Deep Purple - In Rock (1970)

Alternatieve titel: Deep Purple in Rock

Label: Harvest

1. Speed King (5:53)
  2. Bloodsucker (4:11)
  3. Child in Time (10:18)
  4. Flight of the Rat (7:55)
  5. Into the Fire (3:29)
  6. Living Wreck (4:32)
  7. Hard Lovin' Man (7:10)
  8. Black Night [Original Single Version] * (3:28)
  9. Studio Chat * (0:34)
  10. Speed King [Piano Version] * (4:15)
  11. Studio Chat * (0:27)
  12. Cry Free [Roger Glover Remix] * (3:22)
  13. Studio Chat * (0:05)
  14. Jam Stew [Roger Glover Remix] * (2:32)
  15. Studio Chat * (0:41)
  16. Flight of the Rat [Roger Glover Remix] * (7:55)
  17. Studio Chat * (0:32)
  18. Speed King [Roger Glover Remix] * (5:53)
  19. Studio Chat * (0:24)
  20. Black Night [Unedited Roger Glover Remix] * (4:47)
avatar van ricardo
Stemgemiddelden doen mij zeker wel wat, want heb wel albums via deze site ontdekt waar ik anders niet zo snel achter was geweest.

Als ik een nieuwe artiest wil leren kennen dan beluister ik als eerste natuurlijk het meest en best beoordeelde album van hun.

avatar van Hans Brouwer
De buurman schreef:
Ik vind Deep Purple In Rock een ware klassieker.
Buurman, ik zou willen dat jij mijn echte buurman bent .

ricardo schreef:

Ben je er inmiddels achter wat "meuk" betekent?

avatar van ricardo
Niet zeuren man, ik bedoelde het juist niet serieus, maar logisch als je dit album op 1 hebt staan dat dan de humor weg is want dan moet alles erg serieus worden ineens.

avatar van De buurman
Hans Brouwer schreef:
Buurman, ik zou willen dat jij mijn echte buurman bent .

Daar denkt niet iedereen zo over, maar bedankt!

ClassicProgRock1
Ah, eindelijk eens een buurman waarvan je hoopt dat-ie zoveel mogelijk geluidsoverlast veroorzaakt. Voor Mustapha en Kashmir kun je mij 's nachts wakker maken.

meuk
de meuk zelfst.naamw. (m./v.) Uitspraak: [møk] waardeloze spullen bij elkaar Voorbeeld: `Gooi al die oude meuk toch een keer weg!`,

avatar van ricardo
Je bent gewoon een zeurdert die maar blijft doordrammen over het woordje meuk.

Vertel liever iets over dit album, en waarom dit jouw favoriete album allertijden is.

Dan heeft iedereen er nog iets aan.

Enne Mustapha en Kashmir staan toch helemaal niet op dit album, of zijn dat nog verborgen bonusnummers buiten die 13?

ricardo schreef:
Deze klassieker bungelt helaas aan de staart van beste albums hier.

Het jammere is dat hij niet bij mijn beste 10 albums hoort, maar vind hem wel bij de beste 250 hier absoluut thuishoren.

Dit album klinkt inderdaad heerlijk stoffig, net of het zo uit de losse pols is opgenomen, dan klinken de studio albums van Led Zeppelin een stuk duidelijker en helderderder, maar dat gaat dan wel weer ten koste van de soort sfeer die ze hier hebben weten te creeren.

Met dit album haal je de totale sfeer uit 1970 weer ff in huis, nog ff oude flipperkast, coca cola spiegels, wurlitzer juke box, oud pool biljart en oude benzinepomp in huis halen, en je waant je echt terug in de tijd.

Heerlijk album inderdaad.
kijk classicprogrocker, dit heb ik eerder gepost en vind ik van dit album.

Maar hier quote je mij verder niet op, terwijl dit een louter positief bericht is.

ClassicProgRock1
Nee, Mustapha en Kashmir staan niet op dit album, maar wel op resp. de nummer 4 en 7 uit de Top 10 van mijn buurman.

Over waarom In Rock mijn favoriete album aller tijden is, lees je vanavond meer in dit topic.
Wil jij daarop vooruitopend mijn nieuwe buurvrouw worden?

P.S. Mooie beschrijving van de sfeer uit 1970, heb je er ook een schilderij bij voor boven mijn bed?

avatar van Robertoooooh
Lekker album dat nog fijntjes aanschuurt tegen de progressieve kant van het muzikale spectrum.
Mijn album op vinyl heeft geen bonustracks en dat is ook helemaal niet nodig. Het is gewoon af.
Het voelt na al die jaren nog steeds als een heerlijke jam. Beste song? Flight of the Rat en Speed King.

Robertoooooh schreef:

Oooooh wat treffend verwoord!

avatar van Hans Brouwer
Dan vinnikumvrijgoedvolgensmij.
Door Deep Purple In Rock (1970)" als "vrij goed" te kwalificeren doe je het beste rockalbum allertijden te kort . Een beter rockalbum dan "Deep Purple In Rock (1970)" moet na ruim 43 jaar nog gemaakt worden. Dit album zou van iedere rockliefhebber 5***** moeten krijgen en op nummer één in de MusicMeter toplijst 10 moeten staan!

ClassicProgRock1
Ach, sommigen komen op In Rock vermeukeratieve elementen tegen, anderen beoordelen dit album op waarde. Een gemiddelde van 5***** is eigenlijk nog 5****** te laag en pas met plaats 1 t/m 10 in elke Top 10 komt dit tijdloze, onverwoestbare rockmeesterwerk toe wat het verdient.

avatar van ricardo
Dan kun je wel een stuk of 100 albums zo gaan beoordelen.

Ik vind het leuk dat jullie zo enthousiast zijn over dit album, maar dat heb ik niet.

Vind het een mooi album, en qua hardrock klassieker ook een mijlpaal.

Maar uit dezelfde tijd vind ik dat van de eerste 2 van led zeppelin en de eerste 2 van black sabbath nog meer.

Qua luister genietbaarheid spreekt led zeppelin mij trouwens nog een stuk meer aan, maar kan hier wel meer van genieten dan van de albums met Ozzy als zanger.

Ozric Spacefolk
Wat een belachelijke onzin toch weer.

Ik vindt het een beetje fanatiek gedrag. Ik vind Deep Purple een leuke band en In Rock een leuke plaat, maar ik zet hem nooit op, omdat die hele plaat mij niet boeit.
Er is overigens geen enkel Deep Purple nummer dat ik echt leuk vind, behalve Mayb I'm a Leo. Die vind ik wel onwijs gaaf.

Ik reken mezelf als een echte rockliefhebber, maar ik ben nooit echt warm gelopen voor Deep Purple.

avatar van De buurman
De hele plaat boeit je niet en Deep Purple heeft geen enkele leuk nummer. Waarom dan zo'n score geven?

Ozric Spacefolk
Omdat het een erg goede plaat is.

Wat moet ik dan doen? De plaat een 0,5* score geven? Het is een goede plaat, goede songs, goed muzikantschap, uitstekende zang.

Maar dan hoeft het mij toch niet per se te raken? Ik kan me niet herinneren dat ik echt de behoefte had om deze plaat lekker op te zetten.

Overigens zei ik: "Er is overigens geen enkel Deep Purple nummer dat ik echt leuk vind.." omdat ik veel leukere muziek ken, dan alleen dit. Ik heb op deze site geloof ik een paar duizend platen beoordeeld, daar zitten platen tussen die ik leuker vind, dan dit.

Maar dat betekent niet, dat het een slechte plaat is.

avatar van ricardo
Ik stem eerder wat ik van de genietbaarheid vind, als ik slechts 1 nummer echt goed zou vinden en regelmatig zou luisteren dan zou ik er zeker niet bijna de volle score geven voor een album van hun.

Heb het al eerder gezegd, maar heerlijk stoffig klinkend album.

Meneer Bungel
''Erg goed, maar het boeit niet.'' Ja, dat is een opmerkelijke opmerking, op z'n minst. Je kan ook nog iets tussen een 0,5* en 4,5* geven, natuurlijk.

Cured
Ozric Spacefolk schreef:
dat vond ik nou juist één van de minste; zit geen vuur/pit in, log nummer. Maar enfin, dit is In Rock.

Over die opmerking van wel goed, maar het boeit me niet, kan ik wel (enigszins) inkomen. Ik ken ook genoeg albums die ik wel goed (gedaan) vind, maar zelf niet/nauwelijks afspeel (als ik ze al heb).

N.B. Ik geef alleen een mening en lees eventueel andermans en neem die voor kennisgeving aan, maar discussies vind ik zonde van de tijd; dat mogen anderen voorál graag doen, ik luister liever naar muziek.

Ozric Spacefolk
Het lijkt wel alsof jullie willen dat ik de plaat omlaag stem..

Cured
Ozric Spacefolk schreef:
Het lijkt wel alsof jullie willen dat ik de plaat omlaag stem..Het is toch heel goed mogelijk dat ik deze plaat al jaren niet meer draai? Ik Heb er geen behoefte aan. Maar ik weet dat het een goede plaat is.
Het is inderdaad wat geneuzel; je hebt het duidelijk uitgelegd en hoe jij het ervaart en eerlijk gezegd heb ik hetzelfde wel een beetje.. Ik heb het ook in jaaaaren niet afgespeeld.

Ozric Spacefolk
Het is fijn gesnapt te worden...

Ik heb deze trouwens alleen op LP en heb geen lp-speler, dus ik 'm niet eens opzetten

Ozric Spacefolk schreef:

Hoe beoordeel jij dan albums die je goed vindt, maar (technisch) slechte songs, muzikantschap en zang bevatten? Krijgen die van jou een 0,5*?

avatar van ricardo
Ik moet trouwens bekennen dat ik deze ook slechts zelden afspeel.

Vooral omdat ik er dan geen zin in heb, omdat een ander willekeurig album bijna altijd mijn voorkeur heeft.

Als ik in de juiste stemming ben dan geniet ik er ook met volle teugen van, en daar is die 4 dan ook op gebaseerd.

Zou ik gaan stemmen als ik geen trek in deze zou hebben, dan zou ik aanzienlijk minder hoog stemmen, maar dat geld echt voor ieder album van wie dan ook.

Eigenlijk zou je je stem steeds moeten veranderen omdat je stemming steeds anders is, waardoor je beleving bij een album steeds anders is, en daardoor een echt vaste stem eigenlijk niet mogelijk is, tenminste bij mij niet.

Maar meestal zet je een album op omdat je zin hebt om hem te beluisteren, waardoor een cijfer dan altijd hoog uitvalt, want waar je geen zin in hebt luister je niet, waardoor je ook weer niet hoeft te stemmen.

Ozric Spacefolk
Geen idee. Kijk eens tussen mijn stemmen en de reacties die ik op platen geef.

Ik heb een paar 0,5* scores toegekend. Ik geloof een grindcoreplaat met pedoseksuele teksten en een gabber-verzamelplaat.

Ik ken ontzettend veel platen waarvan het muzikantschap niet hoogdravend is. Ook die krijgen goede cijfers. Ik houd gewoon erg van muziek, dus geeft snel goede cijfers.
Ik snap niet waar je je zo druk om maakt. Jij vindt deze plaat toch zo waanzinnig? Dan ben je het toch met me eens dat het een goede plaat is?

avatar van ricardo
Klopt, maar hij wil dat je dit het beste album aller tijden vind net als Hans Brouwer.

Eerder geeft hij het vast niet op.

@Ozric

Ik maak me nergens druk om, maar als jij het tentoongespreide muzikantschap op dit album zo waardeert en op waarde wil waarderen, wees dan consequent en beoordeel het met 5*!

Een 5*?

Zo goed vind ik het nou ook weer niet. Ik dacht overigens dat ik deze plaat een 4* had gegeven, maar blijkbaar een 4,5*

Verder snap je niks van me, en sla je continu de plank finaal mis.

ClassicProgRock1
Ik snap je volkomen, je snapt jezelf niet. Maak er dan 4* van, als dat het beste overeenkomt met hoe je dit album beleeft.

Btw: Begin je hier nu ook al met klieren?