Deep Purple - In Rock (1970)

Alternatieve titel: Deep Purple in Rock

Label: Harvest

1. Speed King (5:53)
  2. Bloodsucker (4:11)
  3. Child in Time (10:18)
  4. Flight of the Rat (7:55)
  5. Into the Fire (3:29)
  6. Living Wreck (4:32)
  7. Hard Lovin' Man (7:10)
  8. Black Night [Original Single Version] * (3:28)
  9. Studio Chat * (0:34)
  10. Speed King [Piano Version] * (4:15)
  11. Studio Chat * (0:27)
  12. Cry Free [Roger Glover Remix] * (3:22)
  13. Studio Chat * (0:05)
  14. Jam Stew [Roger Glover Remix] * (2:32)
  15. Studio Chat * (0:41)
  16. Flight of the Rat [Roger Glover Remix] * (7:55)
  17. Studio Chat * (0:32)
  18. Speed King [Roger Glover Remix] * (5:53)
  19. Studio Chat * (0:24)
  20. Black Night [Unedited Roger Glover Remix] * (4:47)
avatar van De buurman
Je kan veel van In Rock zeggen, maar dat het ontbreekt aan overtuiging?

En met Speed King, Bloodsucker, Flight Of The Rat en Hard Loving Man in de gelederen barst In Rock zowat uit z'n voegen van de toppers.

avatar van Edwynn
Die vat ik ook even niet, nee. De plaat klinkt zo levendig en passievol dat je bijna vergeet dat het een studioplaat is. Het relatief ongepolijste karakter draagt daar ook aan bij.
Machine Head klinkt wat dat betreft veel meer als een berekenend studioalbum. Hoewel ik die ook ernstig gaaf vind.

avatar van Stratman70
@Chevy93:
Wat?????
Ontbreken aan overtuiging? Kun je misschien dan een plaat noemen die wel barst van de overtuiging, gewoon om even inzicht te krijgen wat je onder 'overtuiging' verstaat, want deze vat iok ook ff helemaal niet.
Mijns inziens kent dit album geen enkele filler en is alleen het ene nummer nog sterker dan het andere en klinkt het allemaal zo tijdloos als wat.Wat bedoel je met gebrek aan emotie? Het begin en het einde alleen al, daar druipt de woede en frustratie van Blackmore af, n.a.v. het concertgebeuren van Jon Lord en Blackmore met dit album even een punt wilde maken dat dit niet de richting was die hij wilde opgaan.
Als deze plaat snel naar de achtergrond verdwijnt als je 'm opzet dannuh... dan weet ik het ook niet meer. Maar je mening verbaast me ten zeerste!
Maar goed... smaken verschillen, zullen we maar zeggen.

avatar van little lion man
Chevy lijkt hier de boel af en toe op scherp te willen zetten
Zo herinner ik mij een discussie over de teksten van Elbow, waarna een andere gebruiker hem zijn voorliefde voor Dire Straits inpeperde
Persoonlijk kan ik mij niet zo goed voorstellen dat iemand In Rock een matige plaat kan vinden. Ik zou verwachten dat je het of pokkeherrie vindt of knettergoed .

avatar van ricardo
Door het doffe geluid zelfs van de geremasterde cd klinkt het wat gedateerd daar kan ik mij nog wel in vinden, maar de nummers staan nog altijd als een huis natuurlijk.

Man dit is een regelrechte hardrock klassieker, 1 van de eersten in het genre!

CannabisFristi
Als 14-jarig jochie was ik helemaal weg van dit album.
Na een korte maar heftige verhouding jaren niet meer opgezet.
Nu, 5 jaar later, blijft de magie bestaan.
Child In Time is nog steeds weergaloos goed.
De rest blaast me niet meer omver, op Flight of the Rat na, maar is nog steeds erg sterk.
Wat betreft de discussie hieronder over plagiaat sluit ik me aan bij Hans Brouwer.
Voor het geheel geef ik 4 sterren, niet meer en niet minder.
Rock in zijn puurste vorm.

avatar van Madjack71
Klassieker in zijn genre en in het algemeen. Alles lijkt te kloppen aan dit rock album...de hoes, de combinatie van orgel en gitaar, de oeruithalen van Gillan en de aanstekelijkheid van de muziek. Daanaast heeft het met Child in Time een onsterfelijk nummer. Zo degelijk worden ze nog maar zelden gemaakt.

avatar van Hans Brouwer
chevy93 schreef:
Verdwijnt te snel naar de achtergrond als ik het opzet.
Dan vraag ik mij af: ligt dat aan het beste rockalbum allertijden of ligt dat aan chevy93 Het antwoord laat zich raden .

avatar van ricardo
Mwa de nieuwste van Coldplay streeft deze nog wel een keertje voobij bij jou denk ik, zeker als je die nu al op een 4* hebt staan.

avatar van Lacrimas
Ik vind Child in Time echt een subliem nummer, te danken aan de wereldberoemde gitaarsolo, maar van de andere liedjes in dit album kwam volgens mijn oren niet veel terecht.

avatar van Hans Brouwer
Lacrimas schreef:
....maar van de andere liedjes in dit album kwam volgens mijn oren niet veel terecht.
Volgens mij moet Lacrimas een afspraak maken bij de keel, neus en OOR arts .

avatar van chevy93
Stratman70 schreef:
@Chevy93:
Wat?????
Made In Japan.

Rizz
I'm with Chevy here. Deze plaat kan me maar niet écht overtuigen, terwijl ik Made in Japan in m'n top 10 heb staan.

avatar van Lacrimas
Hans Brouwer schreef:
Volgens mij moet Lacrimas een afspraak maken bij de keel, neus en OOR arts .

Ozric Spacefolk
Ik heb Zeppelin en Purple altijd een beetje links laten liggen.
Tuurlijk kende ik de bekende nummers, maar ben nooit aan de slag gegaan om hun platen aan te schaffen.

Goede voornemen van 2012: meer Purple en Zeppelin luisteren.

Puike hardrock plaat, met lekker veel hammond en gitaarsolo's en misschien wel de beste hardrockzanger.

Flight of the Rat vind ik een supersong. Echt erg vet gedrumd.

chevy93 schreef:
te vaak bekruipt mij het gevoel dat het ontbreekt aan overtuiging.

Hoewel ik het merendeels oneens ben kan ik me hier wel iets bij voorstellen. Muv Speed King zijn niet alle liedjes in al hun mogelijkheden uitgeput. De band gaat niet tot op de bodem zeg maar. Dát deden de heren alleen op het podium.

avatar van Ernie Ball
Ozric Spacefolk schreef:

Goede voornemen van 2012: meer Purple en Zeppelin luisteren.

Dat zijn pas goede voornemens!

avatar van KILLERBEE99
Child in Time

avatar van Ronald5150
"In Rock" van Deep Purple is echt monument van de rockmuziek. Samen met Led Zeppelin is Deep Purple een van de vaandeldragers van het genre. Hoewel deze bands vaak met elkaar worden vergeleken vind ik die vergelijking (los van het genre) eigenlijk geen hout snijden. Waar Deep Purple veel meer gebruik maakt van toetsen, is dit bij Led Zeppelin (vooral in hun beginperiode) nauwelijks het geval. Het geluid van beide bands zijn daarom verschillend en maakt in mijn eigen ogen een vergelijking overbodig. Beide bands zijn legendarisch, punt! Op "In Rock" worden de hoofdrollen opgeëist door gitarist Ritchie Blackmore en toetsenist Jon Lord. De interactie tussen gitaar en toetsen is fenomenaal. Dit ritmesectie van bassist Roger Glover en drummer Ian Paice zorgen voor een solide en groovend geheel. De stem van Ian Gillan maakt het uiteraard af. Klassieker "Child in Time" zal voor mij nooit vervelen, ongeacht hoe vaak deze in de Top 2000 voorbij komt. De rest van de songs doen mijn inziens niet veel onder voor "Child in Time" en zijn wellicht wat ondergewaardeerd. Wat mij betreft kunnen bijvoorbeeld "Speed King" en "Bloodsucker" zich prima meten met het epische "Child in Time". In deze samenstelling is Deep Purple op zijn best en "In Rock" is daarvan een eeuwige vastlegging.

Berichten verplaatst naar Muziek > Nieuws > R.I.P.

avatar van viking1
Naar gister te hebben gehoord van het overlijden van john lord dit album even weer opgezet.
Wat was en is dit toch een geweldig album hier begon voor mij de deep purple periode(voor wie niet).
Was geschokt door het overlijden van deze grote muziekant wist niet dat hij al langduurig ziek was.

Op dit album de geweldige orgel klanken waar hij toen en later bekend en herkenbaar door werdt
Samen met blackmore zouden ze aan de hardrock een hele andere dimensie geven door hun rauwe en heavy sound.

Dit is voor mij een cult album.en mooi stukje geschiedenis.
Nu naar het wegvallen van john lord blijkt alles betrekkelijk en tijdelijk is.
Maar niet dit album dit is tijdloos.

CannabisFristi
Ondanks dat dit een geweldig album is prefereer ik de iets meer ingetogen gitaar en stem van Blackmore en Gillan van een jaar eerder.

avatar van Droombolus
¿ QUE ? Verklaar je nader !

avatar van De buurman
Misschien bedoelt hij het verfijnde meesterwerk (ahum) Concerto For Group And Orchestra?

Zoveel doet die plaat niet onder voor deze. Vind 'm zelfs interessanter dan Machine Head.

CannabisFristi
Ik bedoel het studioalbum van een jaar eerder; Deep Purple. Als geheel overtuigd mij dat meer.

avatar van Droombolus
Maar daar zingt Gillan niet op Da's nog met Rod Evans .....

CannabisFristi
Pardon, daar heb je een punt. Fout van mijn kant. Hoor het ook duidelijk nu ik wat herbeluister.
Toch blijf ik dat album rauwer vinden, maar dit terzijde.

avatar van Good Music
Dit is echt een heerlijke rockplaat en ik denk de beste die ik gehoord heb en zal horen denk ik. Want man, de toppers zijn ze gewoon allemaal. Daarom blijven de 2 beste tracks erg moeilijk om te kiezen.

Child in Time is gewoon de klassieker van het album maar de rest doet er zeker niet onder. Ze hebben alles en staan als een huis. Met heerlijk gitaarspel, drums en zang is het gewoon de Hardrockplaat voor mij.

5 Sterren.

sugartummy
no fillers, just killers! wat een intro van een album zeg! bloodsucker rockt net zo hard, child in time is legendarisch, flight of the rat lijkt wat saai te zijn, maar het orgelwerk is fenomenaal,into the fire moet op nummer 1 staan in menig crematoriumcentrum, en voor hard lovin' man geldt hetzelfde als voor flight of the rat. black night is de perfecte single, die eigenlijk op dit album had moeten staan. purple hardste plaat, alsjeblieft, pak aan! oeps; vergeet ik living wreck, doet me waarschijnlijk teveel aan mezelf denken, haha.