Rolling Stones - Exile on Main St. (1972)

Rock / Blues
Label: Rolling Stones

1. Rocks Off (4:31)
  2. Rip This Joint (2:23)
  3. Shake Your Hips (2:59)
  4. Casino Boogie (3:33)
  5. Tumbling Dice (3:45)
  6. Sweet Virginia (4:25)
  7. Torn and Frayed (4:17)
  8. Sweet Black Angel (2:54)
  9. Loving Cup (4:23)
  10. Happy (3:04)
  11. Turd on the Run (2:36)
  12. Ventilator Blues (3:24)
  13. I Just Want to See His Face (2:52)
  14. Let It Loose (5:16)
  15. All Down the Line (3:49)
  16. Stop Breaking Down (4:34)
  17. Shine a Light (4:14)
  18. Soul Survivor (3:49)
  19. Pass the Wine (Sophia Loren) * (4:54)
  20. Plundered My Soul * (3:59)
  21. I'm Not Signifying * (4:54)
  22. Following the River * (4:52)
  23. Dancing in the Light * (4:21)
  24. So Divine (Aladdin Story) * (4:31)
  25. Loving Cup [Alternate Take] * (5:25)
  26. Soul Survivor [Alternate Take] * (3:58)
  27. Good Time Women * (3:21)
  28. Title 5 * (1:47)
Stijn_Slayer
Akkoord, maar dat hoeft niet altijd positief te zijn. 'Bungalow Bill' is bijvoorbeeld ook heel anders dan de voorgaande nummers....

Op deze Exile vind ik het niveau véél constanter, al zijn de echte uitblinkers dan weer voor The White Album.

avatar van LucM
Het enige overeenkomst dat Exile met de The White Album heeft is dat het beiden meesterwerken zijn.

Father McKenzie
Waarmee LucM in deze de nagel op de kop slaat, als je mijn bescheiden mening vraagt, wat uiteraard niemand doet...

avatar van Rudi S
LucM schreef:

Hoewel zowel de witte alsook Exile niet in mijn top 10 voorkomen, begrijp ik de mensen die deze kanjers nomineren volkomen.
Geweldenaren met een speciale sfeer.

Father McKenzie schreef:
Van jouw bescheiden mening nemen we wel degelijk kennis. En zo "bescheiden" hoef je niet te zijn. Waren er maar meerdere mensen, die een zo gefundeerde mening over een album gaven. Zeker wat betreft de oudere albums. Ik vind de omschrijving "soort patchwork" prima. Ik zou er niet opgekomen zijn. Voor jou zijn bij het beoordelen van een album de totstandkomen van, de sfeer waarin, en het tijdsbeeld, waarin dat gebeurde erg belangrijk. Dat is juist zo interessant bij oudere albums. Voor velen zijn albums een optelsom van liedjes. Voor jou, mij en anderen niet. Het gaat om de sfeer die een album uitademt. In die zin zijn White Album en Exile te vergelijken en beiden documenten in de pophistorie, met een verhaal. Al prefereer ik als Beatlesfan, "de witte", maar ere wie ere toekomt. Exile On Main Street vind ik in alle aspecten van uitzonderlijke qualiteit.

avatar van hellboy.ray
Ben nog aan het twijfelen om de 2 cd uitvoering ook te kopen.
Ik heb afgelopen zaterdag een 14 cd box van The Rolling Stones gekocht, maar deze heeft gewoon de geremasterde versie zonder bonus disc.
Voegen de nummers op de 2e cd nog iets toe aan dit al geweldige album?

hellboy.ray schreef:
Ben nog aan het twijfelen om de 2 cd uitvoering ook te kopen.
Voegen de nummers op de 2e cd nog iets toe aan dit al geweldige album?

Ja, absoluut, heb tot nu toe niemand er over horen klagen.
Vooral:
Plundered My Soul
Following the River
Dancing in the Light
zijn van een hoog niveau, de rest luistert lekker weg.

avatar van Snakeskin
Dit was hun allermooiste werk dat zij hebben afgeleverd. Het voelt toch gek en het komt eigenlijk ook wel hard aan: het nieuws dat The Stones er in 2012 een punt achter zetten. Tot dan is er tijd om er voor te zorgen dat er minstens twee Stones platen in de Top 50 staan. Recent is deze plaat flink opgeschoten door de release van de deluxe edition. De Rolling Stones is met R.E.M. de grootste band die niet in de mume Top 50 staat, en daar moet zeker verandering in komen want ik zie amper platen in de Top 50 die beter zijn dan deze .

avatar van kaztor
Stoppen ze er echt mee?

Het was toch nooit de bedoeling dat ze ooit zouden stoppen?

Damn... Heb wel eens gezegd op deze site dat ze te lang doorgingen enzo, blabla maar als dit waar is krijg ik het wel een beetje moeilijk...

avatar van bikkel2
Stoppen ze er echt mee?

Het was toch nooit de bedoeling dat ze ooit zouden stoppen?

Zie het als met pensioen gaan . Vroeg of laat gebeurt het toch wel .

Toch 42 jaar langer dan The Beatles doorgegaan .
Het is nogal wat .

Rizz
Ze hebben een pact met de duivel gesloten, ik weet het zeker. En in 2012 loopt die blijkbaar eindelijk af.
Dit album verdient idd een plek in de top 50. Zelden dat ik zo van een album heb genoten als deze, en nog steeds doe. Die hele sfeer.. damn. Persoonlijk vind ik de zang van Mick Jagger op dit album het best.

The Oath
Album met veel ups and downs.
All Down The Line met voorsprong het beste nummer.

avatar van freebird
the stones op hun best, ook Jagger in volle glorie, dit is nou weer eens 'n voorbeeld van 'n tijdloos album,,,,,,,,,,,,

en ga nou niet the Stones met de Beatles vergelijken a.u.b.

Het was toch nooit de bedoeling dat ze ooit zouden stoppen?
Nee hoor. Ik ben ook van plan om NOOIT te stoppen met werken. Lieverds, aan alles komt een end.

avatar van Arrie
bikkel2 schreef:

Toch 42 jaar langer dan The Beatles doorgegaan .
Het is nogal wat .

Maar Paul en Ringo en zijn wel een stuk productiever dan deze heren.

avatar van kaztor
Rizz schreef:

Zouden de Maya's toch gelijk krijgen?

Arrie schreef:

Maar Paul en Ringo en zijn wel een stuk productiever dan deze heren.
Ja, maar die hebben besloten NOOIT te stoppen. Die hebben een vergunning voor het "eeuwig leven".

kaztor schreef:

Zouden de Maya's toch gelijk krijgen?
Ja ik begin dat ook te vrezen. Door dat gesodemieter met Sympathy For The Devil, misschien?

avatar van Hans Brouwer
Ad Brouwers schreef:
Die hebben Een vergunning voor het "eeuwig leven". Je krijgt die vergunning niet snel, maar gewoon aanvragen bij de "hogere macht". NEE heb je, JA kun je krijgen.
Een vergunning voor het eeuwig leven Ik moet er niet aan denken ! Nog een jaar of twintig, dertig: dan houd ik dit aardse tranendal voor gezien. En a.u.b. geen nummers van "Exile on Main St. (1972)" als men de kist laat zakken om mij toe te vertrouwen aan het alom vernietigend vuur. Liever muziek van de beste rockband allertijden gedurende de crematie plechtigheid .

Zorin
Hans Brouwer schreef:

Into The Fire dan maar (dacht ik zo).....

avatar van devel-hunt
Je hoeft geen 20 á 30 jaar te wachten hoor Hans Brouwer, niemand eist dat van je, als je wilt kan je ieder moment uistappen, er is alleen een beetje lef voor nodig. Zelf hoop ik nog erg lang te leven, de dood duurt zo lang!!

Oja, deze plaat is fantastisch, niet hun beste, dat is voor mij Aftermath.

avatar van Rudi S
Nu is het er dan toch van gekomen, Let it bleed is vervangen door deze Exile... in mijn top 10.
Diversiteit heeft het gewonnen.

avatar van hallo!
Dit is het eerste album van The Rolling Stones beluister en het valt toch een beetje tegen. Ik hoor het meesterwerk er (voorlopig) niet in. Echt slechte nummers zijn er niet. Ik vind de meeste nummers zelfs goed, maar ze doen me niet veel. Ik wordt er niet door geraakt op 1 of andere manier.
Ik kan dan nog het meest genieten van de bekendere nummers.

Ik heb net de "Original"issue gekocht voor 5 euro, eens kijken of het wat is

Eigenlijk verdient deze plaat voor Sweet verginia al een 5*

Rizz
Helemaal waar! Heb dat nummer echt grijsgedraaid, zo'n lekkere samenzang op het eind. En dat melodietje..

avatar van guitarwally
Dan moet je eens uit je raam gaan hangen terwijl het regent en een peukje op zetten. Als er dan Let It Loose door je speakers klinkt heb je het gevoel alsof je voor de rest van leven in het raam kan zitten

avatar van Ducoz
This CD just made my day!

avatar van Brunniepoo
hallo! schreef:
Ik kan dan nog het meest genieten van de bekendere nummers.

Ik heb deze cd een jaar of vijf in mijn bezit gehad en het is mij ook nooit gelukt. Inmiddels de cd weer verkocht. Rolling Stones van na Sympathy lijkt aan mij niet echt besteed.

kaztor schreef:
Ik vraag me af hoe deze remaster uitpakt. Die van de andere post-Decca albums worden op Head-Fi.com in ieder geval met de grond gelijk gemaakt en daar worden de Virgin-remasters uit 1994 aangeraden.... . De bekende brickwall-mastering schijnt te hebben plaatsgevonden op de nieuwe versies (d.w.z. 0,0 dynamiek en vooral hard) .

Er zijn inderdaad heel wat mensen die de Virgin-remaster van Exile de voorkeur gegeven. Nu heb ik zelf een Japanse remaster uit 1999, uitgebracht in 2001. Die is zelfs nog beter. Ik zou zeggen: natuurlijk, want die Japanners kunnen muziek echt mooier laten klinken terwijl ze blijven uitgaan van het originele geluid. Dat rekken ze op en laten ze een stuk helderder klinken. In ieder geval niet luider. Dat doe ik zelf wel met de volume knop.

Het leuke is dat het ook een mini LP is. Precies als de originele LP, maar dan op cd formaat 4 inch, inclusief al het originele artwork, albumhoezen & extra ansichtkaarten en een Japans / Engels tekstboekje. Mooi hoor!