Ad Brouwers schreef:
(...) Je kunt dan stellen dat de laatste 2 geniaal waren en door het "grote publiek" niet werden begrepen, alleen door echte "kenners", maar dat vind ik dan stelling, die ik niet zou kunnen en willen verdedigen.
En dat, Ad, is precies een bewoordding die net zo tendetieus en suggestief is als je je eerdere bij Spirit of Eden, waar je een koekje uitdeelde aan MisterFool.
Jezelf presenteren als een kenner (let op: zonder aanhalingstekens) en tegelijkertijd als deel van "het grote publiek" - impliciet: let op, ik ben kenner, maar weleen jongen van de gestampte pot - en dat contrasteert dan klaarblijkelijk met de zgn echte "kenners". Ik zal geen etiketten op de retoriek plakken, maar chique is ie niet.
Maakt mij verder geen fluit uit - ik ken genoeg (jazz)musici die juist naar die laatste twee albums verwijzen; die albums hebben ervoor gezorgd dat de muziek vanTalk Talk als musicians' music door het leven gaat. Die praten dan vollof over het geluid van de fretless bas, de trompet van Mark Isham, of depercussie-effecten.