Interpol - Our Love to Admire (2007)

Label: Capitol

1. Pioneer to the Falls (5:46)
  2. No I in Threesome (3:55)
  3. The Scale (3:28)
  4. The Heinrich Maneuver (3:32)
  5. Mammoth (4:17)
  6. Pace Is the Trick (4:41)
  7. All Fired Up (3:39)
  8. Rest My Chemistry (5:04)
  9. Who Do You Think (3:17)
  10. Wrecking Ball (4:33)
  11. The Lighthouse (5:28)
  12. Mind over Time * (5:02)
  13. Mammoth [Instrumental] * (4:20)
avatar van Koston
Meer luisteren is de boodschap, elk nummer is wel de moeite.

Het album valt mij na een aantal luisterbeurten toch niet tegen. Toch klinkt niet elk nummer even fris. Uitblinkers Pace is the trick, Rest my chemistry en The lighthouse zijn favorieten. Turn on the brigh lights is met deze cd helaas nog niet geëvenaard (dat is ook moeilijk!)

Komt een veelbelovende band met een nieuw album dan zijn er altijd mensen die het oude geluid/sound prefereren, of mensen die een ander vernieuwend geluid willen horen. Het blijft altijd het zelfde gezeik op forumsites, maar ik ben van mening dat Interpol met dit album iedereen tevreden heeft weten te houden. Ik raad de luisteraars aan ieder nummer afzonderlijk 5x te beluisteren. Mijn favoriet is ongetwijfeld Pioneer to the falls.

Voor mij alweer een top-album van een band die de loodzware last van hun voorgaande albums kan dragen (evenals Arctic Monkeys, Arcade Fire)

Ik voorzie een nieuwe generatie van topbands waar we in de toekomst nog veel plezier aan kunnen beleven. Iets waar we jaren lang op hebben gewacht. Omarm deze bands en wees niet te kritisch!!

Daarnaast heb ik, als liefhebber van de Britse popmuziek, de Amerikaanse muziekscene de laatste jaren verfoeit. Nu met Interpol, White Stripes en The Killers ben ik definitief om, en richt mijn aandacht weer naar dit prachtige continent (op muziekgebied)

avatar van Blue88
Achja die vergelijkingen zijn gewoon onzin. "Blablabla het album is minder dan.." Beluister het eens apart alvorens te stemmen zeg. Maar enfin zo gaat het natuurlijk, dan hadden ze hun bandnaam maar moeten veranderen met elk nieuw album. Met Antics dacht ik eerst ook zo overigens, maar echt veel slechter dan TOTBL vind ik het album niet eens. Het is anders ^^

Anyways ik wacht lekker totdat dit album in de schappen ligt.

avatar van the viking
placebo828 schreef:

Luister hier eens naar genregenoot : Pink Turns Blue(wel uit duitsland afkomstig overigens) en dan in het bijzonder: Can't be Love .Bevalt mij stukken beter dan de nieuwe Interpol.

avatar van starsailor
Nu na vele luisterbeurten ga ik hem steeds matiger vinden en raak ik steeds teleurgestelder in deze band.
Zoals al eerder gezegd nummers zonder kop en staart. Nummers die nergens 'heen' gaan en uiteindelijk maar aan zijn eind komen door het geluid weg te faden. Enkele nummers die ook qua zang soms een bepaalde irritatiegraad bereiken zodat ik die dan maar door 'skip'.
Ik weet het niet. Ik ben in de war.
Waar TOTBL zich kan meten met de beste wave platen uit je jaren 80 heb ik het idee dat ze met deze nieuwe aan het doodbloeden zijn, met als laatste stuiptrekking Pioneer to the Falls(ook met een zwak abrupt eind trouwens...). Ik zat in dubio om kaarten voor de 013 te halen, maar weet nu zeker dat ik daar niet heen ga.

avatar van orbit
placebo828 schreef:

Je moet dingen zeker een eerlijke kans geven en niet te kritisch zijn misschien. Maar je moet je ook niet laten verblinden door de wil of hoop dat het allemaal weer top zal worden. Ik vind dat Interpol er nog lang niet is namelijk, daarvoor beklijft de muziek me algemeen te weinig. Echte uitschieters of bijna anthems voor hun sound kan ik niet ontdekken. Het is me te monotoon en rechtlijnig allemaal, het mist pakkende melodieën of briljante akkoorden/riffs. Daar waren bands als The Sound of Echo & The Bunnymen toch echt stukken beter in. White Stripes heeft dat zeker iets meer, maar ook daarvan vind ik bij lange na niet dat al hun materiaal onuitgezonderd sterk is of in de buurt kan komen van briljant. En dat is niet op overdreven kritiek gebaseerd, maar op gewoon met open vizier luisteren en iedere sprank genialiteit omarmen als ik ze hoor. Bij deze bands mis ik dat toch teveel nog.

avatar van orbit

Negen albums hier op MusicMeter en maar liefst 1 stem onbegrijpelijk

Ik ga ermee aan de slag viking! (iemand moet het doen )

Negen albums hier op MusicMeter en maar liefst 1 stem onbegrijpelijk

Ik ga het ook luisteren.

Lost Highway
Pink turns blue, dat is toch die band van het (in zijn genre) klassiekertje Master is calling?
Ik meen mij te herinneren dat die een opvallend zware (haast onaangename) stem heeft/had.

Negen albums hier op MusicMeter en maar liefst 1 stem onbegrijpelijk

Als het zo onbegrijpelijk is, waarom heb jij dan maar 1 stem geplaatst en nergens een betoog. Nu val je mensen er lastig mee op een Interpol sectie.
9 albums en 1 stem zegt voor mij genoeg.
Duitsers zijn dol op new wave en gothic, maar laten ze het alsjeblieft niet spelen.
Voor liefhebbers van TOTBL of hoe Interpol eigenlijk moet klinken, luister dan gewoon naar The Chameleons.

avatar van the viking
starsailor schreef:

9 albums en 1 stem zegt voor mij genoeg.

Sommige mensen zijn ook wel erg snel op hun teentjes getrapt en staan wel onmiddelijk met hun vooroordelen klaar De reden dat ik nog geen berichtje bij hun albums hebt geplaatst is dat ik deze band ook nog maar net hebt ontdekt. Inmiddels is de eerste bestelling de deur uit dus....

avatar van Glurp
De nieuwe videoclip van The Heinrich Maneuver stond al een paar dagen op Internet, ik heb hem maar eens toegevoegd.
Volgens mij is deze single en clip vandaag officieel uitgekomen.. geen digitale release meer dus maar te kopen in de winkels.

SPOILER SPOILER SPOILER
SPOILER SPOILER SPOILER
Die clip is dus echt telleurstellend! De hele clip is slow motion, en er gebeurd dus bijna niets... Eerst zie je dat zo'n wijf in haar make-up spiegeltje kijkt, dan komt er een butler of soortgelijk iemand aanrennen. Eerst dacht ik dat dat Carlos Dengler was omdat hij ook zo'n snorretje heeft en tijdens optredens toch ongeveer dezelfde kleding aanheeft. Het beeld vergroot en kunt zien dat het een groepje mensen is die lopen over voetpad, dan moeten ze oversteken. Iedereen begint achteruit te lopen alsof het teruggespoeld wordt. Alleen dat wijf let niet op en dan wordt ze aangereden. Het is echt verschikkelijk saai omdat gewoon de hele clip in flinke slowmotion is!
Ook past de muziek voor mijn gevoel niet bij de beelden.
Ik heb mensen horen zeggen dat dit bij het nieuwe concept hoort. Dat er dus bij een langzaam nummer (?Pioneer?) een videoclip komt in dubbel afgespeelde snelheid. Dat zo ik dan wel weel grappig vinden denk ik.
THM heeft gewoon een telleurstellende clip!
Ik kan mij niet voorstellen dat ik deze clip te zien krijg op mtv2, het zal me benieuwen.

avatar van starsailor
wat kan mij die clip nou verrotten??
Een band moet goede muziek maken, geen blockbusters voor in de bios...

idd een beetje een raar clipje maar ik vind het eigenlijk niet eens zo heel storend dat het helemaal in slow-motion is, het is wel apart aangezien er bijna geen clipjes zijn die helemaal in slow-motion zijn

avatar van UndahCovah
starsailor schreef:
wat kan mij die clip nou verrotten??
Een band moet goede muziek maken, geen blockbusters voor in de bios...

qft! #care clips

avatar van Jumperjack
Goede CD en ze weten het live helemaal waar te maken. Interpol was erg goed op Rock Werchter.

avatar van sydbarrett
Aardige plaat ik vind hem niet speciaal, maar er staan zeker een paar zeer leuke nummers op. Toch blijf ik het meest houden van de 1ste cd van interpol.
3 sterren

nicolas
Interpol was goed op Werchter, heb van hen alleen 'Antics' en daar hebben ze zo'n drietal nummers van gespeeld (Evil, Not even jail en nog iets...) maar The Heinrich Maneuver herkende ik wel, ondanks het feit dat ik deze plaat nog niet ken. Alvast een goed concert, nu nog wachten tot het album me ter ore komt...

Soms heb je een minder goed nummer (mammoth) nodig om het volgende briljante nummer (pace is the trick) nog meer te waarderen.

avatar van Glurp
Het album is hier legaal in zijn geheel te beluisteren.

Glurp schreef:
Die clip is dus echt telleurstellend!

Ik vind de clip juist geweldig, een erg origineel idee. En vooral de eerste keer is ie leuk om te kijken, omdat je dan nog niet weet wat er gaat gebeuren. Niet dat een clip er veel toe doet, maar goed...

avatar van douwens
En weer een veelbelovend album anno 2007.
Inmiddels ook beluisterd en Pace is the Trick is vooralsnog mijn favoriete nummer. Verder klinkt het gewoon zoals Interpol altijd al klonk.. lekker dus. Mijn eerste indruk is dus goed.

avatar van Tsjo-Wi
Mmm beetje tegenvallend album. Vind hem minder dan Antics en vergeleken met TOTBL is dit al helemaal een teleurstelling. Slechts Pioneer to the Falls komt nog in de buurt van het niveau van hun debuut. Voor de rest zijn het allemaal wel degelijke songs maar ook niet veel meer dan dat. Wel hebben ze echt nog die Interpol-sound, en die ligt mij gewoon heel goed.

Tsjo-Wi schreef:

Helemaal mee eens op de laatste zin na.
Dus begrijp die 4 sterren niet helemaal voor een teleurstelling.

avatar van Tsjo-Wi
starsailor schreef:

Helemaal mee eens op de laatste zin na.
Dus begrijp die 4 sterren niet helemaal voor een teleurstelling.

Ik zei ook dat ik het een beetje een teleurstelling vond, maar nog steeds een goed album, niet zo goed als hun vorige twee, maar die heb ik dan ook op 5 en 4,5* staan. Een 4 is dan nog misschien een beetje ruim maar ik vind het ook weer gaan 3,5 waard. En hij zal vast nog wel een beetje groeien.

avatar van KampF
Eindelijk, den goede versie is uit!
Luisteren maar!

avatar van KampF
Ik word er maar niet vrolijk van... Het album begint erg strak maar eindig t een beetje in een dipje. De 3,5* laat ik staan..

Nog maar een keer proberen zo.

avatar van polydor
een aantal keer beluisterd; tot nu toe vind ik vooral "pace is the trick", "no I in threesome" en "the heinrich maneuver" er met kop en schouders boven uit steken

avatar van Kikuichimonji
Pioneer to the falls is echt geweldig en kan zo meedoen met de beste nummers van hun debuutplaat.

De rest valt me tot nu toe een beetje tegen, maar ik verwacht waarschijnlijk ook gewoon te veel.