daniel1974nl schreef:
Absoluut het beste album van dit jaar (en de Dolby Atmos Remix wat mij betreft ook de beste remix van het jaar) of het ook van de laatste jaren kan worden bestempeld hou ik me afzijdig van. Vorig jaar immers rond deze tijd hadden we een minstens net zon indrukwekkende comeback toen I/O van Peter Gabriel eindelijk het licht zag. Daarnaast was in dat jaar ook de NW Steven Wilson een album die het benoemen waard is...en al deze albums zijn overigens geweldig mooi in Dolby Atmos.
Of ik een album zo donker als deze zo lang in de speler durf te houden als sommigen hier. Ik herinner me de release van vooral Disintegration, Wish en Bloodflowers nog. Ook deze muziek was behoorlijk donker (op hier een daar een opleving na dan (Friday I'm Love (again)) maar omdat het tegelijk ook enorm verslavend is trekt de muziek je in een neerwaartse spiraal waar je alleen nog maar meer depressief van wordt. De melancholie heeft een interessant effect op je als luisteraar. Iets wat ik overigens met geen enkele ander band ervaar als met The Cure.
Hoe goed ik de muziek ook vind, uit zelfbescherming zet ik het niet al te vaak op.
Dat ik door dit album even terug in de tijd ben gegaan, dat gevoel kan ik delen en herontdek weer zoveel nummers waarvan ik even was vergeten hoe goed ze waren.
Ik vind net dat t nogal mee valt. Het is melancholisch, maar niet echt depressief. Als je het vergelijkt met Mount Eerie zijn A crow looked back on me (of de live er van), of Cave zijn Skeleton Tree, dan is dit best ok.