The Rolling Stones - Their Satanic Majesties Request (1967)

Label: Decca

1. Sing This All Together (3:48)
  2. Citadel (2:49)
  3. In Another Land (3:11)
  4. 2000 Man (3:07)
  5. Sing This All Together (See What Happens) (7:57)
  6. She's a Rainbow (4:35)
  7. The Lantern (4:22)
  8. Gomper (5:10)
  9. 2000 Light Years from Home (4:46)
  10. On with the Show (3:39)
MICKJES
Ik vind hem beduidend minder
Maar deze plaat vind ik toch beter dan na de eerste luisterbeurten
dus hij gaat van 3* naar 4*

avatar van Triodedick
Ik moet zeggen dat ik dit onderschatte Stones album anno 2008 beter kan waarderen dan zeg 30 jaar geleden. Ik heb 'm een beetje herontdekt eigenlijk.

avatar van Bartjeking
Ik vind dit juist een onderschatte plaat. Ik was laatst het hele oeuvre van de heren nog eens door aan het spitten en vond dit toch wel een zeer sterke plaat. Het wijkt natuurlijk zeer af van het "reguliere" materiaal en dat zal dan ook wel de reden zijn dat deze door sommigen wat wordt bekritiseerd; maar ik vind hem echt goed.

avatar van Leonard91
Redelijke plaat die schommelt tussen onzin als Sing This All Together (See What Happens) en genialiteit als She's A Rainbow.

avatar van De Ulk
Kaaasgaaf schreef:

Weet iemand hier meer van? Ik staar me nog steeds suf.

En weet iemand misschien of Bill Wyman meer nummers bij de Stones geschreven of gezongen heeft? Want ik vind In Another Land echt het beste nummer van de plaat en zou graag meer van hem horen!

Je ziet de gezichten van The Beatles tussen de bloemen. Het hoofd van (volgens mij) George Harrisson is te zien op de onderarm van Charlie.

Het enige andere Stones-nummer van Bill Wyman wat ik zo weet is Downtown Suzy, geschreven door Bill, maar wel gezongen door Mick. Staat op 'Metamorphosis'.

Verder: best een goed album dit. "2000 Man" is m'n favoriet, maar ook "2000 Light Years From Home" en "She's A Rainbow" zijn top. Maar eigenlijk moet je van de LP als geheel genieten.

Bill Wyman heeft inderdaad niet veel Stones nummers op zijn naam staan toch heeft hij een aantal bijdragen geleverd: Goodbye Girl (1964), In Another Land (1967), Cosmic Christmas (176) en niet te vergeten het gesnurk op Their Satanics ten slotte Downtown Suzy (1968). Ook gaat het gerucht dat hij samen met BJ het Riff voor Jumping Jack Flash heeft verzonnen maar uiteraard hebben MJ/KR de credits gekregen.

Er bestaat een hele leuke Bootleg genaamd: When Two Legends Collide. Op deze Bootleg diverse nummers waarop de Stones en Beatles samen te horen zijn. Zo ook Shades Of Orange waarvan mij bijstaat dat Bill daar ook iets mee te maken heeft.

stuart
De Stones hun psychedelische pop/rock album. Het is op zijn minst interessant hoe de Stones dit deden, maar op zijn meest is het een redelijk album dat echter niet aan hun topwerk kan tippen. Absolute topper voor mij is het prachtige She's a Rainbow.

avatar van Droombolus
B.Verbeek schreef:

Wyman heeft het nummer geschreven samen met een zekere Peter Gosling. Het nummer werd door The End opgenomen ( geproduceerd door Wyman ) en door Decca op single uitgebracht.

avatar van Droombolus
Ik wou gister nog verder gaan met de plaat zelf, maar da's er even niet meer van gekomen ..........

Their Majestic werd destijds behoorlijk neergesabeld in de kritieken, naar mijn mening ten onrechte. Vooral op de wat steviger overkomende MONO versie is dit gewoon een logies vervolg op Between The Buttons. Het enige wat je op zou kunnen merken IMO is dat de heren, onder invloed van hun manager Andrew Loog Oldham, de oren iets te veel naar de mode van het moment hebben laten hangen. OK, Sing This Song Together ( And See What Happens ) is natuurlijk een hap lucht maar verder staan er weer uitstekende songs op deze plaat: The Citadel, 2000 Man, She's A Rainbow, The Lantern en 2000 Light Years From Home zou ik zo selekteren voor een comp van het beste van hun 60s output ........ Door de destijds trendy produktie klinkt het naturlijk allemaal wat meer gedateerd dan hun werk vanaf Beggar's Benquet, maar ja daar houd ik nou net wel van .....

avatar van renzoroy
aardige poging van the stones om wat psychedelische tracks te maken. staan zeker aardige nummers op

op sing this all together zingen lennon en mccartney mee als backing vocals

she's a rainbow, citadel en 2000 lightyears... vind ik ook zeer goed.
de rest gaat wel.

Trouwens, wisten jullie dat de hoofden van alle 4 de beatles in de cover verstopt zitten rechtsonder kun je lennon's hoofd zien, links bij charlie's arm zie je ringo. george en paul mag je zelf zoeken.
paul heb ik zelf ook nog niet kunnen vinden trouwens

ik geef deze plaat 3 sterren

avatar van aerogp1
Het is allemaal aardig te verteren maar ik vind het toch een mindere plaat uit het oeuvre van deze gentlemen.

Het vroege werk, uit '63 bijvoorbeeld, vind ik van een duidelijk hoger niveau, en dan praat ik nog maar niet over de platen uit de 70s

Natuurlijk is de single She's a Rainbow een aanstekelijk nummer, met goeie lyrics die prima in de tijdsgeest van '67 passen.

Hoger dan 3.5 sterren kom ik niet

avatar van niethie
De Stones wilde in de tijd blijkbaar iets nieuws proberen en dat werd ze destijds en zelfs nu nog steeds (door hun fans) niet in dank afgenomen. Ik ben er wat sceptisch over, vind het een leuke poging en sommige nummers (oa 20,000 Light Years From Home, She's A rainbow en Sing This All Together) zijn erg leuk gelukt maar over het algemeen past dit soort (psychedelische) muziek gewoon niet bij de Stones en hebben ze er goed aan gedaan na dit uitstapje gewoon weer terug naar hun roots te gaan. Verder zeker geen slechte plaat en (wat mij betreft) een leuke poging om iets nieuws te proberen maar zeker niet helemaal geslaagt.

3 sterren

avatar van James Douglas
Dit is toch wel de Brian Jones plaat bij uitstek. Uiteraard komen de songcredits weer van Jagger/Richards maar Brian kon nu éénmaal geen songs schrijven. Musciceren kon hij echter als de beste en daar geven 2000 Light Years from Home en één van persoonlijke Stones-favorieten She's a Rainbow blijk van. Uitermate relaxed plaatje om onderuitgezakt bij te gaan zitten en wat mij betreft sieren dit soort Acid-uitstapjes The Stones wel.

2 keer na elkaar geluisterd tijdens een lange auto rit een aantal dagen geleden en toen kwam ik er pas achter hoe goed deze plaat eigenlijk is!

Erg leuk psychedelisch experiment. Thunderball heeft gelijk dat dit niet The Stones zijn zoals we die kennen. Ikzelf heb er echter geen moeite mee. She's A Rainbow is geniaal, In Another Land is de enige misser.

avatar van aerogp1
Stijn_Slayer schreef:
In Another Land is de enige misser.

Wat dacht je van Gomper, volgens mij is dat de grootste misser! In Another Land vind ik stukken beter te pruimen!

She's a Rainbow is een regelrechte topper. Geen wonder dat het nummer het als single redelijk deed, al klinkt alleen de stem van Jagger echt 'Stones'. De blaaspartij wordt ik trouwens altijd blij van .

Gelukkig lieten de Stones na deze plaat de regenbogen en de bloemetjes achter zich.

beaster1256
she's a rainbow is misschien wel de beste single aller tijden , ik word er altijd vrolijk van , dat pianogetingel is pure mozart stijl, ik had vroeger de single en heb nu de cd versie , ik word er 53 en nog altijd vind ik dit nummer magisch ,

vroeger boorde iedereen deze lp de grond in , maar ik heb dit altijd een prachtplaat gevonden

Empyrium
beaster1256 schreef:

From Wikipedia:

"In 1998, a bootleg box set of eight CDs with outtakes of the Satanic sessions was released on the market. The box set shows the band developing the songs, and striking is the cooperation between Brian Jones, Keith Richards and session pianist Nicky Hopkins. Richards is leading the sessions and most songs seem to be written by him, and both Hopkins and Jones indulge in creating elaborate soundscapes, with Brian Jones' parts created on the Mellotron being especially important for the sound and atmosphere of the album."

mefyfrancky
"She's a Rainbow" én "2000 Light Years from Home" vormen de beste tracks van deze album.

Father McKenzie
Their Satanic Majesties Mistake.

Thunderball schreef:
De Stones zelf vinden dit ook een flut album. En voor mij hoeven nr's echt geen drie of vier minuten te duren (de lekkere lange live versies van Midnight Rambler, You can't always get... en Sympathy zijn fantastisch!

Maar ik verveel me echt rot bij deze plaat, kan me niet voorstellen dat ie dan ook nog beter zou zijn dan die vd Beatles (weet te weinig van hen om dat te kunnen beoordelen), maar deze discussie hebben we ooit al eens gehad bij Beatles versus Stones.

Ik heb hem twee keer gedraaid:

namenlijk toen ik de eerste versie op cd had gekocht en daarna een paar jaar geleden toen ik de geremasterde versie aan had geschaft!

Kan me er niet toe zetten hem nog eens te draaien: er zijn grenzen!

Proficiat met zoveel muzikaal inzicht, velen ontberen dat duidelijk; Ik heb de plaat ook nog amper 2 keer gedraaid sinds hij uitkwam; 1 keer op elpee, en 1 keer sinds ik de geremasterde cd kocht om mijn collectie Stones - want toch de beste rockband ever - te vervolledigen.
Kan me er niet toe zetten hem nog eens te draaien, er zijn inderdaad grenzen, Thunderball!

Mijn 2 points from the Belgian jury gaan geheel naar She's A Rainbow en 2000 Light Years From Home. De rest is gewauwel. De rest van deze majestueuze vergissing, bedoel ik;

avatar van bikkel2
beaster1256 schreef:

wie weet meer , ???

Wat ik weet uit verschillende boeken die van The Stones geschreven zijn , is dat Jones juist helemaal geen voorstander was van dit project . Hij is wel prominent aanwezig met het bespelen van de mellotron .( hij doet geweldige dingen op 2000 Light Years From Home )
Jones had de gave om uit ieder minder voor de hand liggend instrument een behoorlijk geluid te krijgen . Wat dan betreft is zijn rol ernstig onderschat . Hij was geen componist , want een fatsoenlijk liedje schrijven kon hij niet , maar als instrumentalist liet hij de overige leden achter zich .
Brian Jones werd duidelijk gebruikt voor de sounds hier . Met name voor Jagger , Richards en Andrew Oldham had hij eigenlijk al afgedaan , omdat hij zich steeds labieler ging opstellen door toenemend drugs en drankgebruik .

Father McKenzie schreef:

Je overdrijft wel een beetje hoor... Citadel is toch ook een prima nummer?

Blijkbaar is het bon ton onder de Stones/Beatles-fans dit album neer te sabelen, maar ik vind hem eigenlijk niet veel onder doen voor Aftermath en Beggars Banquet, die op deze site veel beter scoren.

avatar van LucM
Zoals eerder vermeld, ik vind het geen miskleun zoals velen beweren maar ook geen meesterwerk. "She's a Rainbow" en "2000 Light Years from Home" zijn geniaal en "Citadel" en "2000 Man" vind ik ook goede songs maar "Sing This All Together" (en dan nog 2x) en "Gomper" zijn gemaakt geneuzel. The Stones zelf waren achteraf ook niet tevreden met dit haastig in elkaar gestoken album.
Ik ben ervan overtuigd dat The Rolling Stones zijn op hun best zijn als ze zichzelf zijn d.w.z. in de meest pure en rauwe vorm zoals op bv. "Beggars Banquet" of "Exile on Main St.".

Zeker weten, Luc!

avatar van Madjack71
Tja het was 1967, dus dit Their Satanic Majesties Request past wel in die periode. Maar niet een album waar ik veel mee heb. Vraag me af of Prince zijn inspiratie voor Around the World in a Day hier niet vandaan heeft gehaald.
2000 man/She's a rainbow en 2000 light years from home, vind ik het best hierop. De andere nummers doen mij niet zo veel.

avatar van captain scarlet
Kocht deze in die tijd toch vooral voor de gave "bewegende" hoes. Citadel is trouwens wel een fraai nummer.

Frostyx
Door de cover die op die van Sgt. Pepper leek werd ik geïnterreseerd maar hij valt tegen

Ja maar de Stones zeggen zoveel, in andere interviews heeft Mick juist het tegenovergestelde gezegd, dat hij Satanic juist wel erg goed vond en altijd keek bij het opstellen van een playlist of er een nummer van bij kon.

herman schreef:

Dit album is het buitenbeentje van the Stones. Sommigen gaan 'm daarom neersabelen, dat doen heel wat mensen met buitenbeentjes. Maar hoe zit het met waar het uiteindelijk om draait, de muziek?

Songs Goed tot Briljant:

Citadel
In Another Land (vooral het refrein)
2000 Man
She's A Rainbow (1 vd mooiste Stones songs)
The Lantern
Gomper
2000 Light Years From Home (zeer geslaagde sfeervolle psychedelische rock)

Sing All This Together (bis) & On With The Show: beetje flauw begin en einde van de plaat (Side A).

Conclusie: Origineel album met een aantal fraaie uitschieters soms wat ver gezocht en flauw. Daardoor vind ik 'm zelf gemiddeld net wat minder dan Aftermath en Beggars Banquet: 4,0*