The Beatles - Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (1967)

Label: Parlophone

1. Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (2:02)
  2. With a Little Help from My Friends (2:44)
  3. Lucy in the Sky with Diamonds (3:28)
  4. Getting Better (2:47)
  5. Fixing a Hole (2:36)
  6. She's Leaving Home (3:35)
  7. Being for the Benefit of Mr. Kite (2:37)
  8. Within You, Without You (5:05)
  9. When I'm Sixty-Four (2:37)
  10. Lovely Rita (2:42)
  11. Good Morning, Good Morning (2:41)
  12. Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band [Reprise] (1:18)
  13. A Day in the Life (5:33)
avatar van Paalhaas
Nicci schreef:

volgens mij begrijp je me niet helemaal. er zijn vakjes genoeg (al dan niet zinvol): soul, funk, R&B, R&R, hiphop, etc.

wat mij betreft is het allemaal pop, maar rock is wat anders dan soul.

pop is geen stijl, rock wel.

de beschrijving popmuziek is net zo nietszeggend als klassiek muziek. het is dan ook geen stijl, maar een aanduiding van in welke hoek we het ongeveer moeten zoeken (en dan vooral van de instrumenten die gebruikt worden).

Kerel/Mevrouw, wat kun jij goed 'discussiëren' (doorhameren is een beter woord). Dit heb je al 3 keer gezegd. Slotsom: Jij vind pop geen genre, ik wel (NAAST de andere definitie, te weten alle muziek die populair is). Basta.

avatar van avdj
wolf schreef:
Nee, 2 juni en ik lees hier net dat het een radiouitzendig is op BBC 2. Jammer ik dacht dat het op televisie was.

EDIT: Blijkbaar wordt er toch een programma uitgezonden op 2 juni op BBC 2. Rond 23.45 begint het programa. 2 juni wordt een avond om van te smullen: Seven ages of Rock, 40 jaar pepper en Tommy op één avond.

Tommy is niet van 1967, hij was toen enkel geschreven . Blijkbaar valt het bij kenners dus wel onder dat jaar. Vaag. Hoe dan ook twee geweldige albums.

avdj schreef:

Nicci
Paalhaas schreef:

geen reden om zo geirriteerd te doen. jij komt steeds terug met een reactie en daar geef ik graag antwoord op.

dat jij het nog steeds niet begrijpt is een ander verhaal

avatar van Lennonlover
HAPPY BIRTHDAY SGT PEPPER!!!!

vandaag éxact 40 jaar geleden uitgebracht. Ik heb het al zeker 5 keer beluisterd...

Lennonlover schreef:
Ik heb het al zeker 5 keer beluisterd...

Dan ken jij het album nog maar een week ofzo? Ik heb het album al honderden keren beluisterd...

avatar van Maartenn
Maartenn (crew)
Hmm 5 keer, dat is inderdaad een beetje weinig als je het mij vraagt! Dan moet het album op zijn verjaardag maar even wat extra liefde en aandacht geven. Of gewoon zo naar Radio2 luisteren. Daar zenden ze om 18.00 uur een special uit over dit album!

neen, mannen

ik bedoel deze voormiddag àlleen al he

Nicci schreef:
madonna = pop
beatles = pop

deze 2 spelen dezelfde stijl? wat mij betreft niet.

the beatles zijn gewoon een rock & roll bandje. dat is waar ze hun muziek vandaan hebben gehaald.

oké, nu ga ik oude koeien uit de gracht halen.

the beatles hebben voor mij géén stijl. en tegelijk àlle stijlen. Ze deden gewoon vanalles met instrumenten, maakten wat geluide en toevallig was een paar van die vier (uitzonderlijk) getalenteerd. punt.

avatar van Jeanneman
Gefeliciteerd met de goede muziek!

avatar van korenbloem
heeft iemand nog de special gehoord op radio 2. ikheb alleen het stukje over Within You, Without You en when iam sity four.. erg leuk, ook dat ze de versie is mixte, en de demo't lieten horen.

Beatles gefeliciteerd met dit prachtige werk,
als ik klaar ben met minutemen, gooi ik deze er weer in.

avatar van wolf
@Avdj, ik bedoelde de film (rockmusial) en niet het album. Sorry voor de verwarring.

korenbloem schreef:

Sorry, maar kun je je posts voortaan even nalezen voor je ze post?

avatar van korenbloem
Toon1 schreef:

Sorry, maar kun je je posts voortaan even nalezen voor je ze post?

is goed.

maar heb je het nog gehoord op de radio of niet

avatar van Lennonlover
op studio brussel was het gisteren sgt. pepper-day, dus dat was de beste zender om op te zetten.

avatar van orbit
Stu Bru is volgens mij sowieso de beste zender om hem op te laten!

Feeder
orbit schreef:
Stu Bru is volgens mij sowieso de beste zender om hem op te laten!

Absoluut ! Ongelofelijk hoe groot de voorsprong van deze zender is op andere radiostations.

avatar van orbit
Helaas kunnen we hem niet altijd even makkelijk ontvangen in nederland, en zit je al snel weer naar die boeren van 538 te luisteren ofzo..

Gister trouwens de BBC uitzending gezien van het opnemen van Sgt Pepper's door verschillende artiesten, je krijgt op slag heimwee naar de Beatles als je dat ziet. Wat een suffe bandjes allemaal. Zo'n sukkel van de kaiser chiefs die dan tijdens de hele opname met zo'n achterlijke dopmuts op zijn kop staat te spelen, geen wonder dat het zo vaak over moest..

avatar van HammerHead
Gelukkig waren de Beatles zo briljant dat ze deze plaat in 1 take hebben opgenomen.

Feeder schreef:

Sta me toe even te zeggen dat StuBru verre van geweldig is. In Vlaanderen is de beste radiozender nog altijd Radio 1, met een zeer, zeer grote voorsprong. Daar draaien ze tenminste NOOIT slechte muziek en de programma's zijn altijd interessant, zonder domme spelletjes of van die dingen. StuBru is alleen leuk in de late avond ofzo. Als julie in Nederland StuBru al de beste zender vinden, dan wil ik niet eens weten hoe onmetelijk zwak de zenders in Nederland wel niet zijn

Dat is het punt niet.

HammerHead schreef:

Waar slaat deze opmerking op?

Toon1 schreef:

Geloof mij, die zijn oneindig en oneindig zwak.. Two Unlimited is niet voor niets pulp van eigen bodem, Nederland is daar altijd al in blijven hangen, skihut rules

orbit schreef:

Waar slaat deze opmerking op?

Nergens op, net als de jouwe.

HammerHead schreef:

Nergens op, net als de jouwe.

Ook een hippe muts?

Nee, een brandweerhelm.

orbit schreef:

sorry, maar 2 unlimited is ambiance!!! nineties zijn verkeerd maar écht wel aan mij besteed Op zatte avonden in een bruine kroeg in hartje antwerpen nineties beluisteren... héérlijk!

Toon heeft gelijk dat radio 1 het beste station is. of classic 21 in de walen...(in een half uur heb ik van Jimi hendrix en santana mogen genieten en dat in 20 minuten, wil je zo'n muziek op stubru wil horen, dan moet je lang wachten. Om nog maar te zwijgen van radio Donna en de ongelofelijk slechte: Q music!)

avatar van orbit
Santana en Hendrix is best leuk hoor, maar daar zet ik mijn radio niet voor aan.. bovendien worden die toch ook grijsgedraaid op arrow en dat soort ouwe lullenradio?
De 90s hebben voor mij nul,komma,nul nostalgische waarde, zwakzinnig slechte wansmaak muziek, met nederland als koploper zo'n beetje.. Terwijl je dacht dat ze na Luv , BoneyM en Dolly Dots niet meer lager konden zinken.

En die opmerking met die muts was ook voornamelijk bedoelt op de misvatting dat zoiets cool staat binnenshuis of dat je daardoor nog iets goed kunt horen, vandaar die vele takes (we thought it sounded allright in the rehearsel room.. duhh..)
Ik heb even gemist wie A Day In The Life mocht doen.. Bryan Adams viel me nog 100% mee trouwens.

Ik heb wel gelachen om Razorlight, "We didn't practice it cause it's not that hard a song" en het dan vervolgens keer op keer verkeerd doen Wat een arrogante mannetjes zijn dat toch, en dan was die zakkenwasser van een Johnny Borrell er nog niet eens bij. Die voelde zich daar waarschijnlijk te goed voor gezien z'n uitspraken dat hij betere liedjes schrijft dan Bob Dylan en John Lennon.

De enige band die er nog een beetje wat leuks van maakte van wat ik heb gezien was Travis.

avatar van gemaster
Zulke projecten zijn bij voorbaat al mislukt. Ken geen enkel tribute album dat ook maar een beetje geslaagd is. Onzinnige dingen zijn het.

avatar van wolf
obsessed schreef:

Travis vond ik echt goed met hun cover van Lovely Rita. Razorlight daarentegen was echt zwak. De bassist bakte er niets van en ook de zanger (drummer) was niets waard.