The Beatles - Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (1967)

Label: Parlophone

1. Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (2:02)
  2. With a Little Help from My Friends (2:44)
  3. Lucy in the Sky with Diamonds (3:28)
  4. Getting Better (2:47)
  5. Fixing a Hole (2:36)
  6. She's Leaving Home (3:35)
  7. Being for the Benefit of Mr. Kite (2:37)
  8. Within You, Without You (5:05)
  9. When I'm Sixty-Four (2:37)
  10. Lovely Rita (2:42)
  11. Good Morning, Good Morning (2:41)
  12. Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band [Reprise] (1:18)
  13. A Day in the Life (5:33)
avatar van Paalhaas
De Beatles waren mietjes.

avatar van schizodeclown
Moeilijk te zeggen want de beatles waren al in 1970 gestopt en de helft is dood,dus dan moet het zijn:de Beatles waren mietjes

avatar van Paalhaas
Ik verwachtte al dergelijke stompzinnige repliek.

avatar van schizodeclown
Jij bent de aanstichter van deze stompzinnige trend

avatar van Reint
Lennon en Harrisson durfde anders aardig hun kop uit te stelken om weer een of andere gewaagde opmerking te maken. (Lennon heeft een paar briljante, niet normaal.)

Toon1 schreef:
Bob Dylan, dat is me lievelingsartiest.

dan ga je toch naar Vorst Nationaal binnenkort hoop ik?!

Nicci schreef:

tsja, en hoe kom je aan (algemene) kennis? dank je, je gaat naar school . . . .

en wie gaat er heden ten dage niet meer naar school??? Niemand, niets uitzonderlijks dus. Trouwens, school is niet de enige plek waar je kennis vergaart!

Een paar? Hij heeft er een héél pak! Kijk maar zelf:

avatar van Toon1
Lennonlover schreef:

dan ga je toch naar Vorst Nationaal binnenkort hoop ik?!

Nee, ik ben anderhalf jaar geleden naar hem geweest in Vorst en ben niet van plan hem nu weer te gaan zien (zeker niet met die prijzen, en hij gaat vooral z'n laatste nieuwe plaat spelen; dat interesseert me minder).

avatar van Lennonlover
Je kunt ook nog zoals ik naar the who of jethro tull (respectievelijk 8 juni (sportpaleis antwerpen) en 1 juni (vorst).

maar dit is eventjes off-topic natuurlijk!

Een paar? Hij heeft er een héél pak! Kijk maar zelf:

Klopt hoor, maar ik ken ze natuurlijk ook niet allemaal. De quote waarin hij aan het rijke publiek te vragen of zij alleen maar met hun sieraden willen rinkelen is ook briljant. Was geloof ik zelfs in bijzijn van de koningin.

avatar van Lennonlover
hahaha, ja die. Inderdaad prachtig.

avatar van wolf
Ja die is echt goed. De koningin moet gewoon lachen, ze kan niets anders doen.

Maar om ontopic te gaan: heeft iemand al eens het hondenfluitje op dit album gehoord? Ik dacht dat er een in A Day in The Life verwerkt zou zitten. Maw heeft iemand zijn hond het al gemerkt? Of is dit gewoon een fabeltje.

wolf schreef:
Ja die is echt goed. De koningin moet gewoon lachen, ze kan niets anders doen.

Helemaal op het einde van A Day in the Life als het liedje is afgelopen hoor je een pieptoon en daarna losgeknipte stukjes van de Beatles en co die praten tijdens de sessies,maar dat is geloof ik niet op elke versie te horen op LP of CD weet niet meer precies hoe dat zat,dus misschien zit het niet bij jouw versie van Sgt.Pepper's.

schizodeclown schreef:

Het was, als ik mij niet vergis op een aantal eerste drukken van de LP toegevoegd door John Lennon, die het wel grappig vond om de hond gek te maken. Je LP-speler moest dan niet een automatische reject hebben.. Dit foefje is op de tegenwoordig te verkrijgen cd van dit album op iedere versie aanwezig. Dus als je er nog benieuwd naar bent, kan je het album gewoon in de winkel kopen en naar het laatste nummer skippen

avatar van Reint
Ja, aan het eind van het album komt de lp in een groef terecht. Daar blijft hij dan in draaien, en zo hoor je het steeds hetzelfde.

Geloof ik.

Geloof ik.

Helemaal correct . Op de cd is dan ook dit geluid (Beatles en co lullende) een aantal keer herhaald om dit oude geluidseffect terug te krijgen. Het gaat alleen niet eindeloos door, zoals dat wel kon als op de LP.

avatar van Reint
Juist. LP's hebben toch wel hun charme, hè? Het komt dan wat meer tot leven.

Ik bednek me nu opeens dat wij die Lp hebben, snek maar eens uitproberen! [h]

avatar van Lennonlover
inderdaad, leve de LP's!!! Ik verzamel énkel LP's, ik hoef geen cd's van de beatles!

Davez
7.15/10 scores optellen en gemiddelde nemen. Sterke plaat. Vooral het oosters klinkende within you without you van george harrison is geweldig alsmede de rocker lovely rita en good morning good morning (een feel good tune).

avatar van Toon1
Lennonlover schreef:

Probeer dan eens de cd's van de Rolling Stones!
Davez schreef:
7.15/10 scores optellen en gemiddelde nemen.

Davez schreef:
Sterke plaat. Vooral het oosters klinkende within you without you van george harrison is geweldig .

Ah, vandaar die Indische sitar!

Davez schreef:
alsmede de rocker lovely rita

omwille van die piano?

Davez schreef:
en good morning good morning (een feel good tune).

Elk nummer van deze plaat lijkt wel een feel-good tune.

Toon1 schreef:

Probeer dan eens de cd's van de Rolling Stones!

Ah, vandaar die Indische sitar!

omwille van die piano?

Elk nummer van deze plaat lijkt wel een feel-good tune.

Daar zit wat in

Reint schreef:
Juist. LP's hebben toch wel hun charme, hè? Het komt dan wat meer tot leven.

Ik bednek me nu opeens dat wij die Lp hebben, snek maar eens uitproberen! [h]

Jah, ik heb em ook op LP (en ook op cd trouwens). Vooral het heerlijke gekraak voordat Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band begint, is om kippenvel van te krijgen. Heb ook alles van de Beatles wat ik heb op LP. Dat blijft toch wel het mooist denk ik

avatar van Lennonlover
dat "gekraak" waarover je het hebt heeft bij mij vooral veel effect wanneer het album gaat beginnen, bij de beginnoten van sgt Pepper. Prachtig gewoon!

avatar van schizodeclown
Toch nou een halfje omlaag gegeven,na een aantal ontdekkingen is het topgenialiteit er nou wel af voor mij,zit nog steeds goed in elkaar en geef alsnog een 4,5*,maar valt me nou toch wat tegen ivm eerst.
Niettemin wel klasse.

Ik als ongeschoold iemand en die toch van de beatles houdt, heeft laatst dit album voor et eerst is goed geluisterd en ik heb er 1 woord voor..

prachtig!

avatar van Paalhaas
Alsof je geschoold moet zijn om van de Beatles te houden.

avatar van wolf
Niemand hoeft geschoold te zijn om naar muziek te luisteren. Je moet het gewoon graag doen.

Paalhaas schreef:
Alsof je geschoold moet zijn om van de Beatles te houden.

Ik reageer op wat opmerkingen die een paar bladzijdes terug zijn gegeven en wat je zegt Paalhaas, dat hoeft inderdaad niet nee.!

schizodeclown schreef:
Niettemin wel klasse.

Ik vind ook dat sgt. pepper bij overdadige "beluistering" iets of wat van z'n magie verliest (en dat zeg ik niet graag ) Dat heeft abbey road niet!