Interpol - Our Love to Admire (2007)

Label: Capitol

1. Pioneer to the Falls (5:46)
  2. No I in Threesome (3:55)
  3. The Scale (3:28)
  4. The Heinrich Maneuver (3:32)
  5. Mammoth (4:17)
  6. Pace Is the Trick (4:41)
  7. All Fired Up (3:39)
  8. Rest My Chemistry (5:04)
  9. Who Do You Think (3:17)
  10. Wrecking Ball (4:33)
  11. The Lighthouse (5:28)
  12. Mind over Time * (5:02)
  13. Mammoth [Instrumental] * (4:20)
kan de musicmeter crew de berichten over wie er in de coolste scene zit , de berichten over welke downloadmethode je het eerste succes zal brengen en de berichten over de zin en onzin van het downloaden verwijderen of in een apart forum doen? Ik probeer de recensies te lezen maar het is vrij onoverzichtelijk geworden Dit bericht mag dan ook weg uiteraard

bij voorbaat dank!

is er al een versie te downloaden die de cd kwaliteit benadert

avatar van PsychoBoyJack
Bruno Banani zei;
'' want dit soort muziek gaat toch om het 'liedje' .''

En daar ben ik het weer niet helemaal mee eens. De sound van Interpol bestaat voor mij uit een scala van donkere kleuren en diepe geluiden, voor mij iets belangrijks wat gedeeltelijk verloren lijkt te gaan bij het beluisteren van een rip van mindere kwaliteit

avatar van Bruno Banani
Ben het wel met je eens hoor, maar als het liedje niet goed genoeg is, bedoel ik, dan zul je er na verloop van tijd hoe goed het ook klinkt toch niet meer naar terug grijpen. hier zijn een paar echte uitschieters die de tijd wel overleven (Pioneer, Pace, No I in ieder geval), de rest weet ik nog niet!

avatar van UndahCovah
Dan ga ik maar een op de CD in, en niet over de rip/kwaliteit/download-scene

Ik had vrij hoge verwachtingen van deze CD. Aangezien ik Pioneer, Heinrich en Mammoth al live had gehoord. Ik was toen zeer onder de indruk. Nu heb ik deze plaat al een keer of 10 gedraaid en ik vind hem prachtig.

'Pioneers to the Falls' , ' Mammoth', 'Pace is the Trick', 'The Heinrich Maneuver' en 'The Lighthouse' zijn echt nummers die ouderwets-Interpol-briljant zijn. Vooral Pioneers is voor mij net zo briljant als de beste nummers van TOTBL. De rest van de nummers zijn aardig goed, maar missen de briljantie. Rest My Chemistry vind ik zelfs een beetje een dissonant. Dat nummer springt er een beetje uit en niet op een positieve manier, ik erger me een beetje aan dat nummer. Dat de ander nummers niet briljant zijn kan mij niet heel veel schelen. Het is wel echt Interpol en dat maakt een hoop goed. Per slot van rekening vind ik ook niet alles van TOTBL echt goed en toch staat hij hoog in mijn top-10 .

Ik kom zo op 4.5*. Weer een brijant, prachtig album van Interpol. Ze onderscheiden zich nu wel definitief van alle ander indie-bandjes door 3 albums op rij briljante muziek te maken.

avatar van starsailor
UndahCovah schreef:

Ik vind Antics allesbehalve briljant.

Ik vind Antics allesbehalve briljant.[/quote]

bwao evil, narc en slow hands hadde toch wel een zekere briljantie

avatar van mic
mic
UndahCovah schreef:
Dan ga ik maar een op de CD in, en niet over de rip/kwaliteit/download-scene

Ik heb precies hetzelfde. Ik vind 'The Scale' ook erg goed.
Het klinkt allemaal wel iets simpeler...maar dat had ik met antics ook en die groeide ook enige tijd.
Superband.

avatar van titan
titan (crew)
Helaas, Interpol zet de neergaande lijn die het inzette met Antics door. De eerste single en Wrecking ball zijn nog wel de moeite waard, maar wat daar tussenin zit is vooral zouteloos en slap. Ik zou dit album graag willen typeren als de X&Y van 2007. 2,5*.

Eens met voorgaande meldingen. Nog slechts marginaal beluisterd, maar de indruk ontstaat dat er hier sprake is van inderdaad zeer veel van hetzelfde. Zelfs de variatie tussen de nummers onderling (zoals wel nog op Antics was te bemerken) is zo goed als afwezig. Kom echt niet verder dan 3 punten.

Wat_Jij_Wil
Zo, beetje bij beetje wordt er hoger gestemd en gaat het gemiddelde weer langzaam omhoog. Ik heb er nog steeds alle vertrouwen in, maar nog een positieve recensie zal leuk zijn

Gewoon een goed album; niks meer en niks minder. In de lijn van de vorige 2.

avatar van Ghans
Een positieve recensie he...

Ik hoor zonlicht in Heinrich Maneuver.
Rest my Chemistry is een heel strak nummer, bovendien spreekt de inhoud mij aan.

De rest moet nog vallen, en dat duurt even, ik heb hem nu een paar keer, en nog een paar keer, beluisterd en het komt, het komt

Geef het een kans, er is echt meer.

avatar van Boris1
@ Wat-Jij-Wil

Ga vooral zelf het album beoordelen en laat je mening niet afhangen van anderen. Ik heb het album ook nog niet gehoord, maar de heren kennende komen ze ongetwijfeld met iets moois. De enige conclusie die ik op basis van de postings trek is dat het zo te lezen meer op Antics dan TOTBL lijkt. Het zal mij worst zijn, beide albums vindt ik geweldig.. Dat 'men' in het algemeen Antics minder vindt, so be it.

Wat_Jij_Wil
Ik heb stiekem al naar Pioneer to the Falls zitten luisteren via de stream en als ik Paul Banks alleen al hoor zingen:

You fly straight into my heart

Dan scheurt de jouwe toch uit elkaar zo goed!

Zijn stem is veels te mooi, hun muziek te strak en het sluit allemaal naadloos op elkaar aan. Ik ben zo benieuwd! En dan is het heerlijk om wat positiefs te lezen. So bring it on you guys

avatar van coldwarkids
titan schreef:

Belachelijk
Waarom luister je er dan naar
En wat is er mis met Antics?
Het is de beste plaat van Interpol
Beter dan
Turn On The Bright Lights
En wat betreft die X&Y ....

Je hebt misschien een andere album geluisterd van een andere band

avatar van Ploppesteksel
Als het X&Y was staat het over een maand virtueel voor Siamese Dream in de top 250.

Ik heb deze plaats 1 keer beluisterd en kan nog geen favorieten uitspreken, ik vind het niet slecht, ook niet echt bepaald goed, ik ga voor het moment nog akkoord met 'deric raven'.

Album verdient het om vaker te luisteren. Groeit zeker. Ik vindt het album meer lijken op Totbl dan Antics. Prachtige afsluiter met The Lighthouse.

Al met al 4,5*

avatar van titan
titan (crew)
coldwarkids schreef:

Belachelijk
Waarom luister je er dan naar
En wat is er mis met Antics?
Het is de beste plaat van Interpol
Beter dan
Turn On The Bright Lights
En wat betreft die X&Y ....

Je hebt misschien een andere album geluisterd van een andere band

Moet ik hier nog serieus op reageren? Ik heb de andere twee albums van Interpol in huis en was wel benieuwd naar hun nieuwe werk. Dat valt m.i. dus zwaar tegen. Het beste werk? Dit is gewoon stukken minder dan hun vorige 2 albums. TOTBL blijft hun beste album. Antics was een redelijke herhalingsoefening en dit album is gewoon zwak.

titan schreef:

avatar van Ghans
Maar oke, dat mag, voor mij wordt het steeds beter, het heeft in ieder geval Editors uit mijn cd speler verdrongen. En dat is een heel gevecht s'morgens wie mij mag begeleiden op de weg naar werk.

1-0 voor Interpol. Maar alleen als tussenstand.......

No 1 in Threesome, werelds

En ook zo mooi, de wereld huilt sinds ik hem heb. Tranen met tuiten.

avatar van Ghans
Through the storms and the light
baby you stood by my side
and life is wine
you feel the sweet breath of time
it's whispering, its truth not mine
there's no I in threesome

avatar van SilverGun
Tot zover alleen The Heinrich Maneuver gehoord. Vind het voor Interpol begrippen nogal 13-in-dozijn. Gewoon een stel ingrediënten uit andere Interpol tracks bij elkaar gegooid en verder geen eigen smoel. Dikke tegenvaller. De rest hoor ik wel wanneer de plaat in z'n geheel uit is, maar ik verwacht er weinig van. Erg zonde dat de band die Turn on the Bright Lights heeft gemaakt blijkbaar maar een paar kunstjes heeft, want die plaat blijft verschrikkelijk goed.

heinrich manoevre geen eigen smoel? het is toch wel duidelijk de smoel van interpol. wat verwacht ge dan wel. een band die elke plaat een andere sound heeft en waarvan men dus ook niet kan zeggen dat de band een "eigen" sound heeft. interpol heeft die dus wel degelijk. en het is nog een damn goeie sound ook. en de zeikerds die TOTBL zo ophemelen en de rest afbreken. het is niet omt een oft ander maar op die plaat staan ook wel een paar stinkerds.

avatar van orbit
Ploppesteksel schreef:

Dat valt alleen maar toe te juichen

avatar van SilverGun
het is toch wel duidelijk de smoel van interpol. wat verwacht ge dan wel.

Het nummer onderscheid zich op geen enkele manier. Het bevat ingredienten uit een paar andere Interpol songs en daar blijft het bij. Heeft niks te maken met een "eigen sound". Dat is een soort algeheel geluid van een band, iets wat niet echt aanwijsbaar is. Radiohead en de Pixies hebben een eigen sound, maar toch totaal verschillende nummers en albums.

avatar van Reint
4 sterren. Waar ik eigenlijk een echt briljant had verwacht, komt het er daar niet van. Minder dan Antics. Niet dat dit een slecht album is, maar het kent te veel dode momenten. Nummers die gewoon stilstaan. Afgewisseld met een paar geniale momenten zoals Pioneer to the Falls, Wrecking Ball en The Lighthouse.

avatar van Omsk
Eigenlijk ben ik zelden zo snel verslaafd geraakt aan een album . Ik snap het lage gemiddelde en de X&Y vergelijkingen dan ook helemaal niet. Een *4,5, om orde op zaken te stellen.

avatar van Nautilus
Op het eerste gehoor ben ik toch wat teleurgesteld. Er staan zeker zeer sterke tracks op dit album, maar ook klinken veel songs vrij inwisselbaar. Toch jammer na bijna drie jaar wachten.

Ik ga hem zeker nog wel vaker draaien, want slecht is het niet, maar ik vraag me af of ik over de initiële teleurstelling heen zal kunnen stappen.

avatar van the viking
Zoals al eerder vermeld een cd zonder kop noch staart .Een kleurloze rijstebrij aan stoffige nietszeggende nummers, kortom waar is het elan en de dynamiek van Untitled,Obstacle1, PDA en NYC gebleven? Een fikse teleurstelling dus