The Beatles - Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (1967)

Label: Parlophone

1. Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (2:02)
  2. With a Little Help from My Friends (2:44)
  3. Lucy in the Sky with Diamonds (3:28)
  4. Getting Better (2:47)
  5. Fixing a Hole (2:36)
  6. She's Leaving Home (3:35)
  7. Being for the Benefit of Mr. Kite (2:37)
  8. Within You, Without You (5:05)
  9. When I'm Sixty-Four (2:37)
  10. Lovely Rita (2:42)
  11. Good Morning, Good Morning (2:41)
  12. Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band [Reprise] (1:18)
  13. A Day in the Life (5:33)
avatar van schizodeclown
Dan zou ik voor Across the Universe gaan

thebyrds69
Zeker ook een mooi nummer ja

avatar van frankieman
Bij TNK vind ik de sitar juist weer een van de minst belangrijke dingen, maar dat nummer staat op Revolver en Across The Universe staat op Let It Be dus laten we maar weer terug gaan naar Sgt. Pepper

Ik heb gisteren Rubber Soul, Revolver, Sgt. Pepper achter elkaar geluisterd, en ik moet zeggen dat ik om de een of andere reden beter begrijp waarom Sgt. Pepper zo goed is. Rubber Soul is meer een stiekem kattekwaad uithalen, Revolver is openlijk de regels overtreden en Sgt. Pepper zit daar precies tussen in. Het is niet zo kattekwaad achtig als RS maar ook niet zo extreem als Revolver. Rubber Soul is het ondeugende kind, Revolver is de losgeslagen puber en Sgt. Pepper is de volwasse man die nog steeds een beetje rebels is.

Ik weet het, 't nogal een rare manier om er naar te kijken maar toch...

thebyrds69
Ik kan het wel volgen

avatar van schizodeclown
Mooi gezegd inderdaad.

avatar van Norbert
De Beatles hebben echt wel betere platen. Er staan een aantal goede nummers hierop, maar ook een aantal die niet boven gemiddeld zijn. Help! bijvoorbeeld heeft wel alleen maar goede nummers.

avatar van bawimeko
Huh? "Help?" En wat is 'bovengemiddeld' in Beatles-termen? Een band als Blur zou een moord hebben gedaan voor een albumtrack als "Good Morning, Good Morning"!

avatar van rudiger
Wie is Blur , ik ken alleen Bluf .

avatar van LucM
Ik denk dat eender welke band een moord zou plegen om met zo'n album als "Sgt. Peppers HCB" voor de dag te komen.

avatar van bawimeko
Blur was een britpop-band...de tegenhanger van Oasis, in hun hoogtijdagen erg Kinks/Small Faces-achtig

avatar van Film Pegasus
Een album dat je in z'n geheel moet horen om het effect te krijgen. Toch zijn er enkele nummers die het apart ook doen. In elk geval één van de meest mysterieuze en meest besproken albums. Naar mijn smaak niet het beste van de Beatles, maar wel het belangrijkste.

Mayne
rudiger schreef:
Wie is Blur , ik ken alleen Bluf .

?

avatar van OmeWillem
Goede plaat. De eerste keer dat ik 'm luisterde was ik lichtelijk teleurgesteld. Maar na heel wat draaibeurten is dit toch echt een goede plaat. In artistiek opzicht de beste plaat die the beatles ooit gemaakt hebben. Juist door het hele idee van een concept album e.d. Qua muziek blijft revolver toch mijn favoriet. Hoe dan ook, Sgt Pepper's verdient een plaatsje in mijn top 10.

max en joep
jaja, die sergeant Peper...

avatar van OmeWillem
Nee hoor, Revolver is beter.

avatar van Facedown
OmeWillem schreef:
Nee hoor, Revolver is beter.

Sgt. Pepper en Revolver zijn gewoon allebei 2 topklassiekers, geen discussie aub

haveman
Ik weet dat dit toendertijd erg vernieuwend was.Ik heb het nu een aantal keren geprobeerd, maar hoger dan een krappe voldoende kom ik echt niet. En dan te bedenken dat ik dit het beste album vind dat ik tot nu toe heb beluisterd van The Beatles. Het kan me gewoon niet raken. Bovendien vind ik veel nummers erg gedateerd klinken.

Maartenn (crew)
Kan me voorstellen dat je het wat gedateerd vindt klinken, zeker als je de kwaliteit van de hedendaagse muziek gewend bent. Ik roep al jaren dat ze dit album moeten remasteren.

Des al niet te min vind ik, los van de geluidskwaliteit, dat de nummers nog steeds actueel zijn en nooit hun kracht verliezen. Dat is ook 1 van de dingen dat dit het beste album ooit voor mij maakt.

Dus gedateerd, ach het is hoe je het bekijkt...

edris.
Als jij dat leuk vindt.

WernerGSF
Dit kan mij trouwens ook minder raken dan Abbey Road. vaker luisteren?

Nee, gewoon iets gaan luisteren wat je wel kan boeien

avatar van Lennonlover
Dit kan mij trouwens ook minder raken dan Abbey Road. vaker luisteren?

hangt er natuurlijk van af hoe vaak je deze al hebt beluisterd. ik zou'em nog wel een paar draaibeurtjes de kans geven.

avatar van LucM
Gedateerd, in de jaren '60 waren de opnametechnieken eenmaal veel beperkter dan nu, maar voor de tijd van toen waren de opnames wel zeer goed. De songs hierop blijven overeind staan, goede songs kunnen nooit gedateerd raken.
Op dit album en vele andere in de jaren '60 en '70 zijn het gewoonweg de songs zelf die het hem doen. Tegenwoordig worden vele matige songs door de productie opgesmukt, maar die blijven niet lang overeind.

avatar van andnino
Dat hoeft voor de gemiddelde artiest volgens mij ook niet meer... als t maar geld verdient Nee, zo erg zal het toch niet zijn...

@WernerSGF: Misschien zou het zo kunnen zijn dat ik na 5 luisterbeurten denk: wow, geweldig.. als ik dan voortijdig af zou haken zou dat toch zonde zijn

edris.
Je kunt altijd nog vijf albums gaan luisteren waarvan je meteen denkt: wow, geweldig.

En die dan ook leuk blíjven? die zijn zeldzaam

avatar van Lennonlover
En die dan ook leuk blíjven? die zijn zeldzaam

helemaal akkoord.

Dit kan mij trouwens ook minder raken dan Abbey Road. vaker luisteren?

Dat is denk ik een kwestie van smaak. Beide albums zijn tot op zekere hoogte gelijkwaardig, maar verschillen onderling ook genoeg.
Het zijn bijvoorbeeld beide muziekhistorische mijlpalen. Zowel muzikaal, als qua albumcover (hoeveel bands hebben de Sgt Pepper cover of de Abbey Road cover wel niet nagedaan??), als qua impact die het nog steeds heeft op de muziekwereld (zelfs Radiohead pretendeert nog steeds inspiratie uit The Beatles te halen en met hun vast meerdere, maar die weet ik niet bij naam te noemen).
Het verschil ligt gedeeltelijk in de individualisering van de band, wat je terughoort in Abbey Road. McCartney die de band bij elkaar probeert te houden, waarbij ieder hun eigen leidje inlevert (bij wijze van). Bij Sgt Pepper hoor je de eendracht wat meer terug naar mijn persoonlijke mening.

Maar als Abbey Road je meer ligt, kan het best wel zijn dat Pepper je altijd wat minder zal liggen.

avatar van andnino
Ik heb niet gezegd dat Abbey Road me echt raakt, en ik heb deze nu slechts één keer geluisterd. Abbey Road weet me wel meer te boeien, maar ik hoorde hier al wel een hoop goeds tussen. Sgt. Peppers... en "" reprise bijvoorbeeld. verder nog wel wat momenten waarvan ik nou zo snel niet meer weet ik welke nummers... Ik ga m zeker vaker luisteren... als ik de tijd heb

andnino schreef:

Ja dat raad ik je sowieso aan . Veel luisterplezier van beide topalbums!