Eagles - Long Road Out of Eden (2007)

Rock / Country
Label: Lost Highway

1. No More Walks in the Wood (2:00)
  2. How Long (3:16)
  3. Busy Being Fabulous (4:20)
  4. What Do I Do with My Heart (3:54)
  5. Guilty of the Crime (3:43)
  6. I Don't Want to Hear Any More (4:21)
  7. Waiting in the Weeds (7:46)
  8. No More Cloudy Days (4:03)
  9. Fast Company (4:00)
  10. Do Something (5:12)
  11. You Are Not Alone (2:24)
  12. Long Road Out of Eden (10:17)
  13. I Dreamed There Was No War (1:37)
  14. Somebody (4:09)
  15. Frail Grasp on the Big Picture (5:46)
  16. Last Good Time in Town (7:07)
  17. I Love to Watch a Woman Dance (3:16)
  18. Business as Usual (5:31)
  19. Center of the Universe (3:42)
  20. It's Your World Now (4:22)
  21. Hole in the World * (4:17)
  22. Please Come Home for Christmas * (3:00)
LucM schreef:
Natuurlijk brengen the Eagles kwaliteitspop, daarom vind ik 0,5 tot 1,5* sterk overtrokken. Maar globaal vind ik het album te wisselvallig om ze hoog te quoteren, het kon beter en daarom 3*, wat voor mij staat voor aanvaardbaar. Zoals ik eerder vermeld hadden the Eagles de betere songs hieruit op één CD moeten uitbrengen.
Dat zou idd een optie geweest zijn, zeker vanuit artistiek oogpunt, maar vanuit een commerciële invalshoek zal de platen maatschappij daar toch anders over gedacht hebben Als je bijv. 50 mensen een lijstje zou laten maken met hun 12 favoriete nummers kreeg je waarschijnkijk 40 verschilende terug. Dus breng alles maar uit voor de prijs van één en de omzet is toch wat groter!?

avatar van Bluebird
Wie is die platenmaatschappij eigenlijk? WalMart?

Bluebird schreef:
Wie is die platenmaatschappij eigenlijk? WalMart?
Die zitten daarachter ja, lekker commercieel toch? Als ze nog bestaan na deze economische crisis of hun plannen voor de toekomst drastisch bij moeten stellen (afstoten van 't muziek gedeelte) Platenlabel/uitgever is trouwens Universal

Slowchat verwijderd.

Trouwens:

LucM schreef:
ik vind het nog altijd veel beter dan bv. Britney Spears laat staan Milk Inc. of Pussycat Dolls.

Volgens mij is dit nu de 250ste keer dat je Milk Inc. aanhaalt bij een albumdiscussie.

avatar van LucM
Ach, ik had hier misschien beter Kane aangehaald. Maar ik vind die reacties pro en contra zo overtrokken.

Daar heb je volkomen gelijk in LucM, maar op een gegeven moment wordt het zoiets van : wie is leuker, leuker,leukst. Ik deed daar zelf,op een gegeven moment, ook wel aan me zeg ik met enige spijt. Maar we zijn weer terug bij de muziek. Gelukkig!!!

avatar van rudiger
herman schreef:
Slowchat verwijderd.

Trouwens:

We zitten momenteel op de 18de pagina kwa berichten bij dit album , nou is het zo dat bij elk willekeurig album dat er te vinden is ong bij pagina 5 alles wel zo`n beetje is gezegd over het album en dus logisch vervolg is dat er dan wat Slowchat komt .
183 berichten lezen dat het goed of slecht is gaat op den duur ook vervelen .
ik wou het effe kwijt .

Bluebird schreef:

Steelgitaar? Zowaar ook nog op You Are Not Alone en het titelnummer. Ik speur verder.

En ja hoor, ook op No More Cloudy Days is het karakteristieke geluid aanwezig. Dat zijn er al 4. Moet trouwens ook ff wat kwijt. Wanneer je I Don't Wanna Hear Anymore beluistert zou je qua stemgeluid toch zweren dat het Wacko Jacko is die een ''recht uit het hart'' nummer ten beste geeft.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Ik hoorde van de week op de radio de uitvoering van ik meen Paul Carrack van het nummer I Don" t Want To Hear Anymore.
De beste man mag het nummer dan wel geschreven hebben, het was wel 3 klasse minder dan The Eagles uitvoering

avatar van Bluebird
Daar ben ik dan best benieuwd naar want Carrack is een topzanger en die hoor ik toch liever dan Schmidt als ik heel eerlijk moet zijn. Natuurlijk zijn het niet de Eagles die je hoort en dat maakt uiteraard het grote verschil.

Ik weet niet 100% zeker of de uitvoering van Paul Carrack was hoor,
daar ben ik eigenlijk voetstoots vanuit gegaan omdat hij het nummer heeft geschreven, wel of geen Carrack ik vond het in ieder geval een magere uitvoering.

Overigens hoor ik liever Schmit dan Carrack maar dit even terzijde..

avatar van Bluebird
Het moet idd Paul Carrack zijn, er staan een paar clips van zijn meest recente tour op Youtube waarop hij bij dit nummer tevens een en ander toelicht. Tja, ik geef Carrack toch de meeste punten voor zijn eigen soulvol gezongen creatie. Het Michael Jackson geluid van Schmit kan daar voor mij niet bij in de schaduw staan. Beslist niet vanwege een aversie tegen Schmit maar destemeer tegen Wacko Jacko.

avatar van bikkel2
Schmit is vooral een heel goede backgroundvocalist. Hij kwam echt niet alleen voor zijn basspel in plaats van Randy Meisner.
Meisner had ook zo'n kenmerkend stemgeluid.
In de samenzang is Timothy zeer waardevol.
In de lead hoor ik liever Henley. Die heeft dat lekkere rauwe randje.
Paul Carrack is een geweldige zanger , maar die heeft jammerlijk genoeg ook een hoop flutnummers.
Love Will Keep Us Alive(Hell Freezes Over) is ook van zijn hand en wederom gezongen door Schmit.

avatar van Bluebird
Inderdaad bikkel, dat is frappant genoeg precies het nummer dat ik geneigd ben het eerst te skippen. Ik vind het vrij slap. Misschien als Carrack het zelf zou brengen dat het toch anders zou overkomen denk ik. Schmits geluid als leadzanger vind ik gewoon te dun, te glad en te zoetsappig. Zelfs Frey, de romanticus bij uitstek, en ook Meisner kunnen flink van leer trekken als het nodig is. Schmit heb ik dat nog nooit horen doen maar daarvoor ken ik misschien te weinig werk van hem.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Dat kenmerkt ook de veelzijdigheid van deze band, welke andere ( grote ) band heeft 4 vocalisten in zijn line up??
Ook op deze Long Road Out Of Eden komen alle zangers weer aan bod, waar ik Joe Walsh de minste zanger vind en Don Henley de beste.
Ben het wel met je eens Bleubird dat ik niet een gehele CD hoeft te horen met Timothy B.Schmit zijn stemgeluid, dat is teveel van het goede, 2 a 3 nummers per plaat is prima zo.

avatar van bikkel2
Ik heb wat muziek van Poco waar hij ooit bassist was en ook hier zingt hij de wat softere nummers.
Ik kan me ook niet echt voorstellen dat hij een stevig rocknummer vertolkt.
Maar hij is binnen de scene een gerespecteerd backgroundzanger.
Niet voor niets zingt hij mee op albums van Steely Dan en Toto.
Niet de misselijkste namen lijkt me.
Maar goed , het is geen ramp. Op de buhne is hij van alle Eagles de man met de minste leadpartijen(hooguit 2 of 3 songs) en de door hem vertolkte songs op ''Eden'' zitten mij niet in de weg.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Zeker niet ik vind bijvoorbeeld Do Something zelfs een van de betere nummers op dit album met die heerlijke steel guitar!!

avatar van Bluebird
Ik vind Schmit ook helemaal geen slechte zanger hoor en zeker als complementaire bijdrage in de samenzang heel kleurrijk. Maar het woord ''soft'' is hier al gevallen en dat is precies wat zijn stijl is. Op bepaalde momenten best mooi maar idd niet om te vaak aan te moeten horen. Dan krijg je wel erg slappe knieën. Do Something blijft idd een schitterend nummer wat ik nog nooit heb kunnen skippen. Herhalen destemeer.

avatar van musician
En zo is het er toch uiteindelijk van gekomen, heb één van de verleidelijke aanbiedingen voor Long road out of Eden niet kunnen weerstaan.

Ik heb de cd zelfs al een week in huis, maar ik wilde alle meningen op MuMe een gedegen kans geven en ik wilde ook niet onvoorbereid, met een natte vinger, aan de slag.

Ik vreesde het allerergste, na alles wat ik hier op MuMe heb gelezen. Ik vind dat uiteindelijk nog wel meevallen. De songs zijn over het algemeen van goede kwaliteit en ook het geluid is prima. Stukken beter dan dat blikken jaren 70 werk, als je het goed bekijkt.

Met name Don Henley is vocaal en songtechnisch weer sterk op dreef.

Het is ook waar, dat er enkele buitengewoon slechte werkjes tussen zitten. Ik begrijp dan nooit, dat wat wij blijkbaar horen, of ervaren, dat leden van de band dat dan ook niet zo zien.

Maar goed, de centrale vraag is natuurlijk: is dit het beste wat kon worden geboden, na 28 jaar afwezigheid. Bijna 3 decennia kunnen nadenken over wat het moest worden en dit is het dan.

Ik had geen twee cd's uitgebracht. Liever één hele goeie en dan na een paar jaar nog weer eens zien. Ze hadden deze cd naar mijn bescheiden mening moeten uitbrengen:

- No more walks in the wood
- How long
- Busy being fabulous
- Waiting in the weeds
- Long road out of Eden
- Somebody
- Fail grasp on the big picture
- Last good time in town
- Business as asual
- Center of the universe

Alles bij elkaar zo'n 54 minuten.
Het laatste nummer is een twijfelgeval maar ik adviseer een beetje rustig einde. Ik lees nu een keuze voor een aantal mensen voor Do something, dat vond ik een beetje een irritant nummer.

Met name de eerste cd heeft nogal wat zwakke broeders, de tweede cd is beduidend beter.

"De laatste keer", hebben The Eagles gezegd met demonstratief hun rug naar het publiek.
Maar een reünie kan toch ook leuk zijn en wie zegt dat ze niet door mogen gaan?
Maar blijkbaar was het voor hen toch niet voldoende leuk.

avatar van LucM
Ik kan mij goed vinden met de lijst van Musician. Moetsen the Eagles één CD met die nummers (+ "No More Cloudy Days" dat ik ook goed vind) hebben uitgebracht zou dit album tenminste 4* van mij hebben gekregen. Inderdaad vind ik ook de songs van Don Henley duidelijk de beste.
Maar ik ga absoluut niet akkoord met hem dat "Long Road Out of Eden" beter is dan hun jaren '70-werk, laat staan hun meesterwerk "Hotel California".

LucM schreef:

Verrek, dat heb ik toch niet gezegd? Ik heb alleen complimenten gemaakt over de geluidskwaliteit van de cd. Is ook beter dan de jaren 70 toch?

avatar van LucM
Het geluid is inderdaad prima, wel iets meer gepolijst dan de jaren '70-albums van the Eagles. Maar hun vroegere albums zijn nu geremasterd en klinken nu ook prima.

Ik kan niet begrijpen dat dit album na bijna 140 stemmen no maar net een 3*** sterren. Is gewoon kapotgeluld door niet liefhebbers. Terwijl hij in Amerika genomineerd staat als één van de beste cd's. En voor mij ook een van de grootste verrassingen was. Jammer!!!

avatar van Snakeskin
een plaat die afbreuk doet aan hun geweldige oeuvre. Alles rondom The Eagles was eigenlijk klaar en prachtig samengevat in de box "selected works" Dit voegt niets toe.

Ad Brouwers schreef:

Dit album werd door een deel van de pers opgehemeld als meesterwerk, door een ander deel als bagger verketterd. En zoals altijd zit de waarheid in het midden. Zelf was ik meer verrast met het feit dat the Eagles in 2007 nog een nieuw album uitbrachten dan met de muziek hierop.

avatar van TEQUILA SUNRISE
Ik blijf dit nog steeds een topplaat vinden, ik had gisteren een lange autorit voor de boeg maar hoefde niet lang te twijfelen welke album er in de CD speler terecht zou komen.
Het titelnummer & Waiting In The Weeds vind ik zelfs tot het allerbeste werk van de band behoren.
De plaat ligt in diverse winkels in de aanbieding ( 9,95 geloof ik ) een spotprijs voor dit album.

avatar van rudiger
TEQUILA SUNRISE schreef:

Helemaal mee eens , en daar hoort ook One Of These Nights bij die ik niet vaak genoeg kan horen.

Ad Brouwers schreef:

Ik begrijp wel je frustratie maar ook het stemgedrag van de mensen.
Ik geef ook regelmatig 5 sterren aan cd's, waar anderen weer niets van willen weten en andersom. In sommige gevallen frustreert dat mij ook wel eens.

The Eagles hebben met LROOE ook naar mijn idee geen wereldplaat gemaakt, na 28 jaar wachten. Ja, als ik mijn bovengenoemde samengestelde cd speel. Dan lijkt het nog wat. En dan ben ik nog mild, sommigen willen er helemaal niets van weten. Dat gaat ook te ver.

Wat is ieders achtergrond? Wie stemt er, vanaf welke leeftijdsgroep? Vanaf One of these nights kocht ik ook alles (nieuw) van The Eagles. Het oude werk van daarvoor kocht ik ook, later. Hebben ze de spanning van toen weten vast te houden, voor dezelfde groep mensen?
Is LROOE een betere cd dan de zes in de jaren 70 uitgebrachte cd's?

Wat is "genomineerd staan als één van de beste cd's in Amerika?" Van het jaar, de band, verkoopcijfers misschien?

De beoordeling van mensen is niet goed te doorgronden. Maar misschien dat je ze weet te enthousiasmeren met je eigen verhaal en aantal sterren!

avatar van ricardo
Ik was in het begin ook erg sceptisch over dit album, maar dit is zowel qua songs als productie toch wel een erg goed album vind ik. Vergelijk de productie van dit album b.v eens met de nieuwste van Metallica, nou dan vind ik dit qua geluidskwaliteit echt stukken beter. Ik vind 3* voor dit album ook te weinig als gemiddelde. Er staan ook wel een aantal mindere nummers op, maar over het geheel genomen kan ik er best vaak van genieten.

Dat laatste probeer je , tenminste ikzelf wel, ook altijd wel te doen. En ik snap ook wel dat er geen eenduidig antwoord op te geven is, maar dat neemt niet weg dat ik het jammer vind. Het gebeurt ook bij andere albums, waarbij mensen , die dat album zelf een 0,5 of een andere heel lage waardering geven, maar bezig blijven reageren op die lp. Zelf concentreer ik me op muziek die mooi vind of als iemand me een goeie tip geeft ofzo Afzeiken is zo makkelijk.