George Harrison - All Things Must Pass (1970)

Rock / Pop
Label: Apple

1. I'd Have You Anytime (2:57)
  2. My Sweet Lord (4:37)
  3. Wah-Wah (5:35)
  4. Isn't It a Pity (7:08)
  5. What Is Life (4:22)
  6. If Not for You (3:29)
  7. Behind That Locked Door (3:05)
  8. Let It Down (4:57)
  9. Run of the Mill (2:51)
  10. I Live for You * (3:36)
  11. Beware of Darkness * (3:20)
  12. Let It Down * (3:55)
  13. What Is Life * (4:22)
  14. My Sweet Lord (2000) * (4:58)
  15. Beware of Darkness (3:48)
  16. Apple Scruffs (3:04)
  17. Ballad of Sir Frankie Crisp (Let It Roll) (3:46)
  18. Awaiting on You All (2:45)
  19. All Things Must Pass (3:44)
  20. I Dig Love (4:54)
  21. Art of Dying (3:37)
  22. Isn't It a Pity [Version Two] (4:45)
  23. Hear Me Lord (5:48)
  24. Out of the Blue (11:13)
  25. It's Johnny's Birthday (0:49)
  26. Plug Me In (3:18)
  27. I Remember Jeep (8:05)
  28. Thanks for the Pepperoni (5:32)
avatar van fluidvirgo
Die ga ik dan maar eens proberen, bedankt voor de tip

Heel goede nummers, de productie van Phil Spector stoort niet, verre van, het maakt de nummers zelfs nog beter, maar toch zou ik enkele nummers (2 of 3) van het album gelaten hebben.

beaster1256
prachtige cd's alleen hoefden die lange jams er niet op voor mij , te langdradig en passé , de singles en ook isn't it at pity zijn steengoed !

AddictedToElvis
De beste soloplaat van een Beatle. George is in mijn ogen altijd al wat ondergewaardeerd, dit album laat goed zien dat hij zijn werk zeker niet onder Lennon en McCartney staat.

Father McKenzie
Plaat één is schitterend, daar staat ook niets teveel op, een instant klassieker vol prachtsongs.
De tweede plaat is een ander verhaal. Die lange jams, ik vind er niet veel aan; Wàt dat betreft, sluit ik me geheel aan bij beaster1256.
En die tweede versie van Isn't it a Pity had voor mij niet gehoeven, de eerste versie is gewoon onverbeterbaar, die tweede is gewoon veel slapper, en voegt niets toe.
Ik vind, als ik de twee platen samen in overweging neem dit, puur voor dat eerste album echt al **** waard;
Voor mij één van de beste solo platen van een Beatle, maar het allerbeste vind ik Flaming Pie van McCartney en ook John Lennon Plastic Ono Band. Deze hier komt er héél kort achteraan, dat wèl!

AddictedToElvis
Die lange jamsessies stonden toch niet op de originele plaat? Alleen op de (her)uitgebrachte cd?

Dat was een derde LP.

avatar van LucM
Oorspronkelijk was het een 3LP, nadien een 2CD. Inderdaad een schitterend album van de ex-Beatle die altijd in de schaduw heeft gestaan van John & Paul. Al zijn niet alle nummers geweldig, globaal weet George met dit album de beste Beatles-albums te benaderen.

Stijn_Slayer
Op 'I Dig Love' na is dit voor mij echt een perfect album. Alles klopt, George's stem is schitterend, en elk nummer is meer dan raak (de derde Apple Jam LP en sommige bonusnummers buiten beschouwing gelaten). Vandaar ook zo'n hoge top 10 notering voor mij. De tweede LP (de eerste helft van CD2) vind ik misschien wel het beste 'album' ooit gemaakt.

AddictedToElvis schreef:

All things must pass is orgineel een driedubbel LP uitgebracht in een doos. Kant 5 + 6 bestaan op het orgineel alleen uit de muzikale stukken, door Harrison de Apple-Jam plaat genoemd. De Apple-jam nu vaak als overbodig gezien, passen prima in de tijdsgeest van 1970. De orginele hoes was overigens niet in kleur maar zwart/wit, ook zat er een poster bijgesloten. All things must pass is samen met McCartneys 'Wings over america' de enige driedubbel LP die de nummer één notering in Amerika wist te halen. Wat veel mensen niet weten is dat All things must pass de best verkochte Beatles solo plaat is. Alleen in Amerika gingen er al 7 miljoen over de toonbank terwijl de plaat bijna 3 jaar in de top 100 heeft gestaan.

narcotic
devel-hunt schreef:

Waw! 7 miljoen in Amerika alleen. Enig idee hoeveel er verkocht werden over gans de wereld?

Dit album net aangeschaft, en zelfs na de eerste luisterbeurt is het zalig. Wat moet het dan niet worden na een aantal keer

super!

Ik ga dit album binnekort is luisteren.. Zelfs Stijn_Slayer geeft zelfs 5 sterren, dat zegt wel genoeg

Nu het album geluisterd. Vind het een goed album, op een paar dalletjes na. Ik vind het 1e gedeelte van cd2 echt goed, met als favoriet Ballad of sir Frankie. Daarnaast komen er nog leuke nummers langs zoals Sweet Lord en isn't it a pity. Al met al 3*

Dit is denk ik toch wel het beste solo-album van welke ex-Beatle dan ook. Hooguit wordt deze nog overtroffen door John Lennon's Plastic Ono Band. Ik verhoog mijn waardering voor de eerste twee platen naar 5*. De Jamsessie blijft staan op 3*. Totaaloordeel 4.5*.

avatar van bawimeko
Nog erg weinig reacties hier op de nieuw geremasterde (van de analoge tapes) versie op 3-LP en hi-rez download! Klinkt erg goed!

avatar van reptile71
Zo, dat is een stuk beter dan ik had verwacht van deze ex-Beatle. Klinkt hier en daar ook nog echt als The Beatles, vind ik. Ik zal eens kijken of ik de z/w-hoes erop kan zetten i.p.v. deze kleuren cd-hoes.

avatar van aerogp1
bawimeko schreef:

Bedankt voor de tip, ik ga meteen op zoek

Een prachtig album trouwens, zonder enige twijfel de beste solo-beatle-plaat!! Laat de lange speelduur je vooral niet weerhouden, als je hier kennis mee gaat maken.

avatar van devel-hunt
Onder het kopje bonustracks staan de nummers Plug me in, it´s Johnny´s birthday, I remember jeep, out of the blue en Thanks for the pepperoni.
Deze 5 nummers zijn geen bonustracks maar staan allemaal op de originele driedubbel LP uit 1970.

avatar van George
Devel-hunt heeft helemaal gelijk. Er staan wel bonustracks op die laatste (bewerkte) cd uitgave van All Things , maar de 'sessie nummers' horen daar idd niet bij.

avatar van reptile71
Die laatste 5 nummers staan idd op de 'Apple Jam' lp van de box en zijn daarom geen bonusnummers. Correctie doorgegeven.

Opvallend is dat de lp voor wat betreft de jamsessie een andere trackindeling heeft dan de cd.

De volgorde op de lp is:

Side 5:

Out of the Blue
It's Johnny's Birthday (op label van lp genoemd: Congratulations)
Plug me In

Side 6:

I Remember Jeep
Thanks for the Pepperoni

Ik vraag mij af wat daarvan de reden is. Iemand enig idee?

rollingbeatle schreef:

De volgorde op de lp is:

Side 5:

Out of the Blue
It's Johnny's Birthday (op label van lp genoemd: Congratulations)
Plug me In

Side 6:

I Remember Jeep
Thanks for the Pepperoni

Ik vraag mij af wat daarvan de reden is. Iemand enig idee?

Is me nooit opgevallen, het is inderdaad waar.
Ik vermoed dat er geen zwaarwegende argumenten achter zitten. Ik denk dat Harrison zelf de volgorde van de nummers heeft veranderd. Waarschijnlijk vond hij het beter klinken.
De remastering van de CD is overigens Harrisons laatste release bij leven. Er is een leuke documentaire over te vinden op you tube. Waarin ook Dave Stewart en Jools Holland zijn te zien. Begin 2001 in Harrisons huis in Henley.

Stijn_Slayer
Harrison heeft zelf de volgorde veranderd inderdaad.

Dit zeggen fans op het forum van George Harrison's site:

''The Apple Jam sequence change reflected how George initially intended them to be on the original album.''

''I read or heard (maybe from the ALL THINGS MUST PASS promo interview CD?) somewhere that GH had altered the running order of the Jam on the remastered CDs to reflect his original intention for the album.''

Betekent nog niet dat het waar is, maar dat klinkt in ieder geval logisch. Ik heb even gekeken. De originele volgorde zou niet goed op een LP passen. De plaatkant duurde dan bijna 25 minuten. Dat moet het wel zijn.

Bedankt voor het antwoord, maar ik ben niet helemaal overtuigd. De door Harrison beoogde volgorde past immers ook prima op twee plaatkanten. Kant 5 zou dan circa 12 minuten duren en kant 6 bijna 17 minuten.

Stijn_Slayer
Oh, dan zet je 'I Remember Jeep' nog op kant 5.

Euh.. ja, dat kan inderdaad. Of iemand anders heeft die volgorde bepaald, of George wilde per se dat 'I Remember Jeep' direct voor 'Thanks for the Pepperoni' zat, en anders maar een andere volgorde.

De enige andere mogelijkheid die ik zie is dat er bij de oorspronkelijke release een fout is gemaakt, maar dit is wel heel erg amateuristisch (en zou hersteld kunnen worden).

@ Stijn. Ik heb nog eens wat rekenwerk verricht. Op de oorspronkelijke release duren beide plaatkanten (kant 5 en 6) ongeveer even lang. De door GH beoogde volgorde zou leiden tot een onevenwichtige tijdsduur van beide plaatkanten (12 respectievelijk 17 minuten). Wellicht dat daarom is gekozen voor een andere volgorde. Het is dus aannemelijk dat GH bij de cd release de trackvolgorde in overeenstemming heeft gebracht met zijn oorspronkelijke bedoeling. De door jou geciteerde verklaring is dan inderdaad de meest logische.

avatar van Music4ever
Waarom staat dit meesterwerk in een zwart/wit hoes op MuMe?
De versie met kleur die ik heb vind ik veel mooier.

De zwart/wit hoes is inderdaad de originele release.

avatar van IntoMusic
Music4ever schreef:
...Zal waarschijnlijk wel de originele geweest zijn dit, maar is er een mogelijkheid dit te veranderen?

Door het toevoegen van het album Van Orly heb ik inmiddels geleerd dat de originele hoes op MuMe wordt gezet. Latere uitgavens worden niet geaccepteerd en eigenlijk ook logisch. Je moet ergens een grens trekken en het is het meest herkenbare. Overigens moet ik deze weer eens uit de kast trekken, want heb 'm een tijd niet gedraaid.

avatar van Music4ever
Ah, ik vind dit zo lelijk staan.
Als ik dit album hoor heb ik iedere keer toch wel een gevoel dat George erg onderschat is bij The Beatles. Niet alleen door de buitenwereld maar ook door Lennon/Mccartney zelf.
All Things Must Pass op anthology is trouwens een prachtige versie.