Editors - The Weight of Your Love (2013)

Label: Kitchenware

1. The Weight (4:32)
  2. Sugar (4:16)
  3. A Ton of Love (3:58)
  4. What Is This Thing Called Love (4:12)
  5. Honesty (4:49)
  6. Nothing (5:15)
  7. Formaldehyde (3:50)
  8. Hyena (3:39)
  9. Two Hearted Spider (4:31)
  10. The Phone Book (4:31)
  11. Bird of Prey (4:46)
  12. The Sting * (4:08)
  13. Get Low * (3:30)
  14. Comrade Spill My Blood * (3:59)
  15. Hyena [Acoustic Version] * (3:44)
  16. Nothing [Acoustic Version] * (5:32)
  17. A Ton of Love [Acoustic Version] * (3:12)
  18. Formaldehyde [Acoustic Version] * (4:37)
avatar van sjoerd148
Man of Sorrows schreef:
Eerste single A Ton of Love is hiervan het beste voorbeeld, of je 'm nu goed of slecht vindt, één ding staat vast, commercieel was het een immense flop

Heb het even gechecked op de Top 40 site
Inderdaad al 7 weken in de tipparade en blijven hangen op '3'.
In de Mega top 50 van 3FM staat ie na 8 weken op 25.

Het valt allemaal wel mee.
Als ik op kantoor een rondje zou moeten maken over Editors, dan zou 99% niet weten waar ik het over
heb.

Voor MuMe begrippen is het wellicht stadionrock, maar voor 'Nederland totaal' is dit echt niet aan de orde.

avatar van mauricez
0,5
@mauricez:

Nee natuurlijk slaat het album voor jou de plank mis. En voor mij niet. Dat is gewoon zo. Alleen wat bedoel jij dan met 'een stap zetten naar het grotere publiek'? We zijn het volgens mij eens dat dit niet de gemiddelde Ik hou van Holland kijkers zijn of die van de concerti in Rosso in de Gelredome. Mijn punt is dus dat het volgens mij wel mee valt, dat het een klein stapje is, wat de band nu zet met dit album. En inderdaad nog steeds voor de 'alternatieve muziekliefhebbers'. Maar dan wel straks in de Ziggo Dome en Het Sportpaleis.

Hoe groot die stap is zal de tijd leren Ik heb de plaat nog eens geluisterd en zit voor mij geen spanning in. Thats it. Het klinkt gewoon allemaal heel gewoontjes. En de ballads vind ik ook niet geslaagd. Jammer deze plaat werkt gewoon niet voor mij.

@ Man of Sorrows
Army of me!! Dat was het nummer waarnaar ik opzoek was! Wat lijkt “Sugar” daar erg op! Ik zat eerder te zoeken in de richting van Nine inch Nails. Maar het was gewoon die gekke Björk

avatar van SirNoodle
mauricez schreef:

@ Man of Sorrows

ik ben toch al niet de enige die met Björk in het hoofd zit bij dat nummer

avatar van hidalgo
klopt lijkt erg veel op bjork maar de meeste bandjes lijken ook veel op elkaar
hecht er niet veel waarde aan vind het meer naar de jaren 80 gaan
heerlijk cdtje

De Editors is zo'n band die het krediet heeft opgebouwd om een nieuw album verder te beluisteren wanneer het niet direct aanslaat. De laatste tijd heeft The Weight of Your Love dan ook bijna dagelijks opgestaan.

Aan de ene kant staan er een aantal sterke en pakkende nummers op, aan de andere kant merk ik dat ik dit album beter probeer te vinden dan ik het eigenlijk vind. Na de openingsnummers kakt het behoorlijk in en ben ik blij als de energieke en pakkende gitaarrif van Hyena start. Voorlopig 4*, wellicht wat aan de hoge kant.

avatar van Jean Renault
Ben ik hier de enige die bij Sugar de hele tijd aan Army Of Me va Björk moet denken?

avatar van Co Jackso
Na het onverwachte geniale optreden van Editors tijdens Werchter 2012, zijn de verwachtingen torenhoog geweest voor dit nieuwe album. Hoewel de wisseling van bandleden meestal geen goed teken is, zou dit album weleens de uitzondering op die regel kunnen zijn.

Helaas is dit niet het geval. Het meest ergerlijk is dat het venijn, wat ik altijd zag als de meerwaarde van deze band, is verdwenen. Er staan weliswaar een aantal aardige nummers op dit album en de stem van Tom Smith blijft intrigerend, maar echt vernieuwend of spannend klinkt het allerminst. Nothing, A Ton of Love en Two Hearted Spider zijn allen prima en ook What is this Thing called Love vind ik een voldoende waard. Maar aan het eind van het jaar zullen zowel dit album als de losstaande nummers niet te bewonderen zijn in mijn jaarlijst, en dat is toch iets wat ik vooraf wel had verwacht.

avatar van dj24
Jean Renault schreef:

Inderdaad! Maar wat een wereldnummer!!!

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Je hebt van die albums waarvan je vanaf het eerste nummer denkt, ja geweldig, als dit vastgehouden wordt dan is dit er weer 1.
De opener van deze plaat The Weight is weer een ijzersterke echte Editors opener.

Helaas blijft dit niet zo, het tussenstuk is wat minder, de beste nummers staan aan het begin en het einde. Hoor ook associaties met Snow Patrol op Honesty.

Deze plaat is wel een geheel, en stukken beter als zijn voorganger In This Light and on This Evening, want die ging echt de verkeerde kant op. Deze scoort derhalve een 4, maar de topprestatie van End Has A Start is deze keer niet gehaald. Formaldehyde vind ik wel een topnummer.

Ben wel blij met de print, gesigneerd die ik bij deze plaat kreeg.

avatar van oceanvolta
Ik had eigenlijk niet zo veel behoefte aan dit album na de vele negatieve reacties en het feit dat ik In This Light drie stappen terug vind tov An End Has a Start.
Ik vreesde voor voor het ergste maar het valt me 100% mee. Het niveau van de eerste twee albums wordt zo op het eerste gehoor niet gehaald maar dat is op zich geen schande.

avatar van starsailor
DjFrankie schreef:

We zitten vaak op een lijn Frankie, maar hier verschillen we toch duidelijk van mening

avatar van RadioMad
Heb Editors zondag op Glastonbury mogen aanschouwen. Fans hoeven niets te vrezen. Ze weten het live nog steeds prima over te brengen, ook de nieuwe liedjes. Mixt prima met het oudere werk.

avatar van Eilord
Voor dit album wordt nu ook reclame gemaakt op Youtube. Dat sluit wel aan bij de eerder gehouden discussie hier over welke kant de band op wil.

avatar van Eveningguard
Eilord schreef:

Nou goed, dat zegt dan nog niets over de kwaliteit van de plaat natuurlijk. Beetje goede marketing mag best.

Vind de plaat tot nu toe sterk. Had er minder van verwacht afgaand op de single.

avatar van richardbrugge
Top!

avatar van blur8
Na 2 weken TheWeightofYourLove op de repeat, afgewisseld met de tracklist van recente conserten blijf ik euforisch. Wat een geweldige nieuwe Editors. nr 4 heeft weer een andere sound dan haar 3 voorgangers. Dat alleen al is hulde. De zang van Tom is prominenter dan ooit. Waarschijnlijk het resultaat van een sterkte-zwakte analyse van de band. maar met een muzikaal louterend resultaat. Op zoek naar minpunten kom ik niet verder dan de eerste singel aTonOfLove en het overbodige ComradeSpillMyBlood. Al het andere zijn groeibriljanten die dwingen tot meezingen, meerocken of zwijmelen.; song na song. Ik zit heel dicht tegen de 5*****.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Even wennen aan deze Editors, het klinkt een stuk toegankelijker en lichtvoetiger dan hun voorgaande 3 albums.
Eerste luisterbeurt achter de rug, ik ben er nog niet uit.

pietselderie
Na de eerste luisterbeurt zwaar teleurgesteld. Veel te toegankelijk en commercieel in mijn ogen. Een paar luisterbeurten later begint het kwartje echter te vallen.
Sommige nummers lijken wat simpel en goedkoop, echter weet Tom Smith met zijn stemgeluid de nummers persoonlijk naar een hoger niveau te tillen.
Stuk voor stuk sterke nummers (met uitzondering van Nothing) die straks live op Lowlands prima tussen het oude reportoire zullen passen.
Toppers: The Weight, Honesty, Two Hearted Spider

M. Oderator
Kom vaak dezelfde mensen tegen op mume die al vrij snel een mening plaatsen over een plaat die vaak officieel nog niet eens gerealeased is; is dit een sport? The first cut goes the deepest?

Mijn mening is dat deze band/dit album (hun vorige albums) mij net zo intrigeren als ooit een band als The Doors dit met mij deed in 1982. En Joy Division in 1980. En Jimi Hendrix in 1985. Klasbakken met ook bijzondere producers...., onderschat deze laatsten niet.

Zwan
M. Oderator schreef:

W do not live in ze eighties anymore. Platen zijn al lang voor ze uitkomen te streamen of te downloaden.
MuMe is dan de perfecte plek om ze, voordat ze uitkomen al onder de loep te nemen. Dit voorrecht was eerder alleen voor de bekendere recensenten.
Altijd kopen die plaat als hij officieel uitkomt is wel mijn motto. Anders wissen van de harde schijf

avatar van steve harris
bedankt werchter

avatar van Mctijn
steve harris schreef:
bedankt werchter

Die afsluiter was niet afsluiter-waardig helaas. Rest was wel goed idd
Helaas iets teveel vuurwerk tussendoor, laat het maar gewoon om de muziek gaan.

terzijde: Ben net een uurtje terug uit Werchter. Depeche Mode en Editors helaas moeten laten schieten. Depeche Mode was jammer, Editors minder, omdat het concert vergelijkbaar was met die van vorig jaar op RW.

Mctijn schreef:
Depeche Mode en Editors helaas moeten laten schieten.

Opvallend nieuws op de website van de band. Dit album komt op nummer 1 binnen in de .... Nederlandse albumlijst:

Editors – News - editorsofficial.com

Aangehaalde bron daar:
Nieuwe Editors komt binnen op eerste plaats Album Top 100 | Nieuws | Entertainment Business - entertainmentbusiness.nl

Wordt dit The Weight of Your Love zelfs hun grote doorbraak hier. De band zegt: Thank You!
Graag gedaan!

avatar van Mctijn
west schreef:

Joah heb de Editors wel vaker gezien. Gisteravond de livestream gezien en heb niet veel gemist zag ik. Depeche Mode was wel jammer, want dat is jeugdsentiment. Maar het was niet anders....omstandigheden

Verder had je natuurlijk ook nog eens slecht weer op Werchter...

M. Oderator
Opgewaardeerd naar 4.5 ster! Waar Coldplay het na 2005 liet afweten, is er nadien gelukkig The Editors - en hoe! Viva La Vie Belle...

avatar van Eveningguard

Editors – News - editorsofficial.com

Aangehaalde bron daar:

Graag gedaan!

Heeft de single (A Ton of Love) toch wel degelijk iets gedaan in het land. Een kennis van mij draaide het op gegeven moment op itunes. Normaal gesproken is niet niet echt haar ding. Was in ieder geval verast.

M. Oderator schreef:

Goede vergelijking (los van het feit dat Viva la Vida wel degelijk een goede plaat was).
Al was Editors ooit wel een interessantere band dan zomaar een Coldplay van de 2e garnituur.

Ik werd hier trouwens eerder beschuldigd van dit album wel erg laag te waarderen maar ik stel vast dat de meeste professionele recensies ongeveer hetzelfde oordeel vellen: The Weight of Your Love Reviews - Metacritic . Het is gewoon echt niet goed.

Gelukkig zijn ze het met je eens...