U2 - Songs of Innocence (2014)

Ierland
Rock / Pop
Label: Island

1. The Miracle (Of Joey Ramone) (4:15)
  2. Every Breaking Wave (4:12)
  3. California (There Is No End to Love) (3:59)
  4. Song for Someone (3:46)
  5. Iris (Hold Me Close) (5:19)
  6. Volcano (3:14)
  7. Raised by Wolves (4:05)
  8. Cedarwood Road (4:25)
  9. Sleep Like a Baby Tonight (5:01)
  10. This Is Where You Can Reach Me Now (5:05)
  11. The Troubles (4:45)

met Lykke Li

12. Lucifer's Hands * (3:55)
  13. The Crystal Ballroom * (4:40)
  14. Every Breaking Wave [From Acoustic Sessions] * (4:29)
  15. California (There Is No End to Love) [From Acoustic Sessions] * (3:20)
  16. Raised by Wolves [From Acoustic Sessions] * (3:58)
  17. Cedarwood Road [From Acoustic Sessions] * (3:19)
  18. Song for Someone [From Acoustic Sessions] * (3:37)
  19. The Miracle (Of Joey Ramone) [Busker Version] * (4:07)
  20. The Troubles [Alternative Version] * (4:32)
  21. Sleep Like a Baby Tonight [Alternative Perspective Mix by Tchad Blake] / Invisible * (10:28)
  22. The Crystal Ballroom [12" Mix] * (7:30)
Deranged
Op Songs of Experience zullen we een meer ervaren U2 horen die inmiddels wel weet hoe het zijn publiek moet vermaken.

avatar van Alicia
Ik ben ook erg benieuwd naar deze Songs of Experience...

avatar van Ice Cream Man
Mark17 schreef:
Het is de vraag of ze simpelweg nog wel passen in deze tijd waar rivaal Coldplay de scepter zwaait.

Coldplay? Toch ook al even geleden dat die nog iets echt goed uitgebracht hebben. X&Y was top (U2-niveau zelfs) maar daarna zijn ze hopeloos de dieperik ingegaan.

avatar van Mark17
Ice Cream Man schreef:

Commercieel gezien. Dat had ik even moeten toevoegen. Verder heb je helemaal gelijk!

avatar van The_CrY
Dat het tweeluik vernoemt is daar een van mijn favoriete dichtbundels door William Blake is een nasty verkooptrucje waardoor ik ze uiteraard origineel moet hebben. Vooralsnog klinkt het lekker maar ben nog niet overtuigd. Wel weer wat nieuwe geluiden voor deze band en dus geen herhalingsoefening gelukkig. Ik schrok alleen wel even van die verschrikkelijke falset op "Sleep Like a Baby Tonight". Ik had overigens wel gehoopt dat die William Blake referenties zich wat meer in de nummers zelf zouden bevinden.

avatar van Korreltje Zout
Het falset op "Sleep Like a Baby Tonight" is inderdaad verschrikkelijk. Doorspoelmomentje.

avatar van Sundance
Ik heb het album twee keer geluisterd en helaas doet het me erg weinig. Best aardige nummers, maar ze raken me niet.

ohmusica
Een gegeven paard mag men niet in den bek kijken, maar ik zie tijdens de beluistering alleen maar beelden van zwoegende producers, foute presentaties en poenige gasten met blikkerige dollartekens. Alleen ergens rond nummertje 9 kom ik een beetje bij en denk ik aan de mooie musicale momenten met Hen beleefd. Moet ik naar den audicien?

avatar van Arjan480
Sleep Like A Baby Tonight had zo op POP kunnen staan. Beetje Wake Up Dead man / If You Wear That Velvet Dress.

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Een album met pieken en dalen. Dwz erg mooie nummers zoals Cedarwood Road en
Every Breaking Wave, maar ook draken zoals .The Miracle (Of Joey Ramone). Dat heeft die ouwe punkrocker niet verdient.

In de lijn vind ik deze beter als zijn voorganger maar de early years hoor ik hier ook absoluut niet in terug. Zet daarvoor maar October opnieuw op

avatar van Ice Cream Man
Mark17 schreef:

avatar van Darkzone
Geen Ordinary Love en de geflopte single die daarna uitkwam op dit album? Ordinary Love komt natuurlijk van een soundtrack, maar was toch ook bedoeld voor het album wat toen uitgebracht zou worden (maar tijdelijk geannuleerd omdat de heren van U2 er niet tevreden over waren, wat ik er toen van heb meegekregen)?

avatar van cYNIC
Deranged schreef:

Volgens Bono zelf op de officiële U2 website: ' If you like Songs of Innocence, stay with us for Songs of Experience.'

Wat mij betreft geen aanbeveling.

avatar van Bonk
Wat is er toch gebeurd met één van mijn favoriete bands? Van de rockende band tot en met Achtung Baby is weinig meer over. Met de albums daarna had ik in ieder geval waardering voor dat ze wisten te verrassen en dat ze nieuwe wegen durfden in te slaan. Het hoefde voor mij niet altijd, maar ze lieten zien hoe groot ze waren en niet vast zaten aan één muzieksoort. No Line was wel van hoog niveau. Daarna ging het bergafwaarts.
Maar dit is voor mij misschien wel een dieptepunt in hun repertoire.
Het kabbelt maar, ik hoor te veel elektronica, maar nergens de scherpe gitaren en erger nog; ze weten nergens te verrassen. Het pakt nauwelijks. Ik vind het ook overgeproduceerd. De nummers hadden ook zomaar door andere bands op de plaat gezet kunnen zijn. Het komt te weinig uit boven een slap aftreksel van wat ze eerder gedaan hebben. Zonde. Geloof dat ik bijna afhaak van een band, die ik ooit de beste ter wereld vond. Een erg krappe voldoende tot nu toe.

avatar van LucM
De nieuwe U2 beluisterd en dat valt na de eerste beluistering erg tegen. Allemaal oor-in oor-uit-liedjes die overgeproduceerd zijn, het kan mij nauwelijks boeien. Ik ga ze nog een kans geven.

avatar van Poles Apart
"Songs of Innocence" - "Songs of Experience"

Heeft U2 soms David Axelrod ontdekt?

avatar van Korreltje Zout
Grappige voorpagina is grappig: "Vanaf dinsdag 9 september is Songs of Innocence van U2 te koop in de Nederlandse platenzaken."

avatar van The_CrY
Poles Apart schreef:

Heeft U2 soms David Axelrod ontdekt?

Bedankt! Die ga ik eens luisteren.

Toen ik het album voor de eerste keer luisterde deed het me weinig. Heb hem nu een aantal keer geluisterd en het wordt alleen maar beter. Nog te vroeg voor een definitieve beoordeling voor mij.

Kijk, dat is nu eens een wijze tekst over dit album van 1984music. Het komt mij bekend voor.

Deranged
Luister het album nu en snap eigenlijk ook niet echt wat het probleem is. Persoonlijk nooit echt U2 fan geweest maar dit klinkt mij helemaal zo slecht nog niet. Hoor hier en daar wel leuke ideetjes en gitaar dingetjes.

Voor een liefhebber moet dit toch prima te pruimen zijn lijkt mij.

Ook nog een nummertje met de lekkere Lykke Li waar ik nu al naar uit kijk.

Best een geinig plaatje hoor.

avatar van Rudi S
Yep, zo moeilijk is het allemaal ook niet.

avatar van Mjuman
Deranged schreef:
Ook nog een nummertje met de lekkere Lykke Li waar ik nu al naar uit kijk.

Luckily if you are U2 is een nummertje maken met Lykkeli een optie, voor gewone stervelingen rest het digitaaltje. No 'hanx - no bother!

avatar van meneer
De enige vragen die ik bij de reacties op dit album kan stellen is: Had U2 niet allang moeten stoppen ? Is dit een band die al lang hun invloed op de muziekwereld kwijt is ? Zijn ze geen parodie geworden op zichzelf ? Raakt U2 nog jullie gevoelige muzikale snaar of ga je dadelijk naar hun concert om mee te blèren met hun hits en kan je de nieuwe nummers niet meer meezingen ?

Heeft dit album nog wat toe te voegen aan jouw verwachtingen ? Raakt het je ?

Ik ben zelf afgehaakt na The Joshua Tree. Gewoon omdat ze, naar mijn gevoel, hun Unforgetable Fire kwijt raakten..

Deranged
Ze klinkt wel echt weer skattig op die track.

Doet bijna denken aan likke, nie?

Was wel leuk en lekker voor een keertje.

Album is nu klaar en wat kan je ervan zeggen.

Toch redelijk voldoende wel.

De jongens hebben duidelijk hun best gedaan en geven het ook nog gratis weg, men moet niet zo ondankbaar doen.

ard
Verhoog hem met een half puntje, wat staan er toch een heerlijke nummers op. California gaat me ook steeds beter bevallen!

avatar van Rudi S
Deranged schreef:

Nee, de jongens krijgen er goed voor betaald, Apple "geeft 'm gratis " weg.

meneer schreef:
Heeft dit album nog wat toe te voegen aan jouw verwachtingen ? Raakt het je ?..

Grappig. Zo kijk ik er helemaal niet tegenaan. Ik laat mij iedere keer weer verrassen door artiesten. En het kan gebeuren dat van die ouwere lullen ineens met iets heel goeds aan komen zetten. Of in dit geval: met een heel aardig plaatje.

Overigens heb je, begrijp ik, Achtung Baby ook gemist: eeuwig zonde. Wel een prima nummer 3 in jouw top 10!

avatar van Mjuman
Rudi S schreef:
Nee, de jongens krijgen er goed voor betaald, Apple "geeft 'm gratis " weg.

Datzelfde Apple stortte zich van de week op het internationale betalingsverkeer, hoe nobel toch en wat een toevallige samenloop van omstandigheden maar weer. Wat een fijne tent dat Apple