U2 - Songs of Innocence (2014)

Ierland
Rock / Pop
Label: Island

1. The Miracle (Of Joey Ramone) (4:15)
  2. Every Breaking Wave (4:12)
  3. California (There Is No End to Love) (3:59)
  4. Song for Someone (3:46)
  5. Iris (Hold Me Close) (5:19)
  6. Volcano (3:14)
  7. Raised by Wolves (4:05)
  8. Cedarwood Road (4:25)
  9. Sleep Like a Baby Tonight (5:01)
  10. This Is Where You Can Reach Me Now (5:05)
  11. The Troubles (4:45)

met Lykke Li

12. Lucifer's Hands * (3:55)
  13. The Crystal Ballroom * (4:40)
  14. Every Breaking Wave [From Acoustic Sessions] * (4:29)
  15. California (There Is No End to Love) [From Acoustic Sessions] * (3:20)
  16. Raised by Wolves [From Acoustic Sessions] * (3:58)
  17. Cedarwood Road [From Acoustic Sessions] * (3:19)
  18. Song for Someone [From Acoustic Sessions] * (3:37)
  19. The Miracle (Of Joey Ramone) [Busker Version] * (4:07)
  20. The Troubles [Alternative Version] * (4:32)
  21. Sleep Like a Baby Tonight [Alternative Perspective Mix by Tchad Blake] / Invisible * (10:28)
  22. The Crystal Ballroom [12" Mix] * (7:30)
Dat er meer fotografen zijn die een Anton Corbijn achtige foto kunnen maken?

avatar van The_CrY
devel-hunt schreef:
De hoes?, Larry Mullen die zijn 18 jarige zoon in bescherming neemt.
Een mooi symbol. Maar wat wil U2 daar mee zeggen?

Mijn interpretatie. Het heet Songs of Innocence. Je beschermt je kinderen met hun onschuldigheid. Je tekent hen een wereld met mooie beelden, vertelt fijne verhalen. De werkelijkheid is dat echter niet. Dat zijn de Songs of Experience. Kort gezegd. Is trouwens niet wat U2 wil zeggen, maar wat ze meenemen uit de dichtersbundel door William Blake.

deric raven schreef:
Dat er meer fotografen zijn die een Anton Corbijn achtige foto kunnen maken?

Wil je Anton Corbijn niet beledigen s.v.p.?

Laagst scorende U2 album op musicmeter. Mijn oude helden zijn nu echt aan de beurt bij de goegemeente. Ik vind het, op dit moment, hun beste album sinds achtung/ zooropa. Alleen het openingsnummer (de single) raakt me niet echt. Van de rest geniet ik volop. Eindelijk is Bono qua teksten weer op dreef. Vooral in nummers als Iris, Cedarwoodroad en the Troubles.

west schreef:

Wil je Anton Corbijn niet beledigen s.v.p.?

Ik ben een liefhebber van Corbijn.
Twee fotoboeken van hem in huis (gemaakt voor Depeche Mode).
Deze hoes zou zo een Anton Corbijn kunnen zijn.
Maakt duidelijk welke invloed hij op andere fotografen heeft.
Hij is nu bezig met films, en niet meer met fotografie.
De Joy Division foto in het metro station blijft geweldig.

Ik ben ook een liefhebber van Corbijn, maar ben het helemaal niet met je eens.

avatar van devel-hunt
Naast hun vaste producers duo hebben ze ook hun hoffotograaf vervangen. Anton Corbijn is toch wel heel belangrijk geweest voor het beeld van de groep, het imago. Je kan honderd foto's van diversen fotografen naast elkaar leggen, een Corbijn herken je onmiddellijk. Dat geeft zijn klasse wel aan. Ik ben nieuwsgierig hoe Corbijn het concept 'vader Mullen beschermt zoon' in beeld had gebracht.

avatar van lennon
devel-hunt schreef:

In ieder geval een stuk korreliger

deric raven schreef:
Twee fotoboeken van hem in huis (gemaakt voor Depeche Mode).

Ik heb het Stranger boek, gesigneerd door de meastro himself met naam enzo er bij.

avatar van Mark17
De deluxe editie is uitgelekt. Ben wel benieuwd naar Lucifer's Hands en The Crystal Ballroom.

avatar van vigil
is nu ook gewoon te koop in de winkels dus dat die te vinden is op t net is niet echt een verrassing lijkt me

Mark17 schreef:

Ik vind dat geen beroerde toevoegingen eerlijk gezegd.

Maar aangezien ik de (toch best prijzige) vinylversie ga kopen hou ik het voor wat betreft de bonustracks wel bij een mp3 versie.

avatar van mkrake
Ook gekozen voor het vinyl. Maar eigen bevalt "CD2" beter dan het origineel.

avatar van rlschuurman
Ik hou van het werk van Corbijn, heb verschillende boeken van hem in huis.
Kan iemand mij uitleggen wat de betekenis is van deze hoes?

avatar van lennon
rlschuurman schreef:
Ik hou van het werk van Corbijn, heb verschillende boeken van hem in huis.
Kan iemand mij uitleggen wat de betekenis is van deze hoes?

Ja, dat het niet het werk van Corbijn is

rlschuurman schreef:
Ik hou van het werk van Corbijn, heb verschillende boeken van hem in huis. Kan iemand mij uitleggen wat de betekenis is van deze hoes?

Vader vs. zoon. Het is de ook echte zoon van Larry, de 19 jarige Elvis. De titel is op de cd/lp (hier niet te zien) ook Son gs of innocence of te wel met een spatie na Son. De foto is idd niet van Corbijn. Die houdt zich (behoudens Depeche Mode) niet meer echt met muziek bezig.

Het zou zomaar kunnen dat Corbijn een project als dit, in al zijn verschillende uitingen zal ik maar zeggen, niet zag zitten.

Zo, de lp en cd is binnen. Wat een prachtplaat. De akoestische sessies hadden m.i. achterwege gelaten kunnen worden. Lucifer's hands en Crystal Ballroom zijn bijzondere, maar welkome aanvullingen op het album. Hopelijk volgt Songs of Experience snel!

Off topic: Vandaag de deluxe versie ontvangen van Bol. Vind het vreemd dat er geen mooi boekje bij zit maar alleen 2 kale a4 blaadjes met daarop de tekst. Ook zijn er drukfouten op de cd labels te zien. Is dit bij iedereen zo? Normaal gesproken maak ik me hier niet zo druk om, maar vind dit toch wel erg jammer. Ben ik niet gewend van U2. Zal de cd's in ieder geval morgen gaan beluisteren

avatar van hallo!
The Crystal Ballroom had op de gewone versie van het album moeten staan. Er staan geen drie nummers op die beter zijn. Het eens iets anders dan wat we van U2 gewend zijn. Een beetje disco. Ook nog eens een gitaarsolo die The Edge niet al tien keer heeft geschreven.

avatar van rkdev
Helemaal met je eens hallo!, de 12" versie (die op de vinyl-versie staat) is erg goed.

avatar van sierrra
Als Lucifer's Hands een voorproefje is op wat we van Songs of Experience kunnen verwachten kijk ik erg naar dat album uit.

avatar van rlschuurman
oops, ik dacht aan corbijn. Foutje bedankt.

Ik haak steeds meer af bij dit album en ga de lp niet kopen.

Deranged
Luister voor de grap nog eens een paar nummertjes en ik heb toch een beetje de indruk dat er zeker mensen tussen zitten die dit album al slecht vonden voor ze ook maar een noot hadden gehoord.

avatar van Rudi S
Er waren zeker mensen die dit album al slecht vonden toen ze de link op hun Iphone zagen.

Deranged
Of mensen die de algemene opinie in dit topic lazen.

avatar van Hans Brouwer
Dibbel schreef:
Ik zet voorzichtig in met 3. Lager gaat dat denk ik niet worden, misschien wel hoger.
Ik zet voorlopig in met 4****. IK heb "Songs of Innocence (2014)" gisteren zonder vooroordeel gekocht en ik moet zeggen dat het nieuwe album van U2 mij bevalt.

avatar van rkdev
Vandaag de deluxe 2CD en de vinyl release binnengekregen en natuurlijk meteen de extra tracks beluisterd. The Acoustic Sessions zijn leuke aanvullingen op de albumtracks maar laten ook goed horen dat er behoorlijk sleet op de stem van Bono begint te komen. De alt. version van 'The Troubles' laat een compleet ander refrein horen dat hetgeen Lykke Li op de albumversie zingt en ook die versie is erg sterk. De Perspective Mix van 'Sleep Like a Baby Tonight' mag er ook zijn, net als de iets andere versie van 'Invisible'.

Maar de echte verrassingen zijn de twee bonustracks 'Lucifer's Hands' (afgeleid van 'The Return of the Stingray Guitar') en 'The Crystal Ballroom'. Onbegrijpelijk dat met name dat laatste nummer het album niet heeft gehaald, wat een geweldige track! Een lekkere mix tussen de rock en dance kant van U2 zoals ze begin jaren '90 al vaker lieten horen. En de 12' op de vinyl-versie is mogelijk nog lekkerder.

Wolter18 schreef:
Ook zijn er drukfouten op de cd labels te zien. Is dit bij iedereen zo?
Bedoel je de spelling 'Son gs of Innocence' (met een spatie)? Dat is bewust (op de hoes staan Larry en zijn zoon Elvis).

avatar van loneranger
Na een eerste beluistering ben ik niet echt onder de indruk van deze cd. Sterker nog, ik vind het echt niks. Misschien moet ik er nog een paar luisterbeurten aan besteden. Wat me wel meteen opvalt is dat het niet rockt. U2 klinkt hier zielloos, overgeproduceerd en als plastic. The Edge speelt geen rol van betekenis. U2 klinkt hier als Coldplay. En Coldplay vind ik geen rockband maar een popband.
Ik kan op dit moment niet anders zeggen dan dat ik dit de slechtste plaat vind die ze uitgebracht hebben. En daar heb je dan meer dan vijf jaar op moeten wachten.