The Beatles - Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (1967)

Label: Parlophone

1. Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (2:02)
  2. With a Little Help from My Friends (2:44)
  3. Lucy in the Sky with Diamonds (3:28)
  4. Getting Better (2:47)
  5. Fixing a Hole (2:36)
  6. She's Leaving Home (3:35)
  7. Being for the Benefit of Mr. Kite (2:37)
  8. Within You, Without You (5:05)
  9. When I'm Sixty-Four (2:37)
  10. Lovely Rita (2:42)
  11. Good Morning, Good Morning (2:41)
  12. Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band [Reprise] (1:18)
  13. A Day in the Life (5:33)
Alweer een 'meesterwerk' van de Drab Four uit Liverpool.

Als ik het goed begrijp 'kropen' ze in de huid van een fictieve band. Kwamen ze na de periode van McCartney's zoetsappige kinderliedjes en Lennon's verschrikkelijk overdreven dramatiek in hun schizofrene periode?

Het album, uiteraard, bestaat grotendeels uit rommel. Het enige wat nog ergens op lijkt is het bombastische A Day In The Life, maar zelfs een simpel werkje als dat weten ze te verprutsen met dat achterlijke en zeer irritante geluid erdoorheen, wat nog het meeste lijkt op een kapotte dynamo.

Een 1,5 voor de moeite.

avatar van Paalhaas
*pakt vast chips en bier erbij*

avatar van HiLL
Razer daar gaan we: We will we will rock you! Sing it! We will we will rock you! O yeahhhh!!

Paal geef mij een biertje!

avatar van musicfriek
Vergeet deze niet Hill: Weeeee aaare the champions

avatar van Paalhaas
HiLL schreef:
Paal geef mij een biertje!

Vangen!

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Paalhaas schreef:
Overwaardering is een hartstikke subjectief begrip (Muziek is niet objectief te beoordelen, tenzij er alleen wordt gekeken naar bijvoorbeeld innovatie), en als iedereen dat zou begrijpen, zou ook niemand erover vallen als dit woord in de mond wordt genomen.

Oeh, mooi gesproken Paalhaas, ik ben het roerend met je eens!!

razer schreef:
Alweer een 'meesterwerk' van de Drab Four uit Liverpool.

Een 1,5 voor de moeite.

Doe je dit nu écht om ons te provoceren of heb je gewoon niet naar het album in z'n geheel beluisterd, àls je er al naar geluisterd zou hebben natuurlijk... .

Ik heb ze ten eerste nooit in een schizofrene periode weten komen. Alleen een psychedelische.
Vervolgens poneer je dat het album, "uiteraard", grotendeels uit rommel bestaat. Welke nummers bedoel je daarmee en kun je VRIENDELIJK uitleggen aan deze beatle-fan, die zo te horen naar de verkeerde groep luistert, waarom deze zulke junk zijn?

avatar van Reint
Hehe, dit is inderdaad wel erg overdreven.
Er staan briljante nummers op.

avatar van Facedown

Simpel werkje

schizodeclown schreef:
Laat hem maar joh,hij heeft gewoon geen leven,dat is de conclusie

Wow, briljant. Dergelijke conclusies met zo'n goede onderbouwing kom je zelden tegen.

Voor de zoveelste keer: het is mijn mening. Dat menig Beatle-fan niet tegen kritiek kan omtrent hun favoriete bandje weet men immers allang, en het wordt op deze site weer eens bewezen.

avatar van orbit
schizodeclown schreef:
Laat hem maar joh,hij heeft gewoon geen leven,dat is de conclusie

Het gaat wel weer ver om dit soort dingen te zeggen over iemand die deze plaat niet kan waarderen.. je hoeft het er niet mee eens te zijn, maar geen leven

avatar van itchy
idd... waar maak je je druk om.

Nicci
volgens mij lacht Razer zich krom. Even een overdreven kritische noot t.a.v. The Beatles en er zitten er weer een paar op de kast.
Ik moet toegeven: ik vind het ook grappig.

Nicci schreef:
Ik moet toegeven: ik vind het ook grappig.

Ik zie het al voor me, een wilde horde van woedende en schuimbekkende Beatles fans trekken met brandende fakkels en hooivorken door de Lage Landen, op zoek naar de man die bekend staat als Razer. Deze controversiele cynicus waagde het de hemelse meesterwerken van The Beatles te bekritiseren op de website http://www.musicmeter.nl

De internationale Beatles Fans Federation roept haar leden in de Lage Landen op om deze cultuurbarbaar te vinden zodat hij berecht kan worden. Het bekritiseren van The Beatles en hun werk is een grote zonde, vergelijkbaar met de ketterse hervormingen van Maarten Luther en Johannes Calvijn, en allen die het doen dienen zwaar gestraft te worden.

avatar van orbit

Nicci
kijk dat bedoel ik: razer heeft overduidelijk enige scholing genoten. ik vergeef hem zijn dwalingen op het gebied van de muziek. al begeef je je op glad ijs.

avatar van schizodeclown
Ik zeg dat omdat hij eerder wil provoceren dan een mening geven,gewoon om reacties uit te lokken,eigenlijk vond ik et ook wel grappig,begrijp alleen niet dat niemand anders dat ziet.
ahah aan de berichten na mijn reactie te zien van razor was dat dus ook de bedoeling,zo beatlefan ben ik ook weer nie hoor,kijk maar me cijferwaardering over hun slimmerd

fredpit
Nou ik denk dat razer aandacht te kort komt..

negatieve aandacht is ook aandacht zal hij denken. het probleem voor mij is dat het niet meer over de muziek of dit album gaat maar dat hij mensen beledigd..

Hij heeft een puberale frustratie tegen de Beatles en hij valt daar een ieder mee lastig die iets over de beatles willen lezen.

Argumentaties heeft hij niet, slechts holle beledigingen, hij schijnt soms inderdaad enige scholing te hebben genoten....Die momenten kan hij beter gebruiken om iets positiefs aan deze site bij te dragen of om zijn frustraties eens bij een andere band of zanger te deponeren

Dit begint zielig te worden en razer zou moeten begrijpen waneer het tijd is om met iets nieuws te komen of om te stoppen. Wat dat betreft zou hij nog iets van de Beatles kunnen leren

fredpit

die zich laf verschuild achter de naam razer

. Deze controversiele cynicus
hoho zo geweldig ben je niet..

Waarom zouden mensen met verstand zich druk maken om jouw uitspraken omtrent de kwaliteiten van de beatles..

valt wel mee..iedereen heeft een mening over de Beatles tegenwoordig.Een zelfde soort kritiek op een Coltrane, VU, Doors...dan ben je pas een vent razer

Hmm DramaQueen

fredpit schreef:
die zich laf verschuild achter de naam razer

hoho zo geweldig ben je niet..

Hmm DramaQueen

avatar van Yak
Yak
Mag het nu weer ontopic?

avatar van schizodeclown
Alweer een meesterwerk van de Fab Four uit Liverpool.

Het is overduidelijk dat de Beatles op deze album zich voordeden als een fictieve band.
Dit is de 2e album in hun psychedelische periode,wat op ze minst revolutionair was,en het geexperimenteer leidt niet tot los gepingel,maar kwaliteits liedjes met een vaste structuur,wat alleen maar meer lof mag ontvangen.

Het album,uiteraard,bestaat uit een en al juweeltjes.Zelfs zonder ook maar 1 single daarvan uit te brengen werd het wereldwijdbekend en creerde het ook een hoop Beatlehaters,dat is nog eens een prestatie.5*

razer schreef:

Je zegt ook nooit iets nieuws. "het is mijn mening" "het is de schuld van arrogante beatles-fans". Bla bla bla. Als jij nu eens met een degelijke kritiek aankwam dat op iets zou slagen, wel dan kunne die arrogante beatles fans wél tegen kritiek!

Nicci schreef:

Waaraan zie je dat??? Algemene kennis noem ik dat!

fastpulseboy
en wie is je favoriete kop op de hoes?

Ik ben wel fan van Aleister Crowley

avatar van schizodeclown
ahah ik ook wel,en Edgar Allen Poe,dat is me lievelingsschrijver.

avatar van Toon1
Bob Dylan, dat is me lievelingsartiest.

Lennonlover schreef:

Waaraan zie je dat??? Algemene kennis noem ik dat!

tsja, en hoe kom je aan (algemene) kennis? dank je, je gaat naar school . . . .

avatar van schizodeclown
Genoeg nerds op de universiteit die alleen rabo top 40 ofzo luisteren,dus scholing hoeft niet perse positief te zijn,hoeveel mooie woordjes je ook gebruikt.