Editors - Violence (2018)

Label: [PIAS]

1. Cold (3:38)
  2. Hallelujah (So Low) (3:55)
  3. Violence (6:06)
  4. Darkness at the Door (4:26)
  5. Nothingness (5:05)
  6. Magazine (3:55)
  7. No Sound but the Wind [New Version] (4:27)
  8. Counting Spooks (5:43)
  9. Belong (6:02)
  10. The Pulse * (6:32)
  11. When We Were Angels * (5:18)
  12. The Pulse [Oxford Version] * (5:59)
avatar van Screenager
Magazine is de eerste song van het nieuwe album die we kunnen beluisteren. Een beetje een mix van hun meer elektronisch werk met de oude gitaren. Eerste indruk is niet slecht, maar ook niet meteen overweldigend. De clip is niet echt mijn ding. Hou van Tom zijn 'dansen' tijdens live-optredens, maar hier werkt het voor mij niet.

Kleine verrassing: No Sound But The Wind (een fan favourite in België) lijkt dan toch een plek te krijgen op een regulier album.

Misterfool
Ik was erg enthousiast over hun vorige album: 'In Dream'. Het vrijgegeven nummer Magazine bekoort me echter nog niet echt. Te springerig voor mijn gevoel. De hoes vind ik wel erg gaaf.

avatar van VladTheImpaler
Ik vind het wel een fijne eerste single.

avatar van blur8
Als Single zeer geslaagd.
Radio- en autospiekers vriendelijk; herkenbaar en toch een nieuwe song. Geen enkel probleem mee .

avatar van CHIEP
CHIEP (crew)
Screenager schreef:
Afgaande op de afwijkende speelduur wordt dat dus de derde versie.

Fijne single!

avatar van Amhoef
De eerste keer dat ik hem hoorde stuiterde ik niet direct van enthousiasme. Maar nu ik Magazine een aantal keren gehoord heb, wordt ik steeds enthousiaster!

avatar van JVT
JVT
Idd een fijne single. Ook wel fijn dat no sound but the wind hier op staat. Zeer benieuwd naar de albumversie.

avatar van lennon
Het is mij wel duidelijk dat ik de Synth editors veel boeiender vind.. de single raakt me totaal niet.

Dikkop
Dit kon evengoed Imagine Dragons zijn.

Verdikke, da's slecht

lennon schreef:

Je vind de synth Editors boeiender maar dit raakt je niet? Die snap ik niet. Volgens mij zitten er wel degelijk synths in!

avatar van VladTheImpaler
Het is inderdaad juist een mooie mix tussen 'synth Editors' en 'gitaar Editors'.

avatar van lennon
coldwarkids schreef:

Tja, er zit toch wel een wezenlijk verschil in de complete sound bij Editors - In This Light and on This Evening (2009) en Editors - In Dream (2015)

Feit dat er op deze plaat een combi zit met synths en gitaar wil niet zeggen dat ik 't dan meteen goed vindt. Ik vond hun 1e album echt wel ok, en de 2e ook, maar daarna was ik blij verrast met de nieuwe synth wending.
Toen ze weer terug gingen naar de originele sound raakte in de interesse wat kwijt. Het is gewoon wat meer one in a million. (dit zal vast vloeken in de kerk zijn) Het wordt nergens slecht, maar ik ken nog tig van dat soort nummers.
Zelfde gevoel bekruipt me met deze nieuwe single. Best ok, maar echt niet heel erg bijzonder.

avatar van legian
Die single klinkt wel erg generiek en eentonig, en eigenlijk ook best saai. Het begin doet mij trouwens denken aan Depeche Mode.

avatar van Screenager
Vind het nu toch een aangename single.
Snap vergelijking met DM wel een beetje. Misschien een vreemde vergelijking maar ikzelf denk vanaf "I've got a little secret for you" muzikaal soms wat aan de experimenten van Muse op The 2nd Law. Misschien omdat ik er wat die stereotiepe slome dubstepheadbang op kan doen
Imagine Dragons hoor ik er dan weer helemaal niet in. Editors blijft ook met deze single toch echt wel van een heel ander kaliber.

avatar van StayVisible
Hoorde hem voor het eerst bij een dol enthousiaste Ekdom op radio 2, toen deed het me nog niet zoveel.
Maar, zoals wel vaker bij Editors, na een aantal luisterbeurten vind ik het een fijne plaat.

Maar de vergelijking met Image Dragons.... Nee!

avatar van RadioMad
Fijne eerste single, zoals eigenlijk altijd wel het geval is bij Editors.
Benieuwd naar Violence.
Echt enthousiast ben ik niet meer geweest over een Editors album sinds In This Light and on This Evening, maar slechte platen maken ze gelukkig nooit.

avatar van coldwarkids
Van fijn naar geweldige single! Lang geleden dat ik zo omver geblazen werd door Editors. Knalt lekker door de speakers!

avatar van Boris1
Als altijd, Editors levert. Deze jongens weten uitstekend de balans te vinden tussen mainstream en net voldoende uitdaging om het interessant te houden. Idd, na een aantal luisterbeurten, geweldige single!

avatar van Johnny Marr
Wat een matige single zeg. En deze band is dan headliner op Werchter Classic, boven kleppers als Kraftwerk en The National. Kun je nagaan hoe populair ze zijn in België. Wat een raar landje is het toch

avatar van EGO
EGO
Heb het nieuwe album heb ik al gereserveerd via hun site, de komt LP komt vanuit Engeland, met de handtekeningen van de Editors erop...

avatar van coldwarkids
Tweede single is veeel minder! Saaaaaaaa-aaaaai! Zo zie je maar dat een single niet veel wilt zeggen over het album! Magazine blijft natuurlijk een classic Editors song.

avatar van VladTheImpaler
Saai vind ik het verkeerde woord, er gebeurt genoeg. Die instrumentale refreinen doen me denken aan Muse. Ze laten een klein beetje een nieuwe kant van ze horen.

Ik vind hem toch sterk.

avatar van Screenager
Ik vind hem net zeer geslaagd. Heel blij om Editors nog eens 'vollenbak' te horen gaan.
Snap de verwijzing naar Muse ook wel. Alleszins een beter (Muse-)nummer dan Thought Contagion.

avatar van legian
De tweede single bevalt een stuk beter eigenlijk, heerlijk energiek.

avatar van JVT
JVT
Hele goede 2e single! En het deed mij ook meteen denken aan Muse. Gaat een fijne plaat worden?

avatar van blur8
Hallelujah ! Zeer overtuigend.

avatar van jerome988
Wow, Hallelujah is hard!