers die een US en UK versie hebben.
Zou het kunnen dat je oude CD een US versie was?

Vrijwel zeker van niet! Maar goed ook, want ik prefereer de orignele mix van Colin Thurston boven die van Kerschenbaum. Tenminste, alle US versies hadden toch de Kerschenbaum reworks?

Duran Duran's Rio - ionpool.net

Volgens Nick Rhodes komt er ooit nog eens (dat klinkt weinig hoopvol) een cd met b-kantjes. In een interview met John Taylor las ik zelfs dat daar al artwork voor is!

Duran Duran's Rio - ionpool.net

Die pagina ga ik nog eens uitgebreid bestuderen!

Wolfgang1975 schreef:

Tot die tijd kunnen we het gewoon doen met een heel leuke "laarsbeen" waar niks mis mee is

Wolfgang1975
De titel van de laarsbeen waar jij vermoedelijk op doelt is zelfs hetzelfde als de uitgestelde officiële release!

Misterfool
ik weet nog niet echt wat ik van dit album moet denken. op het eerste gehoor klinkt het allemaal wat vlak hoewel het album wel pakkende ritmes heeft. zit nu ongeveer op 3* maar dat zal wel stijgen denk ik.

Duran Duran's Rio - ionpool.net

Thanx! Mijn vragen wat betreft verschillende songversies zijn hiermee beantwoord

Wolfgang1975
Geen dank. Kun je je nu gaan storten op het debuutalbum!

:: Duran Duran :: - ionpool.net

avatar van fluidvirgo
Zo, en nu maar eerlijk zijn; dit is op het moment gewoon mijn favoriete album! Een nieuwe nummer 1 in mijn top 10!

Welcome to the club!

avatar van Crush
Vanmiddag ook de 3CD The singles 1981-1985 aangeschaft. 'My own way' kende ik nog niet eens in de single uitvoering. Leuk om eens te horen, maar haalt het wat mij betreft niet bij de albumversie.
'Hold back the rain' vind ik in alle uitvoeringen schitterend.

avatar van lennon
Heb de nieuwe versie binnen gekregen! Mooi pakketje zo, met een leuk boekwerk erin!

Zo mogen ze van mij alle Duran Duran albums wel her-uitgeven Ik ben zeer tevreden!!

Wolfgang1975
Nu ben ik benieuwd of -ie ook nog een plekje gaat stijgen in je top 10!

Wolfgang1975 schreef:
Nu ben ik benieuwd of -ie ook nog een plekje gaat stijgen in je top 10!

Nee dat niet... al zou ik m graag op 1 zetten, maar dat geldt voor de hele top 10.

Nu alle versies weer eens goed achterelkaar geluisterd te hebben vraag ik me af wat het verschil is. behalve dat het iets bombastischer klinkt met de US remixen, en de originele album mix? My own way is erg duidelijk (mooie synthesizer erin, eigenlijk leuker dan origineel album versie) maar Rio, Lonley in your nightmare en Hungry like the wolf zijn verder toch best gelijk?

lennon schreef:

Nou, dan zou ik maar eens wat beter luisteren. Het is niet dat de songstructuren zijn veranderd, de mix is anders, en om eerlijk te zijn hoor ik nog steeds liever de originele UK versies. Bij de U.S. remixes van die Kerschenbaum zijn de drums op een (in mijn ogen) lelijke manier naar de voorgrond gedrukt en zit er een vervelende galm op, die snare klinkt vaak ook niet te pruimen... Bij de mix van Thurston was alles lekker in balans, maar ja, dat is mijn mening...

avatar van lennon
Die galm die jij noemt noem ik dus bombastisch.. Ik vind de UK mixen ook een stuk beter, alleen dus My own way is wel lekker

avatar van fluidvirgo
Ach zo, dan zijn we het met elkaar eens, gelukkig maar

Wolfgang1975
Lonely in your Nightmare heeft een extra couplet. Ik vind de US album mixes erg veel toevoegen. Alleen de US versie van Rio vind ik niet al te best.

Wolfgang1975 schreef:
Lonely in your Nightmare heeft een extra couplet.

Ow waar dan ongeveer plusminus bijna? Was me nog niet opgevallen

Wolfgang1975
Ik heb nog even de link van mijn eerdere post bekeken omdat ik het ook niet zo direct uit mijn hoofd weet, maar in het midden en aan het eind zijn extra lyrics te horen. Het schijnt ook dat de US album mix de originele versie is en dat de UK album mix daarvan een edit is. De UK versie ontbeert ook een aantal instrumentale passages.

haveman
Tot nu toe was ik alleen bekend met 'Greatest'. Ik verwachtte hier op de een of andere manier niet veel van, maar het is een heerlijk jaren 80 album. Geen zwakke track op te vinden.

@haveman:
Dan moet je zeker ook het debuut uit '81 eens proberen.

haveman
Ga ik doen!